![]() |
![]() |
#231 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() BU ÇAĞDA BU KAFA...
Bilmem düşündünüz mü hiç Niye geldiniz dünyaya? Sevindiniz mi İyi ki dünyaya gelmişim diye? Kandınız mı Sevmeye, sevilmeye? Uğraştınız mı mutlu olmak için? Çalıştınız mı İnsanları mutlu etmeye? ... Çok iyi niyetlisiniz Ya da İnsansınız diye, Çıktı mı adınız kerize, Enayiye? Hoş Bu çağda bu kafa, Sevilmemek de caba... Süleyman SAYLAN (Ankara,21.07.2001, Saat: 01.45) (Şiirin bütün hakları Süleyman Saylan ve varislerine aittir.) Süleyman Saylan |
![]() |
![]() |
![]() |
#232 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() BOŞUNA YANMA.
Kendini bulunmaz dünya nimeti Sanıpta, beni de mecburum sanma. Sevsem de bilirim “hayır” demeyi İş işten geçince boşuna yanma. Dertlerin derdimdi, hevesin heves, Seninle doluydu aldığım nefes... Çok daraldı artık göğsümde kafes, İş işten geçince boşuna yanma. Ellerin sözüne kanarak gittin, Çılgınca düşlerle kendinden geçtin, Meleği bırakıp şeytanı seçtin... İş işten geçince boşuna yanma. Bu hayat sensiz de yaşanır elbet, Sen de öğrenirsin, az daha sabret. İnsan gibi sevmek, büyük fazilet... İş işten geçince boşuna yanma. Süleyman SAYLAN (Ankara,17.02.1994, Saat: 01.35) Süleyman Saylan |
![]() |
![]() |
![]() |
#233 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() BİZ SENİNLE BULUŞMAZSAK...
Düşlerimi esir aldın, Duygularım sana tutsak. Allah bile gücenecek Biz seninle buluşmazsak. Yıldırımlar gibi çarptın, Yanardağlar gibi yaktın. Derde deva olamazsın, Biz seninle buluşmazsak. Cismin sende, düşün bende, Benimlesin gündüz gece. Öleceğim göre göre Biz seninle buluşmazsak. Yaşam sensiz haram oldu, Zindan oldu, dünya durdu. Ölmek olur en doğrusu Biz seninle buluşmazsak. Süleyman SAYLAN (Ankara,18.07.1998, Saat: 01.30) Süleyman Saylan |
![]() |
![]() |
![]() |
#234 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() BU SINAVI GEÇECEĞİM.
Mutluluktan içeceğim, Sarhoş olup düşeceğim. Senin aşkın ile yanıp, Yana yana pişeceğim. Uyku girmez gözlerime, “Seni nerden sevdim? ” diye. Sevgin sırat olsa bile, Bu sınavı geçeceğim. Sevdan ile boğma beni, Sevdim diye yorma beni, Başkasından sorma beni, Ölsem bile seveceğim. Öyle kolay olmayacak, Sevda gülüm solmayacak, Asla elin olmayacak, Muradıma ereceğim. Al duvaklar giyeceksin, Bana gelin geleceksin, Gönlümde gül vereceksin, Tutam tutam dereceğim. Bugün varsın, yarın varsın, Hep benimle olacaksın, Bir de oğlan vereceksin, Sevincimden öleceğim. Mutluluktan içeceğim, Sarhoş olup düşeceğim. Ben senin aşkın yüzünden, Yana yana pişeceğim. Süleyman SAYLAN ((İzmir-Selçuk (Yoncaköy) ,07.08.1999, Saat: 03.05)) Not: Şarkı sözü olarak yazılmıştır. Süleyman Saylan |
![]() |
![]() |
![]() |
#235 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() FELEĞİN ŞAŞAR.
Sevdanın çiçeği ansızın açar, Evreni doldurur, yürekten taşar. Vurgun yemiş gibi sendelersin hep; İnletir insanı, feleğin şaşar. Limanlara sığmaz özgür denizde, Savrulur rüzgarın hoyrat elinde, Arzu denen sazın ince telinde Kaybolur gidersin, feleğin şaşar. Aklını başından alır götürür, Ruhunu zindanda, yerlerde sürür. Yıl olur *******, seni öldürür... Ağlamak nafile, feleğin şaşar. Süleyman SAYLAN (Ankara,10.05.2002, Saat: 00.47) Şarkı sözü olabilir. Süleyman Saylan |
![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ELVEDA DEME HİÇ...
Elveda deme hiç, bir gün gidersen; Sakın geri dönüp bakma, istemem... O solgun resmini isteme benden; Kalbime kazıdım, geri veremem. Gözlerin gönlümde yanan bir ışık, Saçların kalbimi saran sarmaşık, Isıtır dudağın, aşkla karışık... Kalbime kazıdım, geri veremem. Seni hiç görmesem, çekip gitsen de, Benden başkasına gönül versen de, Üstelik ecele boyun eğsen de... Kalbime kazıdım, geri veremem. Süleyman SAYLAN (Ankara,28.06.1993, Saat: 14.30) Şarkı sözü olarak yazılmıştır. Süleyman Saylan |
![]() |
![]() |
![]() |
#237 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() DOĞUN...
Can atmayın sakın Bu dünyaya doğmaya; Ekşimeye yüz tutmuş yoğurt gibi Mayası bozuk bu dünyada Bir bok yok. Çirkefliklerle yoğrula yoğrula Çirkefleşmiş, Yüzsüz muhabbetler kurmuş, Onlarla düşüp kalkmaktan Yüzsüz olmuş... Dost görünenler bile Dostluklarını unutmuş; Dıştan bakınca insan, İçlerine girince şeytan bunlar... ******larla dolu bu evren Kadınıyla, erkeğiyle... Doğmayın sakın bu evrene; Acırım sonra, üzülürüm size. Yılanlarla yatmak, Baykuşlarla el ele vererek Soytarılara tapmak zorunda kalabilirsiniz. Tercih sırasında siz Sonlara düşerseniz, Sokak köpeğinden beterdir geleceğiniz. Yine de, Siz bilirsiniz... Fakaaat; Babanızın suyundan, Ananızın huyundan miras alacaksanız; Çalacaksanız, çırpacaksanız, İyi bir sahtekar olacaksanız, Her gelenle yatacak, Boynuzlarınız uzasa bile, Sakal sıvazlayıp, cilalayacaksanız... Bugünü var, yarını yok sayıp Dalganıza bakacak, El pençe divan duracaksanız... Giden ağanız, gelen paşanızsa; Makbul, muteber insan olursunuz. Bu meziyetler varsa sizde, Ne beklersiniz daha Ananızda, yerinizde? ... Doğun ****** çocukları. Süleyman SAYLAN Ankara,19.07.2000, Saat: 00.50 Süleyman Saylan |
![]() |
![]() |
![]() |
#238 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() TAM YETMİŞBEŞ YIL OLDU
Kök salınca özgürlük Türklüğün doğasında; Hiç solmadı, güçlendi, çiçek açtı, gül oldu. Kuruldu cumhuriyet Kurtuluş Savaşı’yla, Yıkılamaz bir daha, tam yetmişbeş yıl oldu. Atatürk’ten güç aldık, baş koyduk biz uğruna, Bize karşı duranlar uğradılar bozguna. Adım, adım güçlendik çağdaş olmak yolunda, Demokratız, laikiz, tam yetmişbeş yıl oldu. Ddostumuzla düşmanı öğrendik teker, teker, Dışarda yabancılar, içerde örümcekler... Evrensel barış için verdiğimiz ders yeter, Ortaçağı terkettik, tam yetmişbeş yıl oldu.) Kimi topla tüfekle saldırdı kardeşine, Kimi dıştan destekle küfretti milletine; Herkes aldı dersini, itler güldü leşine... Yıkılmaz birliğimiz tam yetmişbeş yıl oldu. Kulaklara küpedir Atatürk’ün gençleri, Boğacaktır her zaman bağnaz düşünceleri, Karanlık emellere geçit vermez türk eri, Ordumuzla el ele tam yetmişbeş yıl oldu. Anlayana ses verdik bölünmez gücümüzle, Toprağımız bütündür, verilmez karış bile. Gafillerin uğraşı, hainliği nafile; Atatürk’le özleştik, tam yetmişbeş yıl oldu. Süleyman SAYLAN Ankara,13.05.1998, Saat: 23.45 (Marş sözü olabilir.) Süleyman Saylan |
![]() |
![]() |
![]() |
#239 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() YAŞ KIRK OLDU KOŞA KOŞA.
Yaş kırk oldu koşa koşa, (Ömür bitti koşa, koşa,) Sevgi denen o yokuşa... Çakır gözle, kara kaşa Yandım allah! . Seviyorum, Seve, seve eriyorum. Bir boyu var, sanki selvi, Aklım’aldı sineleri, Yanağında bir de beni... Yandım allah! . Seviyorum, Seve, seve eriyorum. Dudakları ateş rengi, Sırma saçlı peri sanki... Sarhoş etti aşkı beni. Yandım allah! . Seviyorum, Seve, seve eriyorum. Süleyman SAYLAN Ankara,07.08.1990, Saat: 01.35 TSM olarak bestelendi: Süleyman Saylan |
![]() |
![]() |
![]() |
#240 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() YELKENİMİ DOLDURSANA
Denizinde yelkenliyim, Yelkenlerim çoktan fora... Rüzgarımdır aşkın benim, Yelkenimi doldursana. Fırtınayla gelme bana; Pamuk gibi kucağına Uzanayım doya, doya... Yelkenimi doldursana. Nazlanırsan üzülürüm, Yel estikçe ben yürürüm, Dalgalarla süzülürüm... Yelkenimi doldursana. Sevgim sonsuz, derya kadar... Seni seven bir kalbim var, Yüzdür beni diyar, diyar. Yelkenimi doldursana. Hırçın esip batırma ha! Dayanamam karanlığa... Okşa beni rüzgarınla. Yelkenimi doldursana. Süleyman SAYLAN Ankara,15.11.1995, Saat: 18.40 (Şarkı sözü olabilir.) Süleyman Saylan |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|