![]() |
![]() |
#221 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() ... AŞKINLA KELEBEK GİBİ...
Baharı beklerken vurgunu yedim; Karşıma çıktın sen, bir melek gibi. Çılgınca tutulan bu yorgun kalbim; Uçuyor aşkınla kelebek gibi... Gönlüm bu sevgiyle sel gibi aktı, Tanrıya yalvarıp bir dilek kaptı, Sevinç yumağından kanatlar taktı, Uçuyor aşkınla kelebek gibi... Kanım dondu sanki, damla akmıyor, Ateşinle yanarken acı çekmiyor, Dünya güzeline dönüp bakmıyor. Uçuyor aşkınla kelebek gibi... Süleyman SAYLAN (Ankara,09.05.1993, Saat: 22.00) Şarkı sözü olarak yazılmıştır. Süleyman Saylan |
![]() |
![]() |
![]() |
#222 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() ... BİLİRSEN.
Bana bir selam yolla Yoldan geçen değilsen, Sevilmeye hazırım Sevmesini bilirsen... Belki senin olurum Peşim sıra gelirsen, Dikensiz bir goncayım Koparmayı bilirsen... Dudaklarım kor gibi Ateş olmuş yanıyor, Öpülmeye hasrettir Öpmesini bilirsen... Tenim susuz, kuraktır Sürülmemiş topraktır, Ekilmeye muhtaçtır Ekmesini bilirsen.. Aşka yelken açmışım Yalnızım ben yalnızım, Sevilmeye hazırım Sevmesini bilirsen... Süleyman SAYLAN (Ankara-İzmir yataklı tren restoranı,30.10.2000, Saat: 22.50) Şarkı sözü olabilir. Süleyman Saylan |
![]() |
![]() |
![]() |
#223 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() BİR ACAYİP DÜNYADAYIZ...
Ağır, aksak, hızlı, yavaş Bir acayip dünyadayız... Bir yarımız ister savaş, Bir yarımız barıştayız. Alavere, dalavere Çok ucuza satıştayız. Kıro kokan sosyeteyle Bir amansız yarıştayız. Huysuzlaştık, soysuzlaştık, Çalıp, çırpıp hırsızlaştık. Çıkar için kuyu kazdık... Hep kötüye kayıştayız. İyi niyet serserilik, Dürüst olmak bir delilik, İnsanlıksa, enayilik Diyen yeni bakıştayız. Sonu gelmez bir gidişe, İtler gibi didişişe, Kötü sonlu bir bitişe Akıl almaz varıştayız. Süleyman SAYLAN (Ankara,09.06.1993, Saat: 00.20) Süleyman Saylan |
![]() |
![]() |
![]() |
#224 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() GÖZYAŞI İSTEMİYORUM
Sakın ağlama ardımdan, Gözyaşı istemiyorum... Benim için sen kahrından Üzülme, ben seni değil, Yaşamayı sevmiyorum. Sevgi yoksa yaşamanın Manasını anlamadım. Tükenirken adım adım Üzülme, ben seni değil, Yaşamayı sevmiyorum. Kalsın kalbim sensiz bomboş, İster deli, ister sarhoş... Duygularım hep başıboş... Üzülme, ben seni değil, Yaşamayı sevmiyorum. Süleyman SAYLAN (Ankara,02.07.1993, saat: 02.30) Süleyman Saylan |
![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() GÜNDELİKÇİLER.
Karanlık sürerken tan ayazında, Sımsıcak yataktan çıkmışlar yola, Bir kürek, bir kazma omuzlarında İşe çıkmış yine gündelikçiler. Kahvaltı çıkını bellerde bağlı, Kışın soğuğunda cıscıbıl hepsi, Yevmiye peşinde şahinler gibi Avlarını arar gündelikçiler. Toplanırlar yine kahve önünde, Gelecek patronlar seçecek diye. Günü kurtarırdı bir tek yevmiye... Yoksa aç kalırdı gündelikçiler. Muhtaçlar lokmaya, bir damla suya, Efendidir güya, taçtır başlarda... Seçmezde patron iş bulamazlarsa Perişan olur bu gündelikçiler. Karlı iş görmeden ömür bitiyor, Sürünmek cabası açlık yetiyor, Karadır yazgısı, süründürüyor Kan ağlar, yas tutar gündelikçiler. Süleyman SAYLAN (Ankara,11.11.1988, Saat: 01.27) Süleyman Saylan |
![]() |
![]() |
![]() |
#226 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() CAN HAVLİYLE...
Bir kaç esinti Kokularını getirdi bugün, Avuçladım, Kokladım esintileri... Funda kokularında boğulup, Saçlarını tutayım diye Can havliyle. Bir kaç esinti Bakışlarını getirdi bugün, Avuçladım, Yokladım esintileri... Gözlerini bulup, Derinliklerinde yiteyim diye Can havliyle. Defalarca avuçladım Bu esrik esintileri; Güzel yüzünü göreyim, Sinendeki gülleri dereyim, Bugün olmazsa bile yarın Seni ömür boyu seveyim diye Can havliyle. Süleyman SAYLAN (Denizli,23.08.1965) Süleyman Saylan |
![]() |
![]() |
![]() |
#227 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ANLAMSIZ KALDI
Oturup saydım da ******* boyu, Ömrümde yaşanan üç, beş gün vardı. Göründü bak artık ömrümün sonu Beyhude... Yaşamak anlamsız kaldı. Mutluyum diyemem, mutsuz hiç değil, Duygular başıboş, yüreğim sefil. Sevgisiz sevdaya olamam kefil... Beyhude... Yaşamak anlamsız kaldı. İçince yazılan sahte şiirler, Çıldırır yüreğim, sevdasız inler. Paran yoksa seni züğürtler dinler... Beyhude... Yaşamak anlamsız kaldı. İnsanlar aşkını sattı parayla, Kör, topal demedi, akla, karayla, Yaşlısı genciyle yattı sırayla... Beyhude... Yaşamak anlamsız kaldı. Çarpık, yüreklerin düzeni çarpık, Ardamarı çatlak, yüzleri yırtık. Sevgiyi boş verip paraya taptık... Beyhude... Yaşamak anlamsız kaldı. Süleyman SAYLAN (Denizli (Mantar restoran) ,10.09.1994, Saat: 22.00) Süleyman Saylan |
![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ANLAMAZ GÖRÜNME...
Yüreğimde coşan sevginin seli, Başımda esişen kavak yelleri, İçimi kanatan yaban gülleri Anlamaz görünme sensin biricik. Yorulan yüreğim sensiz olmasın, Sevgi ırmaklarım susuz kalmasın, Aktığım her yerde inan sen varsın Anlamaz görünme sensin biricik. Başımda esen bu kavak yelleri, Sevdamı anlatan sazın telleri, Karanlık gecemde gözlerin feri Anlamaz görünme sensin biricik. İçimi kanatan yaban gülleri, Yaban güllerinin batan dikeni, Yorgun gönlümdeki bülbülün sesi Anlamaz görünme sensin biricik. Yüreğimde coşan sevginin seli, Göklere uçuran hortumun yeli, Bana öğretensin içten gülmeyi Anlamaz görünme sensin biricik. Süleyman SAYLAN (Ankara,19.12.2001, Saat: 01.43) Süleyman Saylan |
![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ADAM OLDUN MU SANDIN?
Kuru sıkı bir tüfek gibi patladın, Kabak çiçeği gibi çok erken açtın. Sen zaten gösterişe, şöhrete açtın... Senin burnun büyüdü birden, aniden, Adam oldun mu sandın? Daha çok erken. Düne kadar herkesle düşüp kalkarken Üçtü, beşti demeden takla atarken; Kökenleri olmayan bir çiçektin sen... Senin burnun büyüdü birden, aniden, Adam oldun mu sandın? Daha çok erken. İsterik kahkahalar atar dururdun, Baygın bakıp süzerek, avları vururdun. Hayal kurar, düş görür, zengin olurdun... (Şöhret için kudurur, çılgın olurdun...) Senin burnun büyüdü birden, aniden, Adam oldun mu sandın? Daha çok erken. Ne çabuk da unuttun, o günlerini, Dolaşırdın damgalı, kötü pul gibi. Bir kenar mahallenin sürtük dilberi... Senin burnun büyüdü birden, aniden, Adam oldun mu sandın? Daha çok erken. Adını söyleyemem, sana (o) derler; Güzelliğin durdukça seni isterler, Pörsüyüp dökülünce, çiğner geçerler... Senin burnun büyüdü birden, aniden, Adam oldun mu sandın? Daha çok erken. Süleyman SAYLAN Ankara,18.02.1994, Saat: 22.20 Süleyman Saylan |
![]() |
![]() |
![]() |
#230 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() DUVAKLAR İÇİNDE... (BİR DAMLA GÖZYAŞI...)
Duvaklar içinde gelin olmuşsun, Davullar çalıyor düğün evinden. Anladım, artık sen elin olmuşsun, Bir damla gözyaşı aktı gözümden. Elveda demeden çekip giderken, Ayrılık kor olup, yaktı peşinden, Ağlarım sanmıştım pınarlar gibi Bir damla gözyaşı aktı gözümden. Rüzgarın önünde yelken açmışım, Sana ben yıllarca boşa kanmışım, Yanında derbeder, perişanmışım, Bir damla gözyaşı aktı gözümden. Seninle beyhude geçen yılların, Sana değer sanıp akan yaşların Katresi harammış şimdi anladım. Bir damla gözyaşı aktı gözümden. Geriye dönsen de artık nafile, Yerini boşalttım seven kalbimde, Perişan perişan ağlarken bile Bir damla gözyaşı aktı gözümden. Süleyman SAYLAN (Ankara,14.09.1996, Saat: 01.20) Şarkı sözü olarak yazılmıştır. Süleyman Saylan |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|