![]() |
![]() |
#251 |
Forum Demirbaşı
![]() Üyelik Tarihi: Jan 2007
Teşekkür Etme: 70 Thanked 42 Times in 30 Posts
Üye No: 26495
İtibar Gücü: 2554
Rep Puanı : 2488
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Çocukluğum
Mızrabı gönlüme vurmaktayım, Bir yanım uzaklarda, Filistin de, Bosna da, Güneydoğuda Gönlüm yok olmuş boşlukta, arayışta Kaybolmuş çocukluğum var arada. Geleceğimi, umutlarımı yok ettiler, Gönlümü çalamadılar, kaldı bedenimde. Çocukluğum ağlıyordu, Dokunmana gerek yok, Ağlıyordum yürekten Günlerdir saçlarım taranmamış, Aç, susuz, perişan, Ayaklarım pabuçsuz Ateş altında yaşayan, toz dumanda boğulan Gözlerim görmez olmuş. Suçluydum Çünkü Bosnalıydım, Filistinli, Uçurtma uçurtmak yasaktı bana. Ben savaşan bir dünyada doğmuştum, Gizemli yasak bir savaş çocuğuydum Hasretim, özlemim, gizemim bundandı Savaş çocuğuydum haberiniz yok.
![]() |
#252 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Çocukluğum Benden Yaşlı
Çocukluğum benden yaşlı, ben yağmurdan. Yağmur sudan ıslak, gözlerim senden. Sen bende yasak, ben yüreğinde...
![]() |
#253 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Çocukluğum!
İlk nefesi aldığım İlk ninniyi dinlediğim yer Ayancık Bulutlar kadar uzağımda şimdi. Annemin pişirdiği Tarhana çorbasının tadı damağımda hala Topaç çevirmeler, renkli misketler Çelik-çomak oyunları Kartopu savaşları yaptığım arkadaşlarım Kim bilir, nerede şimdi!... Elmamı, kuru incirimi vermedim diye Beni oyunlara almayan İrfan Güreş tutup yenemediğim Orhan Maramoğlu Erol, deli Ramazan İlk sevgilim, Sınıfımızın en güzeli Gülten Çaylarında avladığım mercanlar, bıyıklılar Saraylar kurduğum kum taneleri Yuvarlak çakıl taşları. Dalgalarında ıslandığım ak köpükler Dekovil hattında kaydırdığım arabam Maçlarına koştuğum Recep abi Motor Necati Pembe kanepelerinde oturduğum. Lokomotif sefaları Beni okula kadar bırakan Minnoşum Nerede şimdi.! Kanatları ıslak bıldırcın kuşları Yeşil başlı ördekler Canını yaktığım minik serçeler Fabrika köprüsünde Gelişini beklediğim babam Çayda yüzen kayın tomruğu Dört buçukta öten paydos borusu Yedi nüfus katık ettiğimiz fabrika ekmeği Her haneye ayrı maniler düzen Ramazan davulcusu, Musa dayı Gizlice çay elmalarını yediğimiz komşum Ev sahibimiz Tahsin enişte Marangoz Ali dayı Menşure abla Elime kağıt şekerleri tutuşturan Şefika teyze! Yaşadıklarım, ne tatlı bir hoşsa da imiş Rahmetli babamın yoksulluğuna inat Çocukluğum Ne kadar da renkli geçmiş...
![]() |
#254 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Çocukluk Mevsimi
Çocukluk mevsimi ne çabuk geçti, Hayaller güzeldi, düşler güzeldi... Annelerin yüzü daha güleçti, Baharlar güzeldi, kışlar güzeldi... Bulutlar üstüne ne düşler kurdum, Sapanla devleri gözünden vurdum, Gece Kaf Dağı’na çıkıp oturdum, Zümrüt Anka denen kuşlar güzeldi... Bir çağı yürürdüm iki adımla, Kişnerdi dal atım bağladığımda, Kaybolan bilyeme ağladığımda, Gözümden süzülen yaşlar güzeldi... Eylül 1989, Gaziantep
![]() |
#255 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Çocukluk Mevsimi
Üç tekerlekli bisiklet hayalimi gazoz kapağı oynayan bir çocuğa sattım . Onun yerine , Senin gelinlik, benim damat elbisesi giydiğimiz bir hayal aldım, Akkonak Düğün Salonu'ndan... Sabahları uyandığımda bir bardak süt içme alışkanlığımı , Bir sigara yakıp, efkarlı-efkarlı çekişime, Siyah-beyaz televizyonda çizgi film izlemeye olan hevesimi, Şiir ve politika programlarında izlenmeye feda ettim. Anamın ağzından dinlediğim ninnilerle, masallarımı da farkına bile varamadan, Arabesk ve Türk Halk Müziği'nin melodilerine...... Elimdeki alınterimin yarattığı kağıt parçası var ya ! Yani ekmek parası öğretti bana çocukluk mevsiminin çoktan geçtiğini... Ben o mevsimdeyken, Harman yerinin göleti karşısında Antalya'nın sahilleri , Hamamaltı Sokağı'nda kayak yapmanın karşısında da, Uludağ'ın kayak merkezleri halt etmiş ! derdim ... Belimdeki gerçek oyuncağın ağırlığı öğretti bana çocukluk mevsiminin çoktan bittiğini. Namus davasını da doğadan, tabiattan öğrendim kendi, kendime............... Her ne kadar pazardan alsa da babam meyvayı, Çalı Dağı'nda , Şevket Emmi'nin kirazlarını çalıp ta yemenin tadı ayrıydı. Ama ben herkes gibi kirazı sevmezdim. Ben döngeli daha çok severdim. O yüzden tek başıma giderdim hırsızlığa. Ve her defasında kabak tadı verirdi Rahmetlik İsmet Emmi'nin köpekleri ... Köyde bir bizim evimiz yoktu. Küçücük köydü, bir bizim evimiz yoktu. İki yılda bir dolaşır dururdu yükümüz mahalle aralarında, traktör römorklarında. Utanırdım....................... Lise yıllarımda , Her kahve bucağında babamın ayakkabı boyayışına utandığım gibi, Zoruma giderdi. Ondört yaşımda aşık olduğum kızların hiçbiri de bakmazdı bana belki de bu yüzden. Ağlardım. Ağlardım ama asla isyan etmezdim. Her isyanın sonunda, hüsran olmak vardı bunu da bilirdim haa. Beni Yaradan'a hamdetmeyi de o yıllarda öğrendim............................ Elimdeki alınterimin yarattığı kağıt parçası yok mu ?! Yani ekmek parası öğretti bana çocukluk mevsiminin çoktan bittiğini... Ben o mevsimdeyken, Harman yerinin göleti karşısında, Antalya'nın sahilleri, Hamamaltı sokağında kayak yapmanın karşısında da , Uludağ'ın kayak merkezleri halt etmiş ! derdim... Belimdeki gerçek oyuncağın ağırlığı öğretti bana çocukluk mevsiminin çoktan geçtiğini. Namus davasını da doğadan, tabiattan öğrendim kendi, kendime............ Ne İlkbahar-Yaz, Ne Sonbahar-Kış . Yalan, hepsi de yalan... Gerçekte üç mevsimdir var olan ; Çocukluk mevsimi, Gençlik mevsimi, Yaşlılık mevsimi. İşte bir yıl koskoca insan ömrü....
![]() |
#256 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Çocuksun Sen-I
Dünyanın dışına atılmış bir adımdın sen Ömrümüzse karşılıksız sorulardı hepsi bu Şu samanyolu hani avuçlarından dökülen Kum taneleri var ya onlardan birindeyim Yeni bir yolculuğa çıkıyorum kar yağıyor Bir aşk tipiye tutuluyor daha ilk dönemeçte Çocuksun sen sesindeki tipiye tutulduğum Dönüşen ve suya dönüşen sorular soruyorsun Sesin bir çağlayan olup dolduruyor uçurumlarımı Kötü bir anlatıcıyım oysa ben ve ne zaman Birisi adres sorsa önce silaha davranıyorum Kekemeyim en az kasabalı aşklar kadar mahçup Ve üzgün kentler arıyorum ayrılıklar için Bir yanlışlığım bu dünyada en az senin kadar Ve sen kendi küllerini savuruyorsun dağa taşa Bir daha doğmamak için doğmak diyorsun Ölümlülerin işi bir de mutlu olanların Onların hep bir öyküsü olur ve yaşarlar Bırakıp gidemezler alıştıkları ne varsa Çocuksun sen her ayrılıkta imlası bozulan Susan bir çocuktan daha büyük bir tehdit Ne olabilir, sorumun karşılığını bilmiyor kimse Kötü bir anlatıcıyım oysa ben ve ne zaman Bir kaza olsa adı aşk oluyor artık Aşksa dünyanın çoktan unuttuğu bir tansık Seni bekliyorum orda, o kirlenen ütopyada Kirpiklerime düşüyorsun bir çiy damlası olarak Yumuyorum gözlerimi gözkapaklarımın içindesin Sonsuz bir uykuya dalıyorum sonra ve sen Hiç büyümüyorsun artık iyi ki büyümüyorsun Adınla başlıyorum her şiire ve her mısrada Esirgeyensin bağışlayansın, biad ediyorum. Çocuksun sen ve bu dünya sana göre değil
![]() |
#257 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Çocuksun Sen-II
Çocuksun sen sesinin çağlayanına düştüm Bir çiçeğe tutundum düşerken, ordayım hâlâ Sallanıp durmaktayım bir saatin sarkacı Nasıl gidip geliyor gidip geliyorsa öyle Zaman benim işte, nesneleşiyor tüm anlar Dursam ölürüm paramparça olur dünya Çocuksun sen sesinin çağlayanına düştüğüm Uçurum diyordun bir aşk uçurum özlemidir Bırakıyorum öyleyse kendimi sesinin boşluğuna Tutunabileceğim tüm umutları görmiyeyim için Gözlerimi bağlıyorum geceyi mendil yaparak (Gözlerim bir yerlerde daha bağlanmıştı, bunu Unutmuyorum unutmuyorum unutmuyorum hiç) Bir rüzgâr esse ellerin fesleğen kokuyor Kırlangıçlar konuyor alnına akşamüstleri Bu yüzden bir kanat sesiyim yamaçlarda Üzgün bir erguvan ağacıyla konuşuyorum Ayrılığın zorlaştığı yerdeyim ve dalgınlığım Bir mülteci hüznüne dönüyor artık bu kentte Çocuksun sen alnına kırlangıçlar konan Bir bulutun peşine takılıp gittiğimiz yer Okyanus diyelim istersen ya da sen söyle Batık bir gemiyim orda, seni bekliyorum Upuzun bir sessizliğim fırtınalar patlarken Gövdem köle tacirlerinin barut yanıkları içinde Ve gittikçe acıtıyor yaralarımı tuzlu su Çocuksun sen, büyümek yakışmazdı hiç Gülüşünün kokusuyla yeşerdi bu elma ağacı (Soluğunun elma kokması bundandı belki) Bir elma kokusuna tutundum düşerken Sallanıp durmaktayım bir saatin sarkacı Nasıl gidip geliyor gidip geliyorsa öyle Çocuksun sen, çocuğumsun
![]() |
#258 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Çoğalmak
Kalabalıkta kalabalıkça yalnızlık Yalnızladıkça birbirimizi Haydi çoğalalım Çoğaltarak kendimizi Bir canım çoğal da bin can ol Isıt yaşlıların yalnızlıklarını Ilınsın üşümüşlüğü bırakılmışların Çoğalın dudaklarım çoğalın sonsuz Öpün bütün ağlayan çocukları kimsesiz Çoğal gözlerim çoğal Gör bütün görmeyenlerde yapayalnız Ellerime tutunun ellerime çoğalın Okşayın sevecenlikle çocukları Hıçkırırlarken uykularında bile
![]() |
#259 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Çok Çektirdin
Gel nazlı serçeler gibi gel ama sessiz ol tek beni düşün fikrinde hep benimle ol söz ürkütmem seni özleminle içime dol çok ahlar çektirdin. Gel şahin gibi dal bir kurban yanarken öyle süzülerek gel seven seni anarken parçala beklentilerimi ciğerim kanarken çok eyvahlar çektirdin. Gel ceylan gibi sekerek olsa da bir gelsen bedenim yerde ruhum gökte başıma essen gün geceden sıyrılmadan işte geldim desen çok vahlar çektirdin. Ne olursan ol gel son demde kaldım sevgisiz korkum ölümden değil yaşamım oldu gayesiz ne kullar gördüm düştü toprağa hep vadesiz çare arıyorum baksana sen bendende çaresiz çok yuhlar çektirdin.
![]() |
#260 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Çok Geç
birgün gelsen de çocukca koşarak avucunda yıldızlarla ve baksan yüzüme o anki gibi avucunu gözlerine taşıyarak karşında ben olmayacağım çünkü o zaman sen yukarıdaki çocuk değildin şimdi de ben şu anki adam değilim.
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|