![]() |
![]() |
#241 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57914
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ölümün Ucunda
Az daha gidiyorduk... Kuzey Doğu Akdenizin Binsekizyüzlü rakımlarına tırmandığımızda, Kar yolları kesmişti Bir biz vardık bir de dağlar Alabildiğine kar Kayıyorduk Kayıyorduk...Kayıyorduk... Ölümün Ucu görünmüştü sanki. Işte aklıma O an, ilk sen düşmüştün. Sesin düşmüştü... Sesindeki hüzün buğulanan. Tipilenen kar Ve sisler arasında, Senin gözlerin geldi aklıma: Bir an,baktım: Yaşıyoruz! .. Ve karla,gözlerinle,sesinle... Yaşıyorduk hep beraber. ... Arkamızda bırakırken karı Önümüzde pırıl pırıl bir güneş Uzaklarda Çukurova Dağların tepesinden Ve çok daha uzaklarda ışıklar içinde masmavi bir göl Üstünde yüzüyorduk sanki gökyüzünün ... Serin bir ilkbahar sabahı Aklımda gülümseyen ''Benim' Diyen sesin. Senin sesindi; Bize 'Yaşama Merhaba ' dedirten... ... Suskun,utangaç Ve benden 'Kopan', Yaramaz. ' Bebeğim' Derken '-Hayır. Ölme sakın.' Diyen sesindi bana, Son seslenişin... Ali Arslan |
![]() |
![]() |
![]() |
#242 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ölümünün Ardından Yıllar Geçti
Bu gün Harun’u (*) kaybettik! .. Kanserdi. Paslı tel örgülerden miras. Bir kolsuz Gitti... Gencecikti Diğerlerinden farksız. Karanlığın perdesini araladığımız Günlerde Işıktı! .. Sönmedi! .. Sene Ağustos Bin dokuz yüz yetmiş beş ti... (*) Harun Karadeniz. İnşaat Y. Mühendisi (İTÜ) Ali Arslan |
![]() |
![]() |
![]() |
#243 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Öyle Bir Sevmek
Fedakarlığın Bir uzun sevda yolculuğu Bir soluk alış Kadın yüzüne dökülen İnsan yüzün Vazgeçilmezlik hudutlarındayız Nöbetimiz bu seninle Rağmen sevişiyoruz .. Birbirimize geçen ey hayat Yüz yıl önce olsaydık Ya da yüz yıl sonra Bu kez bilerek Öyle bir sevmek Dünyanın bütün sevişmelerine inat Aklın ve duyguların oynaştığı Bir dans Gül kadifesinde hışırdar Çiğdem sütünde Beyazlık Bir masumiyetin tülünde Gelinlik Kırmızı bir çizgi Düşler içinde kıpırdar Yeniden alevlenirdi hayat .. Dünyanın bütün sevişmeleri Açılın Biz geldik. Ali Arslan |
![]() |
![]() |
![]() |
#244 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Özet
Sen şimdi Ve artık içimdeki hakikat. Cesaret; Asıl şimdi, Sana, ' Seni Seviyorum ' diyebilmek ise, Evet. Bu da bir hakikat. Ali Arslan |
![]() |
![]() |
![]() |
#245 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Özlem
Başını Dalından öne sarkıtan Bir gül’den, Damla damla Dökülen, Kar çiçeğimin bembeyaz yapraklarının Damarlarına, Kan damlaları yayılır Nedendir? Bu gece vaktinde neden? Üzerime üzerime gelir, Bu dağlar. Daracık aralığından bakarken gökyüzüne, Dans eden bu yıldızlar mıdır beni avutan? Düşünüyorum Ne işim var şimdi benim bu dağlarda? Gecesi çok serin bu mevsim buranın Üşüyor kollarım. Aşağıda düğüm düğüm Birbirine eklenerek şelaleler halinde, Apak kayalardan yuvarlanarak Birbirini ağlatarak yürüyen bir mahzun su, Keşiş, Ay ışığıyla yıkanarak Seyrediyor devamlı ovaya doğru. Kül renginde akıyor şimdi Balçık kokusunu sarmış bedenine Karnından sancılı akar bu aylarda su. Ağlıyor bu gece O da, Benim gibi yanarak geçmişine. Andırın'ın dağlarında; Meşe ağaçlarının Geceye, Ay’dan yansıyarak düşen gölgelerinde. Ağlarım. Şimdi çok uzaklardadır kim bilir? Özlemimi kendi içine Bir su duruluğunda saklayan, Sevgilinin gözyaşlarından Düşüveren hüznüne, Ağlar, Yanar durur şimdi benim yüreğim. Ali Arslan |
![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Özlemi Var
.................................... /Canım Arkadaşıma/ Her yüzün farklı bir bahar Sende sevda çiçeklerinin kokuları var. Bir çocuk gözleri masumiyetiyle dolar taşar Kanarlar. Üşürler yapraksız kış dallarında yoksul Ürkek bir serçenin gözlerinde ağlarlar. Dönüp dururlar, Karanlığın izini süren gölgeleri sessizliğinde *******in. Sen aynamızdan düşünce Yokluğunla başlar böyle bizde kırılmalar. Her yüzün farklı bir bahar Bizde şimdi her baharının ayrı bir özlemi var Ali Arslan |
![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Özleminle yudumladığım
Ben seni kokladım Sarıldım *******in ıssızlığında tenine Tuna 'nın; Bu koku basbayağı senin kokundu. Ve gözler yeşil ağlıyordu sahiden senin gözlerindi, Damla damla ben vardım bir yerlerinde bu anın. Geller Tepesi'nden Peşte'ye her bakışımda Ay ışığında yıkanan bir tarih düşerken aşağılara, Neden içimde bir karanlık birikir? .. Neden çok üşürüm sensizken böyle Eylül *******inde? .. Şarabını özleminle yudumladığım saatlerinde Ben bu eskiyen Şehrin. (Budapeşte 4 Eylül 2005) Ali Arslan |
![]() |
![]() |
![]() |
#248 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Özlüyorum
Seni neden ben gözlerinin içinden çekip alıverdim Ve gözlerimin içine seni her zerrenle beraber sokuverdim ki? Neden gülücüklerin bana hoş geliyor da her seslenişinle Beni benden…..alıyorsun? Bana güzel gelişin …senin içsel duruşunda mı? Yumuşak dokunuşundaki seslenişinde mi gizlisin? Bedenine sinmiş koku mudur seni çeken bana Sevişmelerini bundan mıdır hep özlüyorum…..anlatılmaz Akıyorsun farkında mısın..? Bir şeyler bırakarak geride …..yanıyorsun. Bana dolanışını yaşıyorum….anlıyor musun? Göz bebeklerin beni anıyorlar hissettim şimdi….bilmiyor musun? Çaresizlikler dökülmüş üzerimize……yaramıyor muyuz? ....yakıyorlar. Seni sevdim ya ben….çoğalan bunlar mıdır? Bir başka dökülüyor…bir bakıyorsun aşk diyoruz….aldanıyor muyuz? Kokun yıllardır sinmiş bana sanki bir kekre vişne oluyor…..seviyoruz ikimiz de bunu.. Bir bakıyorum kollarımın arasındasın da…….birden uçuveriyorsun Sonra birden kalakalıyorsun…..sen orda mahzun……..üzülüyorum. Biliyorsun değil mi? Seni öylesine çok……özlüyorum. Ali Arslan |
![]() |
![]() |
![]() |
#249 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Özüm
Benim şiirlerimden dökülenler, Geçmişimden süzülen hiç saklamadığım, Damla damla gözyaşlarımdır. Aşk bende, Evrensel her güzelliğe adanan, İçsel bir armonideki sarmaş dolaştır. Her Bahar bir farklı Bahardır bende; Her Baharda başka bir Yıldız açar içimde. Her Yıldıza şavkım vurduğunda, Kendinleyim sanırsa aldanır. Ne ondayım ne bunda, Ben Güneş'i sıcaklığında, ışığında, Gül'ü varsa renginde,kokusunda, Dallarında aşk için toplarım. Damlayan her şeydeyim. Benim şiirlerime serpiştirdiğim imgelerimde, Anlamı öznelleşen sözcük oyunlarına asla gerek yoktur. Beni kendinde bulan herkese aşikârım. Hangi çiçek beni kendi için'im sanırsa aldanır. Ben kâh o çiçekte kâh bu çiçekteyim. Yüreğindeki aşkla tutuşan her şeyin derdindeyim aslında. Ali Arslan |
![]() |
![]() |
![]() |
#250 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Papatya
Aşkın arasında bir mesafe olmalı Sıfır mesafe Mesela. O mesafeden bakabilmek Sabırlı bir bekleyiş Ve umutla. Biz seninle sıfırlandığımızda da Bil ki sevgili; Aşk, Şimdi yüreğimizde olan aynı Yapraklarla, Kutsal Apak Bir papatya. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|