![]() |
![]() |
#241 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Dokun Bana
duru bir söz bir kıvrım oldu sardı cümleleri uzat elini dokun bana karartıları olayım rengini bilmediğim gözlerinin bir şeyler fısıldayayım açma gözlerini bozulmasın düşlerin bir pınar olayım dinle sesimi istersen ninnilere say kavak gövdesine dayayamadım sırtımı duyamadım yaprakların sesini uzat elini dokun bana gözlerine perde olayım sana yıldızları vereyim kırları sereyim önüne kır kokuları girsin düşlerine serdengeçtilik benim işim korkma gel diyar diyar gezdireyim bir sabah uyandığında şafağın kızıllığını göstereyim uzat ellerini dokun bana kapa gözlerini gözlerinden öpeyim gözlerim olsun gözlerin seni içimde hissedeyim sana neler neler söyleyeyim bir başka rüyaya sürükleyeyim |
![]() |
![]() |
![]() |
#242 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Dokundun Bir Kez
dokundun bir kez kadı yanıma tartacağım istemesem de sözlerini kaç okka çekecek kaldırabilecek mi bahşettiğin şirin sözlerin bilgeliğini ayı beyaza denizi maviye boyadın ekmeği çalarken on bir yaşındaki bakkalın çırağından dayağı polisin gelişine kadar yiyen çocuğu pembe bulutlu renklerin altında unuttun dokundun bir kez kadı yanıma dilimden aldığın çentik sivril ti ucunu şair dediğin aşkı yazmalı derken sen on yedi aylık çocuğun dramı vurdu beni alkışlardan uzak yağmurun altında büzülmüş bir sokak kedisi gibi duran geleceği düşündüm hani gençlik denirken sizlerin aklına gelen gürbüz besili bar müdavimlerini değil yağmura küstüm sokağa küstüm çocuk yanım tuttu küslüğüme küstüm alın yazısı değildir toprağa ekilen hüneridir işleyen eli yönlendiren bilincin vergisi değildir hasatı birilerinin topuzunu düşürdüm dengelerimin bilirim ektiğin sevgi dizelerinde bir gün palazlanmış şehvet olarak biçmeyi düşlersin dokundun bir kez kadı yanıma yaşadığı karanlığın içerisinde şair kor alev parlaklığında saplanmış hançer olamıyorsa bağrında karanlığın ne çare ki üzüntüm ona değildir |
![]() |
![]() |
![]() |
#243 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dokunsan da
tutmadığın sürece yakamı devam edeceğim kendimce yazmaya senin yaşamını unutma ki senin ellerinin temizliği kadardır kalemimin kirliliği dokunsan da yakama dokunmasan da |
![]() |
![]() |
![]() |
#244 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dokuz Eylül
dedem yaşlımı yaşlı gülünce görünen eksik dişleri ile endamlımı endamlı dünya tatlısıydı bağdan bağa tarladan tarlaya yaşardı adını Mehmet koymuşlardı bilmezdi anlamını çocuklarının ismini korken de fazla düşünmemişti yüreğini dinlemişti dedem dünya tatlısı eskilerden eski olmayan biriydi masallar anlatırdı bazen yaşanmış bazen destansı babası Yemenden kurtulmuş Afyonda vurulmuştu Kurtuluş savaşı gururuydu ker***ten yapılma çoraktan sıvama ahırıyla beraber bir dam altında yaşardı baltası avluda kütüğe saplı yüreğinde kim bilir ne acılar vardı anlatırdı babasını dizinde sanki ayrı huzur vardı gözü sanki buğulu sargısında yaranın kanı İzmir’e girişini anlatırdı coşku dolu babasının oğlu yaşayan sanki o otuz Ağustos dokuz Eylül dokuz gün görmesem de biliyorum İzmir de dokuz Eylülü ilk kurşun anıtının önünde son kurşununda atıldığını yer konmayan güvercinleri martı seslerini gece havai fişek sesleri kent sessiz dingin sanki sıradan bir gün yaşanmışın içerisinden kıpırtılar gelecek gibi üzgünüm üzgünüm diyebildiğim için üzgünlüğüm kadar büyük sessizlik dedemin gözlerindeki buğuyu buğuyu çaldım bu gün hiç toprağım olsun istemedim toprak üzerinde doğdum toprak üzerinde öleceğim can vererek yaşayanı ter akıtarak yaşayanı kardeşim gibi sevdim istedim ki umutsuz birlikte işleyelim çemberler çevirelim salalım uçurtmaların ipini çizgiler çizelim sek sek için topal kalmasın diye sevgilerim çocuksu duygularla adam gibi yaşaya bilmek için bacalar tütsün evlerin bacaları için sevdalar konuşsun seslerin yalanlarından uzak kimse balık olmasın süslü bir tüy parçasına bir parça umuda muhtaç dokuz gün dokuz günde Afyondan İzmir’e at sırtında yaylıların ardında yalı ayak yarı çıplak yeşerterek umutları bir otobüs penceresinden altı saatlik yolu anlamsız bırakmadan geçirtebilmek dedemden çalma buğu gözlerimde yüreğimde tırnak izleri ojelerden uzak sevda benimki kanıyor bir şeyler kan olmaktan uzak ılık bir şeyler akıyor ellerim ıslanıyor yüreğime bakarak İzmir’de Havai fişekler ilk kurşun anıtı güvercinler martılar dokuz gün ve arkada kalanlar izleri siliyorlar vurun kahpeye diyor bir ses anılardan kalma bir roman oluyor acılara karışarak acılar acılara beleniyor unutuluyor bir şeyler birer birer izleri siliyor izler kanla yazılmış sessizlik kaplamış boz kırları gece basmış kenti ve söylenecek çok şeyler var dedem yıllar önce öldü dedem yıllar önce doğdu dede olacağım bir gün dedeme benzemeden ama dedem gibi gözlerindeki buğuyu devam edeceğim çalmaya hüznü paylaşacağım hüzün ekeceğim beklide hasatı sevgi olacak hasatı onur olacak ağla yurdum ağla ağlamak zamanıdır bereketli topraklarda |
![]() |
![]() |
![]() |
#245 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Doruk
beynimde dolaşıyor yalnızlığın kemiriyor bir şeyleri geride bir benmi kalacağım kalan ben mi olacağım şerit olmuş bulutlar dorukları kapatıyor bir kuşun karartısı düşüyor bulutların üstüne yolun kenarına çekilmiş lastiği patlamış bir araba yolmu kemirgen bir şeyler oluyor bu diyarda kalem tutan eller fırça sallayan bilekler soluğa kaçan bir şeyler var nefes almak zor zor yanıtlar zor beynimde dolaşıyor yalnızlığın zenginliklerle dolu yoksulluk niye bulutlar süzülüyor katar katar olmuş dağlara perde kim bilir doruklarında ne acılar var karartı süzülüyor yuvaya doğru yuvasız kalmıyor kuşlar uç uça bildiğin kadar gözlerin yalnızlıklardan uzak ala bildiğine gökyüzü bulut doruk ahhh aaah o umutlar… |
![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dost
girdiğinde çıplaklığınla gönül bahçeme takılmıyorsa gözlerim ne mahrem renklere bir dal güle uzanırken elin dalanırken bir yerlerin sıcacık tutabiliyorsak bilincimizi pusatsız yüreğini uzat işte yüreğim 2- kapısını çalmadan girdim içeri gönül aldılar gönül verdiler hırsıza saymadılar beni acı alıp şifa oldular avı verip şifa buldular yare deşip merheme saydık kelamların efendisini kurtlar sofrasında dişlerimize kilit vurduk pimi çekilmiş kelimeler döktük ulu orta çorak sofraya su olduk dost olduk gönül sofralarında kuzuya saydırmadık kimseyi 3- dost dost dediğin ne ki bir vefasız yar ayağın takılmadıkça ne arar ne sorar 4- *(acı günde aklına gelip sizinle acısını paylaşan insanlar için, Aşık Veysel’e atıf değildir) dost dost diye nicesine sarılmadım benim sadık yarim acısında sarılanımdır |
![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dost Dediğin
dost dediğin nedir ki gülüm dört harflik kelime güzelliği sadece kullananın maharetinde devri alem içinde kiminin dilindedir kiminin belinde önemli olan gülüm önemli olan dört kelimeyi yüreğe çivilemede dost dediğin nedir ki gülüm yüreği delmedikçe |
![]() |
![]() |
![]() |
#248 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dost Meclisi
bir zamanlar eğri hançerler vardı sırta saplanan iki kürek kemiğinin arasını bulacaksın derlerdi çekerken bükerek çıkaracaksın böyle yetişti bir nesil bir nesil direndi dişe dişti direniş derlerdi ki iyi ayarlayacaksın vuracağın zamanı en dost bildiği anda indireceksin darbeni hep temiz tuttum sırtımdaki gömleğimi ele güne ayıp olmasın diye kir kana bulaşmasın diye değişmiş devir öylesine hançerler kalmamış orta yerlerde kelimelere yüklemişler tatlı sohbetler arasında çeliğe su verir gibi işlemişler gülümsemede kinlerini ne yaman oluyormuş ne yaman oluyormuş her indirdiklerinde darbeyi muzaffer bir kumandan edası ile sürüyü katıp önlerine kavallarını üflemeleri oy dere dere biliyorum akışın denize deniz küçük bir çocuk uçurumlar var önünde kartalın kanadını tutmalı tutunup göklere varmalı varıp bulutların üzerinde ak sofralarda bağdaşa oturmalı dostlar meclisinde hesap sorulmaz yaraları gömleğin altında saklamalı sırtını güneşe dayamalı |
![]() |
![]() |
![]() |
#249 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dost/luk
bu gün açmak gelmiyor sokak kapısını içimden uzak kalmak istiyorum dışarıdaki havadan ne bir gazete sayfasını nede bir düğmeyi istemiyorum çevirmek şöyle sert bir yerde mesela halı üzerinde sırt üstü uzanmak istiyorum malum belimiz arızalı biraz yanımda yanı başımda düşüncelerim deve misali geviş getirir gibi ar sız ve kaygısız git gel yapmalıyım zamanın içerisinde yalnız ve tek başıma nerden çıktı bu demeden bilerek dostluk haftası yaftasını tartacağım hafif yollu hapsedeceğim kendimi kendi içime kör olacak her şey kör olacak kendimden başka anlayacağınız hayli bencilleşeceğim |
![]() |
![]() |
![]() |
#250 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dostlarım Sevda Delisi
her gün yeni bir doğumun habercisi gibi doğmaya devam edecek usul usul güneş caddelerde okşayacak tenimi meydanlarda yakacak tüm dostlarım göremeyecek belki dostlarım sevda delisi |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|