![]() |
|
|
#231 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57931
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Nasibime güzel yazdırırdım ben
Çirkinler gönlümün harmanı olmaz Kovar çirkinleri kızdırırdım ben Güzele ölümün fermanı olmaz Bütün fermanları bozdururdum ben Çirkinlere zehir verir öldürür Aşıklara güzel verir güldürür Ceplerimi güzel ile doldurur Alırdım yollarda gezdirirdim ben Tüm dünyayı güzel ile süslerdim Güzelleri sevgi ile beslerdim Az raili güzellerden isterdim Mezarım güzele kazdırırdım ben Güneş şavkı verip güzel doğsaydı Bulut sevgi ile yere ağsaydı Gökten yağmur değil güzel yağsaydı El açar ALLAHI bezdirirdim ben İstemezdim başka dünya talaşı Güzeller uğruna versem savaşı Neylesin borani ekmeği aşı Nasibime güzel yazdırırdım ben Halil Çimen |
|
|
|
|
|
#232 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Nefesce huu allah allah
Aşkın kıvılcımı ateş alınca Tutuşur gönüller hu Allah Allah Bülbül güle konup coşa gelince Ötüşür o kuşlar hu Allah Allah Canı can olanlar meydana gelir Hakka dost olanlar yan yana gelir Damarlar karışır kan kana gelir Katışır insanlar hu Allah Allah Muhammed dir erenlerin ser veri Necef deryasında şah İmam Ali Gönül kabesin de bektaşı veli Yarışır ihvanlar hu Allah Allah Borani yem gerçeklerin demine Merhem olsun yaraların emine Girince erenler cemul cemine Sarışır insanlar hu Allah Allah Halil Çimen |
|
|
|
|
|
#233 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Nefisin başını ezemedim
Bu insan denilen cismi kendimde Çizem dedim çizemedim sultanım Göl eyleyip insanlığın bendinde Yüzem dedim yüzemedim sultanım İnsan bu dünyanın bir konca gülü Dört kapı kırk makam görünür hali Bir çuval değil ki cahilin dili Büzem dedim büzemedim sultanım Hem yerde hem gökte dolaşır kanı Sümme ve çul lahtır cananı canı Bu yedi kapılı kocaman hanı Gezem dedim gezemedim sultanım İnsan sevgisiyle insana varıp O gönül şehrinde eğlenip kalıp Nefisin başını pirese verip Ezem dedim ezemedim sultanım Borani Allahın varı insanda Sevgisi sevdasi yari insanda Sanki sır küpünün sırrı insanda Çözem dedim çözemedim sultanım Halil Çimen |
|
|
|
|
|
#234 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Nefisle vicdana acık oturum
Herkes vicdanına mahkeme kursa Duruşması bir bambaşka olmazmı Herkes vicdanının hakimi olsa Görüşmesi bir bambaşka olmazmı Herkes gelip mahkemeye katılsa Vcdandaki terazide tartılsa Haksız kazanılmış servet atılsa Barışması bir bambaşka olmazmı Herkes kendi vicdanına dönerek Döğüşe kavgaya olmazdı gerek Adaletin kefesine binerek Yarışması bir bambaşka olmazmı Herkes adletli karar verince Bütün mahkemeler sona erince Arkasında temiz yoplum kalınca Sarışması bir bambaşka olmazmı Aşık boraniyem kırma hatırım Sevgiye güzele olsa yatırım Nefisle vicdana açık oturum Sürüşmesi bir bambaşka olmazmı Halil Çimen |
|
|
|
|
|
#235 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Nerde eski aşklar eski sevdalar
Ruhun bedendeki gölgesiydi aşk Nerde eski aşklar eski sevdalar Tutuşan ateşin simgesiydi aşk Nerde eski aşklar eski sevdalar Yanan aşk ateşi asla sönmezdi Seviyom diyenler geri dönmezdi Aşk atına binen daha inmezdi Nerde eski aşklar eski sevdalar Yanardı yürekte kor olurdu aşk Seven bedenlere sur olurdu aşk Temiz sevgi için var olurdu aşk Nerde eski aşklar eski sevdalar Aşık boraniyem döndüm şaşkına Sevdim diyen sahip idi aşkına Yaban uçak kondurmazdı köşküne Nerde eski aşklar eski sevdalar Halil Çimen |
|
|
|
|
|
#236 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Nerde eski günler
Daha dün burada senin şen şakrak İçimi dolduran gülüşün vardı Sevgine tav olup gülmüştü toprak Edalı işveli gelişin vardı Beni bırakırsan hani ölürdün Benim ile mahşerece yörürdün her gün aşkımıza fetva verirdin Gizli sırlarımı bilişin vardı Dön derdin yönünü ters yöne aktın Dudaktan tutuştum dilimden yaktın Dertlerin içinde yalnız buraktın Eskiden merhemi sürüşün vardı Boraniyem melül melül bakardın Sevda vadisinde çağlar akardın Şimdi ne olduda borçlu çıkardın Eskiden hesabı silişin vard Halil Çimen |
|
|
|
|
|
#237 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Nesimiyi yüzdü mansuru astı
Beynine ilmden doldursan yakıt Dünyalar değişse yobaz değişmez Mecnunlar ders versin çöllerde okut Leylalar değişse yobaz değişmez Arap kültürüne tapmış okuyor İlime bilime karşı çıkıyor Aşk katili sevdalahı yakıyor Sevdalar diğişse yobaz değişmez Yobazdan olurmu insanın dostu Dünyadan sevgiyi yok etmek kastı Nesimiyi yüzdü mansuru astı Kavgalar değişse yobaz değişmez Sevgi hoşgörüye göstermez forsu İnsan öldürmeye görmüşler kursu Bitermi yobazın sevgiye hırsı Deryalar değişse yobaz değişmez Aşık boraniyem sevda savaşım Sazımla sözümle koymuşam başım Bakan görür yalanım yok kardaşım Aynalar değişse yobaz değişmez Halil Çimen |
|
|
|
|
|
#238 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Nevruz bayaramı
Ağaçlar tomurcuk yavruyu alıp, Beşik gibi sallandığı gün nevruz. Doğadaki kuşları ninniyi çalıp, Pervaz vurup dallandığı gün nevruz. Nevruz demek Türkçe yepyeni gündür. Yak nevruz ateşin oyna söyündür. Martın yirmi biri bayram düğündür. Yare selam yollandığı gün nevruz. Gece ile gündüz eşit görülür. Toprağa dirilme emri verilir. Uyuyan tohumlar hepsi dirilir. Tabi atın canlandığı gün nevruz. Tabi at sırrını insana açar. Ağaçlar yeşerir kumrular uçar. Yeni bir gün gelir eskisi geçer. Çiğdemlerin bollandığı gün nevruz. Çobanlar yüzünden öper kuzunun, Şeker tadı gelir bütün yazının, Madımak toplayan köylü kızının, Yanağının allandığı gün nevruz. Doğa bayramlığın giyip süslenir. Birbirine sevgi ile seslenir. Sevgi yeyip sevgi içip beslenir. Damarların kanlandığı gün nevruz. Aşık Borani’yem arifler görür. Köklerinden içer ağaca su yürür. Yaratan doğaya fermanı verir. Kovanların ballandığı gün nevruz. nevruz bayramınızı yerekten kutlar sevginin katıksızını güzelliklerin doğalını dostlukların vefalısını birlikte paylaşalım hoşca kalın dostca kalın halil çimen aşık borani Halil Çimen |
|
|
|
|
|
#239 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
O eski elifler yok karaca oğlan
Her sazı almamda yüreğim sızlar O eski elifler yok karaca oğlan Yoluk kuşa döndü gelinler kızlar O eski zülüfler yok karaca oğlan Keklikler ötmüyor turnalar yasta Zay oldu emekler gelmiyor posta Benden selam söylen o güzel dosta Bu aşka tarifler yok karaca oğlan Gönül yaylasına kervan eyleyen Kalmadı yar için yanıp ağlayan Mecliste arifçe kelam söyleyen Dinleyen arifler yok karaca oğlan Aşkın taburunda kalmadı yiğit Alan yok veren yok nesi hat öğüt Artık elin oldu binboğa cerit O dili zarifler yok karaca oğlan Halil Çimen |
|
|
|
|
|
#240 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Oğlunla kızınla görüşemezsin
İsterse bu dünya hep olsun senin Hesabı bellisiz gelip gidenin Hani nerde malı bunca ademin Yorulma dünyayla yarışamazsın Toprağın altında yatarsın yetim Kefenin cebi yok gitmez servetin Ortalıkta kokar çürür cesedin Ola ki toprağa karışamazsın Dünya derin kuyu dibi görünmez Azıksız gezene kıymet verilmez Ecel nerde gelir sonu bilinmez Oğlunla kızınla görüşemezsin Çekilip oturma yuva kurmadan Sevgi gülü dağıt hemen durmadan Vicdan kurşunuyla nefsi vurmadan Sen kendi kendinle barışamazsın Boraniyim sevgi ile yatmazsan Kin ile kibri serden atmazsan Amel defterini iyi tutmazsan Vallahi cennetle buluşamazsın Halil Çimen |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|