![]() |
![]() |
#221 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Gider
Gündüz geceyi bilir Gece gündüzü alır Gece gündüz ölür Gündüz geceyi bulur Canım zamanı bilir Zaman canımı alır Zaman canımı siler Canım zamanı bulur Bir karışık yoldu dünya Yürüdüm usanmadım Bir kara düştü dünya Uyudum uyanmadım Yangına yangın gönlüm Rengine rengin gülüm Akbabalar gibi üstümde Döner aklım güler ölüm Kışlarda sandım yazım cenazeye döndü yüzüm Işıksız bakar gözüm Meçhullere çatar sözüm Zaman durmaz akar gider Gözüm yara bakar gider Son sözün söyler hayat Selamını çakar gider Bir karışık yoldu dünya Yürüdüm usanmadım Bir kara düştü dünya Uyudum uyanmadım Mustafa Acıoğlu
![]() |
#222 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Gidiyordum
Uzaktan bana sen el sallıyordun Ben hasretimi alıp gidiyordum Ben gidiyordum sen kalıyordun Ağlama diye gülüp gidiyordum Seni bırakabilmek ne zor iş Bu ne kem talih nasıl da kör iş Ne dem bitecek bu gidiş geliş Üzülme diye gelip gidiyordum Şartlar zorluyor sen de bilirsin Firariyim duramam anlarsın Ne benle olur ne de gülersin Anlama diye ölüp gidiyordum Mustafa Acıoğlu
![]() |
#223 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gitme (Nazirelerden devam)
İnce ve narindi Bir gül dalıydı sanki Kırılırdı belki dokunsam Dokunamadım utandım O da kurudu… Gitme Hazan görür dallarım Sonbahar kalır bana mevsim Sensizliğin arkası hiçlik Gitme Eğilmesin ağaçlar Bükmesinler boyunlarını Yüreğim çoban olsun Gütsün yine koyunlarını Ben kaval çalayım En yanığından havaların Gitme Sonbahar olurum Kış olurum Kah dondururum rastladığımı Kah ıslatırım yaşımla Sen giderken Neden gece olurum birden Gitme..! Göçmen kuşlar da terk eder Çekip giderler Bir mendil havalanır Uzaklaşan katarlardan Neden kararır dünyam Yoksa gözlerim mi karardı? Öyle acımasız ki bu terk edişler Nasıl da giderler O narin çiçekler Acıları batar diken diken Gitme..! Sonbahar olurum Kış olurum Kah dondururum rastladığımı Kah ıslatırım yaşımla Sen giderken Neden gece olurum birden Gitme..! O çobanlığın tadı O kavalın zevki burada Çocuk değilim gayrı Attalarla kandıramaz kimse beni Çocuk değilim artık Kelimelerden başka Suskunluk dahi manalı yani Biliyor banklara Okul sıralarına Sloganlar kazıyan çakım Oyunlarımdı çocuksu Oyuncaklar ölüm kusuyor Gitme..! Yaşımla beraber Büyürken hayallerim Gitme..! Sonbahar olurum Kış olurum Kah dondururum rastladığımı Kah ıslatırım yaşımla Sen giderken bilmezsin gece olurum birden Gitme..! Mustafa Acıoğlu
![]() |
#224 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gök Rengini Yitirmiş
Gök rengini yitirmiş Göğe rengin kim verir Aşk derler bir satırmış Kimler okur kim görür Rezil yüzler gördüm Hayallerimi vurdum Dönüp kendime sordum İnsanlıktan çıkmışım Gül rengini yitirmiş Güle rengin kim verir Bülbül derler bir aşık Ne bilir gül ne görür Ekmeğime kan kattım Okyanuslarda battım Güya devlere çattım Ben zaten hiç yokmuşum Mustafa Acıoğlu
![]() |
#225 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gönül Nedir Bu İşlerin
Ardın sıra gezgin düştüm Gönül nedir bu işlerin Hep gamlı üzgün düştüm Gönül nedir bu işlerin Emelin çok arzun çoktu Durun durağın hiç yoktu Beni dertten derde soktu Gönül nedir bu işlerin Yolumu düz götürmedin İşimi rast getirmedin Eza cefa bitirmedin Gönül nedir bu işlerin Gönül bir dala konmadın Derya deniz hiç kanmadın Yeter dedim sen tınmadın Gönül nedir bu işlerin Adam göynüne küser mi Küssem de o hiç susar mı Bir an sesini kısar mı Gönül nedir bu işlerin Hep gönlünce dedin gitti Ömür hevesinle bitti Mustafa nasıl yiğitti Gönül nedir bu işlerin Mustafa Acıoğlu
![]() |
#226 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gör Beni Görebilirsen
Gör beni görebilirsen Feda olsun yüreciğim Gel bana gelebilirsen Gelmezsen öleceğim Sayamadım yılları Bilemedim yolları Bu vicdansız kulları Koparıp atamadım Hesapsız acılarda Titreyen yüreğimden Deremedim gülleri Gidemedim yolları Bu vefasız illeri Koparıp atamadım Hududsuz acılarda İnleyen yüreğimden Mustafa Acıoğlu
![]() |
#227 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Görsünler
Arı gibi çalış evlad Peteğinde bal görsünler Zora sen alış evlad Tutunacak dal görsünler Düşen canım ummana Sarılıverir yılana Seni selde kalana Binilecek sal görsünler Herkese dostluğun olsun Hakikat tuttuğun olsun Bitmeyen tevazun olsun Yenilecek yal görsünler Görenler saldırır ise Gözünde yıldırır ise Elini kaldırır ise Bükülmeyen kol görsün Çok konuşma az söyle Bilir sanırlar öyle Lafa girme her bi şeyle Laf diyemez lal görsünler Hakkı duyar isen eğer Desinler bülbülmüş meğer Adamlık bir büyük değer Erdemli bir hal görsünler Görmezse de görmesinler Mustafayım sormasınlar Kardaş diye sarmasınlar Başı sanki kel görsünler Mustafa Acıoğlu
![]() |
#228 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Görüş
Mekanik bir katılıkla Açılan kapılar Merak çekirdeği etrafında Dönen sorular Ve bir tok ses Bana yönelir “Ziyaretçin var” Hoşnutluk besleyebilmem için Hafızamı ve düşüncelerimi İdareli kullanmalıydım Canhıraş isyanlarla Açıldı diğer kapılar da Getirildiğim oda Ve pardesüsü içinde Kaybolmak istercesine Süzülen bir bayan Korkulu bir kararsızlığa sığınaraktan Bakıyorum Ve Trajik bir sevinçti hissettiğim “Vay anam..! ” İliklerine sokar Göğüslerini çatlatırcasına Sıktı, bastı beni bağrına Ve dikti beni İçini yansıtmayan Bakışlarla tam karşısına Sedeften bir set oluşturmuştu Döktüğü gözyaşları yanağına Karanlık bir kıskançlıktır ona Mahpuslarla paylaşmak beni Fındık kabuğunu Doldurmaz laflardı konuştuğumuz Keşke bana çıkışıp dursaydı Keşke “çektirdiklerinden utanmıyor musun? ” deseydi ya Keşke çocukluk günlerindeki gibi Dövseydi tekrar beni… Çılgınca yaşam hırsımı kaybettim Ağzım açılmıyor Nutkum kurudu Her şeyi ses olarak Gözlerinde bulmak istiyorum Saplantımı seviyordum Hastalıklı bir tebessümle yetinmesem Uzun uzun kahkahalar atabilirim inan İçimi çekmekten alamadım kendimi Ve bunu yaptıran kaygıyı sezmek Yakar onu biliyorum Hıçkırıklar içinde sarsılıp Gözyaşlarında boğulmak istiyordum En kahredici işkence bu Yılgınlığını bastırmak istiyor Dudakları kımıldadıkça Konuşan bir göz oluyor Gamzeleri yanağının… İşte torbasından çıkardığı kazak Ve yüzümde Gülümseyişin çarpık zenginliği Dudağımı ısırıp Gözlerimi kıstım kaldım Ana yüreğinin ördüğü Mistik bir zırhtı bu Gözyaşları Dualar ve niyazlarla Örmüştü hasılı Tavizsizlik ve Şefkati birleştiren Bir ses tonuyla “Al” diyor Ölüm arefesinde sağlığa özen “yuh olsun” Bu hallere mi gelecektik..! ? Mustafa Acıoğlu
![]() |
#229 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gözler
Duygululuğuna düşünceliliği Ağır basan güzel Arzu uyandırmaz Kuşku uyandırır Depreştirir, sonsuzluğun kaygısını Böyle güzeller Mistikleştirir erkeği Onu ölümle beraber yaşatır Söz gelimi gözleri Tabiatta hiçbir şeye Benzemeyen o gözleri Uzun uzun kirpikleri Kılcal nakışlı göz kapakları Düşünceli güzelin gözleri Bütünüyle hayattır O gözler Dürüst bir zihnin elindedir Nereye Niçin Yönelir o bakışlar Bakarken erkeğine bile… Mustafa Acıoğlu
![]() |
#230 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gözümde Bir Sen Varsın
Yerler gökler hep bir olsa Gözümde bir sen varsın Zahir tenim ölse solsa Özümde bir sen varsın Can adadım can verene Can evim hep virane İtibarım yok yerene Sözümde bir sen varsın Dediler derman vardır Tabib bul yaran sardır Yanar yürek akkordur Közümde bir sen varsın Mustafayım tektir benim Başka sevdam yoktur benim Derdim gayrı çoktur benim Çözümde bir sen varsın Mustafa Acıoğlu
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|