![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007
Teşekkür Etme: 70 Thanked 143 Times in 89 Posts
Üye No: 43266
İtibar Gücü: 12102
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() İnfilak
Ben gidince hüzünler bırakırım Bu senin yaşadığındır Bir ev sıkılır kadınlardaki Bir adam sıkılır kadınlardaki Seni sevmek bu kadar mı O benim yaşadığımdır. Bazan da bir yerde kuşlar vardır Ne uçmak, ne görünmek için Bir karanfil pencereyi deler Bir kapı kendiliğinden kapanır İstesek sevişirdik, ama olmadı Biz değil yaşayan acılardır. Gitsem de her yerde biraz vardır Hatırda zamansız bir plak Bir otel kapısı, biraz istasyon Vardır o seninle birlikte olmak Buluşur çok uzaktan ellerimiz Ve nasıl göz gözeyiz ansızın bir infilak. Kaynak: Petrol |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() İşte Bir Eklem Yeri Daha
İşte bir eklem yeri daha Doğayla ben, benimle doğa. Var, o kadar unutturacak şey var da Neden bir o, bir söğüt ağacı Sayısız yapraklarıyla karşımda. Acı bir tütünden çıkardım bu şarkıyı Kalbimde doğup batan güneşlerden En çok da bir karanlığı bırakıp gittiler bana Ve bu suskunluğu, bu karamsarlığı Sözgelimi içimde hiç kımıldamadan duran bir çarşıya. Var, o kadar unutturacak şey var da Neden bir o, bir söğüt ağacı Sayısız yapraklarıyla karşımda. Kaynak: Sevda ile Sevgi |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kaçışına Uğrayan Çiçek
Şurayı götürün dedim onlara Buraya da, burayı da Alın götürün dedim Çimenlerin tirse buğusunun üstünden Tirse bugünün düşlere değen üstünden Düşlerin ayçiçeği giysilerinin üstünden O zaman anlatırım dedim onlara Pencere önümün niye uçtuğunu. Evet Dönüp geliyor az sonra Kolumun altına yerleşiyor Kendisiyle yer değiştirir gibi İtiyorum onu, itiyorum, itiyorum Bütün zamanlar bitti diyorum-anlasa'ya- İki tek kiraz ağacı kaldı yalnız İki tek kiraz ağacı İlkyazlar ve bütün başlangıçlar bitti Kiraz ağaçları? onlar da Gözlerimin deli kırmızısını yıkamak için Ağladıkları zaman Ne vardı sundurmanın üstünde-ne vardı- Anımsayamıyorum şimdi -Pek şimdi değil, çoktandır- Yağmurlar yağdığı zaman büyüyen Geçmişi olmayan bir saksı mı Yoksa Bir sap çiçek mi-saksısız- Kaçışına uğrayan bir çiçek Neden olmasın Yağmurlar Yağmurlar yağdığı zaman. Sular insanlar gibi geçiyor aklımdan Mavi aklımdan Sordular-anımsıyorum- Bir gün Neyle örtülürmüş ki su Suyla demiştim -elbette suyla- Ya yaşam Bir başka yaşamla, bir başka, bir başka, bir başka Oysa bütün yaşamlar bitti İlkyazlar ve bütün başlangıçlar Sular İnsanlar gibi duruyor aklımda. Dişlerimin arasından gösteriyorum ellerimi Korkuyla kaçışıyor güvercinle karanfil Dönüp arkama bakmıyorum Odalar bitti çünkü, merdivenler de Dışarsı var:şurası, burası, orası Ve yağmur-yağmurlar- Ah şu yağmurlar durmasa ya Ne güzel ıslanıyor ilkyaz Ne güzel ne güzel ne güzel Denize zorla sokulmuş Ağlamaklı bir çocuk gibi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kaktüs
Sonunu istemiyorum sessizliğin Yokluğu istemiyorum bu akşamüstü çınlamasında Yüzümü dizlerime dayıyorum, bitiştiriyorum Kollarımı da Bir kaktüs olmalıyım ben, dışıma yağan bir sağnak Olmalıyım Uçsuz bucaksız dünyada Güneşin doğuşunu bekleyen. Ufukta ansızın bir ışık çizgisi Avuçlarımdayım belki. Kaynak: Şairin Seyir Defteri |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kavga
Sivridir ayakları bastıkça katı taşlara Kadınlar memelidir-Ya viski içelim ya bira Hayatta olmayan masalar vardır ya Tam işte onlar içinde bir masa Mike ile Jim'e söyle bu gece kadınlara. Mike kadın sevmez, onu kahveye bırakırız ayrıca Azıcık kağıt oynar açılır Okyanuslara Hayatta olmayan adalar vardır ya Tam işte onlar içinde bir ada Bizi biliyorsun ya-göz kırpar-kadınlara. Sivridir ayakları gökyüzü vurunca damlara Bu kavga, bu işte yüzüncü katından bir kavga Hayatta olmayan insanlar vardır ya Sen misin Mike, Jim sen misin yoksa Hadi aldırmayalım-içini çeker-bu gece kadınlara. Kaynak: Petrol |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kaybola
Sana her zaman söylüyorum senin yüzünde gülmek var Bakınca bir yaşama ordusu çıkıyor aydınlığa Bir çiçek geliyorsun yer altı çevresinden Bir kartal gidiyorsun çıplağın ayaklarla Şimdi bir pembeyi kovuşturuyor Omzundan yukarıya üç polis Deli ediyor onları saçlarında Bir karanfil çok Bir karanfil azala azala. En saklı yerlerinden en güzelliğin çıkıyor Ansızın doğan hayvanlar gibi güzel Bakınca bir şiir canlıyorum dünyaya Yapılan bir şeydir şiir, yuvarlak, kırmızı, geniş En genişi en kırmızısı o ezilmişler katında Şimdi bir gizliyi kovuşturuyor Gözlerinden içeriye üç polis Deli ediyor onları mısralarımda Bir karanfil az Bir karanfil çoğala çoğala. Bilmem mi ellerin vardır, umuttan yuvarlar çizerler Bakılan bir şeydir el, boşluğu dengede tutan Bir uzantıdır işte umutla insan arası Bir yönüdür ne belli, görmekle anlaşılan Geceden gün yapılan o sevişme yakınlığında Şimdi bir sevdayı izliyor Uluslararası üç polis Deli ediyor onları sonsuzda Çok isimli bir çay Çok yuvarlak bir masa. Sanki bir tarih içindeyiz, gunaydın minyatürler! Üç köle uzanık bir dünyayı imzalayaraktan Ansızın dört köşe, ansızın ehram En duymalı yerlerinde bir sessizlik Güneşin çok parladığı bir arka Başları dünyadan dışarıya sarkıyor Bozgunda çiçekler örneği duyulmaz bağırtılarla Şimdi bir tarih sürdürüyor Şimdi bir tarih sürdürüyor Yüzünün gizlerinde üç polis Deli ediyor onları Mısır'da Bir insan az Bir insan inana inana. Duymakla atların çıngıraklarından duyduğunu Bir ateş yakımını dağda En korkulu cağ bu, onu altımızdaki şehirlerden çıkarıyoruz Küflü ev süsleri, geyik durmalı bir hayvan Bizi bakmaya zorluyorlar ayrıca Şimdi bir aydınlığı durduruyor Beyazlar giyinmiş üç polis Deli ediyor onları boşlukta Bir pencere az Bir pencere kaybola kaybola. Kaynak: Yerçekimli Karanfil |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Keklik Kokar
Keklik kokar üç ili birden duyurur Amasya Nevşehir Bursa Bursa'da tanımıştım seni ben Adını hep başka söylediler kime sordumsa. Dağ tavşanı hemen irkilir Su adını duyunca Erzurum'da kar yağıyor Ben olsam da kimseler yok istasyonda. Ay ışığında ayak izleri karda Unutmanın başıboş kalbi Günler, su tatları ve hepsi Her şey, ama her şey çok alıngan bir çocuğun boyunda. Ey hep o mevsimden artakalan sen Akşam da değil sonbahar da. Kaynak: Sevda ile Sevgi |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kendime
Kimseye karıştım mı? hiç karışmadım Bu ki bana tuhaf sayılmadı Gözleyip sordum mu hiç? hayır sormadım Bu ki bana yalan sayılmadı Acımak isim miydi? hayır Bir evden olmak kötü müydü? hayır Zamana zamanla bakmak ne idi ki Baktım Tarlayı tarlayla ölçtüm Meyvayı meyvayla ölçtüm Denizi denizle ölçtüm Göğü gökle ölçtüm Zaten insanı insanla ölçtüm ki Buruk bir tat mı duydum Ve duydum Her şey ki bir yorumdu, sonuç değildi Sonuç ki zaten yoktu Sen ki kim Beni bütün bütün bırakma. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kesin
Gözlerim bir balığın onu tutma denizlerinde Gözlerim bir balığın Bir balık ellerimde Balıktan bir göz ellerimde Kirpiksiz, tuzlu, diri Bakışları günlerce. Kaynak: Yerçekimli Karanfil |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kesit
Gülleri, galyölleri ve pezevenkleriyle pasaj Geçitlerin sinirli yerleri Gizleniyorum orada Kazılardan yorgun çıkmışım Gözlerimde düş fosilleri. Aşıyorum sevgiyi çılgınlık korkutmasa Hiçbir şey korkutmasa Kanatılmış duruyor ölümü bilmek için Diş bir oğlanın ağzı Çakılı bir dişbükey aynaya. Kan, her şeyin aslı kan... Kaynak: Kirli Ağustos |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|