![]() |
![]() |
#221 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007
Teşekkür Etme: 70 Thanked 143 Times in 89 Posts
Üye No: 43266
İtibar Gücü: 12102
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Yaşamın Anlamı Üzerine Dizeler-11
Bizi anlamak istersen Akşam kızıltısında kanayan denize sor... Sana çöl susuzluğumuzun öyküsünü anlatsın Ve bozkır ağıtlarının dinmeyen yangınını şuramızda Binlerce yıl dağlarda-çöllerde kaldıktan sonra Denize ilk bakışımızı İlk akışımızı... Varoşları coşkularla Bulvarları kasırgalarla ürperten Yalım yalım yangınlardı çığlıklarımız Çoraklarda dünyaya destur diyen nazlı gül Karlı dağ koyağında dinlen kan-bizdik Eğil akşam kızıltılarında hırçın denize Suretimiz bir şeyler anlatsın sana Dalgalarda uğuldayan gökçığlık Yanıtlasın sesini Akşamın yeşilinde Kocaman bir gül gibi suya bırakılmış güneş Tarihin en eski korsanının aşkını da anlatır Ve bizim yüreklerimiz Güllesi bitince topa sürdüğü Sevda korsanının yüreğiyle Aynı kanı taşır tanıktır deniz Tanıktır Acıya ve sevince dar gelen sonsuzluk Susuşuyla bizi deniz Gülüşüyle bizi deniz Öfkesiyle bizi deniz Deniz deniz anlatır anlayana... Yalnızlığını ummanlara çevir ey serüvenci Kendi fırtınalarınla savrulmayı öğren Dünyanın dört bucağına Yalnızlıklar korkutmasın seni-çoğaltsın dalga dalga Kinlerini dalga dalga vur kayalara Kayaları- demirleri- zincirleri parçala... Yine azdı fırtınalar haydi bir daha Yolları- türküleri- coşkuları selamla Kavgalara alesta Sevdalara alesta! ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#222 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Yaşamın Anlamı Üzerine Dizeler-12
Şimdi yağmur yağıyor çatlamış topraklara Ve gece ulaşılmaz olana ulaşmak kadar güzel Çatlamış topraklar ki yetim kalmış bir ana Nasıl bakar yollara- dönmeyecek oğluna Ve nasıl ki akşamları güneşi saran bulut Kanlı bir mendil gibi dalgalanır ufukta Sonra doru bir tay olup koşar dağlar başında Öylesine uçar gönül coşkudan kanallarla.. Şimdi yağmur yağıyor çatlamış topraklarda Ve ömrümüz rüzgarda savrulan kum tanesi Gelir çok öncelerden aynı acılarla dağlanarak Geçer çağlar öteye hep aynı serüvenci Ve yağmuru aralayıp sorar bilici Yaşamın anlamı ne- buldun mu ey serüvenci.. -Gün oldu Oturup çınarların dibine Gökyüzünü izledim *******- gündüzlerce Kusursuz güzelliğine daldım bitmeyen değişimin Çınarlar kocadı- kurudu- toprak oldu Ve ben küllere sordum bütün sorularımı Toprakları yol ettim Yolları vatan ettim Bazan dağlara düştüm Şaki dendi adıma Binlerce yıl birikmiş yalnızlıklarla Kimsenin kavrayamayacağı acılarla bağırarak Ateşe kesmiş sözcüklerle kaç kez Yüreğimi kustum dağların ıssız koyaklarına Yalçın kayalardan akan Prometheus'un kanıyım Ben Bütün içli türküler azığım oldu Kim bilir kaç yüzyıldır çıkınımda.. Gerillaca vurulmalar Bana reva görüldü Ve güzelim uykularda Kahpe pusular... Zindanları delen benim Zincirleri kıran benim Kaf dağına varan benim Zulm edip devran sürenden Yetim hakkı soran benim Yoksulun etin yiyenin Karşısına duran benim... Yaşamın anlamına ilişkin Farklı sözler söylemekten Asıldığım kentler kaç kez yıkıldı Ama ne hücrede ne giyotinde Dinmedi türkümdeki coşkun çağıltı Sevdalar ve kavgalar Coşkular içinde akar Yaşamın anlamı varsa Coşkularda var Bu benim kaçıncı düşüşüm yollara Bir kez daha Coşkulardan başlar... |
![]() |
![]() |
![]() |
#223 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yaşamın Anlamı Üzerine Dizeler-13
Bilici dedi ki: Kaç akşam indi alıcı kuşlar gibi ömrüne Daha kaç güneş sönecek Gitgide daha dayanılmaz acılarla gelecek her gün Bitmeyen sorularla aranmaya devam edilen gerçek Parçalayacak yüreğini cehennem azaplarında Ey delikanlı Gayri tüm kahkahaların Gözyaşlarına- ağıtlara dönecek... Bana bilici dediler Kim dedi- neden dedi Oysa acıların ustası olan sensin Yalınayak yürüdüğün yollarda kor alevi Yaşamın anlamını ararsın can pahasına Ve her insanda görülmemiş berzahlara düşen Her soluk kabuklarını kıran yakarak Sensin! ... Bana bilici dediler Oysa sen yaşarsın korkudan işkile dek Ateşi- toprağı- suyu- havayı Ve insanların kanayan yarasını Yaşarsın saçlarını ağartarak... Sen kimsin ey delikanlı- kimsin sen Dünyaya azap çekmeğe gelmiş bir dinsiz meşin Bir sürgün Anlamını arayan- kendisinin Yaşamın Sevdanın Bir daha dönmeyecek bir an önce aldığın soluk Ve bir an sonra Diye bir şey yok Şu anda ölen için.. Acı mıdır yaşamın anlamı ey delikanlı Onsuz anlamı kalmaz mı-sevincin-mutluluğun Ondan mıdır Bir acıdan diğerine Hiç bitmez- şu senin yolculuğun... Bir şeyler söyle bana ey sürgün Akarsuların- rüzgarların- insanların dilinden Ben neyim- sen kimsin Bizden önce gidenler neden yaşadı Ve bizden sonrakiler niçin Sözcüklerle sorulmayan sorularıma Bir şeyler söyle ey sürgün... Yaşamın anlamını gün gibi aydınlatamıyorsa sözcükleriyle Kim daha ermiş- ermişler içinde Biliciler içinde en bilici kim Başlangıçtan sonsuza hangi söz Çok büyük anlamlarla yanklanır gökyüzünde? Bana düşmez çok söz etmek Coşkun seller gibi akmak yaşama Yaşamın gizi Anladım o en büyük serüvenci Biliciler bilicisi: Yaşamın ta kendisi... |
![]() |
![]() |
![]() |
#224 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yaşamın Anlamı Üzerine Dizeler-14
Gerçeğin perdeleri yırtılarak açılır Bir oyun değil İnsandan insana akan bir ırmaktır yaşam Ve her insan Sınırlarını kendisinin de bilmediği bir umman Kimi zaman keşfedilmeden kuruyan... Kaynağından ayrılan su Nasıl çırpınır toprakla başı kesilmiş gibi Ve nasıl kendini çarpar taşlara Hangi isyanla rüzgar... Bozkırlar boyunca suskun Gündüz mavi Gece kara gözler gibi bakan dağlar Neyi bekler... Suydum- süründüm topraklarda Yel oldum- Kovaladım boşluğu Toprak idim savruldum da kül oldum Demir gönlüm eridi sevdalarda Yâr elinde gül oldum Düştüm ayaklar altına Ve gördüm ki ey bilici Ayrılık gibi bir acı yok yer yüzünde Sevda gibi- kavga gibi coşku yok Gördüm ki sevmelerin tarihi kanla yazılmış Söylenir ki kitapların bir yerlerinde İnsanın insana verdiği acıları Veremez ölüm bile... |
![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yaşamın Anlamı Üzerine Dizeler-15
Ayrılığı Bir hançer gibi yaşamak duştu payıma Ayrılık acısını Bağrıma bastım taş gibi Acım var benim ey gece-karanın anlamı ne Yıldızlar acımı besler güzellikleriyle Aldığım her soluk-zamana bulaşan benim kanım Bağrıma bir hançer gibi sapladı bu acıyı Bin yıldır beklediğim sevgili-vatanım... Geldi yarık yarık özlemlerime sular gibi akarak Gitti akanyıldızlar gibi sonsuz bir karanlık kanayarak Taşlaşmış bir hüzne kesti sonsuzumun coşkusu Ah ayrılık ayrılık Kuruyan okyanusların anlatılmaz korkusu Çöllere sürgün olmuş bir ağacım ben Özlemiyle diri kalıp beklediğim su Belki akan bir ağaçtır Belki de ben Sevgi türküleri yakan Yaprak yaprak açan suyum... Köklerime ulaşan su Yüreğime saplanan hançer oldu Dönüp gitti çöllere... Ah ayrılık ayrılık Düşleri kuruyan ağacın derin yası Ey bilici ayrılıklarla buluştu yürüdüğüm tüm yollar Dudağamdaki ıslık Ormanları kesilmiş dağların uğultusu... Dudağımdaki ıslık Özlemini arayan suyun sancısı... Aşılmaz kayaları Boşuna döven okyanus dalgasıyım belki Belki de ben boşluğu kovalayan rüzgarım Ey bilici ben seçmedim bu Özlemi-bu ayrılğı Hep acemi kaldığım savdalarımla Hep haklıdan yana kavgalarımla Güle ve ateşe boyadım zamanı kanımla Güzelliği arayan Kanayan ayrılıklar tarihim oldu Ve derin tarihimin bir yerlerinde yazar: Neyi ve neyin anlamını ararsa arasın insan Arayışı ayrılıklarla başlar... |
![]() |
![]() |
![]() |
#226 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yaşamın Anlamı Üzerine Dizeler-16
Taş kıran ırgatların Meşin avuçlarından akan yaşamı damıttılar Okyanusu ağırlayan yalçın dağ gibi karşıladılar ölümü Beş bin yıllık acılarda dağlanan yürekleri Narlandı örsünde kan şafakların... Gönül bahçelerinde çiçekler yıldız açan Güneşi uçurtma yapan çocuklardı Sevdaları Kavgaların gözesinden İmbik imbik süzülmüş Acılarla mayalı... Ey şah daman koparılmış şafak Ey dişleri suskuyla kilitli Gözlerinden kan sızan öfke Ey derinlerinde yıldırımlar besleyen mayıs Ey göğüs kafeslerinde kolanlarını kıran şahan at Bin yıl sonra bile olsa Yaşamın anlamına ilişkin Bir şeyler soran olursa İşte onları anlat... |
![]() |
![]() |
![]() |
#227 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yaşamın Anlamı Üzerine Dizeler-17
Ve böylesi irinli- kokuşmuş bir çağda Onurun bayrağını taşıyanların tanımı Ancak kavrayabilir yaşamın anlamını Onlar ki destanlarını kanlarıyla yazarlar Ne zaman ki susarsa haksız yere akan kan Ve kula kul olmaktan çıkarsa insan En doğru tanımıyla ancak buluşabilir Yaşam yaşanabilir olduğu zaman |
![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İğde Çiçeğine Serenad
Yalnızca aşkta yarın vardır buruk tadım ol da yayıl tüm yıllarıma ömür deryama bir damla an olarak düş nazlı bir akşam gibi gel dağbaşlarıma bulutlar simlensin ışığında yağmurunda imgelerim çimlensin seni bana paylaştır-beni benimle bölüş gündüz düşüm ol ansızın yıldızlar yağsın gün ortasında atla deli sularına gönlümün bir deli düş buluşması müthiş-bir çılgın öpüş an var ki bir kez yaşanır ömre sığamaz coşkusu belki alır da gider beni ömrümün göçmen tiryakiliği ki bilirim çok görür hayat bir iğde çiçeğiyle iki kez sevişmeyi buruk tadım ol da yayıl tüm yıllarıma çöllerime ve okyanuslarıma eri ömrümün tam ortasına bir damla an olarak düş yıldırımlar ve göktaşları gibi yağ bana o anın içine ömür sığdırarak yayıl ömrümün yüzüne ay hoyrat gülüş tıpkı bir öpüşün mührüyle yıllarca bekleyenler gibi bir anı büyüteyim ki zaman kekelesin o anın görkeminde umudun kalbiyse aşk ve aşkın yoldaşıysa umut ne dün dünle birlikte gider ne de gelmemiş olandır yarın saraylar yıkılır-yanar şehirler-dağılır işret *******i ve sazendeler dağlar aşınır-adı silinir aşıkların asıldığı kentlerin haritadan hiçbir şeyde yarın yoktur-unutkan ölüme akar ırmaklar yalnızca aşkta yarın var gerisi yalan an var ki bütün zamanlar sığar yüreğine-zaman ölür-ölüm kanar bir iğde ağacı çiçek açmaya başladı ikimiz sevişmeye durduk bunu nasıl anlatayım dil yetmez görkemine o döktüğü bütün yaprakların yasıyla delirdi ben bütün kırık dallarımla çıldırdım ertelenmiş-yaşanmamış-yarım kalmış-yanılsanmış bütün aşklar orada aşk kesildi-ateşin her şeyi yakması gibi onun yerine ben benim yerime o.tomurcuk gül sağnakları seviştim bir anı yaydım tüm zamanlarına evrenin-şiir kesti... başka her şey ölümlüdür-hiçliğe akar suları aşkta yarın vardır sevgili-dünle birlikte yaşanır şimdi |
![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yed-i Beyza
suyun sayfalarını açtım ışığın sesleridir o ışık hışırtıları kadim bir aşkın tazelenmesidir okudum damla damla sonsuzun türküsünü okudum zamanın gözlerinden suyun sayfalarını açtım da soyunup üryan kaldı şuası zamanın memelerini okşadım akşamın şarkısı bulaştı avuçlarıma hayatın rahmi dalgalarda çalkandı daraldı dalga dalga büyüdü dalgalarca çıldırdı dalgalarda yırtıldı suyun sayfası sustu su gece suları ay düştü kavladı zamanın derisi acının narında pervane yürek ay yarim ol bir gece değilse ömrüm yanık külüdür hadi uzan gönlümü tut yed-i beyza sarar her dem suların her damlasını gök boşluğun bir aklı var mor bulutun bir yüreği deli dalga deli dalga her çırpınışın bir umut neyi bassam diner ola hasret dağının yarası zamanın derisi kavladı koca bir hiç çıktı içinden demek zaman da yalandı |
![]() |
![]() |
![]() |
#230 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yerleşik Gezgin
söz düşe yetmez ki aczi kalır söyledikçe kan sızan kuytularında sessizlik dillerin ötesini saklar derin sularında evvel zaman üretir her soluk yel susar ırmağın kurur dem olur yahut ölür suların kabuk tutar susmaktan yıldız düşse saplanır kalır suskunun betonuna gece suları gündüz suları söz değil bozan büyüyü cılız acziyle dem olur sükut ölür ki bazan sabır denen soytarı oyalarken acı sızar gizlice ne suyu yeğindir beklemenin ne baharı gür çatılır da birbirine kaç umut üzerine kurulur dünya yapılır kan ter yıkılır bir bir yel uçurur penceresini sel alır duvarını hep viraneliklerden başlamak ne dehşet rezilcedir nerede-ne yapılır diye bir şey yok hayat bitmeyen bir acemiliktir ne kadar oyalar ömrü bakışlardan yüreklerde düşlerden kalan kir belki de kir değildir ki toprağa saplanan bir hançerdir küflenir beklemekten umut ölür tüy düşse içilmez suları kelebeği uçamaz dokunsan ah sevinç hep genç ölür onsuz öksüz kalır gözler yürekler rezilce dağınık dudaklar bir sevdanın tenha sahili sevincin mecnunudur gülüş ölür düşlerin yıldızdan elleri vardı ve yağmur yağmur kokuları öpüşlerinden gece çatlardı ay şaşırırdı sevişmelerinden zamanın ve mekanın ötesindeydi vatanları uçurumlar korkutmazdı onları düşlerin masalsı gözleri vardı ki ışıtırdı zındanları körler görürdü onlar baktığı zaman bir yaprak düştü düş düştü düş düşe düştü düş-tü düşleyeni öldürerek düşler de ölür... sokakların çocuğudur boğulur evlerde düşlerde yatar umutlarda gezinir yasakların dağlarında sokaklarında hangi yüreği vatan bellese yakar ve ayartıp yollara vurur onu da aşk ki en eski serseri gezginidir yeryüzünün yerleştiği yerde ölür |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|