![]() |
|
|
#231 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57950
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Ne de sevdâm bitecektir
Ne vatanlar bırakıp ben,sana geldim ey nihan, Yeni baştan kuracaksan sırat olsun her cihan, Geçerim tek yolu göster,ne bu mahşer bekletir, Ne de sevdâm bitecektir yıkılırken son mekan… * * * Ahrazi
|
|
|
|
#232 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Ne serhôşum ne de aklım başımda(Nicoldu?)
Ne serhôşum ne de aklım başımda, Benim benden yana hâlim nicoldu? Acar bir dert yuva kurmuş düşümde, Bu iş âyân ama zâlim nicoldu? Sabah tansız gene akşam uzundur, Nefes susmuş dile meylim hazîndir, Gel ey dostum bana yardım sözündür, Devâ ilmim diyen âlim nicoldu? Can Ahrâzim niye feryâd edersin, Acep eğrin nere bağrın mı dersin, İsim sensiz sen isimsiz gidersin, Senin senden yana hâlin nicoldu? Ahrazi
|
|
|
|
#233 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ne şân ister bu kulun ne de...
Dolandım bir başıma,erdim yedi nihâna, Aslî yurda varınca hâne oldum cihâna. Ne vakit ki dönmüştüm,benden kabûl istendi, Sizde Mevlâ kim dedim? bizde Mevlâ pîr dendi. Ben neyleyim rehberi,bu sözümü duâ kıl, Senden başka birine Mevlâ demez bu akıl. Ahmet vardır bilirim,o ki nûrun mimberi, Vâr olmadı öylesi,adı konalı beri. Gör ki talep edilen seni talep etmekte, Nice kapı gördüm ben,hepsi sana gitmekte. Ey yegâne Sultânım,gayri cândan azâdım, Fâni teni bıraktım,yalan dünyâ mezâdım. Ne şân ister bu kulun ne de gizli bir âyet, Sükût etmiş talebin,dili Sende nihâyet. ***** nihanFarsça) Gizli. mezatArapça) Artırma ile satış. azatFarsça) Serbest bırakma. Ahrazi
|
|
|
|
#234 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ne şiir ne mısra ne de kalem
Al bu cânı benden al bahtımı Yâr, Adını andıkça anasım gelir. Yokluğun ateşse mahşer bu diyâr, Kuru dallar gibi yanasım gelir. Ne şiir ne mısra ne de kalem, Diyemez derdimi söz olsa âlem. Ahrazi
|
|
|
|
#235 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ne vakit göğe darılsam
Ne vakit göğe darılsam, Hasret gecemde ay olur. Vefasız dosta kırılsam, İsmi dilimde vay olur. Seher derdi nakşedince, Çiğ misli gam dökünce, Hüzün puslanıp çökünce, Gönlüm virane köy olur. Bir ürperti hüküm sürer, Kefen gibi canı sarar, Medet umsam neye yara? Sitem fikrime huy olur. Gece mahşerin gölgesi, Sur misali çınlar sesi, Can koparır her nefesi, Ruhum elinde ney olur. Ahrazi harın söner mi? Ayazlı derdin diner mi? Bir dost adımı anar mı? Gözüm yaşlara koy olur. Ahrazi
|
|
|
|
#236 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Neden.......?
Bügün yaşıyorsunuz ama neden? Doğrulun artık,dün öldüğünüz yerden... *** Hak'ka inanmayanın da çenesine bir ip bağladık, İnsan dedik,insandan saydık,onun için de ağladık... *** Bana anlat,anlat şu rüzgarı anlat, Dağlara sunduğu toprağı, ve ondan çıkan ağacları anlat, Anlat ki rüzgardaki şeklimi seyredeyim Ne kadar fani olduğumu görebileyim... *** Ey yüceler Yücesi Mevla'm; Şu arılar ki taşıdıkları servet, En tatlı yüktür yükleri, Ne tadına bakan var,ne de bilen, tevekkeltü derken halleri, Bir Sen'sin sevilen... *** Ölürken dili kem küm edenlere bak, Neyi unuttu ki hatırlamaya çalışır.... *** Sen,şimdi git nefsinle birlikte uyu, (U) yanacaksın ya! heba etme uykuyu... *** İnan bana,inanmayan da inanan da, Aynı fani yerde aynı fani zamanda... *** Not:Şiirin edebiyat olduğunu sanırdık ki edebiyata ismini veren edeple buraya geldik.Şehveti,İnkarı ve dahi nefsin her lügatını yazanlarla aynı yerde olmak nereye kadar ve ne kadar doğru? Şiir bu ise ben Şairlikten kaynaklanan ayıbımı temizlemek arzusundayım... Unutanların dahi aşikar olarak sığındığı Mevla'ma emanet olun... saygılarımla Ahrazi
|
|
|
|
#237 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Nedeniyetler
Böyle yalnız,böyle matemliydiniz; En yakın şehrinde bir uygarlığın. Söyleyin! Germen mi,Hellen miydiniz, Hangi zalim ırkıydınız varlığın? Yükselin heyhat,katedraller gibi! İngiliz Kont’unca bir dünya nedir(!) Para,mal-mülk,her şeyin tek sahibi; Frenkler,endamınca gayet böyledir(!) Çok şükür,Osmanlı bayrak aldı da, Bir vakit,sessiz..sedasız kaldınız. Cümleniz,bir bir düşüp alçaldı da, Devleşen İslam ve Türklüktü yalnız. Geçti..bedbahtız! O günler gelmedi. Hepsi bu! Âsî nesilmiş servetin: Bayrağın altında bir çok ecnebi; Biz yetindik(!) Ey vatan,sen de yetin! * * * Ahrazi
|
|
|
|
#238 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Nefsim ölmek üzeresin
Ne eylersen eyle nefsim, Hükmün son bulmak üzere, Son arzunu söyle nefsim, Belki dinlerim kazara. Bu harp nihayete erdi, Seni benden fazla yordu, Evvel ben bakiyim derdi, Diye yazdırdım mezara. Gel mermerden taş isteme, Ağzın yanar aş isteme, Ruhum gelmez eş isteme, Hak’kı bilmez işgüzara. Can Ahrazim konuş gayri, Öz ruhunla tanış gayri, Bu paklığa alış gayri, Bak nefsin ölmek üzere. Ahrazi
|
|
|
|
#239 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Neler gördüm
Neler gördüm Hep bir yerlere savruldum, Dağdan düşen taş misali. Nereye konsam vuruldum, Garip serçe, kuş misali. Kaderim, bahtım hiç yokmuş, Eşim, dostum boynum bükmüş, Şu genç ömrüm neler çekmiş, Kabus olan düş misali. Muradım, arzum kalmadı, Hayat yüzüme gülmedi, Kimse değerim bilmedi, Bitirdiler, aş misali. Yarım aşklarda can verdim, Gönül yaramı ben sardım, Esir gibi ömür sürdüm, Dört mevsimde kış misali. Ahrazi çile doldurur, Ağlarken eli güldürür, Tükenmiş gayri, bildirir, Gözden düşen yaş misali. Ahrazi Ahrazi
|
|
|
|
#240 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Neuzübillah
Topal efkarına hiç bakmadan yine, Koştur ilhamına,koştur riya tayı. Nice bin ad yüklemişsin o heybene, Ağır olsun diye ilmin kurultayı…! * * * Ahrazi
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|