![]() |
![]() |
#231 |
Bağımlı Üye
![]() Üyelik Tarihi: Feb 2008
Teşekkür Etme: 0 Thanked 93 Times in 80 Posts
Üye No: 45172
İtibar Gücü: 2088
Rep Puanı : 4660
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() -----Sen Gittin Ben Bakakaldım Ardından------
Ardından baktım sen giderken Elinde bir sigara Ve son kibrit çöpün Yakmasam mı diye uğraştığın Son sigaran Son çıkışındı bu kapıdan Sana son bakışım Son geçişin bu sokaktan Seninle hep ilkleri yaşayan ben Şimdi senin sonunda rol alıyorum Sen kayboldukça sokakta Bende sende son buluyorum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#232 |
Bağımlı Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() ---------Bir Nehir Olsaydım--------
Bir çiçek olsaydım Ellerinde büyümek isterdim Senin tarafından Koklanmak tutkusuyla yangın... Bir ağaç olsaydım Gözlerini kuşanmak isterdim Baktığında Geldiğini anlamam için baharın... Bir rüzgar olsaydım —sana aşık bir rüzgar- Saçlarında esmek isterdim Deli dolu... Bitimsiz.... Çılgın... Bir göl olsaydım Resmini çizmek isterdim göğsüme Biraz mütebessim, Biraz durgun... Bir dağ olsaydım Yüreğimden Bir ferhat çıksın isterdim Sana aşık , Sana tutkun, Sana vurgun... Bir bulut olsaydım Başında gölgen olmak isterdim En bereketlisini En güzelini Sana dökmek için yağmurların... Bir nehir olsaydım Senden akmak isterdim -ve yalnız sana akmak- Dudaklarımda bir şarkı gibi adın... |
![]() |
![]() |
![]() |
#233 |
Bağımlı Üye
Rep Derecesi :
|
![]() SEN UYKUDAYKEN
Sen uykudayken Sana dokundum dün gece Her dokunuşumda bin güneş doğdu Kuşlar döndü göçlerinden Yağmurlar yağdı durmaksızın Bulutlar aktı aydınlığa yol vermek için Bir nehir aktı sonsuz kıvrımlarla Daha büyük bir okyanus yaratmak için Bir ağaç kök saldı gök yüzünde Maviye yeşili ekmek için Sen uyurken bir dünya doğdu yüreğimde. Sen uyurken dün gece Her nefes alışında bir kuşun kanadı değdi tenime Bir rüzgar esti durmaksızın Mavilik yağdı yatağıma Gök yüzü el verdi okyanuslara Yeniden yaratıldı dünya. Sen uyurken dün gece Bin yıldız kaydı gecenin bağrına Bin yakamoz aktı odamıza maviliklerden Bin ay ışığı aydınlattı tenini Bin sevda türküsü söylendi Bin sevda doğdu senin adınla. Sen uykudayken dün gece Seyrettim seni sevdayla Yeniden Tanrı'ya el verdim Yeniden duaları öğrendim Yeniden yakardım umutla Yeniden gün doğumlarına sevda büyüttüm. Dün gece sen uykudayken, Beklerken gözlerini açmanı sabahın tazeliğine Bir gülümseyişini beklerken Beklerken sevdayı anlatan 'günaydın'ını Seni öğrendim Sevdayı öğrendim yeniden Yaşama dokundum yeniden. Sen uyurken dün gece, 'Seni seviyorum'ları tekrarladım durmaksızın, Bir dua gibi, Tanrıya yakarır gibi … |
![]() |
![]() |
![]() |
#234 |
Bağımlı Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ![]() Göğün Adaleti... GÖĞÜN ADALETİ…. Gökyüzü bugün, her zamanki gibi değil! ! ! Belki biraz daha içine kapanık, Belki biraz daha hüzünlü… Belki de ağlar birazdan,içinden geldiği gibi… Hıçkırıklara boğulur Göz yaşlarının içinde… Belki bir derdi vardır Umulmaz,çaresiz… Anlatmaz,anlatamaz… İçine kapanıktır o, Bütün hesaplaşmaları,pazarlıkları Kendi içinde yapar! ! ! Kendi içinde cezalandırır suçluları… Yeri gelir affeder, Yeri gelir ipe çeker… Ama bugün gökyüzü, Her zamanki gibi değil… |
![]() |
![]() |
![]() |
#235 |
Bağımlı Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ![]() ve sen gidiyorsun yaşananları yok sayarak ardına bile bakmadan gidiyorsun ve sen gidiyorsun dünümüzü silerek bugünümüzü kırıp dökerek yarınımızı yok ederek gidiyorsun ve sen gidiyorsun sensiz olamayacağımı yanımdayken bile seni özlediğimi saçının bir teline dahi kıyamadığımı bile bile gidiyorsun ben şimdi kimin gözlerinde öleceğim ben şimdi kimin dizlerinde yatıp kimin ellerini tutacağım kabuslar gördüğüm karabasanlarla sarmaş dolaş olduğum sehpalı hazan düşlerimde kimi uyandırıp kimin omuzlarında ağlayacağım senden başka kimsenin yanında ağlayamayacağımı bile bile gidiyorsun ve sen gidiyorsun kafamı duvarlara vura vura hücre hücre parçalasam işkencecilerin yapamadığını yapsam kendime kendimi içten içe yesem bitirsem yok etsem bile kapının önüne çıkınca gönlüm olsada yıkık yine alnım ak başım dik olacağını sanki sen hiç gitmemişsin sanki hiç bişey olmamış gibi davranacağımı bile bile gidiyorsun ve sen gidiyorsun sensizlikten çıldırsam ecelim olacağını bilsemde sana gitme demeyeceğimi sana yalvarmayacağımı bile bile gidiyorsun ve sen gidiyorsun git beni hayallerimle beni terkedilmişliğimle beni sensizlikle baş başa bırakıp git git artık git ve sen gittin ve ben sensiz yokum ben sensiz bitmişim ben sensiz hiçim artık ama giderken bişey unutmadın mı gülüm sen sen var ya sen sen artık bensiz hiç bile değilsin |
![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Bağımlı Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gitme Kal..S E V D A M S I N...!!
Sen bu dağların sevda türküsüsün bahar gözlüm, denizlerin mavisi, bulutların beyazısın. Çatlamış toprağın bağrına düşen bir damla su’sun. Ne zaman bahar gelse, yağmur yağmur çiçek açar gökyüzünde sesin. Ben sonbaharın yorgun yanık türküsüyüm oysa, sarıya çalar rengim, rüzgarlar estikçe savurur gider yapraklarımı uzak diyarlara. Sonbaharda kar yağar üzerime, üşür ömrüm. Yalnızlık kocaman bir dağ olup büyür gözlerimde. Gitme sevdamsın! Gidersen rotası belli olmayan gemiler alıp götürür umutlarımı ulaşamıyacağım yerlere... Sen gülüşünde baharın ilk sevincini, gözlerinde göğün uçuk mavisini taşıyorsun!.. Baharın kokusudur yeryüzüne dağılan temiz nefesin. Yaşamak bir su gibi berrak yüzünün aydınlığında, bir köy türküsü gibi içli ve hilesiz dağçiçeğim... Ben seni ozanca sevdim türkünakışlım, aybakışlım, sular gibi temiz, bir rüzgar gülü gibi hilesiz. Mehtabın güzelliği, yıldızların ışıltısısın sen karlı dağlarda, rüzgarların soluğu, güneşin dostluğusun. Umut, aşk ve alın terisin sen akalınlarda. Toprağa ekilen tohum, bahara söylenen aşkşarkısısın. Ceylan gözlerin sevinci, dudakların ıslığısın türkülü ırmaklarda... Gitme ne olur. Gidersen, yaşamın acılı haritasında yaralı bir kalbin, adını bilmediğim çiçekleri kanar içimde her gece... Ay suskunlaşır, yıldızlar suskunlaşır, acılar suskunlaşır, yitirir sesini yaşayanlar da ölüler gibi... Suskunluğun trendinde kan kusar yürekler sensiz. Rüzgar da esmez artık buralarda, çiçekler de açmaz, herkes boynu bükük kalır bu şehirde, çekip gider mutluluklar... Gitme ne olur. Bak hüznün zifiri saçları akıyor geceye, gecenin karanlığına karışıyor hüznüm... Lanetlenmiş yalnızlıklara ah ediyor kalbim. Her gün biraz daha büyüyor içimdeki kırgınlık... Gitme... Acılar içinde olsam da yaşamı çılgınca sevdim ben. Çılgınca sevdim bu dağları, bozkırları, güneşi. En çok seni sevdim dağçiçeğim, en çok seni sevdim... Gitme ne olur. Yol türküleri kederlidir nazlım, yol türküleri dertli, yol türküleri acılı. Gidersen kar yağar istasyonlara, boynu bükük bakar ardından bütün akasyalar. Gitme, bir güvercin sıçaklığı gibi kal yüreğimde. Ben ki sevdamı dağlı bir çiçek gibi göğsümüm üstünde taşıdım hep, namusumun akında. Ne zaman gözlerine baksam beyaz beyaz güvercinler kanat çırpar mavilere; Güller açar ne zaman ellerimi uzatsam saçlarına, serin serin eser yeller. Bu sevdayı alıp gitme benden, alıp gitme mutluluğumu gözleri türkülü kuşum; içimdeki baharı öldürüp gitme, kimsiz, kimsesiz boynu bükük bırakma türkülerimi. Körpe bir dal gibi koparma sevinçlerimi yüreğimden ne olur... Gitme sevdamsın, ateşimsin, hasretimsin… Gitme ekmeğimsin sen, suyum, havamsın… Gitme, ben sana kalbimi verdim… Kalbimi de alıp gitme… Gitme, figan düşer denizlere sular çekilir yağmur yağmaz vahalardan kirpiklerime bir rüzgar hıçkırır tenhada, bir dal kırılır boynunu büker sabah kervanları kelebekler ölür gitme bir yıldız küser göğüne, içini çeker bir çocuk şaşırır yönünü rüzgarlar bütün pınarların suyu çekilir solar nazlı çiçekleri kalbimin, üzülürüm gitme öksüz kalır içimdeki imge dağları saçlarını öpen seher yeli, çoban yıldızı bir daha turnalar geçmez, bülbüller ötmez çiçekler açmaz bahçemde ah be gülüm gitme içimdeki bütün vagonlar devrilir bir kar yağar istasyonlara, üşürüm gitme bütün ormanlar ateşe verilir kuşlarda gider bu kent de, ölürüm gitme kal menevşeler açsın dağlarda sevince dönüşsün gökyüzü iki çığlık arasında bırakma beni ah gülüm yokluğuna alışamam yokluğun ölüm alıntı |
![]() |
![]() |
![]() |
#237 |
Bağımlı Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Şanssızlık
Karşıma senin gibi birisi çıkmadı Hiç kimse böyle sevgiyle bakmadı Ateşin öyle yaktı ki kül bırakmadı Diyeceğim, Ninni dinler gibi annemin şefkatli sesinden Tatlı dilinden sevgi sözcükleri şelalesinden Duygulu kelimelerin şırılıtısında, kollarında Güvenle sarılabileceğim, Huzur dolu sesinin fısıltısında başım omzunda Rüyalara dalacağım ve tutkuyla bağlanacağım Yavru kedi gibi dizi dibinden ayrılmayacağım Yanımdayken bile özleyeceğim, Ayrılık korkusu yaşamayacağım Kıskançlıktan çıldırtacağım, Coşkuyla kapılarda bekleyeceğim, Çok sevileceğim hep seveceğim... Birisi hiç olmadı... birisi olmalı... |
![]() |
![]() |
![]() |
#238 |
Bağımlı Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kara Kaplı Günlüğüm; Ve Sen
KARA KAPLI GÜNLÜĞÜM; ……. SEN Bu gece seni yamak istiyorum günlüğümün bütün köşelerine Ayrı olmak dokunuyor bana, uzak olmak Çaresiz olduğumu hissetmek istemiyorum Ve yalnızlığımın farkına varmak Bir haber var mı diye soruyorum kuşlara “bir haber var mı? ” Başımı önüme eğiyorum her haber gelmeyişinde Ağlayacağım kaldıramadan şu eğik başımı Hiç bozamadım suskunluğumu Biteviye ıstıraplarımın bengiliğini düşündükçe kahroluyorum. Seni arıyorum ya yoksun bedestenlerde bile Bu yalnızlık bizar ediyor beni Anlayacağın; Birer birer zayi ediyorum evsaflarımı tek seni yazıyorum kara kaplı günlüğüme … bu gece seni çizmek istiyorum bütün güzellikler üzerine, matemimin merhemini bulamıyorum hiçbir eczanede ne mümkün suları ıslatmak ne mümkün bu gemiyi ulaştırmak batmasına meyil bırakmadan ismini yazdığım kumsallara yalnızlık tahtına oturtuldum ve başıma kondu tacı mutsuzlukların anlamadım sen nasılda cezp ettin beni. nasılda bir mahkuma benzettin? teker teker yitiriyorum umutlarımı tek seni yazıyorum kara kaplı günlüğüme … bu gece senin yokluğunu yazmak istiyorum bütün köşelerine günlüğümün uzayıp gidiyor yollar önümden çekemiyorum gurbetin kahrını sen olmayınca sen olmayınca sevemiyorum yaşamayı ayrılıkların mührü vuruldu kalbimin şah damarına liğmelendi hatıralarım ; doyamıyorum seni sevmeye! anladım; seni sevdikçe ayakta duruyorum seni sevdikçe varım … yinede söyle yegane tesellim! sen olmazsan nasıl ve niçin yaşarım? artık yitiriyorum beklentilerimi birer birer tek seni çiziyorum kara kaplı günlüğüme … boş kalmasın hayalimin satırları umutlarımda ki heceler seninle dolup taşsın sen doğ: sen ol umut tarlamda yeşeren filiz; sen … saatte epey geç oldu hep sana yazdım ama yine de anlatamadım aşkımın milyonda birini bilmem; daha ne yazsam ulaşamadığım sevgili ve sana ulaştıramadığım günlüğümü ne yapsam? ... Utandım; sabah oluyor diye utandım! geceden utandım Teker teker zayi ediyorum yalnızlıklarımı Yalnızlıklarımdan kararıyor umutlarım ve kapanıyor yarınlarım. Sen yoksan yokum sen varsan VAR’ ım. Bu gece seni yazdım günlüğümün bütün köşelerine. Kara kaplı günlüğüm yine doldu seninle, yine doldu sevginle Sevgini yazıyorum kara kaplı günlüğüme |
![]() |
![]() |
![]() |
#239 |
Bağımlı Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#240 |
Bağımlı Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ***Seni Sana Terk Ediyorum***
******* telaşla koşuyordu gölgeme bir gece kuşu daha uçuyordu avuçlarından yırtıyordu gecenin karanlığını baykuş sesleri arz inliyordu yıldızların aksine en sade suretini koyup çıkınıma /sırtıma atıp seni sana terk ediyorum... bozkırın koynunda deli dolu at süren ben dökülen eylüllere soktum gökyüzünün maviliğini ayın dolmuş haliydi son durağım içimdeki trenler çoktan devrildi, vagonlar darmadağın çatlamış dudağımı şiirlerle ıslatıp seni sana terk ediyorum... kanıyor ayak uçlarım dilime inat kaçırıyorum bakışlarımı alev küresinden bıçaklar kaygan zeminlerde bilenirken geceye sızan birkaç damla kan gözlerimden yüreğime sessizce akan en şiddetli zehri acılarıma katıp seni sana terk ediyorum... kaldırım taşlarında uyuttuğum düşleri bir atımlık barut kokan sabrımı gün görmemiş hayâllerime vuruyorum tütsüye mahkûm petekten oğul almak zırdeli şafaklara ağlamak bana mı düştü yar sabahla gidiyorum, balımı peteklere satıp seni sana terk ediyorum... kaç kalibreydi boynumdan vurduğun söz sahi ceylanlar neden hep boynundan vurulur gölgem kan kaybından ölmekte kırılan bir kalemin hesabı mı yapılır sevdam yüreğimde musallaya yatıp seni sana terk ediyorum... |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|