![]() |
![]() |
#241 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57919
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Kardeşime...
Acıları, özlemleri birbir yakıp, Şifasız dertlerde piştin kardeşim, Hüzünleri kederleri bırakıp, Yine gurbetlere düştün kardeşim. Hayatı sattık birkaç pula, Boyun eğmedik hiçbir namert kula, Alın yazımız, gurbetteki sıla, Bunlar da geçer üzülme kardeşim! .. Kahretme hayatın herbir yasası, Sana mı düştü, herşeyin tasası, Yoldaşın olsun uluların duası, Güller bağban olur sana kardeşim! ... Gün gelir geçermiş birgün nihayet, Umut mu, cefa mı nedir ki niyet? Günahlarına belkide bir diyet, Sabrın yarına nur olur kardeşim! ... İnsan bu, hayatta herşey dert olur, Her gecenin bir sabahı olur, Gidenler belkide yolda yorulur, Ümitlerini yitirme kardeşim! ... Abdulhamit Güllük |
![]() |
![]() |
![]() |
#242 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Kosovalı Yiğit...
Mert, yürekli, cesur bir delikanlı, Aşkına sevdalı, yiğit sadık, bir soğukkanlı Adı Kosova'lı... Sevmiş ölürcesine, yanar delicesine Yüreği kanar sine, sine derdine Kavuşmak tek muradı Nermin'ine Dağlar dağlar hasretine... Hayran olunur böylesine, Can bağışlanır kendisine Ferahlayacaksan dök içini Yaşarken O'nu öldürdüm Varoş güzeliydim, anlayacaktım Hayatın çekilmez olduğunu Bırakmadı kader peşimi Olanlar oldu, Sana canımdan ötesini veremem Senin gözlerine dünyayı yakar Kosova'lı Savaştım, reddettim bana sunulanları İnanmıştım aşkına ve sana Dört duvara sattın beni Dünyalar senin olsun Ver sevdamı bana geri... Heveslere kurban etme beni Ben kendimi koruyamadım Herşeyi elimden aldın hayallerimi bile, Kabuslara düştüm Zindanlar bana saray olur artık Kosova'lı Sevmek kolay değil Bilirsin acı hayat bu Kosova'lı.... Abdulhamit Güllük |
![]() |
![]() |
![]() |
#243 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Köye Hasret...
Vardım köyüme her yer viran olmuş, Sevdiklerim bir bir ölüp, yok olmuş Her yer yaprak gibi sararmış, solmuş, Gittim köyüme herşey yalan olmuş... Hasretle yanar olmuş kardeş, bacı Sevdiklerin yok olması ne acı, Mazimi özletti söğüt ağacı, Vardım köyüme herşey talan olmuş... Dere çağlamaz olmuş, aman düşme! Hani nerde? Sarı burmalı çeşme, Boşver artık, yaralarımı deşme, Gittim köyüme her şey kurun olmuş, Tepeye çıkınca çok duygulandım. Atiyi düşününce kaygılandım, Sanki suçlu gibi ben yargılandım, Vardım köyüme her şey kölen olmuş, Dostunu sordum gideli yıl olmuş, Sevdikleri gitmiş belki, el olmuş, Yavuklusunu sorunca yel olmuş, Gittim köyüme dertler gülün olmuş.... Seneler önce ayrıldım buradan, Hak sabır versin bize Yaradan, Dilerim ayrı kalmasın, aradan, Vardım köyüme her şey yolun olmuş.... Abdulhamit Güllük |
![]() |
![]() |
![]() |
#244 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kurşunsuz Öldürdün...
Beni sorma, gördüğün gibiyim Benim kisi bir yürek vurgunuydu Deli Kız: Çekip gittiyse o meçhul vefasız Ben sana ihanet etmedim kalbim Tek bir günüm olmadıysa cefasız Ben seni ihbar etmedim kalbim Deli Oğlan: Aşk dair umutlarımı yok ettin, Gönül hasretlerimi nasılda tükettin Kurşunsuz vurup, kalbime neler ettin Yine de seni ihbar etmedim kalbim... Deli Kız: Aldırma benim efkarıma, yarama Dokunma sızlıyor aha şurama, Aşkına dilenci ettiğini sor ama, Ben sana ihanet etmedim kalbim. Deli Oğlan: Kurşunsuz öldüm yokmuş değeri, Terk edip, gittiğin günden beri, Vuslatımız bir selvi, mezar yeri, Ağlama, sana ihanet etmedim kalbim... Abdulhamit Güllük |
![]() |
![]() |
![]() |
#245 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kusura Kalma Ela Gözlüm...
O bildiğin sevda sözlerini biçarem Benim defterlerim taş, toprak gibidir. Sonra görüyorsun mendillerle konuşamam, Ürkeğimdir! Sıkılırım, utanırım, dilim sürçer Tutuğumdur sonra dolarım, Dolarım ağlayamam... O sevda şarkılarını bilmem kumral saçlım Benim türkülerim yanıktır, Baştan sona gariptir.. Ruhum, kalbim acıdır benim.. Gül kokar, bazı dağ başı, tüm Anadolu kokar. Sevdam için, bir ümit yaşar kalbimde, Mazimi andıkça yüreğim tez kanar, Benim köylerim şirindir, dertlerim çok, Kusura kalma kumral saçlım, ela gözlüm.... Abdulhamit Güllük |
![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Lanet Olası....
Allahımdan bir dileğim var, Silebilseydim seni gönlümden, Bazen ruhumdan yankılanan sesini, Bazende defterimde gördüğüm resmini... Gözlerimden akan son damlasını Sildim artık kalbimden lanet olası.. Yollarına bakıp hatırlamaz oldum Rüzgara sesini sormuyorum artık Güneş sensiz doğacak artık Artık sensiz de çok mutluyum lanet olası Kopardım bu yılda bitişiyle son yaprağını Sensiz kutladım bu yıl yine Artık dinlemiyorum şarkıları Yazamıyorum sayfaları kapandı yine Kırmak geliyor kalemi elimden Duygularımı kör ettin lanet olası Son kez Allah'ımdan bir dileğim var Her günümün her saniyemin Hesabını senden sorsun lanet olası.... Abdulhamit Güllük |
![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Mescid-i Aksa'dan Sesleniş...
Gün gelecek, gün Gelecek... Elbet o gün gelecek Soracak masum yavrunun ahını Neydi binlerce şehidin günahı? Neydi ezilen, sömürülen filistinlinin kaderi? Neydi Beni İsrail'in vahşeti Yaptığın mertlik miydi yoksa yiğitlik miydi? Çocukları küçük kurşunlarla mı öldürüyordu? Sormaz mı sana Allah'ım sormaz mı? Hz Musa, Hz İsa, Hz Muhammed? Vahşetler yaşanırken 'İnsanoğlu Nerdeydin? ' Ve sen ' Çocuklar öldürülmesin, şekerde yesinler' diye Teyze, amca bir imzada sen ver diyordun sorulmaz mı ilahi adalet hepinize? Dün Gazze'de katledilen masum yavruların Resimlerini görünce, Parçalanmış, vurulmuş, öldürülmüş Çocuk bedenleri.. Kanatmaz mı yüreğini ey İnsanı mahluk? Gün gelecek... Gün gelecek ana şefkatine hasret Bu yavrular bir gün dirilecek Bilmem Ey zalimler sizlere o gün neler diyecek Filistinli çocuklar son kez haykırıyorlar 'Yaşasın zalimler için cehennem! ' Kan gölüne dönen sokaklar Gün gelecek, Gün gelecek,kırmızı güller Mescid-i Aksa'da Ruhul Kudüs'te bitecek Selam size cennetin şehit gülleri... Abdulhamit Güllük |
![]() |
![]() |
![]() |
#248 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Mezar Taşıma...sızı
Bıraktı yürekte sızı Oydu gönül hırsızı Sevdide bir vefasızı Bir selam gönder, mezar taşıma Beklemesin mezarımı kolcu Ne sağ ister ne de solcu Dünya bir han, ben yolcu Bakıp ağlama mezar taşıma Mezarında güller bitti, Sevdi,sevilmedi de gitti, Dostları da Onu terketti, Bir sen gel mezar taşıma Yatanların ne umutları vardı Gül alır, güller satardı Şimdi toprakları sardı Aşka ağlamadan gel mezar taşıma Şimdi burada sessiz yatıyor, Hergün güneşler batıyor, Ölüme yolcu katıyor, Duan gelsin tek mezar taşıma... Abdulhamit Güllük |
![]() |
![]() |
![]() |
#249 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ne anlarsın...
Hatıralarımı sana söyleyince Bu kadar duygusal olma diyorsun Senden bana ne kaldı? Acımasız olup aşkı hafife alma! Yüzünü görsem hesap sorardım Merhamet de dilenmezdim senden Nasıl bir sevgidir bilemiyorum Aşkı ne olur onursuz kılma, Belki senin için hiçbirşeyin Anlamı kalmadı. Mazide geçen güzelliklere acı, Karşıma geçip gurursuz olma bari, Aşkı hafife alma ne olur Sevgi, özlem, hüzün şaka değil Aşkımın önünde dilersen eğil, Ama sen ne anlarsın Yine de vicdansız olma Onurlu aşkı herkes anıyor Sen bu sevgiden ne anlarsın? ... Abdulhamit Güllük |
![]() |
![]() |
![]() |
#250 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ne Kadar Uzaksın Şimdi...
Gökyüzüne baktığımda mavi gözlerini görürdüm, Denize baktığımda saçının telleri aksederdi suya, Toprağı koklasam teninin kokusu dolardı, Beni sana bağlayan hayattı canım.. Oysa şimdi ne kadar uzaksın.. Dağlara yaslansam ağır gelir dertler Rüzgarlar getirmiyor kokunu bana artık.. Kızgın güneş bile öfkeli alev saçıyor yalnızlığıma, Yağmurlar bile dindirmiyor hasretliğimi, Nedir seni benden uzak kılan sevgili? Gözlerimi kapadığımda seni görürdüm her daim, Bir fısıltı duysaydım sesin gelirdi kulağıma Hoşçakal deyişin sızlatırdı yüreğimi Her kapı çaldığında beklerdim yolunu.. Unuttum gülmeleri... Adını haykırsam neye yarar Ne kadar uzaksın şimdi benden.. Ay ve yıldız yokluğuna ağlar, Mevsimler gün sayar her daim Mutluluk ise ne kadar uzak benden sevgili... Abdulhamit Güllük |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|