![]() |
![]() |
#2201 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57921
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() kalbime bu aşkı yazan sendin.
ben gönlümü yollarına sermeye hazırdım. terk edip gitmeseydin kalbimden bu aşkı taşırdım ben sonsuza kadar sen bendesin ben senin dışında kalamam ki gittin bir tek söz söylemeden hiç konuşmasız sessizce ben bu aşka ömrümü verebilirdim ama sen sen almasını bilmedin terk edip gittin bir firari gibi pusuda bekleyen hain bir bıçak gibi kestin yüreğimi sevdamın damarları koptu tutunamadım yüreğimin yaslı liflerine bırakıp gittin bir vedaya uzaktı ellerin ve ben bir vedalık sevgilin bile olamamışım
![]() |
#2202 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Geçen bir gün daha hayatımdan
Caddelerde, sokaklarda gördüğüm Yüzünü tanımadığım insanlar... Hepsi yabancı yüreğime Ve bir gün bir yabancı gördüm Daha önce dolaştığım Defalarca geçtiğim sokakların birinde Adımı sordu söyledim Merak etmiyordum onun ismini Biliyordum... Hissediyordum... Adı aşktı yabancının Geçen bir gün daha hayatımdan Aynı caddelerde yürüyordum Yabancı yüzlere gülümseyerek Zaman ellerimizi birleştirmişti Bir yabancı ile... Yüreklerimizi , bedenlerimizi.... Bir adı aşktı ve diğeri sevgili Her sevda gibi şimdi üşüyorum Bedenim hasrette yüreğim isyanda Ey yabancı sevgili sesimi duyarmısın. Aşktan yana sözlerimi İki kelime vardır söylemesi zor Sana söylemeye doyamadığım Yine söylüyorum Ben Seni Çok Seviyorum...
![]() |
#2203 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sen diye bir şey yok aslında..
Benim en büyük yalanım var sadece, Ve en uzun cümlem, Sonuna yüklemini bir türlü koyamadığım.. O yalan yüzünden ağlıyorum şu an, O yalan yüzünden gecenin dördünde hala ayaktayım.. Lambayı söndürmüş, O yalanı anıyor, Onu yaşıyorum.. O öyle bir cümle ki Öznesi benim, Nesnesi sen.. Bütün tümleçleri dolaylanmış ama Bir türlü yüklemi konmamış.. Ve o öyle bir cümle ki Sevgiyi, sevmeyi, seveni, sevileni anlatır.. Evet yüklemi yoktur, Çünkü Yüklem sevilenin dilindedir, Onun zülfünün telindedir, Bir gel deyişindedir Ama Sevilen yüklemi koymamaya niyetlidir... İşte sen böyle bir yalan, Böyle bir cümlesin.. Lakin gülyüzlüm, Artık kuyruklu bir yalan Ve “ah keşke” lerle dolu bir cümlesin... Keşke bana verebileceğin bir küçük sevgi olabilseydi, O sıcacık yüreğinde.. Biliyor musun, İşte o zaman Sesimde karamsar nağmeler duymazdın. Tebessümlerin en sıcağı yüzümde olurdu, Şarkıların en güzeli dilimde.. Bütün güzellikler gönlümde olurdu, Neşelerin sonsuzu benimle... İşte o zaman O kelebek ben olurdum, Bir günü bir ömre bedel olan.. Ve yüreğine konardım. Hiç terk etmezdim orayı.. İşte o zaman O uğur böceği ben olurdum, Uğur dağıtırdım Hayatımdaki tüm uğursuzluklara inat.. İşte o zaman Yanında kurabileceğim bir sürü cümlem olurdu.. Dilimden dökülen tüm kelimeler, sever adım sana gelirdi.. Ağlamaktan yorulmuş gözlerim, Gözlerinin kahverengiliğinde kaybolur, Huzur bulurdu.. İşte asıl o zaman Ben ben olurdum.. Ve belki de Çok daha güzeli olurdu.. Ben sen olurdum, Sen ben... Ey yaralı gönlüme merhem sürmeyen sevgili! Sen hala halimi bilmiyorsun, Seni anlıyorum diyor, Aslında anlamıyorsun.. Düşler sokağının düş kokulu bir evinde Buğulu bir pencereden bana bakıyorsun Ama göremiyorsun.. Dışarıda yaralı yüreğimle üşüyorum, Cansuyuna hasretim, Sana hasretim, Bilmiyorsun...
![]() |
#2204 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Doğurtan aldanır kişi
Bir yalandır yaşamak, ucuz Kimbilir hangi ozanın söylediği Bir yalandır ölmek kuşkusuz Bizi hep aldattılar öyle ya Hep yalan bu şeyler, hep yalan bu doğa Ve en büyük yalan bir gün Allaha Ödenecek can borcumuz Peygamberler ki; o şom ağızlılar Yalan söylediler, yalan yazdılar Küfürler, dualar, ilahiler, şarkılar Ne kadar da belli kör olduğumuz. Güneş, deniz, yıldızlar, manzara Nereye baksan tadımlık bir sofra *******, düşler, kadınlar ve sonra Bir yasak yemiş; tatsız tuzsuz Eski bir bohçayız biz, yamalı yırtık Açsalar içimizi boydan boya karanlık Şu kirli paçavraları toplayın artık İnanmak bir yalana bütün suçumuz Düşün! Kim söylemiş bu yalanları Hangi boşboğaz, hangi Tanrı En iyisi sevmek yine insanları Ki bi yalandır sevmek; sonsuz...
![]() |
#2205 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gel dedin gelmedim oysa
Belkide bekledin sen beni Yılarcada bekliyemezdinki Bir ömür boyu beklermiydin Yok yok sen beni sevmedin Ben seni seviyorum demedin Dedinde benmi anlayamadım Ya sana geleceğe yazdığım Beş yıl sonra alacağın email Seni seviyorum dediğimde Ne yapacaksın ağlarmısın Yada başka bir hayatın olsa Hayır hayır olamaz sensiz olmaz Ağarmış saçlarımda maziyi ararda Bu rüyam bir gün biterse inan Kırık kalbim durursa sen üzülme Seni seviyordum be gülüm inan Sen belki bilmiyordun ben seni Hergün kıldığım beş vakittede Namazımda dualarımda hiç ama Seni hiç ayırmadım seni unutmadım.
![]() |
#2206 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir yaş günü daha,vede birdaha,
geçen zaman bitti,dönmez geri asla sevdim güzeli,ben bende değilim aldın beni benden,yıktın geçtin. Nerden çıktın sen,kumral dilberim, yıktın vurdun gittin,ettin divane. vurdun gittin beni,ettin avare. Keşke sevmez olaydım,Allahımdan bulaydım, Sayfalara dökülen,şu aşkımın yanında. İçimdeki nehir coşar taşar, Deli atlar dört nala koşar, Seni yine sevmez olaydım, bir yaşgününde daha. sana yine tapmaz olaydım, bir yaşgününde daha.
![]() |
#2207 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir gelişin vardı ey yar,
Ne manzaralar dudak ısırmazdı Ne rüyalar seyre dalmazdı seni Sende açardı solması kürre yürek acıtan çiçekler bitmeyecek şarkımızın satır satır işlemeleri notalardaki ahenk senin eserindi elbette bilmezdin verdiğin anlamı ve yüklediğin ağırlığı bana bir gelişin vardı ey yar bir dönüşün vardı ya hani.. bir gülüşün vardı ey yar hani açması zordur denilen kardelen kararlılığında bitmeyecek bir bahar düşleyen şairin sözü gibi yada şarkısında anlattığı aşkısı sevgisi gibi.. bir demet çiçekte gördüğün ahengin bir eşi sendeki dudaklarımdan hiç düşmeyen bir sevgi seli anlamsız kaldığı anlarda imdada yetişen hoşgörü çemberi sende gördüğüm sende bildiğim senden öte düşlerim ve birde ben varım, hani seni sevdikçe var olurum demiştim ya ha öyle işte.. bir gülüşün vardı ey yar bir bahar oluşun vardı... bir bakışın vardı ey yar inleten seyrü sefaların vardı her dakikasını dün gibi özlediğim görmelerin vardı beni, nazarı için korkuları saldığım içime baktığında kendimi görmelerim vardı ve bir sen vardın, sende gördüğüm bir dünya senin pencerenden bakmak vardı hani soluksuz baktığım saatler gibi.. bir bakışın vardı ey yar bir susuz kalışım vardı... Bir ölüşüm vardı ey yar diyar diyar gezip seni bulamayışım amansız kaçıp gitmelerin de vardı unuttum sanmayasın, umut abidelerini gitmelerin vardı hani, giderken ölüme ellerinle bırakışların vardı hiç korkmadan Allah'tan, ve korkmadan kendi vicdanından öylesine basit hatalardan çıkarttığın "hasar raporu" belkide ölümlü dünyanın çıkarttığı en ağır fatura idi bana bitmek zamanım gelmişti belkide bitmeliydim.. zaman denen bu acımasız ve haddi olmayan seferde bir ölüşüm vardı ey yar bir bitişim vardı..
![]() |
#2208 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir yazar söylüyor;
Gördüğüm gök asıl gök değilmiş Ne rengi mavi nede butları beyaz değil Rengi kapkara damlaları çamurdan Her yağmur tanesi değilmiş sudan Kurşun yağıyor sanki, bir ölü var Bu çatışmadan arta kalan Bir yazar söylüyor; Çiçekler her gün daha çok solmuş Yapraklar sararmadan yerlere savrulmuş Şu karşı tepeden bakan insan Yanmış tükenmiş sensizlikten kahrolmuş Sokaklarda kan izleri Sanki senin gidişinin bedeli Ben gördüm bunlar bir insafsızın delilleri Bir yazar söylüyor; Her insan sevmeden önce yaşıyor Sevdikten sonra Dünyanın döndüğünü farkediyor Terk edildiği vakit Sevdanın gidişine sitem ediyor Bir yazar söylüyor; Her insan terkedildiği zaman yazar oluyor.
![]() |
#2209 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir yer düşünüyorum :
Bahçesini ektiğimiz, Çit dipleri kekik kokulu . Bir yer düşünüyorum : Müziğin, rüzgar uğultusu, Kitapların sen olduğu. Bir yer düşünüyorum : Şile bezinden perdeleri , Asma katı yattığımız yer. Bir yer düşünüyorum : Tel dolabının raflarına , Gazete sayfaları serilmiş. Bir yer düşünüyorum : Kilerinde güzden yaptığın Turşu kavanozları dizili . Bir yer düşünüyorum : Elektrik kesintilerinde, Kandillerin şiirleri gizlediği. Bir yer düşünüyorum Akşam çökerken çatılara Kavalın karanlığı yırttığı, Bir yer düşünüyorum : Nasıllı, niçinli soruların, Yarın adına irdelendiği . Bir yer düşünüyorum : Yarınlara bırakılan düşlerin, İptidai de olsa gerçekleştiği
![]() |
#2210 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İsteyenler örtünürmüş
İsteyenler açınırmış… Hep sevenler seçilirmiş Bir yer varmış, dünyamızda. Hırsıza bey denilmezmiş Yetim hakkı yenilmezmiş Doğru sözden dönülmezmiş Bir yer varmış, dünyamızda. Biri yer, diğeri bakmazmış Hiç kimse gönül yıkmazmış Vatan hâini çıkmazmış Bir yer varmış, dünyamızda. İnsan, insanca yaşarmış Koşan huzura koşarmış Herkes sevmeyi başarmış Bir yer varmış, dünyamızda. Gidip gören çôk yol gitmiş Dizlerinde derman bitmiş Lâkin görmek, o’na yetmiş Bir yer varmış; dünyamızda.
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 2 (0 üye ve 2 misafir) | |
|
|