![]() |
![]() |
#221 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Gerçek yalanlar
oyuncu; sahnenin ortasına yıkılıverir birden elindeki kuru kafa yuvarlanır, yuvarlanır, yuvarlanır gider düşer bir denize, iskeleden …. seyirci, heyecanla fırlar ayağa oturduğu yerden elindeki gülleri atar sahneye, alkışlar, alkışlar, alkışlar çok güzeldi der, harika, gerçekten … ölümün tiradıydı oyuncu yere düştüğü zaman çıkan ses gerçek yeni başlamıştı. okuyucu; bir daha döner dizelerin en başına şiirin içinden akan her sözcük kelebekler uçurur yüreğinde bekliyor beni der gül bahçelerinde …. şiirci; elindeki çiçekleri atarken raylar üstüne onu beklemeleri kaçıncı hükmünü giymişti yalnızlıklarına kimseler tanık olmasa da gözyaşlarına …. zamanın öncesindeydi şiirci, kalemi elinden düştüğünde yalanlar şiirde kalmıştı. yorumcu; tarafsızlık ibresini uçurdu gökyüzüne entelektüel dumanların altında anladı ciğerinin bedelini şiiri okumadı, oyuna kapadı gözlerini … bahçelerde çiçekler soluyordu, bahar rengini arıyordu Cevat Çeştepe |
![]() |
![]() |
![]() |
#222 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Gitme /dörtlük
hep gelişler ol, gidişleri sevmiyorum. ocakta sönmemişliğin dumanı tüter ellerin kulaç atacak adımları bulamaz, okyanuslar yalnız kalır, gözyaşı olur. Cevat Çeştepe |
![]() |
![]() |
![]() |
#223 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gitme, kal yanımda
tam müstemleke havası bu. güneş nereden doğacak belli değil. gece, sabahtan çöküyor üzerimize. günün haberleri olmadığımız her yerde okunuyor. dünyadan haberimiz olmuyor. biz üç kadehten sonra acayip zenginiz. felsefe üretiyoruz delilik üzerine. evlerimizin kapıları sürekli kapalı. kendi kendimizeyiz. aramızda dostta yok düşmanda. silahlarımız kitap aralarında, kitaplar beyinlerimizde saklı. kaçamaklarımız hep çocukluğumuzun ayıp sokaklarına. vitrinlerde işveli, ciltleri en bakımlı ve jartiyeri alımlı dilberlerin işret için müşteri beklediği sokaklara. düşlerimizden dışarı ahh bir çıkabilsek... tam müstemleke havası bu. ecnebi kuvvetlerle barbut oynuyoruz. sokak aralarında, izbelerde. kaybeden sürekli biz oluyoruz nedense. ilk seviştiğimiz o çatı arası ve saçlarına ve tenine vuran geceyarısı da işte bu bahane ile gitti taa o zaman okyanus ötesine, o uzak adalara. tam müstemleke havası bu. elektrik zarar ziyan demek karartmanın başladığı saatlerde. ekmeğin karnesi de çoktan aldı tasdiknameyi. gitti çöp tenekesine. geride kalan kağıtla kalem. onu da harama uçkur çözmeden kullanamıyoruz bir tanem. yaşamak adına suçumuz sabit çıkacak bu gidişle. Hiç olmazsa; sen dur yanı başımda., geride kalan son lokmayı uçak yap. ağlamasın arkamdan... Cevat Çeştepe |
![]() |
![]() |
![]() |
#224 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gitmek zamanı geldi
güneşin yarattığı işe yaramaz anaforların en belirgin sarhoşluklara döndüğü saatlerde dalkavuk bir esrarın satır başları gizlenir gölgesini kaldırımlara seren salkım söğütlerde. adımlar yüksek topuklu ve taşbasması uçarıdır. düşlerinde ismini bilmediğin bir gezgin fesleğen. davetsizce yol alır beyninin labirentlerinde yolun sonunun nereye varacağını bilemeden. babil bozması kulelerden; bulutlar kuşbakışı. bıçkın intiharlara zaman var, bak salacak kimsesiz. kulakları bağlayıp şimdi salkım söğüt kirişlerine yaşanan günler adına yaşamalı çılgınca ve sessiz. bir yerlerde, bir gün nasılsa patlar ateşin topu. oyuncaklar kanat takıp birer birer uçar ellerinden gelir mal paylaşımının zamanı, nereden başlamalı oysa şimdi başlamak değil; gitmenin tam zamanı Cevat Çeştepe |
![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gitmeseydim yanlış anlaşılacaktım
seni düşündüm gene dün gece, bulutlar üzerime akarken. bir yağmur altında yıkanır gibiydi gözlerim. tüm tutmayan hesaplarımı silmek geçti içimden korktum, cesaret edemedim. yol yorgunu ve hafiften sarhoştum üstelik. ne desem yanlış anlaşılacaktı, bir şey söylemedim, vazgeçtim. seni düşündüm gene dün gece, önümden güzel gözlü bir çocuk geçerken saçlarını okşadım. seni düşündüm gene dün gece, palamarları yosunlu adımlarla karışladım gemilere yürüdüm. biliyorum, ne desem yanlış anlaşılacaktı. ne sana, ne hiç kimseye bir şey söylemedim. beni yolcu listesine alan ilk gemiye, yüzükoyun kapanıp saklandım. açık denizlere demir aldım. Cevat Çeştepe |
![]() |
![]() |
![]() |
#226 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gizli pencere açılmasın
o gizli pencerededir gözlerin. hırçın ve kendinden kopuk duygular gibi, anlamadığın ve tanımadığın her şey ne varsa umuttan yana saklıdır sanki arkasında, bir gece aniden açılıverecek perdenin. bunun için o gizli pencerededir gözlerin. ulaşması beklenir zamanın sıfır noktasına. kentin tüm ışıkları söner birer birer, üstünden katliam geçmiş gibi bir şey korku bulutlarındadır gökyüzünün. belki kokusu saracak yüreğini, sevdiğinin bunun için o gizli pencerededir gözlerin. ama o eski ağaçlar yok şimdi bahçende. yoksul ve suları çekilmiş havuza bakma hiç, boşuna bir ömür gibi kurumuş her şey gelecek, görmek istemediğindir aslında. açılmasın hiç bir şey,olduğu yerde kalsın bunun için o gizli pencerededir gözlerin. Cevat Çeştepe |
![]() |
![]() |
![]() |
#227 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gölge olurum sevdamla
ben bilmiyorum kaç adımda ulaşıyorsun otobüs durağına. kaç numara yazıyor, bindiğin otobüsün alın yazısında. ben bilmiyorum. birden düşerek bir boşluğa, nasıl yaşadığım yer olurum. anlatsana…. şimdi bildiğim bir sokağında, yaşadığım kentin, adımımın sesine benden tanıdık kaldırımlar üzerindesin. ben yıldızları saklamışım göz bebeklerime seni izliyorum, tam önümdesin. bir ses olup vuruyorsun sahillerime, kürekler nasıl dans eder dalgalarla ve yıldızlar nasıl düşer denize yakamoz olur ay karanlığında. mevsimler hiç midir? ya da ağustos kadar sıcak demek midir bir yangın yerinden göz kırpması ışıksız fenerlerin…. seni izliyorum, tam önümdesin. ben bilmiyorum hangi yoldan döneceksin çıktığın kapıya. kimlere selam verip, kaç çocuğa annelik edeceksin. ben bilmiyorum. ama yağmur bulutları kapkara yaşadığım bu şehirde. ben şimdi burada nasıl dururum? gelip ıslanmasınlar diye şemsiye olmak varken saçlarına. Anlasana …. |
![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gölgeler kaybolunca
içinden, nice pas tutmuş üç bıçakla iki kurşun geçmiş bir deli ıskartayım. saatimi hesaplaşmanın ayarına getirmiş, cımbızla körlüklerimi ayıklamışım, kitaplarımın anlamadığım satırlarından her şeyi yeni baştan, okumaya başlamışım. keşke diyorum şimdi, daha çok katranla ve acıyla kavuşup sabahın ilk ışıklarına, son mektubunun aşk tarafını bir daha, bir daha hiçbir bahar okuyamadığım kadar okusaydım. düellomun kalkansız zırhına saklandım şimdi önce intihar kararıma,sonra ona yanarım. o saatlerde hep bir başka türlü, ne güzel eser sarı kavakların yelleri, üstüme güzellikler düşer. bir gölge misali onlara kapılmış olmalıyım. çıkıp en yüksek kulesine bütün kentlerimin gölgemin adresini başka yerlerde aramalıyım. dalı kopuk, kısmetten çıkmış bir yaprak gibi bütün hallerimi ve kendimi sonsuza bırakmalıyım. “bir çiçek solmaya başlar, renkleri toprağa düşerse eğer önce gölgesini kaybeder.” Cevat Çeştepe |
![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gölgeler yapılır
“önce elimizde bir fotoğraf vardır. saçı sakalına karışmış bir yaşlı adam elindeki bastona dayanarak zorla yürümektedir. yol toprak, zaman nereye çekersen o ve arkada görünen başı dumanlı dağlardır. yaşlı adam yıllar önce bir gece yarısı kaybettiği gölgesini aramaktadır ” bulamadın değil mi ihtiyar, gölgeni hala. kaybettikten bu kadar yıllar sonra. oysa sana söylemiştim o zamanda geceyarısı hiç ayrılmayacaktın o sokaktan. bekleseydin ya bir lamba yanardı ya da güneş doğardı birazdan. kim bilir bir ışık vursa dağların ardından tanıyamazsın bile gölgen ağır adım geçip gidiverse şimdi yanından. keşke dinleseydin beni ne olurdu sanki. o geceyarısı hiç ayrılmasaydın o sokaktan sen bulamazsan bile gelip bulurdu seni çoktan. “sonra elimize başka bir fotoğraf geçer. yan yana dizilmiş bir sürü kurşunkalem içlerinden bir ses yükselir, sadece birinden” gölgeler yapılır, gölgeler yapılır… Cevat Çeştepe |
![]() |
![]() |
![]() |
#230 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gözlerim yalnız kalmış
benim gözlerimi asmışsın duvardaki çerçevenin içine. yağmur yağıyormuş, açık bırakmışsın pencereni kuş sesleri dolmuş gözlerime. sonra kırbaç parlaması gibi bir şimşek çakmış. sanki yer-gök aydınlanmış. sen okuduğun kitaptan kaldırmamışsın bile başını. duvardaki gözlerim korkmuş hep senin gözlerini aramış. sonra kuş seslerine sarılıp onlarla beraber ağlamış. bu yağmurda benim gözlerim duvardaki çerçevede yalnız kalmış. Cevat Çeştepe |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|