![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57938
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Trafik Kazası
Beşinci virajda Yol bitti! ........ ................ Kaza raporunda 'Aşırı sürat' diyecekler! .. ............... Ön cam da 'Sen vardın' Nereden bilecekler? ! .... Kadir Albayrak |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Tükeniş! ...........
Bir ömrü senin için feda ettim harcadım Çoktan solmuştu gül-ler, dikenleri kokladım Görüyorsun ya şimdi yıkık dökük bir halde Mecnun’a çöl yetmişti ben Dünya’ya sığmadım Teselli olmaz zaman fani olan bedene Kan geldi bulutlardan rahmetlerin yerine Açılan mezar var ya! ..Hani içi henüz boş Can veren duygulardı, ne sararlar kefene Yolculuğun sonuydu, dinlenmek için bu han Bak ruhum sahibinde değişmeyecek mekan Yemyeşil bir baharın gelişinden habersiz Toprak sardı vücudu, henüz sana doymadan Sevmek için bir ömrün şartı olsa nihayet Mesrur ol icbar duyma ecele tebessüm et O sevgi “sevgi” değil fedakarlıklar yoksa Tenezzül et haiz ol yücelsin her meziyet Kadir Albayrak |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Umudumu Tükettiğin Gün Öldün! ..
Zaman su gibi geçti ne kaldıysa anlamsız Feleğin işine bak! .. Ben ağladım sen güldün Nefes almak “Yaşamak” değil ki ah! ..Vefasız Sen benim umudumu tükettiğin gün öldün! .. Evvel zaman içinde gönül ararken yari Buğulandın düşümde ne duru’sun ne ari Bir insan iki kere can vermez ki, firari Sen benim umudumu tükettiğin gün öldün! .. Vaki midir geriye, dönüşü gidenlerin Gülüm dedikçe sana, Dur! .. dedi dikenlerin İnanma sözlerine, “unutmaz” diyenlerin Sen benim umudumu tükettiğin gün öldün! ... Aşk-ta tekerrür olmaz, tekerrür; aptala has Sen neden hüzünlendin, bu ne keder, bu ne yas Geç Mecnun’u, Ferhat’ı, ne örnektir ne kıyas Sen benim umudumu tükettiğin gün öldün! .. Ölen dirilmez gülüm, o ahret-e münhasır Ne üstüme güneş ol, ne toprağıma hasır Ömür değil, gönlüm de, yaşardın ya bir asır Sen benim umudumu tükettiğin gün öldün! .. Varsa soracak sual, bana değil aşk-a sor Vekaletimi aldı, bu girdap, bu anafor Diyorsun ki; “Sen yoksan benim yaşamam çok zor” Sen benim umudumu tükettiğin gün öldün! .. ……………. Tanrı taksiratını affetsin! .. Kadir Albayrak |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Umut
Tanrı-dan bir umut artık dileme Dün dediğin nerde, nerdedir gülüm Boş yere gelirim diye bekleme Umudun bittiği yerdedir ölüm Vedayı tattırdın bana aferin Bu acı acıdan daha da derin Ecelden ne farkın kaldı ki senin Umudun bittiği yerdedir ölüm Manası var mı ki yarın sabahın Kaldı mı faydası sabrın eyvahın Hasreti içim de aşkın sevdanın Umudun bittiği yerdedir ölüm Kadir Albayrak |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Utanarak da Olsa! ... Seviyorum! ...
Gözlerime öyle bakma Kahroluyorum! .. Yok et göz bebeklerinde ki soruları Artık cevap veremiyorum! .. Sana hala öylesine tutkunum ki Lakin; “Seni Seviyorum” diyemiyorum… Karşılaştığımızda; “Merhaba” deme bana, Boğazıma cendere dayanıyor Nefes alamıyorum! ... …….. Sensizlik kahrediyor beni Görmeye de dayanamıyorum! .. Bir şeyler anlatmak istiyorsun, Belli belirsiz kıpırdıyor dudakların, Duyamıyorum! .. Yüzüm de gördüğün tebessüm Neşeden değil, Kan ağlıyorum! ... ……... Burada okuduğun her satırı Göz yaşlarımla beziyorum Seni; Bir parça tanımışsam eğer Okurken ağlayacağına inanıyorum! .. Bu sayfanın üzerine Birkaç damla göz yaşı da Senden yuvarlanacak Biliyorum! ..... ……… Yıllar önce yalnız değildim “Biri” vardı benimle ağlayan Saçlarının kokusu burnumda henüz Hatırlıyorum! ... Akıp giden bunca yıl sonra Karışmışken her birimiz Çoluk çocuğa Unutmak gerekirken her şeyi Ben…..Neler yazıyorum! ! ! Gönlüm de taşıdığımla Utanıyorum! ... Oysa, Utanarak da olsa, Elimde değil, Seviyorum! .... Kadir Albayrak |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Utanmak! ..
Dört ya da beş yaşındaydım Donumun lastiği koptu koşarken! ... Komşu teyze güldü Eliyle 'pipimi' göstererek! ... Nasıl da kızarıp utanmıştım! Hatta sinirlenmiştim bile! .... Küfür ettim mi? .. Bilmiyorum! .... ............. Çoktaaan rahmetli oldu O komşu teyze. Ancak; Ne zaman aklıma gelse Yine 'Utanıyorum' Ne garip! ................ Bazılarının yüzü utançtan kızarır Bazıları 'Namustan muzdarip' 'TENAKUZ' diyorlar! ... Olur mu olur! .... Gönlün de ihanet olanın, Apışından ne olur? ! ..... .............. .............. Kadir Albayrak |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Utansın! ..
Baharlar terk edip gitmişse beni Dert etme! .. Açmayan güller utansın Vefasız gönlünden silmişse beni Sevgiyle bakmayan gözler utansın Varmışsam genç yaşta yolun sonuna Takvimden eksilen günler utansın Düşmüşsem toprağın kara bağrına Yarını olmayan dün-ler utansın Başımı koymadım bir kez dizine Elleri saran o eller utansın Gönlüm de izin yok başka birine Kudurup akan şu seller utansın Bir acı vedanın şarkısı gibi Çalan şu keman da teller utansın Her gece gönlümün ortağı gibi Bu şişe bu kadeh meyler utansın Gitmişse görmeden son defa beni Kızarmak bilmeyen yüzler utansın Ateşi az bulup yakmışsa beni Küllerin altında közler utansın Aşk ile dopdolu bakmadı bana Dillerden çıkmamış sözler utansın Gidiyor gözümden bir damla daha Damla damla olan göller utansın Boşuna taşımış bu Dünya beni Üstüne bastığım yerler utansın Bir kulun kaderi sevmekse seni Dünya’ya göz açan döller utansın Kadir Albayrak |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Uzaklar
Uzaklar….uzaklar…. Uzaklar ne kadar uzak Yakın neresi? .. Yakınların neresi tuzak? .. Ben mi benden uzağım, Yoksa uzaklarda olan sen mi? Sen yüreğim de, yüreğim de bendeyse şayet, Uzakların bu cesareti nedir? ... Kimedir bu gövde gösterisi? …………… Sen; seni alıp giderken, Vicdanları ayaklar altına alıp Sen; seni götürürken, Düne ait tüm sayfaları kapatıp Ben de kalan “sen” kimdi? .. Sen mi aldanıyordun “seni götürdüğünü sanıp” Yoksa sen giderken, Seni yüreğime hapseden ben mi? …………… Seni hissedebilecek kadar yakınımdayken, Feryadımı duyamayacak kadar uzak olmayı Nasıl beceriyorsun? “Bir şey” olarak, fersah fersah ötelerde iken, “Her şey” olarak, bende olman, Ne menem bir duygu? Bu nasıl senaryo, Bu nasıl jenerik, Bu nasıl bir kurgu? …………… Aynı an! .. Lakin iki ayrı mekan! .. Birinde sen yaşıyorsun Diğerin de hayatı sana ben taşıyorum! .. Kendi ömrünü tüketmek varken, Ben neden eriyorum? Neden borçlandım ki sana, Neyi ödüyorum? Giden sensin! .. Ben benden uzaklaşıyorum! .. …………… Gel-gitleri yaşatmaksa muradın, Giden gelmiyor bil! .. Ne kaldıysa geride; Bir muamma, bir ifrazat Ve her şey sakil! ... Ayak izlerin bile gitmekte ardın sıra Ve…… Gölgen bile kaçak! ... Bir hesap var geride.., Yakana yapışacak! …………… Beni de götürmeliydin, “Seni” alıp giderken Yarım yamalak kaldın bak! ... Büyük kısmın bende Ne zaman ki tebessümün donar! .. Ne zaman ki sarsılırsın Gidişini düşün! ... Ve uzakları! ... Ve beni de! .... Sonra daha uzakları ara.. Kaç kaçabildiğince! .. …………… Unutma! .. En uzak yer, En karanlık olan yerdir! .. Ve” son nefes” ne kadar yakın! .. Birden, her an ve her yerdedir Ölüm! .. Uzak olan en yakın! ... Senden bile uzak lakin, En uzak kadar yakın! .... İyisi mi sen; Hep uzaklarda kal! .. Uzaklar bana daha yakın Sakın yaklaşma sakın! ... Kadir Albayrak |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Üçün biri! ..
Küfür! ... Ayıp elbet! .. Yakışmazda bize Aile terbiyesi var Eğitim öğretim var! ... Dahası “saygı’yı” işlemişler, Gönlümüzün derinliklerine! .. ……………….. Ve aşkı öğretmişler masallardan Sonra bir taliplisi çıkıp “Uygulamalı” pratik yaptırmış! ... İyi mi olmuş kötü mü, ne önemi var artık? .. Kangrene dönmüş bir ömür Takvimler mevsimler darmadağınık! .. ………………. *******in yalnızlığını Yaşamaya başladığımda Karanlık tuzaklara yakalanıyorum Derin derin yanıyor canım Kendimden saklanıyorum! ... Yinede dışarıda kalıyor bir yanım! .. ……………… Küfür! .. Kahretsin! .. Ayıpsa ayıp! .. Güneş görmemişini bilirim Bu meredin! .. Etmezsem “ukde” kalacak içimde Edersem terbiyesi bozulacak sevgimin! .. Cendere içinde preslenirken “Tost” misali, Sınırları yırtılıyor öfkemin! ... ……………… Nesin sen? .. Tabu mu? .. Mukaddes biri mi? .. Kimsin? .. Lanet olası! ... Ah yüreğim ah! ..... Nerden buldun o kumaşı Neden onun üstüne elbise diktin? .. Neden şahaserleştirdin? ... Al! .. Geri alabilirsen şimdi Hem elbise gitti Hem de içinde ki! .... ……………….. Küfredeceksin öyle mi? ... Kime peki? ... “Üçün birine! ....” Ama hangisine? .... Üçgeni kuran sensin Şimdi bu öfke niye? .. O sana provaya mı geldi? .. Sipariş mi verdi? ? ? ? ? Yani “o” masum! ... Aşk’sa elbisenin kumaşı O zaten malum! ... Bakiye ne kaldı? ... “Sen” Ne kadar garip olur değil mi, Kendine küfretmen? ! ..... ……………………… “O” küfrü hak etseydi Sen onu sevemezdin! ... Ona yakışmasaydı O elbiseyi dikmezdin! .. Bir “sevgi” yaşamışsın O da olmasaydı, Beş para etmezdin! .. “Ama! ....” Aması yok! ... Haddini bil! ... Bu yüzden adı aşktır bunun Her baba yiğidin harcı değil! .... Aşkta küfür, küfürde aşk olmaz Ve aşık; “Küfürbaz” olmaz! ... Kadir Albayrak |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Var mıdır Dostum
Kalpten kalbe giden yol var diyorlar Menzile ulaşan var mıdır dostum Her gönüle sultan bir yar diyorlar O yar'e kavuşan var mıdır dostum Göz gördüm bakıyor renkleri yalan Köz gördüm yanıyor ateşi yalan Çöl gördüm yakıyor güneşi yalan Teselli eden söz var mıdır dostum Sevgiyle dikilmiş bu ince kaftan El'e bol da bize dar mıdır dostum Uzaklar da kalan o mutluluktan Bir parça payımız var mıdır dostum Sırılsıklam olmuş duygularımız Bu yağan yağmur mu kar mıdır dostum Belli ki böyledir alın yazımız Silecek bir gönül var mıdır dostum Kadir Albayrak |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|