![]() |
![]() |
#2591 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Dün gece düşümde can dostu gördüm
Ulu bir çınardan dal verdi bana Uzandım yüzüne yüzümü sürdüm Ben zehir istedim bal verdi bana Dağ yanarsa yağmur çiser mi dedim Ten yanarsa rüzgar eser mi dedim Can yağarsa canan küser mi dedim Çağırdı yanına el verdi bana Can dostum dostum kül verdi bana Ben aşkı sırtıma vurdum da geldim Hasretin acısını çöl verdi bana Can dostu görünce eridim bittim Yüreğime ateş kül verdi bana Can dostum dostum kül verdi bana Aşk olmazsa kalem yazar mı dedim Dost olmazsa gönül tozar mı dedim Hayaloğlu sana kızar mı dedim Yanağımdan öptü gül verdi bana Can dostum dostum gül verdi bana
![]() |
#2592 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Senle tanışmak çok güzeldi
sesin bana mutluluk verdi gülüşün dünyalara bedeldi kırgınım sana can dostum. Kurşun yedi bu yürek iyileşir bir gün elbet üzme tatlı canını vardır bir hikmet kırgınım sana can dostum. Sırrıma ortak oldun bir nefeste içime doldun sıradan bir yol oldum kırgınım sana can dostum. Yara sarmaz merhem olmaz bu yürek derman bulmaz bu yaptığını yaban eller yapmaz kırgınım sana can dostum. Biliyorum pişmansın gözlerin bulut olur ağlarsın sen benim için bir cansın ne yapayım? Unutamıyorum can dostum.
![]() |
#2593 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() düşünüyorum da düşüncelerin en güzeli olsa gerek seni ,
dostumu düşünmek gece yarılarına kadar oturduğumuzu, birlikte güneşin doğuşunu izlediğimizi gökyüzündeki yıldızları hatırlıyor musun…? nasıl parlıyorlardı birlikte olduğumuzu gördüklerinde o tatlı kavgaları hatırlar misin o kavgaları bile o kadar çok özlüyorum ki ne güzeldi o günler seninle kendimi yeniden doğmuş gibi hissederdim arkadaşım demeye bile kıyamıyorum sana sen benim sadece arkadaşım değil CAN DOSTUMSUN bu gece sana bilemediğin kadar çok ihtiyacım var sana anlatacak o kadar çok şeyim varki dertlerime derman olan dert ortağımsın sen benim ******* çok sessiz sen olmayınca yıldızlar bile parlamıyorlar artık eskisi gibi bizim yıldızımızı hatırlıyor musun hani söz vermiştik birbirimize ayrı olsak bile yıldızımız her zaman yanımızda olacaktı yıldızlara anlatıyorum artık dertlerimi zaten beni bir tek onlar dinliyorlar tıpkı senin gibi o yıldız da bizim yıldızımız da biliyor ayrı olduğumuzu simdi parlamıyor eskisi gibi o kadar solgun ve yorgun ki tıpkı benim gibi ikimizin de sana ihtiyacı var duy artık sessiz haykırışlarımı duyda gel sana muhtacım can dostum………..!!!!
![]() |
#2594 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir kelime buldum çın çın öter;
Adı candır. Bir erik kopardım can dalından; İçi can dolu, Adı can, yaprağı can, lezzeti candır. Bir gölge düştü önüme dedi ki: Bir yüküm var benden ağır Bir yüküm var beni taşır Adı candır. Toprak dedi ki: Can Allahın yongasıdır Fakat ben bir deri bir kemik kaldım. Bir de misafirim var adı candır. Işık dedi ki: Renklerden, kokulardan, Seslerden önce koşup geldim İnsanoğluna nur topu gibi Bir müjde getirdim, Adı candır.
![]() |
#2595 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Senin tadın dişlerimin arasında
Yeşilin gözlerime yansıyor Parmaklarımla dokunuyorum etine İstemlerim çoğalıyor Üşüyorum... Güneşin süzüldüğü boşluk içinde Yapraklarım kırılıyor ansızın Parmak ucuyla bir öpücük gönderiyorum Yağmur sularıyla ıslandığın anlara Düşünüyorum Şehirlerin pörsülenmiş tadına Seninle ulaşmaya çalışıyorum Bulvarların kirlendiği Yolların tütsülendiği günlerin Az ötesine Seninle yetişmeye çalışıyorum Üstüste kibrit kutusu gibi Tepetaklak dönen evlerde Yaşıyorum Ağaçların arasında küçücük gecekondu Yeşermiş duvarları can sıcaklığında Nefesleniyorum özgürce Mini-minnacık yüreğimi Yaprakların yeşiline lokma lokma Banıyorum Can erik-canan erik Dudağıma sürüyorum rengini Öpüyorum kokluyorum gözlerimin ucuyla Süt damlıyor dudağımın üstüne Tadımlanıyorum Bozulmuş bir dünyanın doğasıyla Soluklanıyorum Can erik- canan erik Sensin sadelik Anlıyorum...
![]() |
#2596 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Can
Gerçek misin hayal misin düş müsün. Hakikatin sırrı nedir, söyle yar. Mavera'da uçan nazlı kuş musun. Yolun kime gider senin böyle yar. Canan Hem gerçeğim hem hayalim hem düşüm. Kaf dağında anka olmak hep işim. Zehirlidir aşk bilmeze hem aşım. Soframızı hal bilene söyle yar. Can Bu sofradan hal bilende anlamaz. Anlayan da sözü haktan dinlemez. Dost tepeler rüzgarları önlemez. Sam yeline kurban olma böyle yar. Canan Anlamayan oturmasın yemesin. Her kundağa ab-ı hayat memesin. Kimse bize rızkı zail demesin. Muhabbetin didarıyız böyle yar. Can Saçlarına beni tel tel takmışlar. Gözlerini kandil edip yakmışlar. Nazar ile yüze-göze bakmışlar. Gönül gözü bilmez onlar öyle yar. Canan Bilen yeter bilmeyene luzum yok. Kaybedemem öksüz yetim kuzum yok. Aşka düşmüş çölde Leyla kızım yok. Destan olmam dillere ben öyle yar. Can Saki midir mey bakışan gözlerin. Baki yaktı narı cevher közlerin. Sağ yanımda defter olsun sözlerin. Münker Nekir sana gelsin söyle yar. Canan Korkma aşık sana vebal yüklemem. Çok yakındır defterini paklamam. Hurin oldum bu yüzdendir beklemem. Suallere benden selam söyle yar. Can Selamını söyleyince gittiler. Dört yanımı zaman üstü güttüler Bana sonsuz izzet ikram ettiler. İhsan mıdır aşkın bana böyle yar. Canan Bu rüyanın haberleri haktandır. Kul'a göre görüntüler yoktandır. Bu hidayet aşık sana çoktandır. Şükrünü sen yine O'na söyle yar. Can Şükrüm O'na aşkı sebep eylemiş. Seni öven diller O'nu söylemiş. Onsuz alem seni beni neylemiş. Gün ikindi akşam oldu böyle yar. Canan Sızlanırsın ömrüm diye alanda. Sana benzer nefesini çalanda. Ne durursun üçbeş günlük yalanda. Aş için mi bunca telaş böyle yar. Can Söyledim de aşın burda yenmedi. Lezzetini sırrı bilmez anmadı. Abı hayat suyuna da kanmadı. Fani yerde kime aktın böyle yar. Canan Fani miyim iyi bak sen yüzüme. Kandil dedin hak yapısı gözüme. İzin bulup vakıf olsan özüme. Soramazsın diyemezsin böyle yar. Can Meylim yoktur sana kelam çatmaya. Arzu halim gelmez yemin etmeye. Samur olsan uyku tutmaz yatmaya. Neler ettin bana bilmem böyle yar. Canan Sevdiceğim derdi aşka üzülmüş. Yarelenmiş arzuhalden süzülmüş. Görmeyeli aşık dilin çözülmüş. Kim kopardı sözü bağdan böyle yar Can Üzülmedim derdi aşktan ezildim. Süzülmedim sırrı burhan yazıldım. Bu sebeple bağlarımdan çözüldüm. Kalem kırma mahkumuna böyle yar. Canan Halvetimde beni hakim sayarsın. Hükme sıra geldiğinde cayarsın. Bu gidişle sırattan da kayarsın. Haktan özge yolun var mı söyle yar. Can Tutuyorum, işte yolum elimde. Haktan özge söz bulunmaz dilimde. Elif yüzer, nur ırmağı selimde. Gücenirim sitem etme böyle yar. Canan Ben etmedim kendin düştün derde sen. Kalk dedikçe yine kaldın yerde sen. Mahrem edip sırra çektin perde sen. Nur'um ile sarhoş oldun böyle yar. Can Olmasaydım ilmi kime okurdun. Gül yerine zakkumlara şakırdın. Asi iplik ile hasır dokurdun. Benden ala kilim var mı söyle yar. Canan Doğru dersin elif ilmi okudum. Dil evinde güllere ben şakıdım. Can bulalı cevher kilim dokudum. Tezgahımda hasır var mı söyle yar. Can Aşk adına biz bu sırrın yanıyız. Bir bedenin nefsi ruhu canıyız. Aynı kalbin damarıyız kanıyız. Sancımızı biz biliriz böyle yar. Mansur der ki şimdi dallar allansın. Şeker şerbet kıvam bulup ballansın. Hayat salı elde tutan sallansın. Dünya üç gün, bir elinde böyle yar. 2006 yılı 3. Avrupa şiir yarışmasında 2. lik ödülü almıştır.
![]() |
#2597 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ben için de mahşeri kalabalıklar taşıyan adam
bilmem kaç çıngıraklı yılanın sesiyle bölündü uykularım sesim çakal yüzlü vadilerde kayboldu sotasına düştüğüm de aşkın ağrıyan yanlarımı kanattım pusuya düşmüşlüğün de ceylanların içimin ümitvar yanlarıyla anlamaya çalıştım hayatı sahi hayatı bana sen öğretebilirmisin şimdi bir ağızdolusu kusmukla çıkarıyorum hayatı hayatımdan sahi bana ölmeyi öğretebilirmisin ey ecel baş ucumda beni bekleme...
![]() |
#2598 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Zaman mı beni çeker,
Beni yoksa ferman mı? Hangi adres çağırır Kırk satırlık türküyü? Yar mı çağırır beni, Satırlık yaralar mı? Ak giyip, akça mı der? Yoksa hep karalar mı? Yârin bakışı ferman, Zaman elinde poşu, Yar sallar, ben dönerim, Uçar tenden can kuşu. Adana / 2003
![]() |
#2599 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gönlümde çırpan sevgi kuşum,
Onu sevmek belki tek suçum. Evimin en güzel neşesi, Benim kafesteki can kuşum. Bir yavruyken geldi elime, Hep karşılık verdi sevgime, Dosttan daha çok dost gönlüme, Benim kafesteki can kuşum. Kafes kapısını örtmedim. Özgürlüğü tatsın istedim. Canım,diye seslendim. Benim kafesteki can kuşum.
![]() |
#2600 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Söyle can mı dayanır
ben seni ömürlük sevmiştim her an seni düşünüyorken yanındayken bile deli gibi özlediğim gülüşüne değer biçemediğim sevdasından vazgeçemediğim ve bir türlü sevmeyi beceremediğim güzel söyle can mı dayanır gidişine. Kaderimizi olmamalı uzaktan sevmek bize yakışmaz sevgiye gavur eziyeti çektirmek ve sen gidiyorsun ardına bile bakmadan gözyaşı akıtmadan kolay mı bir yüreği kanatsız bırakmak kolay mı bir çocuğu anasından ayırmak kolay değil biliyorum artık duy sesimi güzel kız seni seviyorum seni seviyorum.
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|