![]() |
![]() |
#241 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Hayat
Sınavın diye konulmuş önüme hayat Henüz okuyamadım soruları bile heyhat Ey hoş seda konuşan adam Beyefendi hey Ayazları vurdu beni Kapkara kışların Umut bitince gözleri neden çeker Gökyüzü kendine Neden dikilir gözler göklere Ümitler tükenince Kapkara kış doğuğu Bakışlar niye çakılır…? Başarının on altın kuralı gibi Altın kuralları Var mı bu işin? Bir kuş ölmüştü Kırıktı kanadı Uçamazdı Ve hiçbir yerlere kaçamazdı… Bu hallerin varsa altın kuralı Onu da anlat… Alacasında şafakların Avuçlarımda başım Nasıl ağlamayayım Onu da anlat Bir mermi vınlamasında Dağılan şakakların Düşüncesinde beynim Neyi düşünmeliyim Onu da anlat… Tipiye tutulmasam Fırtına savurur beni Yangına yanmasam Güneş kavurur beni Üşümese ellerim Öksüz kalmasa yavrular Güllerim solmasa Ve bülbüller ölmese Nasıl konulur yürek ortaya Kahramanlık nedir? Yiğitliğin ve mertliğin Elmas prensiplerini Onları da anlat… Mustafa Acıoğlu
![]() |
#242 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Hayat Bu İşte
Nasıl bir nizam değil mi Her şey bir hayal gibi Uyudun da gördüğün Bir rüya gibi Yakamazsın geçmişi Kıvırıp da atamazsın Binlerce ve birlerce kez Kırılan kalbini Birleştiremez Eskisi gibi kılamaz Yerinden söküp atamazsın Yenisini asla Takamazsın Her şeyleri öyle Kolay kolay unutamazsın… Nasıl bir iş değil mi? Hayat bu işte Bir yumurtadır Kabuğunu kırar Palazlanır ve kanatlanır Sonra ellerinden Uçar gider havalanır Anlayamazsın Rüzgar olsan dahi Bir daha yakalayamazsın Tutamazsın Biter birgün bu tatlı uyku Bu hoş yada nahoş rüya Bir daha tadamazsın Bir yeni şans daha Asla bulamazsın… Mustafa Acıoğlu
![]() |
#243 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hayat Nedir?
Amansızdır hayat Hayat kavgası acımasız Her zaman olduğu gibi Hala olanlar Küçük balıkları Yutar büyük balıklar Sömürü bitmez Yıkılsa da feodalite Defolsa da ağalar Bir kavganın içindeyiz Yenmek ve yenilmek Göreceli kavramlar Mustazafın yüreğini Kemiriyor hala Müstekbir kodamanlar Amansızdır hayat Ekmek midesindedir Gayrı aslanın Elini verdin mi artık Kendini kurtaramazsın Kolundan zaten Vazgeçmiş olmalısın Hayatın hayatına Son vermek gerekiyor Ne sınıfsal varlıklar Ne dinsel birliktelikler Ne de araçlar ve vasıtalar Emek ve sermaye Değil bu azgınlığın sebebi Hayatın hayata İnkılab etmesi Gerekiyor veyahut ta Bu kavram kargaşasına Son vermek yada Hayat bildiğimiz hayat ise Yaşadığımız hayata Hayat demek aptallık Hayat bilmediğimiz Bir done ise Hayat edebiyatı Yapmak kabalık Mustafa Acıoğlu
![]() |
#244 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hele Neylerim
Aman mavzerim avcıdır tutulur mu Nişansız da canım mermi atılır mı Yar dediğin el sözüne satılır mı Sattın beni zalım yamandır halım Hele neyleyim de hayın ben neyleyim Varır diye de bana gönül eyleyim Mavzer yarasıdır da bu oldurur mu Karavana atsan da av öldürür mü Zalımın kızı da bu hiç güldürür mü Öldürmezsen beni de yamandır halım Hele neylerim de zalım ben neylerim Varır diye de bana gönül eylerim Mustafa Acıoğlu
![]() |
#245 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Her Şey Biter
bir gün gelip hiç olsam da elden günden kaç olsam da kimisine taç olsam da herşey biter olur hayal beni yerenler sevse de kimi ardımdan sövse de eh, peh diye savsa da herşey biter olur hayal bu dünya benim olsun sanmam ki bana kalsın herkes bunu böyle bilsin herşey biter olur hayal Mustafa Acıoğlu
![]() |
#246 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Herkes Burada
Tilkiler burada Kurtlar nerede Çakallar hürler Nerde aslanlar Bukalemunlarımız Hep kamufle Bir de yerli yersiz Öten köstebeklerimiz Bence bence diyen İnat keçiler Işığa aydınlığa Hep düşman yarasalar Leş kargaları ve akbabalar Ciğeri beş para Etmeyen itler Parazitlerimiz Yara sineklerimiz Hangi birini saysam Eksiği siz söyleyiniz Yılanlar ve çıyanlar Unuttum sizi Afedersiniz Koçlarım Kuzularım Sizler Neredesiniz? Mustafa Acıoğlu
![]() |
#247 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hiç Yitmeyecek
Bırak git öyleyse Kolaysa gitmek Protest bakışların Aklımdan Bilmeyecek yitmek Aşımsın sen soframda Yaşımsın sen efkarımda Ardına ağıtlar Yakacağım elbette Sana da ağlamasam Başka kime ağlarım Taş olsa da yüreğim Taşları çatlatır elbet Gözlerdeki pınarım Sen varım Sen barım Sen yarımsın Bırak git öyleyse Kolaysa gitmek Elmacık yanakların İncecik dudakların Aklımdan gitmeyecek Sen gitsen de Bir gün uzaklara Resmin cüzdanımdan Resmin koynumdan Resmin aklımdan Hiç yitmeyecek… Mustafa Acıoğlu
![]() |
#248 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hisler (Çığlığa Nazireler)
hissettiğim ölümün çarpıcı sessizliği beni vursa vursa bir imansız vurur hissettiğim bulanık bir sevda duygusunun titreşimi şaşırtıcı yankısı kahırlı bir güven ve gurur duygusu tüm yaptıklarım bir sevda içindi olmadım hiç bir zaman önlenemez bir gösteriye adi bir figüran dava adamı olmanın coşkusuna kapılıp sevdanın incir çekirdeğini dolduracak cennetine yürüdüm bu yürüyüştür suçum ve sevdamın başkaldırısı bu yüzdendir beni ancak bir imansız vurur bu yalnız bir adamın kara karanlıkta korkusunu yenmeye mırıldandığı oynak bir ağıt mı dersin? hayır... değil veyahut kanıksanan dr****** vahşi yapmacıklık dersen ki yine hayır şu an gerçekleri karlı fırtınalı ormandan sıcak bir yere girenin yandığı gibi yüzü gözü cızır cızır hissedebiliyorum beynimde hissedebiliyorum ölümün pazarlanışını hele cesetlerin mükemmel bir organizasyonla siyasi altınlara çevrilişini bu sana son mektubum posta kutundan pullu kenarı nakışlı zarfla alamayacaksın heyecanla az mürekkebi akmış döktüğüm kana bulanmış ve teşhise gelip sahiplendiğim adli tıptan alırsın bu son hitabımı haberimi mi? önce dinlediğin yerel radyonun sabah bültenlerinde duyabilirsin bir itin ölüşü gibi sonra kararsızlığın telaşıyla koşar alırsın bir gazete bir, iki, üç bulamayacaksın belki de ama müstemleke kimliğimizi sarmış tirajı ancak beş yüzü bulan bir gazetenin bulacaksın ikinci sayfasında bunu bir vasiyet de sayabilirsin beni ancak bıyıklarından gece içtiği şarabın son damlaları akan bir Allahsız bir kahbe yürek vurur sırtımdan Alçak ve kahbece söylediklerim hafızana emanet unutacaklarının değerini düşünüyorum koskoca bir güneş bir yıldız çekirdeğine hesap veriyor..! Mustafa Acıoğlu
![]() |
#249 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hislerim (Çığlığa Nazireler 5)
İdrakım sınırsızlık içinde Tartılırken ince ince Kış mevsimi çökmüş Buz altında gibiyim Aleme sarkan merakım Sancılı bir günüm Başlıyordu yine ve… Parmaklarıma dek indi yalnızlığım Kalb atışlarım gök gürültüsü oldu gökte Ve adımlar Zonkluyordu beynimde İfrit bir karanlık Bir tank çirkinliğinde Nota nota çizilmiş Beynime kimsesizliğim …Ki balkon çıkmazında yalanlar bir anda kafamda yüreğimin öfkesi duman duman yükselende bir preojektör aydınlığı gözlerimi açıp bakanda zarf atlıyordu yine haince bu saldırmazlığıma Gök renklendiğinde Alaca karanlıkla Epey vakit olmuştur Güneş dağlar ardına pusalı Simlerin sayısı arttıkça Gecenin kara pelerininde Yeni buudlar sunan Işık cümbüşünü seyrediyordum Bu tercihin nedeni… Neydi kimdi sebebi? Şehirler Metropoller Bana dar geldi Tükürdüm o kalbura Sıkarak dişlerimi Dobura dobur mert Bir er kişi ağlıyordu Aç bir çocuğun kavradığı gibi somunu Sağ elimle tuttum göğe vurdum sazımı Ayın şavkına çattım kaşlarımı Gemiler yanıyordu sahilde Tarık ve yiğitlerinin Atları kişniyordu… Aklıma gelince Kaltak sırıtışlı yoz mekanlar Çakal tilki mevsimine dönen havalar Buğulu, sisli havalar Gece ortasına giderken İs vurmamış yürekler Uykularım rüya bukletiyle süsleniyordu Birden içime çöken sis duygusuyla Kopan o deprem Ve depreşen volkanlarla Bedenimde kör-topal Bir sancı başlıyordu Poyraz poyraz bir çığlık Kopuverdi yüreğimden Zamanın eteklerinden Yalnızlık dökülüyordu Çaresizliğin ritmik noktalarında Garipliğin gongu beynimde tınlıyordu Deli boran yağmurlarından kaçıyorken Asabım kısa devre, şase yapmış İçimde bir yanardağ Kaynaması varken Ve düşünürken derin-sessiz Kendi halime Kendim acıyorum Koptu yıldız yıldız Çakan düşünceler Silik bir şahsiyet olunamaz gerçeği zihnime vurdu Bu benim türküm dağda bayırda kaybettiğim şefkati bulmuşken cıgaramda Mustafa Acıoğlu
![]() |
#250 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hocam
Bu şiiri bulduğum Tek parça bir kağıda yazıyorum Vaktin darlığı gibi Yer de dar uzun kelamlar yazmaya Bir de kanayan yaramı sarıyorum Az evel dalmışken bir ummana Geçmedi pek vakit düştüm bir kubura Çırpınıyorum Hocam..! Çalışacaktım yarınki sınava Nerden gelirdi aklıma kavga Felçmi geldi ne şu yanıma Deviniyorum hocam… Ben sonradan anlıyorum nasihatı Şimdi dinlerken bir içli ağıdı Kurt düştü içime kemiriyor Bitiyorum hocam… Ben Mustafa 327… 5/G Dayak yedim sabah ki sohbetle Bunu dediydin yoksa? Üzülüyorum Peşimdeler belki bundan böyle Gelemem güzel derslerine Belki bu gün Beceremediler Ya vururlarsa beni yarına Kabrime de ders verilir mi hocam Hiç üzülür müsün, döner misin şaşkına Sever miydin beni Allah aşkına Bakarsın manşette gazete kağdına Kanlı fotoğrafım Mor naşımla Basılırım Hocam… Mustafa Acıoğlu
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|