![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57938
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Şiir Allah Demekmiş
Kim kimin umrun da ki, kimin derdi kiminle Bana ne be kardeşim, herkes avluyu çekmiş Köşeye saklanmışız bir parçacık kilimle Şiirle hemhal olduk, şiir “silah” demekmiş Ne yabana “hışşt” dedik ne ağyar-a gücendik Sırtımız kula değmez biz Allah-a güvendik Gönül “biley taşıymış” bilendikçe bilendik Satır satır söz olduk, şiir “eyvah” demekmiş Gün oldu firavun’dan, gün oldu Mevlana’dan Gün oldu yürekleri kanatan bir sevda’dan Bazen de harman olup bir oradan, buradan Bizce anlatır olduk, şiir “ıslah” demekmiş Gök kuşağı sanırdık şiir denen cevheri Birileri Kabe’den çeviriyor minber-i Taht yerine koymuşuz altımız da minderi Beyaz-a meftun olduk, şiir “siyah” demekmiş Muhatap mı aradık, kalemden dökülene “Biz Şairiz hemşerim! ..” Bu böylece biline Neyi yorumluyorsun, yazıyorsak sana ne Biz biraz sus-pus olduk, şiir “nigah” demekmiş Lafı ortaya koduk, kimse sahiplenmesin Çarpıp, bölüp, çıkarıp, boşa celallenmesin Biz nağme yazmıyoruz, çıkıp cevap vermesin Ateşle pişer olduk, şiir “iflah” demekmiş Hasılı, kalem tutar, sopa değil elimiz Kimseye yük olmadık, dertse bizim derdimiz Şiir de “KUL” arama, rotadadır gemimiz Sanma kul-a kul olduk, şiir “ALLAH” demekmiş Kadir Albayrak |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Şimdi! ..
Sarardı bir yaprak düştü dalından Hazanlar kışlara yol alır şimdi Bulutlar emirli Tanrı katından Kasveti ruhlara yağıyor şimdi Rüzgarın sesinde gecikmiş kinler Bir tufan kasırga geliyor şimdi Bir biri ardına gizlenmiş sisler Sahneye bir perde çekiyor şimdi Huzuru siliyor ruhsal kargaşa Yürekler tedirgin oluyor şimdi Belli ki yaklaşan bu kara kışa Damla damla nefret doluyor şimdi Baharda yalanla dolan gönüller Soğuk bir kış günü donuyor şimdi İhanet bulaşmış sözler yeminler Cezası önüne konuyor şimdi Bilenle bilmeyen bir değil bizde İntizar kullara zor gelir şimdi Çok sitemler vardır ifademizde Birine bu sözler “kor” gelir şimdi Ne ayaz ******* ne soğuk günler Mevsimden gelip de geçecek şimdi Beyazla maskeli toprak zeminler İçine ne canlar gömecek şimdi Hazan “hicran” derdik, ya bu kara kış Dondurup öldürdü, nerede alkış Soğuktur diyerek hep tıkış tıkış Cümlemiz toprağa gireriz şimdi Kadir Albayrak |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Tecrübe
Ben 'keşke' demeyi sevmem İstisnaları var tabbi ki! .... Yani 'Sürekli kullanmak' istemem! Hani; Diyorum ki; YAPTIĞIN İŞTEN ASLA PİŞMAN OLMAYACAKSIN PİŞMANLIK DUYACAKSAN O İŞİ YAPMAYACAKSIN! ..' Bazıları 'Ama tecrübe' diyor! .. Tamam ancak '35 yaşına kadar' Bu yaştan sonra ise Biraz 'Apyallık' oluyor! .. Gibi! .... Geliyor Kadir Albayrak |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Tek Tesellim Seccadem
Bir şey zorluyor beni ya akli muvazenem Ya da şu deli yürek tek tesellim seccadem Arasında kalmışım bu tuhaf cenderenin Dün kayıp bu gün garip yarın kim bilir kimin Gölgelerin aslı yok beyni zorlayan düşler O düşler ki suların aynasına düşmüşler Gönlüm sur yıkan gülle beynim duvar,ker***ten Dövüyor var gücüyle müdehale hariçten Alnım öper secdeyi Hak-ka akar arzuhal Gayrısında huzur yok hepsi boş hep ham hayal Sevda bu! Acı grift, ne yol var ne bir çare Akıl! ..Lakin etmiyor yürekle istişare Gel! diyemem gelemez o çözülmez kördüğüm O hayalimde yumak örüp örüp çözdüğüm Mantık; Ölçü kalıbı, oval dikdörtgen kare Şekiller emri vaki tepe çizgi ve tane Hissiyatım toz duman her şey ölçüsüz sakil Gidip gelir durmadan mem de aletsiz nakil Zahir de akıl benim! .. Yürek benim yüreğim Peki! ..Bu kavga niye? Lakin bana soran kim? ! Aklı oynatır mıyım? Belli olmaz korkarım Kimin için? Değer mi? Bilmem! . Bilsem sorarım Neden soracağım ki Benim gibi kim bilir Bu öyle bir sevda ki 'Ölü görse dirilir' Akıl! ..Kabuğunda kal! Dur saldırma her yere Zirvedesin bu yeter! .. Zavallı küçük fare Ömrümü kemir benim ötesine güç yetmez Nafile! ..Bu yüreği hiç bir güç bitiremez Ömür; Gönül ve aklın arasında med-cezir Gönül padişah olmuş akıl kapıda vezir Padişaha taht benim vezire kapı kulu Gece gündüz eğitim sanki 'meczup' okulu Ey başım deli başım! .. Sen kalkma o secdeden Hak-ka tevekkül et ki kan gelsin yüreğinden Bir şey zorluyor beni ya akli muvazenem Ya da bu deli yürak! .. Tek tesellim seccadem Kadir Albayrak |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Tekrar Besteliyorum
Yine sensiz köşemde sigaramı içerken Duman duman içime seni nefesliyorum Bu küçücük odada zaman akıp giderken Yarım kalmış bir aşkı tekrar besteliyorum Kültablam dolup taşmış tıpkı gözlerim gibi Bir söndükçe bir daha bir daha yakıyorum Sigaramın ucunda saman alevi gibi Sönüp giden bir aşkı tekrar besteliyorum Bir duman var bir de sen şu boşluğu dolduran Bir de öldüren hasret bitip tükeniyorum Senden ümit yok ama belki yüce Yaradan Bilsin diye bu aşkı tekrar besteliyorum Kadir Albayrak |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Teselli Veremez misin
Yıllardır seninle görüşemedik Gel desem son defa gelemez misin Göz göze bakışıp sevişemedik Bana bir teselli veremez misin Hiç olmazsa halimi merak ederek Düşünüp telefon edemez misin Yalan olsun bir kez sevdim diyerek Bana bir teselli veremez misin Hatırım yoksa da sevgi uğruna Gururu gönlünden silemez misin Her şeyimi aldın Allah aşkına Bana bir teselli veremez misin Kadir Albayrak |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Tik'li Adam
Adamın biri varmış -Kafası fuul melodik Damarların da kan yok -Herif alkolik Her gece parkta yatar -Son derece romantik Ağzından tek söz çıkmaz -Sanki filmatik Yırtığı söküğü çok -Gerçekten dramatik Görünce vitrinde şarabı -Anında manyatik Para vermektense çalmayı deniyor -Aferin! ..Son derece ekonomik Bu adam hiç çalışmaz -Akşama kadar dokur mekik Tik tik tik tik tik tik! ..... Kadir Albayrak |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Toprak mıyım Ben
Ayrılık rüzgarı gibi esersin Dalından savrulmuş yaprak mıyım ben Görsen de tanımaz selam vermezsin Çiğneyip geçtiğin toprak mıyım ben Seni çok sevdiysem hata mı ettim Verdiğin acıya sustum sabrettim Gülmeye gücendim ömrü kaybettim Basarak ezdiğin toprak mıyım ben Haydi es, yine es, es deli rüzgar Silinsin mazimden şu paslı yıllar Sevgiyi bilmeyen 'Ah vefasız yar' Günahkar gezdiğin toprak mıyım ben Tatmadım sevdanın mutluluğunu Gönlüm de mevsimler bahar yorgunu Çöllerin o sıcak hasret kumunu Üstüne serdiğin toprak mıyım ben Mutlu ol üzülmem istemem haşa İntizar edersem beni bağışla Yanağından akan bir damla yaşla Göz göze geldiğin toprak mıyım ben Kadir Albayrak |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Toroslar da Ölüm
Yel eserdi şafak vakti Çiğ düşmüş yamaçlara Kanatları kahır yüklü Yol yorgunuydu göçebe kuşlar Bir başka mağrur Bir başka heybetliydi Toroslar Çözemediğim bilemediğim Bir gizem vardı bağrın da Saklar gibi görünür dü bazen Bazen de saklanırdı her şeyden Geçit vermem! .. Der haykırırdı Usul usul gerdanından geçerken! Öfkesin de şefkat gülleri raks eder Nefretin de 'Sevgiye çağrıyı' Hep ama hep hissederdi gönlüm Her adım da hasretti Toroslar Ve 'HER ADIM DA ÖLÜM! ...' ..................... Yel eserdi akşam vakti Kar düşmüş yamaçlara Zirvesinden geçmekte Dönüşü düşünmeyen yolcular Ve ayak izlerini örterdi Perde perde Toroslar! Bembeyaz örtüsüyle mutlu Yeşil servileriyle umutlu İki yanı iki mevsim Her yolculuk bir değişim! ... İki yüzlü değildi belki, Hatta adı riyakar değildi onun Ama ' AMA İKİ YÜZÜ VARDI TOROSUN' Diğer yüzünde ki esaretimi Hep ama hep hissederdi gönlüm Her andığım da hasretti Toroslar Ve 'HER SOLUĞUM DA ÖLÜM! ..' ..................... Yel eserdi şafak vakti Göz yaşı düşmüş yamaçlara Erimekte kar taneleri Derinliğine yol alırken toprakların Doğum sancısı için de Toroslar Ve savrulmak da gayesiz Öpülesi, öldüresi sevdalar! .. Yel; Umudun tükendiği rüzgar Ardın da fırtına, ardın da kasırgalar! ... Ecelin kıskacına girmiş zaman Bir nefeslik an-ı yaşanmadan! Derinleşti duygular derin uçurumlar da Hasret yeşerdi dağ da taş da toprak ta Son geçişimdi zirveden Acıyla burkuldu gönlüm Son kez baktım Toroslara vE 'SON KEZ YAKALADI ÖLÜM! ...' ...................... Yel eserdi hüzün vakti Can düşmüş yamaçlara Yalnızlık şarkıları söylemek de Öksüz kalmışcasına Ağlarcasına Toroslar! .. Toroslar; Umudun bittiği yer! .. Toroslar; Bir acı haber! ... Bu eteğin de mabedin soğuk yüzü Ötesin de; 'Haksız bir mutluluğun' tebessümü! .. Gülümsemekte zirveyi aşabilenler Kalanlarda hasret kalanlar da keder İşte Toroslar! ...İşte zirve! .. Ve işte kader! ... Burkuldu bir şeyler yüreğim de Soğuk toprakla buluştu gönlüm Toroslardaymış son nefesim Olsun! ...'CANIN SAĞOLSUN GÜLÜM! ...' Kadir Albayrak |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Tövbe
Şükür ki dilimiz dönmez inkara Gafletten muzdarip gönlüm dimağım Düşecek nefsimiz o kızıl nar-a Halimiz ne garip affet Allahım Günahla harmanız halden bi-haber Namazsız selamsız cümle beraber Hayat ki anlamsız, meçhule gider Mazimiz ne garip affet Allahım Nefsimiz şeytana esir mi nedir Küf vurmuş her yana demir mi nedir Bilmeyiz hata mı ecir mi nedir Kalbimiz ne garip affet Allahım Unuttuk kabir de işi ne kul-un Hakbu ki bir sonu olacak yolun Sorulur hesabı kanatsız kuşun Kavlimiz ne garip affet Allahım Gelsek de bin kere tövbeyi bozup Geri çevirmezsin huzurdan kovup Varmadık secdeye emrine uyup Halimiz ne garip affet Allahım Kul bilir mizan-ı sırat-ı ancak İlle de günahla halvet olacak Her helal lokmaya haram koyacak Midemiz ne garip affet Allahım Musibet bekleriz kim bilir neden Aklımız ermiyor ecel gelmeden Şu kısa ömrümüz sona ermeden Tövbemiz ne garip affet Allahım Kadir Albayrak |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|