![]() |
![]() |
#271 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Enişte
Enişte Bir husus var bu işte Bir sonuç var bu gidişte Ah enişte.. Uğrarmısın dönüşte Yaşam bir deniz Gönlüm bir derya Bedenim bu denizde Bir gemide küpeşte Ah enişte Kötü sevdim bu defa Fena kapıldım Korkunç aşık oldum Delirdim hasretinden O yosun yeşili gözlü kızın Ah enişte.. Gerisini dersen Eh işte |
![]() |
![]() |
![]() |
#272 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Erguvanlı Kadın
Erguvanlar uçuşuyordu Mavi al yeşil Kanatsız Sonbahar rüzgarlarının önünde Bir kadın ağlıyordu Bülbüller gibi Zamansız İçli Sararan erguvanların ardında Erguvanlar gibi gönlüm Bir kadın kadar çaresiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#273 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Eski
Eskiler alırım Gözlerinden eski Eski ne varsa Eski sevda Eski diyar Eski güzler Eski korkuları alırım Eski hıçkırıklar Eski masallar alırım Bayraklardan eski Eski ne olursa Eski mutluluklar Eski bayramlar Eski zamanlarım Eskidi artık eskiciler Bit pazarları eski Bir antikacıda Eskici bir adam gördüm Onun gözyaşlarını bile alırım Gözyaşlarım eski Eskiden diye başlayan Anıları alırım şimdi Sokak sokak Çeşme çeşme Eski İstanbulu alırım gönlüme Hiç kimseye duyurmadan Hiç kimseye para vermeden |
![]() |
![]() |
![]() |
#274 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Eski Bir Sevda
Bir sevda vardı Bu eski zaman şehrinde Şu yosun tutmuş havuzda Boyası dökülmüş park sıralarında Boşa oynayan sinemanın arka koltuklarında Çocukça yaşanmış bir sevda vardı Bir sevda vardı Banliyö trenlerinde filizlenen Ada vapurlarında püfür püfür Üsküdar iskelesinde bir kış günü Kardan bir canlı adam yaratan Bir sevda vardı Hiç yaşanmamış Ve bir daha hiç yaşanmayacak bir sevda Başka sevdaları kıskandıracak Kavgayla karışık Bazan barışık Eski bir sevda vardı Hatırlarmısın Her yanı İstanbul Bulut bulut Bir sevda vardı Ayrılığın vurgununu yemiş Lodoslara tutulmuş Yağmurlarda yıkanmış bir sevda vardı Bir sevda vardı Minarelerin gökleri deldiği bu şehirde Buram buram küncülü simit kokan Soğuk çaylar semaverler dolusu Bir yanı hasret Bir yanı gurbet Bir sevda vardı anlatmaya doyamadığım Yaşamaya...... Hiç yaşayamadığım |
![]() |
![]() |
![]() |
#275 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Eski Günah
Sevdim... Sevdim dedimde Ne oldu *******e Çiçeklerin rengi Hala simsiyah Hala kar yağıyor Başıma tel tel Çıkmıyor gönlümden O eski günah |
![]() |
![]() |
![]() |
#276 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Eski İstanbul Şarkıları
Bir başka huzur verir Eski İstanbul şarkıları O günleri yaşayamadım diye Üzülürde üzülürüm Yaşayanları düşünürde Kıskanırda kıskanırım Her dinleyişimde bilmem neden Gzöyaşlarım boşanır Yorgun gözlerimden Şamdanlı cariyeler geçer Gölgeleri kendinden büyük Ve kendinden önce Lambadan çıkan cin misali Telveli kahve kokusu yayılır Yavaşça duyularıma Buhurdanlıklarda yükselen tütsülerle karışık Arap halayıklar ve öksüz meslemeler Resmi geçit eder düşlermde Eski bir rahle üzerinde Kurana durmuş Nur sakallı- beyaz mı beyaz- Dedemi hatırlarım ister istemez Sonra uzun Ramazan *******i gelir Kestane kebap yemesi sevap misali Çaylar kaynar usuldan bakır semaverlerde Ve kanun nağmaleriyle Eski İstanbul şarkıları Bir hicaz bir nihavent Huzura salar kalbimi Alır götürür bu karmaşadan O sakin günlere Mest eder beni |
![]() |
![]() |
![]() |
#277 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Eski Kadınım
Yeni bir aşkı yaşamak isterdim eski kadınımla Bu taşra şehrinin umutla yüklü Esrik aşklar kokan toprak yollarında İnmek isterdim Bir yaz yağmuruyla Ebem kuşağı gibi Bir başından bir başına Sırtımda güneşin sıcaklığı Altımda masmavi dünya Yürümek isterdim Gökyüzünün katmanlarında Çok görmeyin bana a dostlar Çocukça düşlerimi Şu otuz üç yaşımda Yaşamak istiyorum asırlarca Sevgiyi aşkı O eskimiyen kadınımla Gözlerimde korku yerine Hep yaşama sevinci Gözlerimde sevgi dolu Gözyaşlarım inci inci Aşk koşularında olmak isterdim Gençliğimde hep birinci Yarınımda benim Dünümde ve bugünümde Takvimler hep benim olsun Yıllar geçerken birer birer Sigara paketleri tükensin Günler tükenmeden Kadehlerim dolup dolup boşalsın Eskimiyen kadınımla eskiyerek Benim kadınımın gülüşleri var İnce ince parmakları Ve biçimli dudağı Benim o eski kadınımın Hüznü var Deli olduğum hüzün Tebesümlerimde saklı Pişmanlık mı mutluluk mu On yıldır çözmedeğim Çözüpte bitiremediğim Yanımdayken bile özlediğim Beraber yaşlandığım O eski kadınım Seni çok seviyorum |
![]() |
![]() |
![]() |
#278 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Eski Şarkılar Çalmıyor
Şarkılar çalmıyor artık Bu meyhanenin-annemi babamı beklerken- Nefret ettiği Anason kokan izbe köşelerinde Ama nedense Mutlu olamıyorum Bir şeyler eksiliyor Biraz hüzün Biraz yatak odalarının Saklanmış gözyaşları Azalıyor sanki Oysa acı olmalı diyorum Acı yaşamın parçası Ne kalır ki mutluluk adına Nasıl tanımlanır ki bilinmez Şarkılar çalmıyor artık Nostalji diyorlar adına Yüz bin satıyor plakları Pop on listelerinde birinciler Ama benim değiller Eski bir dünyayı anlatıyorlar Ben kendi şarkılarımı istiyorum Ben kendi gençliğimi Kendi sevdalarımı istiyorum Çalınmamış Alınmamış Rakı koksun istiyorum Meyhanelerim Gözyaşım süzülsün İnce uzun bardaklardan Hafız Burhan duyulsun uzaklardan Taş plakları istiyorum Eski İstanbul belki Çekiyor beni Ben şarkılarda Eki İstanbul'u yaşıyorum |
![]() |
![]() |
![]() |
#279 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Estergon..Ergenekon
Estergonda yuvalandı gönlüm Estergonda eridi Estergon estergon Şimdi ne haldedir Ergenekon Estergonda düştüm bir hilalin peşine Rüzgarlar esmiyor Şahbazım yiğidim Ağıtlar kesmiyor Rüzgarlar hilal için esmiyor Birde gel gönlüme sor |
![]() |
![]() |
![]() |
#280 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ey Eski Bahar
İki kavuk bir perde ile Başlıyor yanılgılarAldattın kendini Kendi düşlerinle Ey eski bahar Bilirmisin sen Kapatmışsın bu kapıyı Artık ne kurtlar Ne kuşlar açar |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|