![]() |
![]() |
#221 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Değmeyin Bana
coşmazsa yüreğim eğer sohbetlere bilin ki yaralıdır yaralı panter gibi anlayacağınız dilim onun içindir ki kelimelerim namludan çıkmaya hazır bir çelik kapçık misali parçalayacaktır değdiği yeri bırakarak arkasında sessizlikleri değmeyin bana öyle suskun bakışlarınızla... bilin ki yaralıdır yüreğim |
![]() |
![]() |
![]() |
#222 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Delinin Biri
yine delinin biri bir haber atmış şiir diye deli dedik ya delice işte neymiş savunmaymış adamın birinin sevmezdim sevemedim bir türlü o adamı ama ama işte okudukça bir tuhaflık çöktü üstüme hani hani bildiğiniz o medeniyet yuvası dedikleri İsviçre hani derler ya medeniyetin yuvası rüyalar ülkesi ve yüce mahkemesi küçülü verdi gözlerimde yüreğim burkuldu bir an suskunluklar suskunluklar saplandı saplandı sanki sırtıma tanıdım bu sızıyı sırasını bekleyenler geldi bir an aklıma nazi Almanya’sında bekleyenler bitmedi hala dünya dönüyor her zaman bekleyenler bekleyenler oluyor şimdilik götürülenler onlar gibi düşünmüyor dedim ya uzun lafın kısası delinin biri şiir diye koymuş haberi adı üstünde delice ara sıra uyandırma bizi uykumuz var renkli renkli kanallarımız var şehvetten yana çok şeylerimiz var basma oramıza buramıza renkli renkli düşlerimiz var |
![]() |
![]() |
![]() |
#223 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dellendim Yine Bu Gün
1-) Havanın sıcaklığı vurmuş vekillerimiz üzerine, dört dönüyorum duvarsız çevremde, çözüm olmuyor çaresizliklerim tesellilere… dellendim yine bu gün uzak duracak sarp kayalardan dilim bırakmayacağım dizelerin içerisine duru olacağım kadehlerin içerisinde her dökülen kırmızıyı şarap bilmeyeceğim 2-) Ayın parlaklığı, ne hilali ne dolunayı ısıtmıyor içimi, güneş vuruyor yüreğime, yüreğimde buhar izleri, kırmızı bayrak serili taputların üzerinde, içerisinde bir parçam gizli, her çığlık düşen bir Nepal gibi sızlatır tüm gizemlerimi… dellendim yine bu gün tüm mahirliğini vermişler dillerine diyor ki dil büyümek için gerekli göndermemiz bir koy beş al can ver can al büyümek için gerekli göndermemiz 3-) Tüccarın bildiği akçedir, akçe ile ölçer tüm değerlerini, akçe kadar ağır, akçe kadar uzun ömürlü biçerler… akçesi kaça yirmi birlik canın kaç akçe gönderdim kaç akçe getirdim akçeler serdim anaların yüreklerine akçe ağladı akçe sardı yurdumu ak olmayan her şeyle 4-) Tüccara kananın hırkası tez delinir, hırkam delik diye ağlayanın ağıtları yanık olur… kanmasam kandırılamasam yinede kanarım sızım sızım sevdikçe bu anayurdu ortak olurum acılara yanarım durmaz olur yanarım |
![]() |
![]() |
![]() |
#224 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Denizdi Deniz
denizdi vuran bakmayın sırılsıklam olduğuma kaç kez düşündüm oysa öylesine dalgalı havalarda yaklaşmayacaktım yanına serde erkeklik var bir hırçın olmaya görsün deniz erkeklik ne işe yarar kaç kez kıyısında olta attım kaç kez dalıp gittim ufkuna ufuk aynı ufuk deniz aynı deniz şu değişen havalarda olamasa |
![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Denizin Özlemi Var
Ahhhh Bu gün Pazar Mahallede Pazar var Deniz özlemli Hava nemli Çektiğim sancı Doğumuna Esintilerin Şöyle bir… Kumsalda olmak ta vardı Kumsal öğle sıcağı kadar uzak Tenimi kavuramayacak güneş Bakamayacak Gözler Acemi kulaçlarıma Rahatım, sıkılganlıklardan uzak Varsın bu pazarda böyle olsun Ben, şiirlere, şiirler yüreğime Misafir olsun… |
![]() |
![]() |
![]() |
#226 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Derdine Dertler Ekeceğim
mandalı kırık pencerenden bulut olup gireceğim gözlerinden süzülerek içeri derdine dertler ekeceğim seveceğim seni ve sende beni ahh bir bilsen sana ne dertler vereceğimi koruya bilir misin sevginin hala tazeliğini düşlerin bitecek uykusuz ******* süzülecek içeri sıkışacak kalbin anlamlardan uzak dalacak gözlerin göremedikçe beni sana bir gül değil gül bahçeleri vereceğim dikenlerle için dolacak gözlerin ufuk gözlerin boşluk olacak boşluğun içine dalacağım taşıyabilecek mi yüreğin yıl dönümlerimizde yeni benler olacak… |
![]() |
![]() |
![]() |
#227 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Derim
çığ olmak için kar gerek ak umutları besleyip kar olup yağmalı derim yağan karın tutması gerek el ele tutunmalı derim soğuk havalarda don olur kırmak için soğuğu sevgiyi harmanlamalı derim sonrada ses gerek haykırmalı haykırmalı yeri göğü inleterek çığ olup akmalı derim küçük bir kartopu gibi başlamalı |
![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Derin Adamdı
derin adamdı bilirdi hemen çakınca şimşek yağacak derdi yağmur belli olmayan saç boyası ak sakalı biriydi derindi erdemliydi bilmek için şimşeğin çakmasını beklemekti eksiği |
![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Derinlere Daldı
dikenli teller çektim dört bir yanına hüznün hüznü maphus ettim karanlık düşüncelerde bir martının tutundum kanatlarına daldı martı derinlere gökyüzünü arar oldum düşlerim vardı tazeliğini henüz yitirmemiş çocukluğum vardı henüz okunmaya başlanmamış kitaplarım şafağı bekliyordum henüz doğmayan doğumlara gebe umutlarda tutunmuşken martının kanatlarına gökyüzüne dikmişken gözümü martı derinlere daldı belki gördüğü bir balık belki kanatlarındaki ağırlık gökyüzünü arar oldum |
![]() |
![]() |
![]() |
#230 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Desen ki 01
desenki antalyada ay doguyor gece çöküyor üzerime karanlik iniyor duşlerime bükreş bir alev canım yanıyor canım |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|