![]() |
![]() |
#251 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Hicret Etmeli…
Dostun olursa Allah yolunda… Cennet dökülür yaprakları her sokuluşunda Müptela olur nefes kokusuna Kapısına koyar başım uyku nedir bilmez! Aç işte dünyam böyle yayla havasına, Okuyor yaşamaya mecali yok beslenemiyor! Ruha siner kara dumanlar, Irmağında kirli gruplar, Yukarısında soğuk bulutlar, Yese de, yunsa da, Allah’a kul olsa da huzurda Arabesk döşenir anlara İçinde en kanlı savaşlar, söyleyemiyor! Hicret etmeli gönlüm, Bulamıyor adres özüm, Hayali oldukça sözlüm, Gerçeğim her an sallanıyor depremlerle! Sevgim hapiste kimseye gösteremiyor… Safet Kuramaz
![]() |
#252 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Hicretim...
Asırlar birden geriler Orman cahilce çölleşir Deve sahibi güzeldir Nur’unu tanır hicretim... Öğretilen modelleşir Ezber öz ruha dönüşür Nefes kalp ile söyleşir Resul evinde-haramda Sahabeden son gölgeler Kimisi derin uykuda Kimi cepten konuşmakta Kimi kur’an okumakta... Bu şekillerde özlemler Ninnisiyle güldürmekte Uysallaşırım kundakta... Safet Kuramaz
![]() |
#253 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hiç Böylesi Doğum Gördün mü?
İnsana o seher kaç kez doğar? Güneşin ilk ışıkları tene değer, Rüzgarın cılız esintisi başı eğer, Resul’un doğuşuna tanık olur yürek... Böylesine özlem yaşadın mı yavrum? Her doğan çocuğa bu yüzden sokulurum! Can resul doğmuş gibi değişir tavrım, Yaklaşmaya korkarım, bakarım ürkek! Ey ona şahit güneş, taş duvar, çöl kumları... Saklamadınız mı kokusunu, sır gamlarını! Ne Kabe ne Mekke ona bakar gibi sevinçten fişek, Nede ayak bastığı yer göstermiyor adımlarını... Nur sakalında olsaydım gölge, Bakarken doyulmaz gözlerine, Dalsaydım alem dinlerken sözlerine, Rüyamda dahi göremiyorum, uyanırım üzülerek! Ben günahkar, ben fani, ben aciz... “Benden” kurtulamayan, belli değil neyiz? Allah habibim demiş, bende görmek dilek... Öylesine özlerim, cılız imanım ona çeyiz! Kalbim bozulmuş nasıl temizlerim? Alsam elime kaç tane kazma kürek... Her gün binlerce fitne, saklanır gizlerim Cahillik mi-sapkınlık mı, onsuz gezerim... Safet Kuramaz
![]() |
#254 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hisset Sevgili...
Sanki seninle çağlayanım Ve akıyorum... Her gören o güzelliğimi seyrediyor zevkle, Sen bekliyorsun en yakın yerde, Ve el salladıkça, aklanıyorum! : Ne olur hisset... Akar gibi damarlarımda, Ve ısımı, sanki benzer denizde hissettiğin coşkuya! Her dalga, Sana aşkımı anlatır gibi yavaşça! Huzur vererek, Her yenisini aştığında, Aşkla ileriye gitmek iste, yine düşünmeden! Sen sevgi dolu ve zevkli hanımsın! Doğalsın, Huzur vericisin, Öyle bir başka dünyada yaşıyorsun ki! Bıkmışlık yok, Kötülük yok, Huzursuzluk yok... Sadece sevgi, Sadece heyecan, Sadece aşkın var... Sanki bu dünyada zalim orada alim! “Z” harfini silmişsin başından, Kurtulmuşsun alfabenin son harfinden... Sadece coşku yaşanıyor, Sadece içinde biriken hasret yaşlanıyor! Lütfen ak içimde, Ruhunu gönder bana sen gelmesen bile! İstediğini hisset! İçinden ne geliyorsa, Kuralları at... Özgürlük zincirini bağla yüreğine! Hapsettiğin... Kırıntıları hala acı olan Ön yargılarını sil! İstikbalde sevgili, Sanalımda neden kavgalı, Birbirimizi duymayız... Nereden istersen, övgülü Beş yıldızlı otelde kalalım! Kuş tüyü ipek yastıkları da alalım, Yeter ki küsmeden kalalım... Bakarsın hiç uyumayız, Şehrin yollarını turlarız... Canım ya, biz yetişkiniz, Her şeyi bilir pişkiniz Ve olması gereken yere bağlarız! Zaten eğer paylaşmak...içimizde bir coşkuysa Diğer her şey kalır birer istisna! Safet Kuramaz
![]() |
#255 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hoş Geldin…
Şu soğuk kış *******inde meltem gibi esiyorsun! Aklım cennetinde, cehennem uzağımda! Lale bahçeleri serdim ayaklarına, Tüm İstanbul fethini konuşuyor, Yüreğinin ruhumda! Beşiktaş’tan yıldız parkına doğru yürüyoruz, Tarihin içinde atlı arabayla süzülüyoruz, Elinde şemsiye gözlerin zar zor görünüyor, Dudaklarında çıkan sesler bir müzik parçası kadar harika! Bir İstanbul bir seni izliyorum aynanda… Edison’un elektriği keşfi, Arşimet’le buldum diye çınlıyor! Sevgin, kefenimden sıyrılmış dünyana nüfuz ediyor… Eminönü’ndeki kalabalığın telaşı şaka gibi geliyor, Amerika’yı keşfetmiş kadar heyecanlıyım Macellan’ın gözlerinde! Sen varsın artık, hoş geldin... Fersah, fersah yükseliyor özgürlük anıtın! Safet Kuramaz
![]() |
#256 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hoşgeldin...
Neler biter, Yollar, Ömürler, Hasret biter... Zaman insan için yaratılmış, Uzayda ondan eser kalmamış, Her şey dünya boyutuna gizlenmiş, Hayaller bir bir sıralanır Ahlar, keşkeler, daha neler ruhlarda sıvanır... İşte böyle insanız, devamlı sızlanır Hep daha fazlasını istemeye programlanmış... Çok soğuk bir gün, hala içim sızlıyor Ayaklarımdaki buzlar çözülüyor Gözlerimde neşen parıldıyor Sen geldin yaa... Burdasın yaaa... Ondandır, çok şükür elhamdulillah! Aslında görmeyeli, uzun zaman oldu, Özlemin diz boyuydu, Ruhumda her an varlığın hüküm sürdü Sendin, hayat mektebinde okuduğum her konu... Seni her saniye merak ettim. sorularımı beynime kaydettim. Derler ya, ölümden gayrısına çözüm yok! Biliyorum vuslat varsa, bana sokulacak. o gün, bir bayram günümüz olacak. Bu yüzden çoktu tesellim, Her an kar taneleriyle sana selam gönderdim... Hoşgeldin muhabbet trenime güzelim. Sunduğun kavuşma şerbetinden içeyim. Ağzımda aşkımızın tadı yenilensin, Haydi, yalancı cennetin yoluna düşelim... Safet Kuramaz
![]() |
#257 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Höyük...
Aczimi eledim höyük toprağında, Asırlar dirildi insan konağında! Gençleri yaşlısı, zengini fakiri, Kopyalanmış aynı mühür şakağında... Akılla övünen her asrın yiğidi, Mumyayı keşfetti, yaptı piramidi! Ders almak yerine taşıdı eş kiri, Öldürdü ruhunda aşk alametini... Kıyımda toplumlar, kıyamda yeniler! Gizlenmiş örtüyü marifet eştiler... Para veren gördü sanatsal eseri, Kah üzüntü dolu kah matrak geçtiler... Aczim kıyameti bekler sonsuz ruhta, Binme umuduyla gemisinde Nuh’ta! Rüzgarda toprakta mayasında diri, Höyükler açılır kapanır berzahta... Safet Kuramaz
![]() |
#258 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Huzur bahçesi…
Keskin hayat kılıcımda kan, Yakıyor sürüldükçe dudaklarımı! Ne dokunsa ne sokulsa hazan… Olmuyor çare, sahte gülücük kalkan! Savaştan nefret ediyorum, Barış meclisine gidiyorum, Ne kin var nede nefret seyrediyorum… Herkes kendine hâkim kendine hakan! Huzur bahçesi diyorlar manevi adına, Ne rüya gibi nede tozpembe tadında… Bir nefes al, çıkar dilden zikir anında Dökülür ne varsa mendil, paran, varsa kalan! Safet Kuramaz
![]() |
#259 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hücre…
Demir parmaklıklar ve loş ışık, Deşer acıları her adım batak… Gelecek karanlık, geçmiş bir yatak Dolanır hücrede masum mahkume! Eşi-çocukları taş duvar perde, Masum hıçkırıklar çaresiz derde, Hala anlayamaz niçin bu yerde? Dolanır hücrede masum mahkume! Kendini savunmuştu taciz halinde, Doktoruydu birde “Soyun…” dilinde, Namus her şeyiydi yaşam dalında, Dolanır hücrede masum mahkume! Eşi inanmadı, çocuklar ağlar… Safi kadınıydı, on sene dağlar! Ölmüştü doktoru, müebbet bağlar Dolanır hücrede masum mahkume! Aşk yalan insanda, Mevla’dan başka Kaderi yaşanmış, dese de keşke Sınav çetin elbet, son bulur kuşku Dolanır hücrede masum mahkume! Safet Kuramaz
![]() |
#260 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hüzün Adası…
Özlem geçmişe de var... Yitirilen değerlere, Karşılıksız sevgilere, Geleneklere de! Sakın üzülme hayallerim özlüyorum sizi elbette, Senden başka yakaran sonsuz özlemler var... Aslında insanlarla konuşunca anlarsın, Herkes ayaklı gezer kütüphane… Azıcık yedin mi? İçtin mi? Seyahat ettin mi? Uçmuş o güzelim sözler, nafile! Bu yüzden yok umutlarım, Sahiplenmeyi unuttum, Güzelliği içimde sakladım durdum, Son vedayla dostum hüzün adasında! Bu ada hüzün adası, Çileyle cilalanır her yanı, Tuzlu su yakar çıplak ayağımı! Gökyüzü bu yüzden sevimli... Sevimli yıldızlar Esen rüzgâr, duyduğum ses, dalgalar! Konuşur dilim, Sarılır bedenim, Ne dokunmaz ki... Bitmez insanda safralar! *******i hıçkıra, hıçkıra ağlar Her anda yalnız yaşar ruh kafesim! Safet Kuramaz
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|