![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Gözlerim
Gün mü çalmış asaletin soyuna, Mil karışmış içilecek suyuna. Kurban olsam güzel senin huyuna, Gözlerim ömrümün sonuna kadar. Elçilerin bir, bir gelir yanına, Yakışır mı şerefine şanına. Söz vermiştin evvelden ben civana, Gözlerim ömrümün sonuna kadar. Yine bahar oldu dertler sıralı, Uzak kaldım baksan yardan aralı. Burada kal güzel sende ol buralı, Gözlerim ömrümün sonuna kadar. Başımı koyarken gece yastığa, Uyku girmez gözüme bir duysana. Geçmiş dünde kalan günü saysana, Gözlerim ömrümün sonuna kadar. Hasan can bende sadığım özüme, Söz verip cayarsam eğer sözüme. Yar bir daha dönüp bakma yüzüme, Gözlerim ömrümün sonuna kadar. Hasan Demirci
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Gözlerin
Aşkından yandım köz kül oldum Ne tarafa bakar gözlerim Yıldırım çarpmış gibi kalbim Şimşek olup çakar gözlerin İnsan ilimden ders alır Aşk kitabın okuyan bilir Sarrafın derdi altın olur Parlar olmuş yakar gözlerin Gönül kalesini gel yıkma Yanan alevdir canı yakma Dönme yüzünü kem gözle bakma Alem cihan yakar gözlerin Gahi neşeli gahi gamda Gizlidir kalpte sevdan bende Bekletme hasanı kapında Hasan Demirci
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gözlerin 2
Ela gözlerine kurban olduğum, Beni yaktı yar sürmeli gözlerin, İşimden gücümden yoksun eğledin, Canım yaktı yar sürmeli gözlerin. Yar güller mi açmış gönül bağında, Bir sen murat olsan yar ocağında, Zevki sefa olsa gençlik çağında, Geçer vakit yar sürmeli gözlerin. Hasanım çekerim dert ile kahrı, Yar getirse verse içerim zehri, Nice yüz bin gönüllerde yar şehri, Değer naza yar sürmeli gözlerin. Hasan Demirci
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gurbet
Bilmemki gurbete ben niye geldim, Yıldızı özledim hilali sordum. Anamı küstürdüm babamı kırdım, Alınmaz bu gurbet ben niye geldim. Adetler töreler hayalde kaldı, Aklıma anamın mantısı geldi. Gözlerim yaşardı yüreğim doldu, Bilinmez bu gurbet ben niye geldim. Suyunu toprağını taşını özledim, Antalya kemer kaşını izledim. Bağrımdan yandım yürekten sızladım, Silinmez gurbet ben niye geldim. Aklar düştü saçıma can boğazda, Dilim dolaşır söz bozuk ağızda. Yazarken dertlerimi bir kağızda, Yenilmez bu gurbet ben niye geldim. Sarhoş ayyaş nataşa görmekten, Kazmayla kürekle beton kırmaktan. Camiyi mescidi gezip sormaktan, Kılınmaz bu gurbet ben niye geldim. Hasan gardaşı arar gezer gardaşı Gurbet elde garlı dağda gardaşı. Sen gurbeti istedin ben gardaşı, Kalınmaz bu gurbet ben niye geldim Hasan Demirci
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gurbet 2
Yüküm de bir ağır sevda Dolaşırım bitmez gurbet Aşamadım düştüm derde Yakar geçer yanmaz gurbet Zalim sevda olmasaydı Gonca gülüm solmasaydı Ciğer yanar yanmasaydı Yıkar geçer bilmez gurbet Çeşme olmuş akar gözüm Dumansız tütmeyen közüm Şaka gelir her bir sözüm Seker geçmez silmez gurbet Sevda yükü ağır başa Gezer oldum bucak köşe Otur Hasan düşme peşe Büker geçmez bulmaz gurbet. Hasan Demirci
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gurbet 2
Günlerin içinde günüm yıl benim Çekilmez bu hayat bana ne çare Taşır mı az bu yükü yazıktır canım Hasretim sılaya hasretim yara Güzel günlerim de geride kaldı Kısmetim işimi gurbete saldı Dönüşüm gerçek mi hayal mi oldu Umudum sılaya umudum yara Kalmadı cesaret kalmadı gücüm Yarı tok gezerim yarıda açım Hasretim kardeşe ana ve bacım İsteğim sılaya isteğim yara Gurbetin havası yoruyor beni Kavuşmaz korkusu sarıyor beni Hayatın sillesi yoruyor beni Özlemim Hasan’a özlemim sana Hasan Demirci
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gurbet eller
Kaderin cilvesidir bahtın yolu, Götürdü beni de gurbet ellere. Rüzgar esti kar yağdı vurdu dolu, Gülüm yaprağım oyuncak yellere. Kalmadı eşe dosta güman dala, Ayrı düştü özümden iki bala. Özler oldu abla hasan bir baba, Derdime derman bak düştüm yollara. Akraba kardeş var döndü ellere, Hasret kaldım saksımdaki güllere. Arı arar çiçek gülde ballara, Balın yapmak için girer kovana. Umudum yeşerdi şad oldu gönlüm, İşimde bulundu hazırdır yönüm, Sabahla akşamdır çalışmak günüm, Güneşim ışık saçar Hasan benim. Hasan Demirci
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Güle gönül
Bir hikmet ki akıl yetmez Başımdaki duman gitmez Çok el açtım, yüzüm tutmaz Düştüm yıldan yıla gönül Yaz gelmeden gül açar mı Gülün ömrü tez geçer mi Seven candan, can kaçar mı Konma daldan dala gönül Hani evin, barkın hani Sen seni bil, seni tanı Elde etsen bir cihanı Akar selden sele gönül Gel, bu yazı, kış eyleme Umudumu, boş eyleme Gevherimi taş eyleme Hüzün iner bele gönül Ömür dolar, ecel gelir Hasan tenin toprak alır Elbet bu dert derman olur Gül kavuşur güle gönül Hasan Demirci
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Güler
Okuyunca yazıların, Onca cevap yazan güler. Anlaması çok çetindir, Cevabını düzen güler. Her insana biçme donu, Düşün sırdaşını tanı. Düşürünce atar seni, Bazı fitne yüzen güler. Anlında kara yazıya, Devam et düşme sızıya. Mahşerdeki teraziye, Günahsızsan yazan güler. Hasan sözü söyler baştan, Ne çıkar gözdeki yaştan. Yarama kavim kardeşten, Ayrılıp da bezen güler. Hasan Demirci
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Günün birinde
Büyüyüp de adam olacak, Öğrenip bilgiyle dolacak, Yokluğun kıymetin bilecek, Beni anlayacaksın günün birinde. Ne zorluklar göreceksin, Yanlışı doğru bileceksin. Sende düz yola geleceksin, Beni anlayacaksın günün birinde. Tatlı günler olacak acı, Ne kardeş kalacak ne bacı. Derdine ararsın ilacı, Beni anlayacaksın günün birinde. Hatırlayıp kendin anarsan, Eğriyi düz diye kanarsan. Kalpten ve ciğerden yanarsan, Beni anlayacaksın günün birinde. Hasan gözden yaşı dökmeğe, Bir ihtiyaç duy san ekmeğe. Razı ol sırtında yük çekmeğe, Beni anlayacaksın günün birind Hasan Demirci
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|