![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() İslam ve İman
Günahım çok sevabım yok Rabbim bize şefaat eyle Uzatırız elimizi üst semaya Dua ederiz gözümüz yaşlı Yolumuz olsun artık iman yolu Zalimin düşmanı eyle mümini Dönelim artık Mevlana gibi Bağışla rabbim ne olur bizi Bitsin bu küfür ve isyan artık Gelsin huzur ve kardeşlik artık Nedir bu zulum ve işkence Yetiş ya Muhammed kurtar bizi Nerde Osman'ın eşsiz adaleti Nerde Veysel'in bitmez aşkı Kalmadı artık sevgi ve saygı Bitti bitecek islam aşkı az kaldı Tekbir sesi kalamdı dindi Kafirden emir alır oldu mümin Kuran'ı dinleyen cemaat nerde Camiler öksüz kaldı heryerde Gün sabır günü artık dostlar Nerde İslamdan korkan münafıklar Zülfikarları alın artık elinize Hazreti Ali geçsin önümüze İslamı anlatalım cümle mahlukata İmanı aşılayalım tüm gönüllere Güveni verelim cümle müminlere Karanlıktan kurtulalım artık dostlar |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() İstanbul'u Dolaştım
Edirnekapı’dan çıkalım yola Eminönü üzerinden Beşiktaş’a Biraz sahilde dolaşıp seyredelim Sonra Bebek üzerinden Sarıyer Oradan deniz yolu ile Kadıköy İlk başta Üsküdar’da dolaşalım Ümraniye’ye doğru yelken açalım Oradan Kartal, Pendik ve Göztepe Sonra Tuzla birazda Beykoz’a Ardından Şile oradan Sultanbeyli’ye Sıkışık trafik ile köprüden Şişli’ye Canın sıkıldıysa haydi Kağıthane’ye Oradan Fatih sonra da Bakırköy’e Biraz sahilde yürüyüp seyredelim Sonrada oradan Güngören’e geçelim Esenler ve Maltepe’yi seyir edelim Canım sıkıldı sanma ama vakit geç Kalan yerleri de sen biraz sen gez |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İstanbul Gibi
Ah diyorum vuruyorum sineme Nerde o güzel sevdalı çiçekler Nerde eski Beyoğlu eğlenceleri Aslında yok olan Beyoğlu değil Yok olan insanlardaki insanlık Acımadı bu hain sevadalı çiçek Acımadı,insanlara hiç bir zaman Sende haklısın ey sevgili unuttum Unuttum seni düşlerimde de yoksun Rüyalarım dahi sisli artık İstanbul gibi |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İstiyorum
Zamanı durdurmak istiyorum, umutsuzca Çocukluğumu istiyorum, masumluğumu Annemi istiyorum, şefkat elinin sıcaklığını Geçmişimi istiyorum, yaşayamadığım Baharı istiyorum, güzel çiçekleri olan Kışı istiyorum, kartopu oynadığım Yazı istiyorum, güzün habercisi olan Geçmişimi istiyorum, yaşayamadığım İsyanımı saklamak istiyorum, dünyaya Islanmak istiyorum, yağmur altında Düşünmek istiyorum, acizliğimi Geçmişimi istiyorum, yaşayamadığım Sevgilimi istiyorum, beni terk eden Sabahı istiyorum, güneşin doğduğu Görmek istiyorum, sadece güzeli Geçmişimi istiyorum, yaşayamadığım |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İşte Bu Bakışlar
Cümle canlı çekilince kuytulara sessizlik doğuyor İşte o vakit bakışlarıma sadece senin yüzün geliyor Kalbimi bir buruk sevda ateşi çepeçevre sarmalıyor Ellerim tutmaz oluyor, şifâyı ise senden bekliyor İşte bu bakışlar şifa niyetine senin yolunu gözlüyor Yürekten gelen umutsuz sesler ise bekle dost diyor Bu garip ölümü beklemiş sevdalım seni de bekliyor Eller çalmış senin kalbini, haberi kuşlardan geliyor Toprak alsın şu canımı, yüreğim sensizken kanıyor İşte bu bakışlar senin yüzüne delice hasret çekiyor Anam benimle üzülüyor canım oğlum sevdalı diyor Hem de ne sevda anam, bakışlarım dahi konuşuyor Ayaklarım tutmaz, dilim lâl ve gözlerim âmâ oluyor *******i toz pembe rüyalarım kabuslara dönüşüyor İşte bu bakış sensizliğin bitmeyen korkusunu çekiyor Hele bak şu Siyahii'ye göz ile değil yürek ile bakıyor Sevda dedikleri ilettin bitmez sancısı ile boğuşuyor Sigara yerine efkarını yakıp buram buram çekiyor Sen aklına her düştüğün de kalbi ile savaşa giriyor İşte bu bakışlar ile gülüm geleceğin günü bekliyor |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İşte Şehit Nerde Medya
Nerde şehidime son veda Haklısınız meşhur değilya Sesimi duy ey kafir medya Geberene bayraklı veda Şehidime kuru elveda Sesimi duy ey kafir medya Senin götünü kim korudu Bayrağımızı kim korurdu Sesimi duy ey kafir medya Hani manşetleriniz nerde Flaş haberleriniz yerlerde Sesimi duy ey kafir medya İşte sizlere gerçek şehit Patronlarınız da küçük it Şimdi arkana bakmadan git |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İy Şehriyârım
İy Şehriyârım nirdesin kim bile, Sıddıyk gibi ol, başın dik tez gele, Genc-ay ile yöğrüş yurda adl vere, İy Şehriyârım nirdesin kim bile. İy Şehriyârım gedâ etme bizi, Cevlân eyle cüst ü cû tüm vatanı, Men eyle âh ü vâh u âh ü zârı, İy Şehriyârım gedâ etme bizi. İy Şehriyârım sâlûs etme bizi, Terk etme Dürr-i Yetîm'in izini, Yumış eyle hûb Settâru'l-uyûb'a, İy Şehriyârım sâlûs etme bizi, Siyahî eydür ammâ Şehriyârım, Senin emirin Hitâmü'l-Mürselin, Emirin sanemi Gaffâru'z-zünûp İy Şehriyârım mekr eyletme bizi. **** Şiirde Kullanılan Sözcükler **** İy= Ey Şehriyâr (f) = Hükümdar, şah, pâdişah Sıddıyk (a) = Tam doğruluk sahibi (Hz. Ebu Bekir'in (r.a.) sıfatı) Genc-ay= Hilâl, yeni doğan ay Yöğrüşmek= Koşuşturmak Adl (a) = Doğruluk, adalet Gedâ (f) = Yoksul, dilenci Cevlân (a) = Gezinme, dolaşma, dolanma Cüst ü cû (f) = Araştırma, arayıp sorma Âh ü vâh (f) = Ağlayıp sızlama Âh ü zâr (f) = Ağlayıp inleme Dürr-i Yetîm (f.a) = Tek, iri, baha biçilmez, eşsiz inci. (Hz.Muhammed (s.a.v.)) Settâru'l-uyûb (a) = Ayıpları, günahları örtüp gizleyen. (Allah (c.c.)) Hûb (f) = güzel Sâlûs (f) = Hilekâr, düzenci, riyâkâr Eydür= Söyler Ammâ (a) = Lâkin Hitâmü'l-Mürselin= Peygamberlerin sonuncusu, sonu(Hz.Muhammed (s.a.v.)) Sanem (a) = Sevgili, güzel Mekr, mekir (a) = hile Gaffâru'z-zünûp (a) = Günahları afveden, günahkârlara çok acıyan(Allah (c.c.)) |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İyi ki Varsın
Bir sonbahardı seninle karşılaştığımda Hazan mevsimi derler ya halk arasında Benim yaşama başladığım mevsimdi Yeryüzünün sarıya büründüğü mevsim Benim gönlüm ise rengarenk olmuştu Hayata yeni bir başlanğıç yaptığım an Sen ey sevgili hırçın dalgalar gibi saçların Bıçak gibi keskin bakışların geçmişimi kesti Ah be diyorum ya sen olmasaydın hayatımda Ya hiç karşılaşmamış olsaydık sonbaharda Düşünmek, düşünmek dahi ürpertiyor ruhumu İyi ki varsın, iyi ki varsın sevgilim yanımda |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İzlerini Silemedin
Yine bir gecenenin sabahına vardım Gece yıldızları izledim sabahlara kadar Seni bana gösterecekler umuduyla Baktığım heryerde sen varsın hala Ellerimde el izlerin Dudağımda dudakların Yatağımda kokun var Kalbimde ise aşkın var Sen gidebilirsin ama izlerini silemezsin |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kaçma Ölümden
Hayat yaşanmanya değmez ama mecburuz Dönüş yok artık geriye bu engebeli yoldan Sonumuz belli kara toprak,zamanı meçhul Anlayacağın dostum anlık yaşıyoruz bu dünyada Yol uzun ve engebeli aman dikkat,takılıp düşme Düştünmmü bir kere kaldıran kimse olmaz Sana ilk uzanan el Azrailin eli olcaktır,korkma Sarıl sıkıca seni huzura o götürecek,kurtacak Her an peşimizde her an bizimle beraber ölüm Ürpertici soluğunu her an ensemde hissediyorum Kaçmak mı? Nereye? Kimden? Nasıl olacak? Aklına bile getirme kaçmayı,ölüm senin kaderin Her başlangıcın bir sonu olduğu gibi hayatında var Onun için rahat ol be arkadaşım hayatı yaşa |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|