![]() |
![]() |
#261 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Sevdadan kaçmayı düşünmedim ben
Sen ellere yaman anlattın beni Ağzımı açmayı düşünmedim ben Hicranı gam ile ağlattın beni Bırakıp kaçmayı düşünmedim ben Beni hep havayi gördü o gözün Aynen hançer gibi saplandı sözün Hep haddini aştı sitemin nazın Başka yar seçmeyi düşünmedim ben Bütün sitemleri bende sınadın Sevgi dedim ayıpladın kınadın Yoldun teleğimi kırdın kanadım Süründüm uçmayı düşünmedim ben Hep seni bekledim çayhanelerde Kaç gece geçirdim viranelerde Ağıt gözyaşlarıyla meyhanelerde Kahrımdan içmeyi düşünmedim ben Hani sinen idi mekanım yurdum Ağzını açtıkça gönlümü kırdın Hep sana verdiğim sözümde durdum Sırrını açmayı düşünmedim ben Salladın satırı gönül kasabı Pişirdin bağrımda yedin kebabı Ben senin üstüne yaptım hesabı Hiç senden geçmeyi düşünmedim ben Aşık Borani’ yem tükendi sözüm Hayatım karıştı bulunmaz çözüm Duvarda ağlıyor yaralı sazım Kefenim biçmeyi düşünmedim ben ............... Halil Çimen |
![]() |
![]() |
![]() |
#262 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Sevdanın son keremiyim
Sevda yollarından geçtim ben doğuştan aşkı seçtim Acılara sarılırım kadeh kadeh zehir içtim İnsaf eyle sar yaramı garibim eline düştüm Ne soyguncu haremiyim sevdanın son keremiyim Derdimin dermanı sende sevdaların veremiyim Sevdan bağrımı deliyor rakipler bakıp gülüyor Benim içimdeki derdi derdi verenler biliyor Yüreğimi iyi dinle öksürdükçe kan geliyor Leyla bende mecnun bende sevdanın son keremiyim Derdimin dermanı sende sevdaların veremiyim Borani aşkın yasını doldurdu sevgi tasını Aylar geçti yıllar geçti bulamadım ortasını Bu garibe merhamet et bitir gönlümün yasını Leyla bende mecnun bende sevdanın son keremiyim derdimin dermanı sende sevdaların veremiyim Halil Çimen |
![]() |
![]() |
![]() |
#263 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Severek yaşayalım kalan ömürü
Gelin sevgi dünyasını kuralım. Severek yaşı yakalan ömrü. Hepimiz kardeşiz küs mü olalım? Severek yaşa yakalan ömrü. İnsanlar layıktır gülün hasına. Düşmesin insanlık gönül yasına. Gamı hicran dökme sevgi tasına. Severek yaşı yak kalan ömrü. Gel söz dinle ömrü vurma yokuşa. Yaz bahar ayını döndürme kışa. Sevgi tezgahını yatır nakışa. Severek yaşı yakalan ömrü. Borani’yem zaman ile yarışak, Bitsin düşmanlıklar hemen barışak, Sevgi yollarında birlikte koşak, Severek yaşı yakalan ömrü. Halil Çimen |
![]() |
![]() |
![]() |
#264 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sevgi aşkı ayazlarda buydurur
Cahili çağırma sevgi zamanı Sevgi aşkta öz Bırakmaz sultanım Doldurur gönlüne sapı samanı Yanar gider köz bırakmaz sultanım Güpegündüz eşkıya ya soydurur Sevgi aşkı ayazlarda buydurur Minareyi kılıfına uydurur Yavuz hırsız iz bırakmaz sultanım Cahiller sevgiye karşı çıkarlar İnsanları böler nifak sokarlar Nerde haram varsa ona bakarlar Sevgi bakar göz bırakmaz sultanım Sözü yoktur muhabbete yakışa gülü yoktur burcum burcum kokuşa Cahil hak yolunu sürer yokuşa Yolu büker düz bırakmaz sultanım Aşıklar ne deli nede kaçıktır Pir elinden dolu bade içikdir Sofrası açıktır anlı açıktır Utanacak yüz bırakmaz sultanım Borani yem doğru söze kızanlar Huzur bulmaz el huzurun bozanlar Anasından yiğit doğan ozanlar Söylenecek söz bırakmaz sultanım Halil Çimen |
![]() |
![]() |
![]() |
#265 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sevgi benim dinim
Bezirganlar din soruyor Sevgi dinim imanımdır İnsan oğlu ümmül kitap Sevgi benim kuranımdır Sevgi ile dolsun tasım Mezarıma sevgi basın Beni sevgi ile asın Eevgi ipim urganımdır Her baktıkca sevgi görün Dua diye sevgi verin Mezarıma sevgi kürün Sevgi benim yorganımdır Boraniyem hak olurum Severek hakkı bulurum Güzele kurban olurum Sevgi benim kurbanımdır Halil Çimen |
![]() |
![]() |
![]() |
#266 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sevgi çığlıkları
Yokmu içinizde sevgi çığlığı seviyom deseniz ölürmüsünüz sevgi hoş görüyle gelen sağlığı uzatır insana verirmisiniz İnsanın sevgiye hile edişi Kan kusmaya şavaşlara gidişi Bir tatlı tebessüm içten gülüşü Kaybetmek nasıldır bilirmisiniz İnsanın sevgiye bakmalı gözü Hoş görü olmalı mayası özü Sevgide birliğe çağırsam sizi Toplanır benimle gelirmisiniz İnsan neden çeksin bunca zahmeti Bulutlardan yağıp gelen rahmeti allahın verdiği bunca nimeti kardeşce bölüşsek ölürmüsünüz Aşık boraniyem çağın ozanı Çağı yakalayıp aydın gezeni Yetmiş iki millet kızı kızanı Benim gibi kardeş görürmüsünüz Halil Çimen |
![]() |
![]() |
![]() |
#267 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sevgi ile aşktan alın yazımız
Sevgi ile aştan alın yazımız Kader kısmet bozulmuyo fadimem Ne etse yanına kaldı feleğin Kör talihe kızılmıyo fadimem Sevginin yoluna oluyom deli Nasıl sevmem sevgi uzatan eli Hayatıma bağladılar eveli Kör düğümler çözülmüyo fadimem Tuzak vardır diye yiyemem aşı Bir başka yaralar cahilin taşı İçimde geziyor nefisin başı Kuyruğundan ezilmiyor fadimem İçime sinmiyor kaderin yeri Bulamadım gönlümdeki dilberi Sevip okşamadan gidiyom geri Hayat yolu gezilmiyo fadimem Aşık boraniyem yüreğim pare Bu aşkın yolunda gezdim avare Sana mektup yazmak bana son çare Başkasına yazılmıyo fadimem Halil Çimen |
![]() |
![]() |
![]() |
#268 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sevgi tellalı
Benim dünyam sevenlerin dünyası Sevgisiz bahçenin gülsüzüyüm ben Sevgi tellalıyım aşk pazarında Cahil meclisinin dilsiziyim ben Benim gözüm hep sevgiye bakacak Gönül pınarımdan sevgi akacak Bir gönül arıyom başım sokacak Dünyanın âvâre yârsızıyım ben Sevgi duman duman çıkar peçemden Sevgi yağmur gibi akar gecemder? Dersi öyle aldım Yunus hocamdan Sevgi pazarının kârsızıyım ben Alırım satarım azalmam bitmem Tartarım veririm zarar kâr etmem Döverler kovarlar bırakıp gitmem Sevgi pazarının arsızıyım ben Sevgiyle okurum sevgi yazarım Sevgi alır sevgi satar pazarım Sevgi söyler sevgi çalar gezerim sevgi bankasının hırsızıyım ben Borani'yem sevgi satmam muamma Boşuna uğraşıp çözerim sanma Aşkın mabedinde zenginim amma Çorum'un bîçâre çulsuzuyum ben Halil Çimen |
![]() |
![]() |
![]() |
#269 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sevgi var
Sevgisiz yaşamak olur mu dostum? Muhabbetin temelinde sevgi var. Sevenler hiç mahrum kalır mı dostum? Kerametin temelinde sevgi var. Sevgi gönüllerin cilası süsü. İnsanı sevenler olur mu asi? Sevmek insanlığın ilk vazifesi, Her milletin temelinde sevgi var. Sevgisiz rüyayı edemen tabir. Sevgisiz gidene dar gelir kabir. Şükürden ekmeğin çileye sabır. Adaletin temelinde sevgi var. İnsan dört varlıktır ama bir vücut. Hadis tasdik etti ayette sucut. İyilik kötülük insanda mevcut. Merhametin temelinde sevgi var. Borani mecliste güzel söz ara. Sevgiye güzele sarıl gez ara. Ölünce yalınız girme mezara. Ol cennetin temelinde sevgi var. Halil Çimen |
![]() |
![]() |
![]() |
#270 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sevgi ve aşk
Doğuştan misafir oldular bana Sevgi ile aşktan kurtulamadım Atmış yıllık sevgi uzar bu yan Sevgi ile aşktan kurtulamadım Sevgi beynimdeki kini atmıştır Sevgi benim ile sarıp yatmıştır Sevgi aş evimi mesken tutmuştur Sevgi ile aştan kurtulamadım Bunca güzel sevdim aşkım bitmedi Kovdum sevgi aşkı alıp gitmedi Sevgisiz yaşama gücüm yetmedi Sevgi ile aştan kurtulamadım Boraninin evi sevginin hanı Sevgi aşk kapladı bütün cihanı Haktan sonra kutsal gördüm insani Sevgi ile aştan kurtulamadım Halil Çimen |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|