![]() |
![]() |
#211 |
Forum Kalfası
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2005
Teşekkür Etme: 5 Thanked 16 Times in 15 Posts
Üye No: 4
İtibar Gücü: 3557
Rep Puanı : 67186
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Usta Çırak Oyunu
Çırak: Maniyi başdan söyle Kalemden kaşdan söyle Karnımın açlığı var Ekmekden, aşdan söyle Usta: Ayağı., başı nedem Kalemi, kaşı nedem Müşteri postal ister Ekmeği, aşı nedem |
![]() |
![]() |
![]() |
#212 |
Forum Kalfası
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Uşşak Âlemi
Ey gönül, gonca olur, gelse gül ellerle kadeh Zehir olsa içilir, dolsa emellerle kadeh Can bağışlar bize bir hande-i lebriz ile yâr Sunulur can gibi en özge bedellerle kadeh Halvet-î yâr ile keyfiyyetimiz zâhir olur Sunmasın sevdiğimiz bizlere ellerle kadeh Gamze-i nârına dağlandık o kızgın bakışın Cânı, cânâneye bağlar nice tellerle kadeh Leb-i mestâneler aşkıyla lebâlep dolarak Bunca yıl gezdi dudaklarda mesellerle kadeh Kırdı billûr-ı hicâbiyle gönül şiyşemizi Sarhoş olduk, tokuşup mest-i ezellerle kadeh Câm-ı Cem kadrini bildik de serencâm ettik Meth edip devrini tekrâr, gazellerle kadeh İçelim aşk için, ervâh için, Allâh için ah Babalıkdır içelim körpe güzellerle kadeh Boşalıp dolmak için Fikret ezelden ebede İçelim, çağlayıp aşk uğruna sellerle kadeh Bir bahâr âlemi, bir gül demidir gülşen-i Cem Ey gönül gonca olur, gelse gül ellerle kadeh |
![]() |
![]() |
![]() |
#213 |
Forum Kalfası
Rep Derecesi :
|
![]() Uyur İken Uyardılar
Uyur İken Uyardılar Diriye Saydılar Bizi Koyun Olduk Ses Anladık Sürüye Saydılar Bizi Halimizi Hal Eyledik Yolumuzu Yol Eyledik Her Çiçekten Bal Eyledik Arıya Saydılar Bizi Hakk'ın Yoluna Dizildik Dost Defterine Yazıldık Bal Olduk Şerbet Ezildik Doluya Saydılar Bizi Pir Sultan Abdal’ım Şunda Çok Keramet Var İnsanda O Cihanda Bu Cihanda Veliye Saydılar Bizi Pir Sultan Abdal |
![]() |
![]() |
![]() |
#214 |
Forum Kalfası
Rep Derecesi :
|
![]() Uzakların Türküsü
Karanlık bir akşam üstü Hüzünlü gezer olmuşum Gözüm dalar uzaklara Bir hayal rüya olmuşum Şehir yanar deniz susar Fasrikalar zehir kusar Bize benzemez buralar Kendime diyar olmuşum Başında savunan insan Gündeme gelir isyan Öz dilim yıpranmış bu can Bir hayli ziyan olmuşum |
![]() |
![]() |
![]() |
#215 |
Forum Kalfası
Rep Derecesi :
|
![]() Uzaktan Sevdim
Uzaktan Sevdim Uzaktan Seni Söyleyemedim Sevdiğimi Ne Kadar Çok istedim Bilsen Söylemeyi Sevdiğimi Ama Seni Görünce Titrerdi Yüreğim Tutulurdu Dilim Konuşamazdım Seni izledim Seni Günlerce Söyleyecektim Sevdiğimi Sen Yanımdan Geçipte Gittin Söyleyemedim Yine Sevdiğimi Çünkü Seni Görünce Titredi Yüreğim Tutuldu Dilim Konuşamadım Kaynak : Gökhan Temur |
![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Forum Kalfası
Rep Derecesi :
|
![]() Uzun İnce Bir Yoldayım
Uzun İnce Bir Yoldayım, Gidiyorum Gündüz Gece. Bilmiyorum Ne Haldeyim, Gidiyorum Gündüz Gece. Dünyaya Geldiğim Anda, Yürüdüm Aynı Zamanda. İki Kapılı Bir Handa, Gidiyorum Gündüz Gece. Şaşar Veysel İş Bu Hale, Gâh Ağlaya Gâhi Güle. Yetişmek İçin Menzile, Gidiyorum Gündüz Gece. Yöre : Sivas Aşık Veysel |
![]() |
![]() |
![]() |
#217 |
Forum Kalfası
Rep Derecesi :
|
![]() Uzun Kavak
Uzun Kavak Ne Gidersin Engine, Yaprakların Benzemiyor Rengine, Anne Beni Verecek Misin Dengime. Ah Dola Dola Dola Da Yar Dolanıyor Boynuma, Akşamdan Gel Sağ Yanıma Yanıma. Uzun Kavak Gıcır Gıcır Gıcırdar, Anne Benim Sağ Yanımda Sancım Var, Ben Ölürsem Benden Nice Nice Genci Var. Ah Dola Dola Dola Da Yar Dolanıyor Boynuma, Akşamdan Gel Sağ Yanıma Yanıma. Uzun Kavak Dalın Malın Kırılsın, Yaprakların Suda Muda Çürüsün, Herkes Sevdiğini Alsın Yürüsün. Ah Dola Dola Dola Da Yar Dolanıyor Boynuma, Akşamdan Gel Sağ Yanıma Yanıma. Yöre : Kırklareli Kaynak : Vasfiye Çember |
![]() |
![]() |
![]() |
#218 |
Forum Kalfası
Rep Derecesi :
|
![]() Uzun Uzun Kamışlar
Uzun Uzun Kamışlar...Uy Aman Ucunu Boyamışlar...Uy Aman Benim Nazlı Yarimi...Uy Aman Gurbete Yollamışlar...Uy Aman İpin Ucu Bendedir...Uy Aman Bir Ucu Da Sendedir...Uy Aman Dünya Güzelle Dolsa...Uy Aman Yine Gönlüm Sendedir...Uy Aman |
![]() |
![]() |
![]() |
#219 |
Forum Kalfası
Rep Derecesi :
|
![]() Üç Kız Bir Ana
Yaylasından İnmişler Üç Kız Bir Ana İnmişler Ama Ağlarlar Yana Yana Karaları Geymişler Üç Kız Bir Ana Geymişler Ama Ağlarlar Yana Yana Sokuldum Yanlarına Üç Kız Bir Ana Demezler Bana Ağlarlar Yana Yana |
![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
Forum Kalfası
Rep Derecesi :
|
![]() Üğrunü Üğrunü Gelir Dereden(Bedir)
Üğrunu Üğrunu Gelir Dereden, Benlerini Sayamadım Kareden. Sevdiğimi Bana Yazsa Yaradan. Şen Ol Yaylam Şen Ol Bedir Geliyor. Şu Dereden Cıvıl Cıvıl Kuş Gelir, Armağanlar Dolu Gider Boş Gelir. Sevda Bilmeyene Hayal Düş Gelir. Şen Ol Yaylam Şen Ol Bedir Geliyor. Boğazında Lira Alnında Altın, Bedir'i Vermiyor Şu Gürcü Hatun. Param Çok Değil Ki Alayım Satın. Sen Ol Yaylam Sen Ol Bedir Geliyor. Konak Boğazında Ardından Yettim, Kızyandı’ya Kadar Beraber Gettim. Bedir’i Yaylaya Emanet Ettim. Şen Ol Yaylam Şen Ol Bedir Geliyor. Yöre : Sivas - Şarkışla Medine Köseoğlu-İhsan Öztürk |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|