![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57919
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Büyür ağaçlar maviliklerde,
Bulutlar, aydınlıklar, uzaktan. Büyür şehirlerin yatakları, Mevsimlerin üstü, yaşamaktan. Bir anne gibi genişleyen sabah aydınlığı, Büyür kanatları yavru serçelerin. Büyük şehirler ve şehirlerde, Korkunç hayatı, *******in. Büyür hatıralar gibi ihtiyarlar, Yaşamayı hatırlarken. Büyür güzellikleri, vücutları kısmetleri, Çocuklar uyurken. Vakit büyür habersiz, Bir serinlik düşer her cama. Çiftçiler bile anlamadan Büyür topraklar daima.
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Oğlum, onüç-ondört anahtarı ver
Al usta Oğlum, yat motorun altına Nesi var bir bakıver Olur usta Oğlum, iyi sık civatayı Sonra sahibi ne der? Sıkıyorum usta Bileğim yettiğince Yüreğim yettiğince Sıkıyorum işte Oğlum, terlemişsin Akmasın terin motora Motor pas yapar sonra Olur mu be usta Ter pas yapar mı Gözyaşı pas yapar mı? Oğlum ne diyorsun bak işine Bakıyorum usta Yalnız ellerim Ellerim çatlamış be usta Ellerim acı içinde Yüreğim var ellerimde Yüreğim yanıyor usta Kan ter içinde Hem usta Sen hiç okula gittin mi Okul nasıl bir şey be usta Öğretmen nasıl biri Usta sahi Orda da motor baktırırlar mı ki Orda da söverler mi çocuklara be usta Orda da döverler mi? Oğlum bak işine kızdırma beni Olur usta ha usta Senin anan da saçlarını okşar mıydı Sana ağlar mıydı gecenin al yalazında Sahi usta sen hiç ağladın mı bir sabah Cansız düşende anan Yavaşça gözlerinin önünde Oğlum bak işine ! Attırma tepemi gir motorun altına Usta dur kızma! Bak giriyorum motorun altına Dünyanın altına Giriyorum usta giriyorum Desteğe gerek yok usta Desteğe gerek yok Ben oraya yüreğimi koyuyorum İnan taşır be usta
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yüzleş hadi kendinle sen bir aşk korkağısın
Lambaları kırılmış yalnızlık sokağısın Kaçmak çözüm mü sandın nev-bahar ateşinden Sevdanın denizinde sükûttan buz dağısın Bir ülke kurdun ama sarayında yalnızsın Son şiiri yazınca belki bitecek sızın Koridorlarda bir ses yankılanır ansızın Sevdanın denizinde sükûttan buz dağısın Kapıların kilitli erimekten korkarsın Ateşinle hem onu hem kendini yakarsın Hicranı sevmez ama ona doğru akarsın Sevdânın denizinde sükûttan buz dağısın Su üstünde gezerken eridiğimi sanma Görünmeyen kısmımda çok şeyler saklı amma Son mısrada gizlidir çözülmeyen muamma Sevdânın denizinde sükûttan buz dağısın.
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() yattığım yerden, penceremden,
ay kocaman. -saçların- bir düşten uyandım ürpererek, yürek sızılı, yar kokulu buz gibi bir düşten. son bakışım gözlerine, -sen başka kollardayken- inceden bir yağmur başlamış, ay kocaman; penceremden, yattığım yerden.
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Buzdan bir havuzda uyuyorum
iliklerime kadar yaşıyorum yokluğunu ellerim dikenli tellerde parçalanıyor ayaklarıma nişan alıyor nöbetçiler düşüyorum beynimin seni taşıyan bölgesine elektrik veriliyor sensizlikten kaçış olmadığına dair marşlar ezberletiliyor her sabah kar içinde şiirlerimi suratımda söndürüyorlar seni anlamıyorlar anlamıyorlar seni seni yalanlıyorlar beni dağlıyorlar
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() üşüyen yanıydı yüreğimin aşk
titreyen yanı geldin, sardın sıcacık.. alabora olurken ümitlerim hüzün fırtınalarında, simdi kentin kıyılarında sen vardın sıcacık.. sınırlarını kim çizebilir gökyüzünün? dolu dizgin esen rüzgarı kim tutabilir? kim sığdırabilir yağmuru avuçlarına? aşktan başka! BUZULLARI BiLE ERiTiR O BAK GÖRDÜN SICACIK..
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sonsuzdan gelip
Sonsuza uzanan Bir caddedir hayat yolu Bakımlıdır bazı kaldırımları Taş topraktır bazıları Gidişi olup dönüşü olmayan Bir caddedir hayat yolu Sağa sola kıvrılan Sokaklar... Sokaklar... Ah! o sokakların Kimisi ışıl ışıldır *******i Kimisi ay ışığını görmez besbelli Her köşe başı parselli Girerken ödersin ücreti Kimisi bahşişler savuşturur havalara Kimisi muhtaç küf kokan tokluklara Tefeciler pohpohlanır da Satın alınır alın terleri üç kuruşa Satılık yürekler vardır dükkanlarda Satılıktır sevdalar, dostluklar Gidişi olup dönüşü olmayan Bir caddedir hayat yolu...
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yari dağların ardında
Bir dağ köyünde Cafer’in Bir umut heybesi sırtında Gönlü hüzünde Cafer’in Bir söğüt gölgesinde yaş Akar gözlerinden yavaş Başına vursa da bir taş Ne ki gözünde Cafer’in Öyle yapsa çare değil Gönlündeki kare değil Kalbindeki yare değil Ateş özünde Cafer’in Aklına koymuş bir kere Yazgı yazılmış ki sere Bir sözü vardı ki yare Yanan dilinde Cafer’in Almaktı yari aklınca Ağadan izin çıkınca Düğün vakti yakınca Vuslat düşünde Cafer’in Yürüdü yarin köyüne Yaklaştı o'nun evine Yüreği nasıl devine Soluk döşünde Cafer’in Kızı istedi ağadan Baba söyledi yabandan Güvey olur mu çobandan Öfke yüzünde Cafer’in Hızla kalktı divandan Gözü dönmüştü de kandan Bir çarptı çıktı kapıdan Aklı yarinde Cafer’in Saplandı gönlüne bir ok Kaçıracaktı yolu yok Dağda saklanacak yer çok Kalbi serinde Cafer’in Bir gece vaktiydi Cafer Aldı yari dağa gider Atlılar önüne iner Korku teninde Cafer’in İki el ateş ederler Kız yanlara sendeler İkisi nehre düşerler Muradı derinde Cafer’in 11 ekim 1995
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Belki okumuşluğum var ama cahilim işte
Çünkü cehalet okumuşlukla hiç mi hiç değerlendirilmez.. Cahil bir insanım.. Belki öğretmenim olsun Yine cahilim çünkü, ancak yaşadığımız bilgi bizimdir, gerisi nafile Kendisini ıslah etmeyen başkasını asla ıslah edemez der peygamber, Cahil bir insanım… Yirmi beşinde bile hayatı öğrenemedim Bu gidişle ölünceye kadar çözemeyeceğim, Sırlar sır içinde saklı. Cahil bir insanım… Gün geçtikçe daha da acizliğim artıyor, Fakrımın nihayeti yok, Cahil bir insanım… İnsanları geç tanıdım hep, Ama erken yedim tokatlarını. En son işlenmemiş ve el değmemiş bir inci tokadı yedim, Cahil bir insanım… Aldandım belki ama ben bu cehaletimle bile aldatmadım hiçbir kimseyi. Hepsi hala abla, abi ve kardeş tadında hatıramda, Hala kapım açık, hala onlardan haber beklerim, Çünkü benim kapımda yer yok düşmanlığa.. Belki bazen ilkin sinirlenip kızabilirim ama devam ettiremem.. Cahil bir insanım… Ama hayatı gazetelerden, filmlerden değil yaşayarak öğrendim, Yine hala da cahilliğim yüzümden okunuyor benim.. Cahil bir insanım… Bu yüzden antik kentten Yedilerin ve Danyal peygamberin kentinden bir zindan kentine geldim, Keçi inadını başkalarına bıraktım Belki en güzeli bu oldu benim için, Cahil bir insanım… Yine de şiiri, kitapları ve satrancı seviyorum, Gülleri seviyorum, Gül peygamberini canımdan daha da çok seviyorum… Cahil bir insanım… Ama ben kendimi bu halimle yani cehaletimle daha çok seviyorum.
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gözlerini bana ödünç versen
Yüzyıllığına İçindeki yıldızlarla Gülüşüne sarmalayıp Ruhundan tat bandırıp Bende alıp onları Döksem kalbimin kalıbına Ve onu açacak Anahtarı olsa Ama onlardan daha Çok ama çok kalsa *******imi aydınlatacak Yıldızlarıyla Gündüzlerimi süsleyecek Aşk kokusuyla.
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|