![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57931
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Onun soyu belli soyuna çeker
Aldırma cahilin palavrasına Onun gerçekleri göreceği yok Allah zehir sürmüş dil arasına Zehirinden gayrı vereceği yok Onun soyu belli soyuna çeker Koyma meclisine pisliği döker Uzatma yaranı alır tuz eker Onun tuzdan gayrı süreceği yok Cahil cahil ile hemen anlaşır Fitnede fesatta kaynar karışır Arif sohbetinden hemen sıvışır Hakikat bağından dereceği yok Borani gül gülü har harı derer Arifler gönlünü severek yorar Sen gönül açarsın o nerden girer Bir gönül şehrine gireceği yok Halil Çimen |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Ordu bizim ordumuz bu vatan kimin
asker bizim askerimiz ordu bizim ordumuz orduda millette zamanı gelince istiklal marşı yazacaktır ayser hanım doğuda pkk elinde bin metreden vuran silahları varken bizim askerin elinde beşyüz metreye ateş eden silah verilmişti asker ve sifil toplum örgütleri aralarında para toplamış ıraktan aynı güçte silah almışlardır ve mücadele devam etmiştir bunu yapanlarda soruşturma geçirmişrir amarikan emperyalizmi oldukca dünya nefes alamaz işte orta doğu kan ağlıyor işte araplar eğer amarika olmasın araplar birbirini yer zamanında osmanlı patişahı cihat açtı hiçbir islam ülkesi gelmedi ve fırsat buldukca bizleri arkadan vurdular ingilizle birlik oldular bu ülke kendi kurtulmadı kan verildi can verildi ben necip vazılıda severim nazım hikmetide severim ben abdul rahim karakoçuda severim mahsuni şerifide severim sanatta kin olurmu bizim işimiz şiir yazmak siyaset değil lafı eveleyip geveleyip biryere getirmeye çalşıyoruz anayasa layık cumhuriyetin koruma ve kollama görevini orduya vermiştir ve o ordu bizim ordumuzdur bizim gururumuzdur Yoksulu aç koyup derde düşürüp Zenginin elinden tutanlarındır İşçinin boynunda boza pişirip Memuru sokağa atanlarındır Susurluk yolunun kısalarından Mafya çete soygun yasalarından Bu vatan devletin kasalarından Deveyi hamutla yutanlarındır Sözde demokrasi diye tutturan Despotluğun borusunu öttüren Düşünüyor diye zehir yutturan Utanmadan çalım satanlarındır Hani bir tarihte servet tartanlar Dindaş soyup kazançları artanlar Hapsanede turist gibi yatanlar Hücrede bar keyfi çatanlar Din dedikçe güldüğümüz haline Sahip değil ele bele diline Kalemini süngü yapıp eline Milletin bağrına batanlarındır Aşık Borani’yem bilmem ki niçin Anadolu içim yanıyor içim Kırk yıllık Seviri hortlatmak için Yıllardır pusuda yatanlarındır bozkırdan selamlar Halil Çimen |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ozan şahiniye şiir tadında dostluklara
Yazdığın şiiri zevkle okudum Sevinçten kaynadı kanım şahini Gönül tezgahımda sevgi dokudum Çiçeklendi dört bir yanım şahini Seni böyle coşmuş taşmış görünce Engin ufukları aşmış görünce Yunus ateşinde pişmiş görünce Kapı açtı gönül hanım şahini Ozanlığa gönül veren birisin Muhabbette haki katın erisin Ömrün uzun olsun bahtın yürüsün Tükenmez hatıram anım şahini Ozan bir toplumun gören gözüdür Konuşan dilidir sazı sözüdür O toplumun mayasıdır özüdür Böyledir inancım kanım şahini Aşık boraniyem böyle devam et Böyle iyi böyle güzel kelam et Her şiirinde insanlığa selam et Ey esrük ozanım canım şahini Halil Çimen |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ölüm gelecek yavaştan
Eşim derken aşım derken, Gelecek ölüm yavaştan. Dişim derken, başım derken, Gelecek ölüm yavaştan. Kuruyacak yaprak dalın. Kimseye diyemem halın, Başına yük olur malın, Gelecek ölüm yavaştan. Ayak gitmez tutmaz dizin. Perdelenir ela gözün. Boğazında kalır sözün. Gelecek ölüm yavaştan. Kimi der, oynadı üttü. Kimisi der, kepek bitti. Kimisi der, erken gitti. Ölüm gelecek yavaştan. Borani’yem gülen mi var? Yarınını bilen mi var? Bahanesiz ölen mi var? Ölüm gelecek yavaştan. Halil Çimen |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ölümlü tanrım mavi gözlü kekliğim
Hep rüzgarla öpüşür başaklar Çorum ovasında hu sesleriyle ne anlamı olur ölümün yele vermeden acıları öpmeden sevgi buğdaylarını Sen ekin demetleri üzerinde uyurken Altın çığlıklar düşse de yüreğime Bırakmazlar öpüşsün düşler Aşkın çiçekleri suladığı gün Yürek istiyor korkusuz Gidemediğim soramadığım Yolu olmayan dili olmayan Yerdeki yıldızım Ben sevgiyi hiç bölmedim Göbeğimiz ardıç ağaçlarına bağlı Salıncak oldu Anadolu Beşikleri yunus sevgisiyle beledik Ben hep tanrı gibi gördüm insanları Ben hep tanrı gibi sevdim insanları Ben sevgiye hiç borçlu kalmadım Ölümlü tanrım mavi gözlü kekliğim Halil Çimen |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Öyle bir şiir yazmalıyımki dünyaya
Dilimi ısıran sevda geldi oturdu yüreğime Göz yaşlarım demirlendi bulurlara Yağmur alıp geleceğim bulutlardan Yanan gönüllere çatlak dudaklara Yıldız gibi bereketli heceler Bin türlü mana yüklü kelimeler Kanatlı şiir yazacağım dünyaya Bir kanadında kadınla erkek Bir kanadında ilimle din olacak Avşar kanıyla beslenecek Bir damarı toroslar dan Bir damarı Çamlıbel den seslenecek Kapağını atıyor gönül kaynayan tencere gibi Aklıma ne geldiyse şiir bugün Hangi taşı kaldırsam çile Bir sevda büyüdü yüreğimde Yunusça insan sevgisinden Kanatlı şiir yazacağım dünyaya Mısralarında heceler öpüşecek Bir ucu pir sultana Bir ucu da dal oğluna erişecek Hançer gibi saplansın Korksun zulüm kaçsın Dallarında yedi verenler açsın Uçsun bulutlarda Yunusça insan sevgisinden Oğul balı gibi tatlımı tatlı Ana gibi şev katlı mısralarında heceler öpüşsün Öyle bir şiir yazmalıyım ki Güneş içine düşsün Halil Çimen |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ruhum ruhunla evlendi
islim islim pecelerde ıssız ıssız *******de her gün seni okuyorum şiirlerde hecelerde benim gönlüm toprak oldu ne arasın yücelerde damarımda kanımdasın ciğerimde canımdasın senin olsun kokmuş beden sen ruhunla yanımdasın sen gönlüme ısı veren güneşsin ulu şafakta alev alev damla damla busesin ıslak dudakta her gün seni kokluyorum ter kokan ıslak yatakta damarımda kanımdasın ciğerimde canımdasın senin olsun kokmuş beden sen ruhunla yanımdasın borani yem ateş aldı deli gönül alevlendi sevdalara esir oldum o serseri deli dendi saraylarda düğün yaptım ruhun ruhumla evlendi damarımda kanımdasın ciğerimde canımdasın senin olsun kokmuş beden sen ruhunla yanımdasım Halil Çimen |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sana güveniyom pir hacı bektaş
Horasandan gelen yesevi postu Sana güveni yom Pir Hacı Bek taş Sevgi Hoş görülü Al lAHIN dostu Sana güveni yom Pir Hacı Bek taş Güvercin donunda gelip oturan Sen büyük hünkarsın natıkı kuran Kara taşı hamur gibi yoğuran Sana güveni yom Pir Hacı Bek taş Horasan velisi o büyük eren İnsanı insana kabe gösteren Sarının öküzün kurda yediren Sana güveni yom pir hacı bektaş Cennet tağamı dır yenilen aşlar Öfkeyle gelenler sevmeye başlar Dile geldi şahit oldu beş taşlar Sana güveni yom pir hacı bektaş Aslanı Ceylanı aldın dizine Bir yürüdün sevgi barış izine Himmet eyle yüzüm sürem düzüne Sana güveni yom Pir Hacı Bek taş Böyle emreyledi bizim ulumuz El ele hakka gider yolumuz Size temannaya geldi kulunuz Sana güveni yom Pir Hacı Bek taş Borani yeseydim muhabbed aşı Sevgi hoşgörü ile kestim savaşı Cümle erenlerin ser çeşme başı Sana güveni yom Pir Hacı Bek taş Halil Çimen |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Savaş oyunu
Ne kumda karga damı Ne kiprit kutusundan ev Kirazdan küpe yok Kulaklarında Çocukların Körebe oynamıyor çocuklar Namlular ateş gibi kızaracak Füzeler toprağa mezar kazacak Savaş ölüm açlık kin kusacak Bir çocuk cesedi parım parça Çırpınan bir kadın sesi Çocuklar ölmesin diye Çağırıyor herkesi Bir yanda kirli kovboy Bir yanda Halepçe katili Kan kokacak çiçekler Meşe palamudu değil patlayan Dom dom kurşunu parım parça Kör ebe oynamıyor çocuklar Savaş oyunu bu hemşerim Oyunun sonu bilinmez Gider de geri gelinmez Halil Çimen |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Savaşa hayır be hayır kardeşim
Ölmesin kadınlar çocuklar kalsın Savaşa hayır be hayır Kardeşim Bu verdiği canı allahı alsın Savaşa hayır be hayır kardeşim Denizden karıya füzeler attı Sevgiyi öldürdü aşkı kararttı Katiller toprağın yüzünü yırttı Savaşa hayır be hayır kardeşim Zalim toplar şimşek şimşek çakmasın Kimsenin toprağa kanı akmasın Ayak sakat kalıp kollar kopmasın Savaşa hayır be hayır kardeşim Domdom kurşununu sıktı kaçına Füzeler attılar Pazar içine Kadınların çocukların suçu ne Savaşa hayır be hayır kardeşim Sevmeyi bilir mi insanlık kısa Koskoca dünyayı boğdular yasa Söyle şu saddama bilayir busa Savaşa hayır be hayır kardeşim Aşık borani yem insanlık suçu Mazlumun üstüne gerdiler haçı Laftan anlamıyor çıkarcı ***i Savaşa hayır be hayır kardeşim Halil Çimen |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|