![]() |
![]() |
#261 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57915
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Kalbimin Ağaçları
Sapır sapır şiir yazıyorum, Ne tuhaf.... Daha düne kadar yazamadım. Aklıma gelmedi. Orhan Veli okudum, Bana şiir perisi gönderdi. Dut topladınızmı bilmiyorum hiç, Ağacın altına yaygı serilir, tutulur. Sağnak yağmur gibi sapır sapır, Sağnak sağnak şiir yazıyorum. Kalemim klasik tükenmez Kağıdım kareli, Gönlüm akıyor kağıda sapır sapır. Gözlerim nemli, Kalbimin ağaçlarında Bir kalp ve bir ok işaretli. |
![]() |
![]() |
![]() |
#262 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Kandil Dağlarında Gece Sessiz
Nurun ala nur olduğu günlerde, Oğlum Allahuekber Dağı'nda askerde. Şarapneller parçalanır siperde, Kandil dağlarında gece sessiz. Tutulmuş nefesler, etraf kimsesiz, o yok, Ama beraberim, şafakla başlayacak ertesi günüm. Oğlumdan mektup gelmezse üzülürüm. Bir şiir yazmış geçende annesine, Ben ölürsem diye başlamış, Dizelerden birisine, Canmı dayanır bunun böylesine. Göstermedim köroğluna mektubu, Sakladım ceketimin sol iç cebine. Okudum şehidimin teslim merasiminde Annesinin feryatları içinde. |
![]() |
![]() |
![]() |
#263 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kaptan Bacanak
Bu gün ramazan bayramı, Kaptan bacanak el öptü, Teyzesi ona bir kazak hediye etti. Siyah sarı geniş çizgili Beykoz spor renkleri Ya ya ya şa şa şa; Kaptan bacanak sen çok yaşa Kızları Irmak, İrem merhaba, Zuhal Hanım sizin hediyeniz hani? Teyzeniz size ne verdi? Kazakta güzel hani. Renkleri Beykoz Spor renkleri Ya ya ya şa şa şa; Kaptan bacanak sen çok yaşa İrem, Irmak, Zuhal le. Teyzene selam ederim sitemle, Hanımına da alabilirdi ufak bir hediye. Hatırlaması için onu, Üçgen katlanmış beyaz bir mendil veya dantelli bir örtü. Ne de olsa geldi elinizi öptü. Ya ya ya, şa şa şa Kaptan bacanak sen çok yaşa... Kazağın çok yakıştı, yatarken de çıkartma. |
![]() |
![]() |
![]() |
#264 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kar Anısı
Yollar soğuk, buzlu ve kaygandı. Günlerden de salıydı. Otobüste bir an kendinden geçti, Durağı kaçırdı, evden uzaklaştı Telaşla ayağı kaydı yere yapıştı Eve geldi üst kata çıktı, Beni neden otobüste uyandırmadın Diye komşusuna çıkıştı, şakalaştı. Ben onu da yapmadım ya karda, Dükkan ile ev arasında gittim geldim, Bir de orayı gördüm arada. Orası neresi mi? Boşver... anlatmayayım, Sormayın gerisini, Daha önce çok bahsetmiştim Dağını, tepesini, Siz anlayın artık gerisini. |
![]() |
![]() |
![]() |
#265 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kar Payı
Kar payı dediniz, faiz yediniz, Tefeciden yüksek faiz rantınız, Yüzde ikiyüzkırk senelik kart faizi aldınız Sonra bir de burs ver diye yalvardınız Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu, Artık akıllandı vatandaş, Sizinkisi kalleşçe arkadan vurmak Mert olun canımı yiyin ancak, Sizi tarih de kurtaramayacak İkiyüzlüleri anlatmak haktır, Bankaların hepsi faiz alır Zorlamı verdik derler neden aldın Almaz olaydım, mecbur kaldım. Allah yardım etti sıyırdım sizden kendimi, Sıyrılamayanların hali manşetlerdeydi. Kimisi intihar etti canına kıydı, Kiminin ailesi dağıldı, canı acıdı. Toplum bir kısım zengin, bir kısım fakir Zenginler bir avuç fakirler birçok, Çalsın sazlar oynasın dansöz, Fakat söyler halk her zaman son söz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#266 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kar Ve Su
Melekler birer kar tanesi almış eline, İndiriyorlar gökyüzüne, Otobanları geniş, Değmiyorlar onlar birbirine. Kilometreleri sabit, hızları aynı, Yeryüzüne park ediyorlar ayrı ayrı. En sonunda teslim oluyorlar Su şeklinde dünyaya, Dönüşüyorlar sonra doğal kaynaklara. Kaynak yağıyor dostlar şu anda dünyaya, Gözlerimiz aldansa da akıl bunu söylüyor ya Rahmet can veriyor dünyaya, Rızıklandırıyor Allah(c.c) canlıları kar, Arkasından yağmur ve rüzgar, Güneş ardından el sallar, Dünya döner durur, İnsanlar yatar, kalkar. |
![]() |
![]() |
![]() |
#267 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kara Merhaba
Kar yağıyor lapa lapa, çok üşüyor bizim sıpa, ekmek attım kargalara, evde oturdum çizgili pijamalarla. Cumartesi günü Ankara kara merhaba beyaza merhaba bende salıverdim hoş bir kahkaha havada uçuşan karlara. Hah..hah..hah...ha. |
![]() |
![]() |
![]() |
#268 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kargalar Ve İnsanlar
Sanma ki onlar gak gak diyordu, Aslında onlar hak hak diyordu. Saat 06 da Süreyya Paşa durağında Tren bekledim, Gideceğim yer Haydar Paşa Banliyöde bacaklarını koltuğa uzatmıştı İki dallama. Güneş henüz Kınalı'da almıştı soluğu, Burgaz'a geçti güneş oradan Heybeli, Büyükada. Bostancı deniz otobüsünde yolcular sırada. Güzeldi İstanbul'da yaşamak, Haydar Paşa garında deniz kenarında Güvercinlere simit parçaları attım, Simitçiyi tanırım, senelerdir hep orada, Bir talebe demişki:'Amca İstanbul'a geldiğimde, İlk simidi almıştım senden ya, şimdi doktor oldum Gidiyorum, kal sağlıcakla.' Sabah serinliğinde Karaköy vapurunda. Sanma ki onlar gak gak diyordu, Aslında onlar hak hak diyordu. Mavi su içinde yol buldu insanlar İstanbul'a. İlk göz ağrım Karadeniz ardından Marmara, Haydi bismillah yelkenler fora. Mavi yolculuk ve ardından ölü deniz, Datça. Knidos'lu Terinos'a merhaba. Mavi sularla çevrili ülkem Türkiye'm. Akdenizde yetişen zeytin dalı, Portakalı, Rize'nin çayı, kivisi, Samsun'un inciri, Bir tutam tütün sıla kokusu Dünyada hayvan manzaraları hep aynı, İnsan manzaraları ise maalesef düşündürücüydü, Sanma ki onlar gak gak diyordu, Aslında onlar hak hak diyordu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#269 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Karlı Bir İstanbul Gecesi
İbadet vardı dün gece koca konakta, İnsanlar toplandı müzik eşliğinde, İnsanlar dağıldı bittiğinde. Kar başlamıştı geceyle beraber yeryüzüne, Bir gece yağdı...birde kar yağdı. İstanbul sokaklarına. Sokak kedileri saçak altlarına saklandı, Ev kedileri koltuklarında, Sarı sarı lambaların altında İstanbul trafiği gibi yağıyordu kar. Etrafı derin bir sessizlik sarıyordu, Neydi Davos dedikleri şey, Biraz kar, bir kaç otel. Ağaçlar kuru ve sessiz, Tepeler eskiden beri neşesiz. İstanbul sokakları boşaldı geç saatlerde, Kar oturdu yerlere. Çocukların gözleri haberlerde. Okullar tatil edildi alt yazı geçti, İstanbul'un sokaklarını kar doldurdu. Gece İstanbul'lular suskundu. Nerede o karnaval *******i eskide kaldı, Kar yağdığında sevinenler azaldı, Öğrencilerde sadece bir tatil sevinci vardı. |
![]() |
![]() |
![]() |
#270 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kart
Bıktım bu kartlardan kurtulacağım, Artık ben de bir kart hantır olacağım. Her kart kapatana ısmarlayacağım bir yemek, Biliyorum onu kapatmak ne demek. Kapatırken telaşsız ve sakin olmalısın, Kartçıları üzmemeli ve korkutmamalısın. Yoksa kapatmazlar hesabını asla, Kartla yaşarsın kalırsın yasla. 'Kartla yaşamak istemiyorum' diyeceksin, Bunları alçak sesle dile getireceksin. Başarırsan bunu bravo sana, Artık sen de bir kart hantırsın yolun açık ola, Kart kapatmak ulvi bir duygu, Özgürlük insanlar için bir olgu. Varsa paran harcarsın, Yoksa evde kitap okuyacaksın. Çayını rahat rahat içeceksin, Hayat bu ne güzelmiş diyeceksin. Beni rüyanda göreceksin... |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|