![]() |
![]() |
#241 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57915
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() İkibinaltı Sonu
2006 SONU Bankalar ev kredisi projesinde takılacak, Anneler ikiz doğuracak, Ev kredisi alanlar türban takacak veya Tersi de düşünülebilir. İnek sütleri katagorilere ayrılacak, Ağaçlar sertifika alacak. Binalar imarlı ve mimarlı olacak, Peluş battaniyeler Isparta'da yapılacak. Casus böcekler evimizi basacak. Kart borçluları kendini asacak. Zeka özürlüleri kendini kasacak. Fitüristler dünyayı sarsacak Doktorlar çete kuracak. Senaryo yazarları çoğalacak. Tutum haftası yapılacak, Kabotaj bayramı kaldırılacak, Ayrılık ve ölüm insanları korkutacak. Sonunda hakim kalemini kıracak. |
![]() |
![]() |
![]() |
#242 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() İkinci Bahar
Hey diyordu herşeyi bilen 33. pir Hey diyordu Cebrail, Mikail Can suyunu serptiğinde mevla toprağa, Tohum canlandı rahmetle, dünyaya. Sevgi iksirinden bir yudum içtim, İkinci baharda ben seni seçtim. Tükenmedi sana olan aşkım heyy, Yudumladıkça iksiri sana ulaştım, Artık kalmadı aramızda Ne bir perde ne bir nur, Giydim sevgiden yapılmış mor hırkayı, Ulaştım bahara sevdim gönlümce. Ne gelir elden bu güzellikleri gördükçe Sabah rüzgarında insanlar uykuda, Bense ikinci baharımda senin başucunda Bağırıyorum kulağına olanca çığlıkla; Heyy.... diyorum hayat ne güzel şey, Hüdayi, Eyüp, Yahya, Yuşa sizlere, Selam hu, edep yahu.... Edepli sevgilere selam, Nurlu geleceklere merhaba, Merhaba sana dünya, Hoşgeldin ikinci bahar aramıza merhaba. |
![]() |
![]() |
![]() |
#243 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İnce Bir Tahta Parçası
Fırtınalı bir gündü, Kayıkçı, derviş Mehmet ve pir İstanbul'a geçiyordu.... Bir ara pir dervişin korktuğunu gördü, Derviş korkudan sapsarı bir muma döndü. Korkuyla kayığa sarılıp, halini belli etti, Aziz Mahmut Efendi dervişe sordu: Ne o derviş Mehmet neden fırtınadan korktun? Dalgalar vurdukça küpeçteyi tuttun. Derviş utanıp, kayığı göstererek, Haklısınız ama şeyhim takdir edersiniz ki; Ölümle aramızda incecik bir tahta parçası kaldı. Hazreti pir hiç cevap vermeden durdu, Dalgalar da kudurdukça kudurdu. Derken kayıkçı kıyıya vardı, İndiler karaya, Hüdayi Hazretleri başladı konuşmaya: -Derviş Mehmet farkındamısın, Artık ölümle aramızda o tahta parçası da kalmadı... Anlarsın. |
![]() |
![]() |
![]() |
#244 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İnlesin
Değişmedi hiçbirşey onsekiz yirmi senedir, Onlar bizim vücudumuzda kenedir, Koparıp yok edemiyoruz, aciziz, Hadi birimiz neyse, hepimiz kerizmiyiz? Bizi de alıştırdılar ne kötü argoya Haftada bir verir olduk mal kargoya, Kartlar ailelerde korkulu rüya Tedavi olacaktı her vatandaş ücretsiz güya, Bırak bu işleri zaman doldu, Hadi git yat gözüm görmesin, Dini siyasete alet edenler sürünsün inlesin Vatandaş kendine gelsin beni dinlesin Vatanına sahip ol ey halk uyuma, Leke getirmem ben asla soyuma. |
![]() |
![]() |
![]() |
#245 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İnsan İnsanın Kurtudur
İslamda insanlar sevilir, Sana taş atana sen ekmek at denir, Ağızdan çıkan kelimeler özenle seçilir, Çarşılarda kartlarla kredi çekilir Eşyalar eskir, kredi ertelenir, Faiz kartopu gibi büyür, Ödemeler birbiri ardından gelir, Enflasyon yüzde altı, Kart faizleri yüzde yüzkırkaltı, Bunu yaşamayan ne bilir, Darbe olursa Ankara'da Sabaha karşı tank sesleri gelir, Birileri radyodan seslenir, İkindiden sonra evlerde çay demlenir, Olay tarih aynasından gözlenir. |
![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İnsan Ve Cinlerin Rabbi
İnsanların Meliki’ne İnsanların Rabbi’ne sığınırım. Şeytanın benim aklımı karıştırmasından İnsanların İlahı’na sığınırım. Ruhumu karartan, moralimi bozmaya çalışan Cin ve insanlardan Allah’a sığınırım. |
![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İnsanoğlu Ne Hoş
Vapursuz bir iskelede oturuyorum, Eskihisar'da tahta bir bankta denize ve martılara karşı. Ilık bir hava var etrafta aylardan Ocak. Arabalı vapur iskelesi çalışıyor, vızır vızır. Ben yan iskelede oturuyorum, bu da hayatımda değişik bir fasıl. Sular uslu uslu dalgalanıyor, kıyıyla dans edercesine, güneş bulutlar arasından donuk bakıyor, ben de buradayım dercesine. Hayat geçip gidiyor, umutlar iskelesi boş, bir varmış bir yokmuş, insanoğlu ne hoş. |
![]() |
![]() |
![]() |
#248 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İnternet Kafede Patlama
Sanal ortamda çok savaşlar yapıldı orada, En sonunda reel ortamda patladı bomba, Ondört kişi yaralandı yazık, Bomba siyah bir çantadaydı Yirmialtı yaşlarında bir esmer adam bıraktı Haberlerde izledik içimiz yandı İnsafsızlar Türk halkına dadandı, Bombalar, silahlar ortalık karardı, Bu işlerin arkasında kim vardı Kuklacılar perdenin arkasına saklandı. |
![]() |
![]() |
![]() |
#249 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İstanbul'lu olmak
İstanbul kansere yakalandı. Doktorlar karnından variller çıkarttı. İnsanlar öfkelendi, streslerini evlerinde attı. İstanbul'da acılar kaynatıldı tencerelerde, Sıla hasreti meze oldu sofralarda. Sabah saatlerinde caddeler doldu taştı, Akşam hüzün girdi evlere sessizce. İnsanlar horlandı, hırpalandı. İstanbul'da yaşanacak ne vardı. Nisan yağmurlu duyguları sakladı, Açığa vurulmayan acıları örttü, kapattı. İstanbul'da sokak lambaları bir bir karardı. Gece derin bir uykuya daldı. Metropolde yaşamak zor zenaatti. Öğrenmek için çocuklar mekteplere gitti, gitti. Gidemeyenler çok acı çekti. Güzel arabaları, plazaları bir de boğazı seyretti. İstanbul sende ne de çok zahmet vardı. Ama her şeye rağmen İstanbul'lu olmak bir farktı. Her bir tepene bir şarkı söylendi, bir ağıt yakıldı, Senin rengin neydi, kokun nenin nesiydi, aklıma takıldı. |
![]() |
![]() |
![]() |
#250 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İstanbul'u Seyrediyorum
İstanbul'u seyrediyorum resim galerilerinde İstanbul'u seyrediyorum antik müzayedelerinde İstanbul'u seyrediyorum kurtlu, dökülen kitaplardan İstanbul'u seyrediyorum oturma odamdan Anılarımı seyrediyorum penceremden manzaramdan. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|