![]() |
![]() |
#251 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57915
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Son Eyvah
Belli düşmüş de nuru, semaların ansızın.. Toprak, altın saçlarla bu güzeli yoğurmuş! Ve gönül; eyvah gönül, eyvah ki eyvah gönül! Bir hayale ram olmuş, nurlar nurun unutmuş.. Ahmet Tevfik Ozan |
![]() |
![]() |
![]() |
#252 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Son Kuşlar
Yağacak, belli artık; hüznün ürkek kuşları Kurtulmuş kurşun gibi, semanın tavanından.. Gözler içmiş olacak, sonu yok yokuşları Ve toprak, bir pencere; açılmış kucağından! ... Karanfiller, zambaklar, duru göl, bir şelale... Bir esrarlı rüya bu, ne içinde toprağın Ne dışında belli ki; sır, hakikat elele! Çiçekleri hakikat, kendi hayal yaprağın... Taşmıyor ne gariptir; denize doldursa nur Nur mu deniz içinde, deniz mi nur içinde? Balıkların sevinci, pullarından okunur; Gözyaşları gizlenmiş bir esrarlı ‘‘niçin’’de... ‘‘...Evet, ağlasa insan; gözyaşı damla damla Sıcak inciler gibi, yanaklardan süzülür.. Gözyaşı, balıkların; kesilmez pınar gibi Aksa, dursa yıllarca; semaya mı dökülür? ...” Yağacak, belli artık; hüznün ürkek kuşları Kurtulmuş kurşun gibi, semanın tavanından.. Gözler içmiş olacak, sonu yok yokuşları Ve toprak, bir pencere, açılmış kucağından! Ahmet Tevfik Ozan |
![]() |
![]() |
![]() |
#253 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sona Doğru
Üstad Necip Fazıl’ın Aziz hatırasına... Birşeyler oluyor, belli; ne desem? Ne desem; güneşin, yaprağın, ayın Rengini çalana,.. sade bir sitem! Bir tek kapısı yok, bin bir sarayın! ... Gönlüm, ötelerden bir haber bekler Kurumuş dudağım, bir söze hasret Her sabah bir deniz çarpsa yüzüme: Sanki susuzluğa bir emir: ‘‘....Kahret! ...’’ Sonra nurdan bir pencere, gecede.. Geçebilsem: yeşil-mavi bir çiçek vaat edilmiş.. O mukaddes hecede: SON-SUZ-LUK! ... sırrını kimler çözecek? ... ‘‘Dişimle ezdiğim incir tohumu Ağaç olsa düşse, evimi yıkar! .. Bu esrarlı bilmeceyle ruhumu Bir nura döndürdüm, ateşi yakar! ...’’ Bir şeyler oluyor, belli; ne desem? Ne desem; güneşin, yaprağın, ayın Rengini çalana, sade bir sitem! .. Bir tek kapısı yok, bin bir sarayın! ... Ahmet Tevfik Ozan |
![]() |
![]() |
![]() |
#254 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Soramadığın
Haksız yere dövülmüş bir çocuktum, dün gece İç çeke çeke düştüm, yataklara; ağladım... Soğuk duvarlar emdi, sıcak göz yaşlarımı Haksız yere dövülmüş, bir çocuktum dün gece. Aktı, gözlerimden; aktı, sokaklar.. Şehirler küçüldü, evler büyüdü. Kapılardan taşdı, öksüz çocuklar. Deniz, bir yerlerden arza yürüdü... Uzaklarda, sevda; bir sarı yıldız Işığını bölük pörçük gönderir... Baharlara rüya kadar uzağız.. Dert başağı, bir taneye bin verir! .. ‘‘Değer mi, değer mi? ...’’ derken aynalar ‘‘Çizgi çizgi yüzündeki günahın Birine, gecenin bu matem hali? ...’’ Anladım, çektiğim hep senin ahın! ... Aczim günahımı aştı bu gece Tenim toprak toprak uçuştu gitti Bir sırlı şaraba dokundu dilim Şarap mı, gece mi..ömür mü, bitti? ! ... Belki bin kere mahçup, bir çocuktum dün gece... Ahmet Tevfik Ozan |
![]() |
![]() |
![]() |
#255 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Söyle
Seni görmek; ölmek mi, yaşamak mı sevgilim? Sensiz olmak; sevmek mi, sevilmek mi sevgilim? Bastığın topraklarda teninin kokusu var.. Toprak olmak; anmak mı, anılmak mı sevgilim! .. Ahmet Tevfik Ozan |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|