![]() |
![]() |
#221 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Kader
Kaderdir çizgi,çizgi yazılan anlımıza,.. Düz yolda gitsen bile şaşırıp düşeceksi Yıldızlar kayar bir gün çiğ düşer saçımıza Çaresiz geçen ömrü durup seyredeceksin Biz okullu talebe,kader öğretmen gibi,.. Bazen takdir edilir,bazen yeriz silleyi Her geçen gün ömrümüzün ödeniyor vergisi Çalışsanda kazansanda iflası çekeceksin. Odalar ve sokaklar çok geniş bize göre Eşyalar ve cisimler kolkola ve dizdize *******le gündüzle aşık gibi gözgöze O sonla küçülünce çıkmazı göreceksin Gökkubbe delinince semaya yürüyenler,. Dönüp hoşçakal derken bize üzülecekler Bu zatlara yıldızlar saygı gösterecekler Onlar sefa sürerken sen hesap vereceksin Cengiz Süslü |
![]() |
![]() |
![]() |
#222 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Kahrına Sitemkarım..
Bu sevda selini attım başımdan Bir daha yüzüne bakmayacağım Bundan sonra artık dosttan düşmandan Senden yana bir söz sormayacağım. Sen kendi dünyanda bense hülyamda Mutluluğu ayrı, ayrı bulsakta Tanrının o ulvi yüce huzrunda Senden yana ceza bulmayacağım. Sen sevdaya kurt, sevdaya kurban Çıkarır güzelim senide yoldan Ben gibi çaresiz aşık bir kuldan Allahta razıdır yanmayacağım. Kırılır umudun bir gece vakti Varmıki hasretin saati, vakti İnsan bu; dertte bile bulur saadeti Dertte olsa mutsuz kalmayacağım. Kurulur zamanlar duyguya doğru Beynimde cevaplar olurlar soru Bulunur elbette mechulün yolu Rabbime el açıp yalvaracağım. Sen başka alemde, ben başka yerde Hepimiz salarız dermanı derde Mert olmak var imiş inanki serde Ölsemde sırrımı vermeyeceğim. Kurbanım; beni gönülden anla Sevdan baş üstüne yenildim sanma İstersen ömrünce yüzüme bakma Birgün sana dargın olmayacagım. Cengiz Süslü |
![]() |
![]() |
![]() |
#223 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kalp kalbe karşı..
Kalp kalbe karşı derler, manä zıddı anlatmaksa Duygular neye yarar maksat derde katlanmaksa. Cengiz Süslü |
![]() |
![]() |
![]() |
#224 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kalbimde Yerin
Susar gölgesinde Dünya Güneş’in Bir hoş esintiyle gelirken sesin Lavanta kokusu gibi nefesim Limon ferahlığı sunarken tenin Artık çiçek diye yalnızca seni Öperim koklarım güzel tenini Herkes uykudayken seher yelini Çağırıp okşarım saçını senin Sensiz düşlerimin tadı olmuyor Senle rüyalarda şer aranmıyor Seni gören gözler hiç ağlamıyor Kalbimin en yüce yerinde yerin Cengiz Süslü |
![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kapında Dilenciyim.
Yoktan var edilen Aslı unuttu Merhamet ey Şanı Yüce merhamet Sahte mutlulukla kalbi kuruttu Merhamet ey Şanı Yüce merhamet Gökyüzünden rahmet yağar aleme Yeryüzünden şer yükselir sinsice Teraziden denge kalktı gizlice Merhamet ey Şanı Yüce merhamet Veren sensin,alan sensin-ler gitti Muhabbet ve huzur düzeni bitti Aç nefisler birbirini katletti Merhamet ey Şanı Yüce merhamet Gözler gördüğünü inkar ederken Sözler ar duymadan belin bükerken Özler köz misali riya ekerken Merhamet ey Şanı Yüce merhamet Kurt havası inmiş hayat üstüne İs karışmış annenin ak sütüne Gölge düşmüş kralın şöhretine Merhamet ey Şanı Yüce merhamet Can cana bakarken soğuk bakışlar Dünya için yalvarış,yakarışlar Açık eli kapatmış anlayışlar Merhamet ey Şanı Yüce merhamet Çatlayan her katman kanlar içinde Samur kürklü kalpler darlar içinde Zevk veriyor yavaş,yavaş işkence Merhamet ey Şanı Yüce merhamet Mabet bildim bir çatı arasını Hüsran ile sardım aşk yarasını Göz görmüyor sarıyı,karasını Merhamet ey Şanı Yüce merhamet Vicdan düşmüş insanın sinesinden Uslanmadık feleğin sillesinden Medet umduk biz gibi birisinden Merhamet ey Şanı Yüce merhamet Bin şikayet,binbir sitem,bir dilek Nerde doğru varsa onu Pir bilek Bel büküldü devrilecek bu direk Merhamet ey Şanı Yüce merhamet Cengiz Süslü |
![]() |
![]() |
![]() |
#226 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kara haber..
Kara haber tez ulaşır sevdiğim Henüz sağım korkma daha ölmedim Gurbet elde rahat yüzü görmedim Yediğimi içtiğimi bilmedim Bilmedim,bilmedim gülüm. Kaç gün geçti ayrılığın üstünden Gün görmedim dünümden bu günümden Saçlarına taktığım o pembe gülden Haberim yok kuruttunmu bilmedim Bilmedim,bilmedim gülüm. Gönderdiğin zarftan boş mektup çıktı Yazısız görünce canım sıkıldı Ayrılık kokuyor dünyam yıkıldı Bir seni yar bildim başka bilmedim Bilmedim,bilmedim gülüm. Cengiz Süslü |
![]() |
![]() |
![]() |
#227 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kara sevda...Sevgiliye mektuplar.21
Atıp ruhumdan tüm ağırlığını Sıyırıp bedenimden kokunu Kurtulmak istesemde olmuyor canım. Ay siner her gece Gözlerimden içime Her zerrem aydınlanır Her hücrem seni söyler Seni yazar coğrafyama Çarptıkça köpürür aşkın şiddeti sınırlarımda Umarım serinlemeyi Umarım dinlenmeyi Lakin bu bir hayal kırıklığından öteye geçmez Dindiremem arzularımın iniltilerini Susturamam canım. Çöl soğuğa dönüşür zaman.zaman Kutup hakimdir artık suskunluğuma Bir o duvara vurmak gelir içimi Bir bu duvara... Her dönüşüm ekseninde Kelebek ve ateş gibi Boğazıma takılan cümleler Beynimin duvarlarına vurdukça Nasılım bende bilmiyorum ama Kendimden korkuğum oluyor Ürkütüyor beni ben. Çözüyor tüm bağlarımı Üzüyor beni canım Döküp başımdan kaynar suları Serinliğini hissetmek için içimin Öpüp dudaklarından ateşi Yüreğime kadar çekip alevini Al sana ateş demek istedim bin kere kalbime Gözümden damla,damla düştü sevdan Sustum canım Her yatağa girişimde Her saniye tavanın santim.santim ölçüsünü fotoğraflarken Issız *******in tutmayan uykularında Sabahlara müjdeciyim sayende Ey adını insandan alma Bir karakaşlının resmiyle görünen aşk Görünmeseydin ya Tutmasaydın elimi Dokunmasaydın ya Olmazdı bende bu kara sevda... Cengiz Süslü |
![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Karakter..
Bilirim; seninki aldatmaca yalandan ağlamaca Seninki cefaya cağrı derdime dert katmaca Bilirim titreyen sesinde, ellerinde duygudan uzak Senin ki aleme ibret pazarda kalp satmaca Duygu yüklü gemileri batırmak denizlerde İnsanla oynamak kural serseri şehirlerde Sanki korkudan düşmez yıldız, simsiyah gökyüzünden Seninki ondan uzak, gerçeğe tuzak yalanlarla düzmece Kader deyince yanmak, ölüm deyince korkmak Çare ölümden kaçmak değil ölümü karşılamak Sebep aramak boşa kürek sallamak Seninki anlamsızca yorulmak, Azrail' le oynamak Bir adımlık yol kaldı, bir adımlık zamana Marifet bunda işte son adımı atmakta Umut ya bir adım sonra yada çok uzaklarda Seninki son adımdan habersiz gönlü çelik çomakta Irak bir ülke varmış mutluluklarla dolu Mutlu olmak gayreti sevgiye saygı yolu Kimi mezun etmişti ki sanki hayat okulu Seninki hile dolu bir kumar oynamaca Sen saçını yolda gel, doğrusunu bulda gel Gülmek senin neyine göz yaşına doyda gel Herşeyi alma benden, biraz sevgi sunda gel Gel güzelim sevgimi uzaklarda arama Gönlüm sende doluyken gözlerini yumda gel Cengiz Süslü |
![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kardeştik
Aynı amaç uğruna Meydanlara döküldük Hepimiz birer birer Kanlarımızı döktük Bir kere de meydanlar da Oturup konuşmadık Ana, baba, kardeşlerin Boyunlarını büktük Halbuki amacımız Bu vatan kavgasıydı Ülkeye göz dikenler Biz değil başkasıydı İçimize kötülük Tohumunu ektiler Canı cana düşürüp Yok etmek istediler. Cengiz Süslü |
![]() |
![]() |
![]() |
#230 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Karikatür..
Beyaz kağıtlara çizili Karikatürler gibi Hep güldürdük onu bunu Niye güldüklerini Hiç düşünmedik Manzaralar arkamızda Yanımızda, yöremizde Çevremiz rengarenk olmuş Bir biz kaldık orta yerde Siyah-beyaz renksiz ve mat Bizi çizen “O” ressama Renk ver bize diyemedik Zehmeri aylar gördük Karakıştan çıkamadık Gayret edip bir baharı Tutamadık, tutunmadık Kırgın duygulara sevda Sevda diye musallatız Bir gün göz kapanır Işık söner Pişmanlığa müstahakız Beyaz kağıtlarda kalan Karikatür olacağız İnsanları güldürerek Onları düşündüreceğiz Bir gün hayat biter Nasıl bitti diyeceğiz Pişmanlığı alıp Kendimizle gömeceğiz. Cengiz Süslü |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|