![]() |
![]() |
#251 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ayaz Yemiş Kavak
Gökten yıldızlar döküldü, Soğudukça pişiyorum. Sel bastırdı, bağ söküldü, Gazel döktüm, şaşıyorum. Kapağı yok savak gibi, Kefen giyer duvak gibi, Ayaz yemiş kavak gibi, Ağustosta üşüyorum. Ne mecliste, ne forumda, Ne haberde, ne yorumda, Yarı donuk bir durumda, Karlı dağı aşıyorum. Gün karardı, ışımıyor, Tırnak teni kaşımıyor, Ayak başı taşımıyor, Destek verin düşüyorum. Bir fili yutmuş bir pire, Ayağı basmıyor yere, Her tarafım yara bere, Sevda yükü taşıyorum. Kasaba, köy, il, büküldü, Gölge düştü, yıl büküldü, Saç ağardı, bel büküldü, İkindiyi yaşıyorum.
![]() |
#252 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ayı Yıldızlara Sordum
Güneş yıldızlara vermedi ışık Toprak yavrumuza olmadı beşik Vatana millete Allah'a aşık Ufka kanatlanmış ordum olmadı Gönüller aşk ile dolması için Milletin müreffeh olması için Ve bir çıkış yolu bulması için Her gün kafa gönül yordum olmadı İlimden nasibi almamış gözde Bozulmuş kabukta hayasız yüzde Başkentime baktım rezalet dizde Kanatlandım yere girdim olmadı Bula bula Asım bizi mi buldu Nesline bakınca gözlerim doldu Yeryüzünde hayat çekilmez oldu Gökyüzüne bina kurdum olmadı El açıp Rahman'a hal arz ederek Eli kalkan yumruğu gürz ederek Bir an Mehmetleri yok farz ederek Ayı yıldızlara sordum olmadı
![]() |
#253 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ayın Kırk Dokuzu
Sefalet başladı yine Bugün ayın kırk dokuzu Varlığımız eşit düne Bugün ayın kırk dokuzu On beşinde paralanır On altıda yaralanır On yedide pirelenir Bugün ayın kırk dokuzu Sözün eri olamadı Birgün huzur bulamadı Odun kömür alamadı Bugün ayın kırk dokuzu İradenin gücünde yok Kaleminin ucunda yok Elinde yok avcunda yok Bugün ayın kırk dokuzu Bir mecliste oturamaz Çay verirler bitiremez Eve ekmek götüremez Bugün ayın kırk dokuzu Dilenmeye memur musun? Her yokluğa amir misin? Ölmemişsin demir misin? Bugün ayın kırk dokuzu
![]() |
#254 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aynadaki Yüz
Mal, mülk, şöhret hepsi kalır dünyada, Bir gönüle girmek gerek, kardeşim. Bir bakarsın yüz kırışmış aynada, Düşünüp de görmek gerek, kardeşim. Zaman dolup gem azıya alınca, Ecel gelip can kapını çalınca, Bu dünyada herkes kendi halince, Yüzü yere sürmek gerek, kardeşim. Dünyaya gelirsin goncadan gonca, Alemde iyilik en güzel bence, Ölüm ne yaşlıya bakar ne gence, Kul hakkını vermek gerek, kardeşim. Ne dostuna güven ne mazluma çat, Ne çok zengin ol, ne de yere bat Adaletli, hakça olmalı hayat, Namertleri yermek gerek,kardeşim. Kaleli binersin ecel atına, Güvenme varlığın saltanatına, Bir yolunu bulup Hakk’ın katına, Vuslat ile ermek gerek, kardeşim.
![]() |
#255 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Azat Kuşları
Dökülmezse eteklerin taşları Değişir yiğidin türkü yakışı Beni azad edin azat kuşları Göz açtığım dünya yolun yokuşu Büyüdü hasretim volkana gebe Biçare gönlüme kuruldun işte Düştükçe düşerim yalancı dibe Aradığım köşküm hayalde düşte Kirpiklerim ıslak ellerim şaşkın Yitirdim yolunu engin göklerin Gönüllü esiri olduğum aşkın Ve gözüm bebeği o kutlu erin Düğümler çözsünler ilmiklerini Ayağı başında gelmeden ölüm Kuşlar değiştirsin kimliklerini Gecenin kolları yakalar gülüm Sevdanın diyeti hani diyorlar Günde seksen kere ölümü tattım Artık yerler benden ne istiyorlar Dört bin küsur yiğit kırklara kattım
![]() |
#256 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Babalar Bilir! ! !
Yalaklardan makamlara inmeyi Hebalar ne bilsin, babalar bilir! Devlet kasasından köşe dönmeyi Tebalar ne bilsin, babalar bilir! Şu semer, şu eyer, şu yular, tanı Bunlar için dara koyar vatanı Yüzsüz mekanlarda, üssüz yatanı Dubalar ne bilsin, babalar bilir! Yalpa eşek, sırlı dönek, gütmeyi Blucinli, kotlu, inek gütmeyi Gene, pire, sivrisinek, gütmeyi Obalar ne bilsin, babalar bilir! Çamurlu zemini, hovarda damı Suni tebessümü, arsız adamı Zamansız, mekânsız, devrilen çamı Sobalar ne bilsin, babalar bilir! Sahipsiz meydanın asri yamanı Toz bulutu, koca dağın dumanı Rüzgarda savrulan sapı, samanı Yabalar ne bilsin, babalar bilir! Dörde nikahlıyı, beşe sözlüyü Karabasan, hokkop, kedi gözlüyü Yer altı, kanunsuz, saklı gizliyi Çabalar ne bilsin babalar bilir!
![]() |
#257 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Babalar Ve Oğulları...
Onlar ki ta maverdan Anadolu der koşardı Erenler ile sıradan Alpler ile gür yaşardı Hepsinin yüzlerinde nur Tan yıldızı gibiydiler Kalplerinde milli onur Noyan Togay Nebiydiler Gel deyince geldiler ya Karanlığı sile sile Öl deyince öldüler ya Canı aziz bile bile Çilenin memesi dolu Em emebildiğin kadar Şehit taşır ipek yolu Göm gömebildiğin kadar Ve ey sunalar sunası Yandığımı duymaz mısın Ve sen ey şehit anası Kaleliye uymaz mısın
![]() |
#258 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Babama Mektup...
Sevgi beslenmeye besin bulamaz Saygı kaldırımda sızıyor baba! Hakikat diline sahip olamaz Zorbalık sokağı süzüyor baba! Eksik değil, telefonu belinde Islık dudağında şarkı dilinde Marlbora cebinde, tespih elinde Bakkallarsa ağıt yazıyor baba! “Höt” değince aklı kısa karısı Yüzü sarar renklerin en sarısı Uçuverir yarım aklın yarısı Yine de kraldır kızıyor baba! Arı ballık bağı elde tutuyor Refah atın kuyruğunda yatıyor Güvercin keyfinden takla atıyor Kurtlarsa perişan geziyor baba! Güvendiğin dağa karlar yağıyor Huzuru “hak” diye zulmet boğuyor Arılar emiyor, kuşlar sağıyor İşkence günbegün uzuyor baba! Hukukun uzaya gittiği yerde Çakalların koyun güttüğü yerde Sevginin eriyip bittiği yerde Saygı da kendini bozuyor baba! El pençe divanda neye bu diyet Haksızı haklamak değil mi niyet? Bu kafa, bu izan ve bu zihniyet Geleceğe kuyu kazıyor baba!
![]() |
#259 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bağışla Beni
Seher bülbülünü ayaz kavurdu Kışın gönlü akta gelemiyorum. Sokağı kiralık satırlar vurdu Düşünce kızakta gelemiyorum. Yılanlar yaylayı çiçeksiz koydu, Viran olduğumu baykuşlar duydu. Çağın kargaları gözümü oydu, Senden çok uzakta gelemiyorum. Kızılın şafakta uhdesi kaldı Vefanın,çabanın ahtesi kaldı. Orağın çekicin sahtesi kaldı, Aklım hep Sazak’ta gelemiyorum. Hep aynı keyfiyet aynı kemiyet Kıymet hükmü odur ne ise niyet Beni dokuz köyden kovan zihniyet Gözü bu kazakta gelemiyorum. Sokağın en çirkef bir anındayım Şu başsız babanın sapanındayım, Devrin en medeni kapanındayım Ayağım tuzakta gelemiyorum.
![]() |
#260 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bahar Yüzlü Gelin
Bahar yüzlü, yağmur gözlü, beri gel Seni görmeyince puslanır gönül. Kuru bir yaprağım, sallıyor bir el Gayri sırılsıklam ıslanır gönül. Anlamaz mecnunu Leyla’daki yar Dünyam kapkaranlık, dünyam bana dar Ne insafsız, merhametsiz gönlün var Ki şu bulutlara yaslanır gönül. Aha işte, feryat, figan, ah bende Gönül bende, hasret bende, vah bende Beni asla tanımayan şah bende Şimdi karşı dağa seslenir gönül. Umudu uğratmaz gönül bağına Hayalimi salar dost otağına Hakikati gömdüm hayal dağına Deli taylar gibi süslenir gönül.
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|