![]() |
![]() |
#2611 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Nasrettin hocanın karısı ölmüş.Nasrettin hoca yemede içmeden kesilmiş ortalıklarda görünmüyomuş. Komşuları merrak edip gidmişler. Evde kimse yokmuş gidiyolarmışki aşşağıdan sesler ğeliyomuş ahırdanmış komşular ahıra girmişler. Birde ne görsünler nasrettin hoca ve baldızı alt alta üst üste. Komşular sen napıyosun burada komşular ben üzüntüden ne yaptığmı biliyomuyum allaşkına.
![]() |
#2612 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() EVLİLİĞİN BÖYLESİ
Nasrettin Hoca evlen meye niyetlenir. Eş- dost bir hatuncağızı öve öve göklere çıka rırlar. Şöyle huylu! Böyle soylu! — Dünyalar güzeli... Hoca'nın gönlünü çelerler. Evlenirler. Zifaf gecesi yüz görümlüğünü veren Ho ca, gelinin duvağını kaldırır. Aman Allah'ım! Çirkin bir gelin. Gelin hanım, kocasına sadakatini göstermek için: — Hoca efendi, akrabalarından kime görüneyim, ki me görünmeyeyim? diye sorar. Hoca şaşkın: — Aman hatun, bana görünme de kime görünürsen görün... der.
![]() |
#2613 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hocanın eşeği ölmüş. Kapının eşiğine oturmuş, hüngür hüngür ağlıyormuş. Bir komşusu yaklaşarak:
- A Hoca! Geçende karın öldü, ağlamadın. Bir eşek için ağlamak sana yakışır mı? - Nasıl ağlamam! Karım ölünce eş, dost hepiniz etrafımı aldınız, üzülme biz sana daha iyisini buluruz dediniz. Ama biri çıkıp da; Hoca ağlama, sana daha iyi bir eşek alırız demedi!!!
![]() |
#2614 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Birgün nasreddin hoca oğlu ile gezintiye çıkmış.
oğlu yerde para görmüş ve: Aaa!Baba yerde para var alıyımmi? Hoca: Yerden bişey alınmazzzzz! Birkaç gün sonra hoca yine oğlu ile geziyormuş. Hoca kapaklanmış ve yere düşmüş.Oğlunun kendisini kaldırmadığını gören hoca: Oğlum!Ne duruyorsun?Yardım etsene! Oğlu: yerden bişey alınmazzzzzzzzzzzzzzzz,demiş.
![]() |
#2615 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir gün hoca pazara gidiyormuş.Hocayı gören çocuklar bize düdük al bize düdük al diyerek tuttururlar.Hocada bunu kabul eder ve parasını ister.Ancak çocuklardan sadece biri para verir.Hocada sadece o çocuğa düdük alır.Pazardan döndüğünde çocuklar hocaya koşar.Hocada bir düdüğü parayı verenene verir.Çocuklar hani bizimki dediğinde hoca parayı veren düdüğü alır der
![]() |
#2616 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hoca Bİr GÜn Bİr İŞ İÇİn Bİr Mezarin KÖŞesİnİ Kazarken KomŞusunun Ahirina Bİr Delİk AÇilir.orada Bİr Çok SiĞir GÖrÜr.hemen Sevİnerek Karisina KoŞar.der Kİ:
-dakyanus Zamanindan Kalma Bİr Ahir Dolusu ÖkÜz Bulursam Bana Ne MÜjde Verİrsİn?
![]() |
#2617 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir gün Nasrettin Hoca pazara giderken çocuklar etrafını almışlar. Hepsi birer düdük ısmarlamış, ama para veren olmamış.
Hoca çocukların tümüne olumlu cevap vermiş: - Peki, olur... Çocuklardan yalnız biri, elinde para olduğu halde, Hoca'ya şunları söylemiş: - Şu parayla bana bir düdük getirir misin ? Hoca akşama doğru pazardan dönmüş. Yolunu bekleyen çocuklar hemen Hoca'nın etrafını sararak düdüklerini istemişler. Nasrettin Hoca, cebinden bir düdük çıkarıp kendisine para veren çocuğa uzatmış. Ötekileri bağırmaya başlamışlar: - Ya bizim düdükler nerede ? Hoca'nın cevabı kısa ve anlamlı olmuş: - Parayı veren düdüğü çalar.
![]() |
#2618 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Timur, akşehire bir erkek fil getirmiş.başı boş gezen fil, ekili alanları silip süpürmüş, bağları bahçeleri ezip geçmiş.üstelik filin yiğeciğinıde akşehirliler sağlıyormuş.kısacası fıl sehrın basına bela kesilmıs.Sonunda aksehırlıler hocaya gıdıp: ''hoca efendi demışler timura ancak sen soz gecırebılırsın.Şunun bır çaresıne baksana ...'' ''haklısınız demış hoca. ''yarın benımle bırlıkte on on bes kısı gelsın hep bırlıkte gıdıp tımura derdımızı anlatalım.''ertesı gun hoca onde otekıler arkada, yola koyulmuslartımurun otagına yaklastıklarında hoca donup ardına bır bakmıski kimse yok...hepsi korkudan sıvısmıslar. hoca kendı kendıne gorur sunuz sız deyıp tımurun yanına varmıs.''efendım''demıs ''bız aksehırlılergetıdıgınız fılı cok sevdık.ama halınıze acıyoruz.zavallı hayavan tek kaldı...bır de dışisini getirmenıze rıca etmek ıcın benı yolladılar.tımur bu sozlere hoslanmıs:''aksehırlılere selam sole,''demiş isteklerini yerine getircem ''hoca ordan cıkıp kendısını dort gozle bekleyen aksehırlılerın yanına varınca ''musdeler olsun demıs belanın dışisıde gelıyor
![]() |
#2619 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Nasrettin Hoca'ya buğdayların hasat zamanı harman yerinde bir miktar buğdayı köylüye paylaştırma ricasında bulunmuşlar.
Hocada köylüye dönerek nasıl dağıtayım?Allah gibi mi kulu gibi mi demiş köylüler hemen atlamış ve Allah gibi demiş. Hoca peki demiş başlamış buğdayı dağıtmaya birine bir avuç vermiş birine bir teneke birine de bir ton köylü itiraz etmiş böyle pay olurmu diye.!! Hocada ben kulunun payına razı olsaydınız herkese eşit dağıtırdım. Fakat Allahın adaletine göre bakın etrafınıza kimine bir avuç kimine bir ton demiş ![]()
![]() |
#2620 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir komşusu,hoca'nın kapısını çalar:
-hocam,der,iki saat için bana eşeğini ver de falan yere kadar gidip geleyim.. hoca,eşeğini vermeye niyetli olmadığı için: -hayvan evde olsaydı,memnuniyetle verirdim ama!..der. tam bu sırada eşek içerden uzun uzun anırmaya başlamaz mı! ![]() adam: -hoca,bu nasıl iş?eşek evdeymiş de bana yok diyorsun!deyince hoca da ona çıkışır: -yahu,sen ne saygısız insansın beya!benim sözüme değil de gidip o eşeğe mi inanıyorsun?yazıklar olsun valla sana..hiç yakıştıramadım..der
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 2 (0 üye ve 2 misafir) | |
|
|