![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Kara kalem yazmaz oldu
Hasret gözler gülmez oldu Bir tanecik gülüm, gülüm O da bu yıl gelmez oldu Eza, cefa bana ödül Ahu zar içinde gönül Bağlarımda şeyda bülbül O da bu yıl ötmez oldu Kalktım düştüm yar yoluna Kondum durdum, gül dalına Mızrap oldum yaprağına O da bu yıl çalmaz oldu Engin gülü düşlemişti Hece, hece işlemişti Şiir, şiir süslemişti O da bu yıl yazmaz oldu
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ne çok badireler atlattı bu yürek
Bunu da atlatır elbet. Renklerinin siyaha döndüğü Çiçeklerin kan kustuğu Tomurcuklara hasret baharlar gördü. Serin bir yaz akşamının Kavurucu sabahına uyandı şaşkın. Gözlerini açacak olsa Kör olmayı yeğleyecek dostluklardan geçti bu yürek Sevdayı bilirim diyen sahte gönüllerde Geçici kurulu tahtların sultanı oldu bilemeden. Her defasında aynı saflıkla kandı aynadaki aksine Oysa ne kadar içtendi… Sonraları bir sahnede buldu kendini Aslında en iyi arkadaşı hayat denen tiyatro oyunun başrolü… Sevgilim diye kazıdığı en derinlerine yönetmen olmuş… Dedim ya ne badireler atlattı bu yürek Bunu da atlatır elbet. İki damla gözyaşı, Sessiz çığlıklar Ve ömür boyu kanayan Ama bir süre sonra acıtmayan yaralar…
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir an daldığımda; uykuya gülüm,
Rüyalar beni hep; alır da gider, Düşerim boşluğa, ederler zulüm, Günüme sensizlik; kalır da gider... Durulmaz içimde; sular bulanık, Bir sensiz ben var bende, benden de yanık, Biri senle uyur, biri uyanık, Biri senle, biri sensiz; olur da gider... Yokluğun her gece, bir karabasan, Sancısı çekilmez, çelikten olsan, Eceli gelir de, ölür ya insan, Bu yürek her gece, ölür de gider... Çareyi düşünür, bulamazsın ki, Kendin için lokman, olamazsın ki, Gel desem, kal desem, kalamazsın ki, Yalnızca hayalin, gelir de gider... 02.03.2004 Taşkışla/Taksim
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Eğer dönersen bir gün geri
kim bilir? Belki her şey farklı olurdu ama dönme geri seni ne kadar sevsemde yüreğim bir kurşuna daha katlanamaz gel diye haykırsamda sakın dönme geri bu yürek sevsede seni dönme geri dönersen eğer bu yürek kan ağlar bil yeter...
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yorgun düşlerde yaslanacak dal arayan.,
Dünyaya sahipmiş gibi gezinirken bir yanı üşüyen., Hayat kırıntılarını toplayıp mutluluk halelerine dönüştürürken, Sevinç şarkıları söyleyen., Yalnızlığı yar edinmişken, ellerini boş sanarak, Sanıların tüylerini renklendirip sükunet tablosuna dönüştüren., Tek başınalığın efkarıyla vuslata veryansın eden., Etrafında gezip dolaşanların uzanıp tutamadığı, Gülücüklerini gonca yaprağına düşüremediği., Uykusuz *******in medarı iftiharı., Vefayı arayan infial!.. Bu sen misin? Özgürlüğün türabında, yeşermeye can atan körpe filiz., Şans yumağına hayat masurasından iplikler saran., Aşiyan da ah edip ah! Yuvam diyen.., Ucu gök kuşağına bağlanmış geçmişin., Umuru kaderine terk etmeyi çare, tek bilen., Sonra sarmaşık gibi pencere kenarlarına dolanan., Koşmaktan yorulmuş, seken kaya dibi kekliği! Bu yürek senin mi? Meleyen kuzu., Baharın yolcusu sen misin yalnız., Bütün hayatlar toprak gibi bir tende, Terler, terledikçe gözenekleri tazelenir hem de., Ayrılığa varınca matem, yok oluşa ilham olur., Sevda bir rüzgarın esenliğinde son bulur.., Yükseklerse baş döndürür., Var ya!.. Geriye dönüp bakmadan gidişler.., Yok mu o gidişler, Ah! O gidişler., Çok umutları söndürür…
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ocağa girdik, yine uyuz oldum
Kırmızı şapkalı bu zibidi kim ? Ben beyaz sarıklıdan feyiz aldım Kırmızı çarıklı bu zibidi kim ? Mevla'm Sen'den akıl-fikir dilerim ! Vallah şunların aklına gülerim Keloğlan'ı, Köroğlu'nu bilirim, Kırmızı ceketli bu zibidi kim ? Hüsam'ım ben, bildiğimi överim Bilmiyorsam, ana, avrat söverim Sıkarsa gelsin, bacada döverim, Kırmızı çenteli bu zibidi kim ?
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Akıp gider sen yokken zaman avuçlarımdan
firarî her gecenin kollarında bulurum Kendimi saçlarım dağınık yüzüm soluk. Gelmeni beklerim bildiğim halde yanımda olduğunu. Dayanamıyorum gitmelerine sensizliği sana nasıl anlatsam bilemiyorum. Gözlerimle bakıyorum anlamıyorsun. Elini tutsam fark yok sarılsam yapamıyorum zaten kokun sinmiş tenime bir kere. İçime kazınmışsın atsam atamıyorum satsam satamıyorum. Bensin az çok sevginle ölüyorum damarlarım çekiliyor güldüğün an. Hasretim sana sanki iki dakika gebedir her günüm gitmen korkusuna. Argo cemiyetinde bitmek yitmek gibisin bana az birazda şizofreninim paronayakın. Dengesizleşiyorum bazen bazen mania fomen seni öldürmek zor bende. Avunmak tek çarem ama bir öpüşün yetiyor sıcaklığı dudaklarının ellerinin dokunuşu sesin kulağımda son sözlerin beni sevdiğin.
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sarı buğday tarlalarını bilir misin?
sonsuza uzanan .. Göz alabildiğince sarı .. Güneş .. sıcak .. O kocaman tarlaların içinde yalnız kalmış bir incir ağacı "gölgesinde mevsimler boyu oturduğumuz" kilometrelerce uzaktan yalnız gözüken o incir ağacının altında sen ve ben tek manzaramız sarı buğday başakları .. Ve gölgesini kullandığımız incir ağacının yapraklarıyla akla gelen Adem ile Havva misali yalnızlığımız .. Geçmişle gelecek arasında mı unutulmuştuk .. Kimseler duymaz Kimseler görmez .. “Hayır incir istemem .. Bal tadında sunulmuş dudakların”
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Buğdaydan öğrendim şiiri
Canım kara buğdaydan Tadı tat binlerce yıldır İyilik cömertlikle alır Sofralarda yerini. Akan sulardan öğrendim Kimsesiz çeşmelerden kırda Duru pınarlardan dağların beleninde Denizden ya da, yazlar kışlar geçer Tükenmez bize anlattıkları. Kır çiçeklerinden öğrendim Ürerler dağ bayır kendiliğinden Renkleriyle kurumlanmadan Ayırmadan çobanı beyi Sunarlar güzelliklerini. Köy kahvelerinde öğrendim Yağmur, toprak, kadınlar, severek Bir ömür sözünü ettikleri Ne kıtlıklar kırar umutlarını Ne istekleri biter tükenir. Çarşıda pazarda öğrendim şiiri Küfürlerinden balıkçıların şoförlerin Saysam ustalarım hep böyle gider Adsız ağaçlar, göğün değişimleri İçgüdüleri kuşların böceklerin... Nasıl renk renk açarsa kır çiçekleri Kayanın dibinden patlarsa kaynak Sevince sarhoş olunca bizlerden biri İndirir yumruğunu yırtarsa gömleğini Şiir yazarım ben de kanımı akıtarak...
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Buğu'nun pencereden sonra düştüğü
İlk adrestir gözlerin Düşüren de, hüzün... Rüzgâr ilkbahar yağmurlarını Camlarda serpiştiriyor Gözyaşların yanaklarını ıslatıyor Çünkü hüznü selâmlıyor ahvalin. Bin eylemciyi yaya bırakan Bir müdahaledir minvalin. Ağır ağır yuvarlanarak gelen ateş toplarının Zarında yanan kıvılcım alevidir yüreğin Döndükçe alev topu, serpilmekte militanları Takılıp kaldığında bir tümseğe Tökezleyen bir manitanın matinesidir karanlıkta kaybolan.
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|