![]() |
![]() |
#221 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() …Déjê Vu…
yutkun! çiçeğe durmuyor artık adam kuru yapraklarını saydırıyor baş meleğe ölüm “arkadan vuracak kadar kahpe”* mızrağında Rodos adam bir fotoğraf eğretilemekte adı lazım değil Asitaneye inmiş Don Kişot kadar çılgın bir şövalye karar yol emridir ikinci kez üstelik kulvar tek yönlü hava lodos bu kaçıncı déjê vu ey! “şiirden saklanıyor şimdi herkes”** değirmenlerle eğleşiyor yetim çocuklar (*…**) (Cenk Koyuncu) (30 Eylül 2007) - 6. Dekad Naime Erlaçin
![]() |
#222 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() …Dirimsel Ölüm…
biri birini bulur biri vurur birini simgesel karmaşanın rengi kül kurban yetim kırılgan aykırılığa sızar izinsiz destursuz çekilir kınından şahlanır umudun saltanatı ölü nokta dirimsel takat : ketum yakarış pusarık bir mitostur yaratılan kayıp zamanlar libidosu yıkasın diye saçlarını kaos’un bilinmez: hangi nehir yatağı alır ölüler ve zanlıları (10 Ağustos 2006) Naime Erlaçin
![]() |
#223 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() …Dördüncü Duvar…
birini kapatıp zamanın dünden tasdikli bir defter gibi ötekini açtık bildim son duvarı neden ördük o halde pekâlâ yaşanabilir gözetleme kulesinde de “aşk yoksa yaşamak yok” demek kadar basit bir önerme bu yalın ve anlaşılabilir birinci tekil şahıstan yola çıkıp boşlukta yürümek kadar tutarlı hem de düş değiliz annem! çok oldu kanatlar eriyeli insanız ne olsa ve hala aşka yatkın her ağıtta sırlar saklı ölüme yakın tanıdık bir karabasan manastır kapısı ısmarlıyor kalbimize dördüncü duvar! tek tanık şair tek avuntu aldanmayışı şiirin (4 Ekim 2007) - 6.Dekad, HAYAL Yay. Ocak 2008, s. 11 Naime Erlaçin
![]() |
#224 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() …Düş Lekesi…
düş lekesine yazıyorum yıllanmış yamaklığımı söz’le sınanıyoruz karaya vurmuş bir güvertenin tek başınalığında hırçın bir deniz iniyor payıma bir de sözün ağrısı gümüşi pullardan başka üstleniyor akıntı reşit olmanın sancısını dilsizim ben nicedir...ayna suskun simin durgun suyunda kanserli dokulara salıyorum deniz heybetiyle üflenen ejder soluğumu aşkı indirmedik başımızdan yüzünü yere vermedik hiç bu acı başka bir şey! kalbimde seyrüsefer türküleri nicedir denk düşmüyor haritalara tüm kıyılar yangın yeri dil yorgun bir ağıt siz ayrılığı yazın ben ağrılarımı size sevda...bana divit düşümdeki leke tutuyor ellerimi... (9 Şubat 2006) - 6. Dekad Naime Erlaçin
![]() |
#225 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() …Eldiven…
kuru bir tütünüz acıya şiir alıcı kuşu sözün gevrek bir ötüş ardında gizleniyor ardıç sürüsü ne usandık ormana sevdalanmaktan ne uslandık cilalamaktan ak kağıdı aykırı yanıtlardan asıldık hep sorular eski tanışıklığımız tohumca serpilmeyi umarak derin bakir ve ak incelikli bir mısra gibi konuşmayalım bundan böyle! : yanıyor ellerim kadife eldivenlerim nerede! (18 Temmuz 2008) – Likurga Dosyasından… Naime Erlaçin
![]() |
#226 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() …Eylül Kuşları…
yarısı yaz / yarısı kış yarısı bir dolu hüzün / gece yarısı günışığı / kışkırtıcı ipini kopartmış entrikacı fahişe işte geldi çattı mevsim… yaz’ı bitirdik diyorum anla! deniz tatsız / düğünler tavsadı artık mağazalarda bir ucuzluk furyasıdır gidiyor ne alırsan üç’e beş’e oysa “insandan ucuz şey yok” demişti kadın yakında bizleri de koyarlar vitrinlere bir geliş / telaşlı bir gidiş / bir sayrılık bir de kemirgen duygu / insafsız kalbe hançer saplayan cinsten -yaşama sevincimizi çalmıştı hani sessizce ağlıyorduk / ağlıyorlardı durmadan ondan söz ediyorum : masumiyet gülücükleri içimizdeki ıssızlığın dudağında kuruyor zamansız erkekler rızk peşinde dörtnala ter atıyorlar işleri varsa ne mutlu! yaygaracı kadınlar mı ne desem ki ...yorum yok... biliyorsun farklı biriyim ben anlamam onları sizlerin anladığı kadar önümüz kış’mış aldırma! yakala eylül kederlerini suyun gözünde aşka ve ölüme bağışla hüznümü ey sevgili orada çöreklenen habis intihara kalbimdeki kuşları sıkı tut yeter göçmesinler! .... (27 Eylül 2005 – Eylül Dosyası) Naime Erlaçin
![]() |
#227 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() …Geçitsiz…
kömürden geçmeden tutuşmaz dil ateşi külle varılmaz suya su şehirlerine ve ayrılık ve ölüm ve yalnızlık ‘sır’ı sorgulayan hep vardı kime baktık biz neydi aynadan düşen bize oradan geçmeden çözülmüyor anlam süzmeden varlığı yok ile sözün gereği ne! (Mart 2008) – (Likurga Dosyasından) Naime Erlaçin
![]() |
#228 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() …Gül Yanı Hazan…
fidanın çiçeğe durduğu şu mevsim segah perdesinde işmarlı bir hüznün böğürde şaklayan kamçıyı betimler acı tebessümüyle gül yanı sararan bir yerdeyiz bilmiyoruz nerdeyiz! çapaçul o delirme noktasında kucağında bir fırtına uğrağının nadide sevinçleri mostraya çıkarır gibi kursağını deşiyor kara ve deniz sayrılıktan ağlıyoruz öncesizlik ve sonrasızlığa : gün kayıp bunca uğursuz yıkım ağrısıyla çaresiz! erken çürüyen zaman artığına düne küstü fidanlar ve yarına anakara’da gül yanı hazan bir yerdeyiz… (13 Şubat 2006) - 6. Dekad Naime Erlaçin
![]() |
#229 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() …Harami…
ruhu nerede insanın? __bir koza arar o çaresiz su katılmamış sevgidir adı içinden hurdahaş çıkılan son mekan kimi zaman tek parça yerkürenin bu ucunda boşa saydırıyor bir güç silahını “birdirbir” oynuyor durmaksızın eti ve kemiği ve aşağılık bir iştiha ile yepyeni bir düzen peşinde h a r a m i besliyor uykularında âleme zulüm ezberletir de iskân etmez evinde kimse geçmişten şavkıyan kentlere çığlık taşıyor büyük kanatlı bir şey utanıyor kuşlar çok utanıyor insanlığın sesi duyulmuyor hiç Samarra’da matemli bu sabah vaktinde adam gibi çekilsin çekiliyorsa tetik yarının hesabı sorulmadıkça neye yarar böyle bir silah! solan nefeslerde çoğalıyor soru işaretleri kan ağlıyor Samarra tarihte yine nereye gizledik ruhları ey h a r a m i! (18 Mart 2006) Naime Erlaçin
![]() |
#230 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() …Irmak…
yüzümüz sevdacıl gül ve fakat geceye derin bir hüzün sezgiyle birikir uyumla dirim artağan bunca karmaşa safi nazdan sayılır demini yitiren mazruf safi tafra sözüne eşkıya insan doğurgan yargıcı kendisinin haince pusu kurar aykırı ritim var oluşu sorgular kuytuda hangi suya teğet geçtiysek bu yüzden ya darağacımız ya ırmağımızdı bizim! (1 Mayıs 2007) - 6. Dekad, HAYAL Yay. Ocak 2008, s. 26 Naime Erlaçin
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|