![]() |
![]() |
#241 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ramazan Nimetleri 2
Feyz-i safâ Ramazan bereketli bir aydır Sahûrlarla iftarlar şenliklere adaydır. Merhametli, rahmetli bir şifa kaynağıdır Mutluluğu paylaşan arkadaşlık ağıdır İyi alışkanlıklar bütün yıla yayılır Oruçlular huzurlu birer varlık sayılır. Cömert ayı Ramazan kardeşlik zamanıdır İnsanlar arasında eşitlik beyanıdır. Ramazanda çoğalır yardımlaşma günleri Zenginlerle fakirler paylaşır ürünleri Kimsesiz yoksullara iftarda yemek vermek Arkadaşlık yoluyla dostluk zevkine ermek Fakiri davet etmek asil bir harekettir İftar sofrasındaki bolluk bir berekettir. Şafak sökene kadar ******* esenlenir Lutûfkarlıklarla dolu toplantılar şenlenir Düşkünleri koruyan kişilerin günahı Affedilince artar şahsın dine salahı Cahillik uykusundan uyan ey gafil uyan Tatmin eden his verir feyz getiren Ramazan. Mehmet Fatin Baki
![]() |
#242 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ramazan Nimetleri 3
Allah emirlerine uyanlar Ramazanda Şeytandan kaçınırlar hür olurlar bir anda O günlerde şeytanla kesilir ilişkiler Nefis bile uslanır azalır çelişkiler Kalp kirlerden arınır, ferahlar, aydınlanır Temiz pak duygularla herkes Hakkını tanır Oruç tutan kendini Allaha teslim eder Emirlerine uyup kulluk zevkine erer Oruçlunun bu ayda iç huzuru kurulur Zinde vücutları da sıhhat, afiyet bulur Oruçlunun hedefi Allaha yaklaşmaktır Gönlünü hayra verip şerden uzaklaşmaktır Orucun bir hikmeti huzurluğu sağlamak Böylelikle nefsini ibadete bağlamak Açlık ve susuzluk tahammülü aşılır Eldeki nimetlerin değeri anlaşılır Oruç bir bakıma sabreyleme işidir Oruçlu iradeye hakim olan kişidir Oruçlu duaları boş yere olmaz revan İymanı güçleştirdin ey muhterem Ramazan. Mehmet Fatin Baki
![]() |
#243 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ramazan Bayramı Temennileri
Nice bayramları görmek nasib olsun bize dostum. Yüce Mevlâ vere sıhhat ve afiyet size dostum. Açılır fıtr-ayının günleri cennetteki ebvâb Nur açar mü’mine aftâb, görünür her gece mehtâb. Ramazan şehrini tekrar görelim şa’şaalarla Gülelim, dolduralım bayramı şen kahkahalarla. Büyük akrâbaların yeddini öpmek gerekirken Gidelim bayramı tebrik edelim bir sabah erken. Bu mübârek id-i-sağir günü hep âlemi islâm Yaşasın sulh ve sükûnetle. Mezellet bula encâm. Sakın ihmâl ile Mehmet, unutup geçme bu bayram Fakir eytâma da yardım gerekir muhterem eyyâm. Ebvâb = kapılar Aftâb = güneş Şa’şaa = parlaklık, gösteriş İd-i-sağir - küçük bayram Mezellet = horluk, hakirlik, alçaklık Encâm = son, nihayet Eytâm = yetimler Eyyâm = günler Feilâtün feilâtün feilâtün feilâtün . . / / . . / / . . / / . . / / Mehmet Fatin Baki
![]() |
#244 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ramazan Nimetleri 1
Duyulur sabah akşam minerelerden ezan Bayramın habercisi hoşgeldin ey Ramazan. Kur’anı Kerim indi bir kadir gecesinde Allahın emirleri vardı her hecesinde Meleklerle Cebrail müjdeledi Nebiye Faziletli Kur’anı Allahtan bir hediye Bu hediye kurtardı insanı karanlıktan Mü’minleri korudu her türlü fenalıktan Onbir ayın sultanı iymanın bayrağıdır Kalpleri arındıran bir şifa kaynağıdır. Ramazan duasında oruç var teravih var Dünya ile ahiret arasında bağ kurar Oruç tutmakla insan ağırbaşlı ve vakûr Nefsinin gizli kalan özelliğini bulur. Oruçta riya yoktur Allah için yapılır Farzlarla vaciblerle yalınız Hakka tapılır Oruç bir inanışı iradeyi gösterir İyman ile yapanın ecrini Allah verir Orucun faydasını gördü öğrendi cihan Sana şükürler olsun ey Mübarek Ramazan. Mehmet Fatin Baki
![]() |
#245 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ramazan Nimetleri 4
Kur’an vahy şeklinde dünyâya şeref verdi Seçilmiş insanlara doğru yolu gösterdi. Allah emirlerinde mutlaka hikmet vardır Rızasını kazanmak ihsanları kadardır. Bu ayda affedilir günahlarla kusurlar Oruçlulular şükretmek fırsatını bulurlar Günlerinde bu ayın kalben tövbe edenler Pişmanlığını söyler mağrifetler dilerler Yüce Allah tevvabdır, tövbeyi kabul eder Hataları hoş görür günahları affeder Ramazan akşamları niyaz dua edelim Buyur Allahım deyip Labbeyk Hüdâ diyelim Günlük yaşantımıza namazı ekleyelim İç-dış temizliğiyle bayramı bekleyelim Bayramın hürmetine küskünle barışalım Arkadaşlık kardeşlik hududunu aşalım. Kardeşlik sevgisiyle yakın bir dost olalım Şefkat, sevgi yoluyla bayramda mest olalım Yardımı, cömertliği bize eyledin beyan Bayramın habercisi ey sevgili Ramazan. Mehmet Fatin Baki
![]() |
#246 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Resmimi Çizen
Görünmeyen evsaf yazmağa değer Bir kaç okuyucu bulursa eğer Çekilen fotoğraf tasvirim değil Eş’ârım resmimi çizermiş meğer. Şerhettiğim haslet şayet güzelse Seçkin uzmanlarla toplanır celse Bir tenkid beklerken bir taltif gelse Kulaklarım çınlar, gözlerim seğer. Evsaf = vasıflar Tasvir = resim Eş’arım = şiirlerim Şerhettiğim = açıkladığım Haslet = huy, tabiat, mizaç Hece: 6 + 5 = 11 Mehmet Fatin Baki
![]() |
#247 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Rü'ya Bu Ya
Rü’ya bu ya! Ben dün gece tayyâr gibi kuştum Gök kubbeyi hem ârife hem câhile sordum Fırsat bularak gökte meleklerle konuştum Eflâka giden yolları Cebrâile sordum. Düyâdaki insanlara rızk taksim edilmiş Peyk-Rıdvana ‘Çok gizli tutun’ emri verilmiş Ancak yalınız nurlu melekler bunu bilmiş Cür’et bularak rızkımı Mikâile sordum. Mahlûkları gözden geçiren bir peri varmış İnsanların en gizli birer defteri varmış Defterde sevaplarla günahlar yeri varmış Mahfuz tutulan levhayı İsrâfile sordum. Gün doğmadan evvel sabah erken vakitinde Gördüm meleğin kaldığı yer, rû-yi zeminde Meftuh kapısından bakarak korku içinde Bâkî kalan eyyâmımı Azrâile sordum. Tayyâr = uçan, uçucu Eflâk = semâların en yüksek katına Peyk-Rıvan = haber getirip götüren melekler Mahfuz levha = Allahın emirleinin yazıldığı levha Rû-yi zemin = yeryüzü, dünyâ Meftuh = açık Mefûlü mefâîlü mefâîlü fûlün / / . . / / . . / / . . / / Mehmet Fatin Baki
![]() |
#248 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Rüzgar
Doğduğun diyara dönmezsen geri Söyle bana RUZGAR geldiğin yeri Denizde karada bilirler seni Tanırlar tadınca ölüm buseni Belli birçok ismin unvanın vardır Düşmanların kadar hayrânın vardır Üstüne biçilmez bir şânın vardır Bin çeşit hayatın, bin canın vardır Gezdiğin yerlerden biri Hindistan Oradaki ismin insafsız TUFAN Amerika denen yerlerde iken Senin yeni adın olur HÜRRIKEN Bazı günler olup deli FIRTINA Yüklersin ağacı evi sırtına Yıkarsın bentleri suyu taşırıp Basarsın kentleri köprüler yıkıp Fakat bugün vardır başka bir hâlin Birini sevmeğe vardır mecâlin Akşam YEL’i gibi odama girdin Sıcak dudağını bana değirdin Oturduk sabaha kadar diz dize Bakıştık, gülüştük yalnız biz bize Sarılıp dolaşıp hudut aşmadan Öpüştük, seviştik hiç konuşmadan Fakihi şafakta uykuya daldı HAVA’nın sevgisi askıda kaldı. Mehmet Fatin Baki
![]() |
#249 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sabit İnce’ye
Şairlerin ünvânı mağâbit gibidir Yazdıkları insanlığa âit gibidir Şefkat dağıtan kalbi büyük yoldaşımın Lutf İNCE’leyen dostluğu SABİT gibidir. Mağâbit - imrenilecek, gıpta edilecek Lutf = letafet, güzellik Mehmet Fatin Baki
![]() |
#250 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sağ Çıkmadı
‘Kısmetimdir dehre geldim, zorla gitmem ben’ deme Âşikardır, kimse dünyâ âleminden bıkmadı. Fayda vermez çok direnmek sâbir ol sen, gam yeme Kimse dünyâ hanesinden sağ ve sâlim çıkmadı. Fâilâtün fâilâtün fâilâtün fâilün / . / / / . / / / . / / / . / Hece: 4 + 4 + 4 + 3 Mehmet Fatin Baki
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|