![]() |
![]() |
#271 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Çarber
Özgürlükçü düşüncenin karşısındaki güçlerin ve onların bilinen her isimdeki insanlıktan çıkmış yandaşlarının hayata bakışımızı marjinalleştirmelerine izin vermemek gerek. Ki, marjinallik konusunda, ben bugüne kadar hiçbir zaman marjinal olmadım ve değilim. Sıkça kullanılan o olumsuz anlamıyla, asıl marjinal olan kapitalizmin kendisi. Asıl marjinal olan açlık sefalet ve cehalet. Asıl marjinal olan bir kişinin sabah kahvaltısının bir başka insanın aylık geliri olması. Bütün bu sözde ihtişam içindeki fakirliğin ortasında, bütün üretimin, genelleştirme arayışlarından çok, “zengin” denilen bir avuç parazitin korunmasına ve lüks tüketimine yöneltildiği, indirgendiği bir ortamda, devrimci düşünceleri marjinal bulmak ya kölece bir zihniyete sahip olmayı gerektirir ya da olsa olsa bir hamkafalılıktır. Savaş Aslan |
![]() |
![]() |
![]() |
#272 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Çürümüş Bir Ülkenin Duvarlarındaki Resim
ışığa gitmelisin 24.7.2004 Savaş Aslan |
![]() |
![]() |
![]() |
#273 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çürümüş Bir Ülkenin Duvarlarındaki Soru
yarın ne zaman olacak? yalan, oldu bak peki yarın ne olacak? yarın ne zaman olacak? yalan, oldu bak peki yarın ne olacak? yarın ne zaman olacak? yalan, oldu bak peki yarın ne olacak? .................................... .................................... .................................... 23.7.2004 Savaş Aslan |
![]() |
![]() |
![]() |
#274 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Davul-Zurna
biz yüzyıllardır cennetin içindeyiz zaten; sevdamız öyle bakmayın öldüğümüze ama bakın, bu cehennem siz inanmadınız biz öldük diye 12.3.2005 Savaş Aslan |
![]() |
![]() |
![]() |
#275 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dünyanın En Güzel Kadınına
ve ben yıldızım ve sen gecem ve ben ağacım ve sen serçem 19.7.2005 Savaş Aslan |
![]() |
![]() |
![]() |
#276 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hayalgücü
Hayal gücünün de bir evrimi vardır. Bir sınıfın hayal gücü tekdüzeleştiğinde, kendi için yarattığı teknolojinin-görselliğin, kendi için yarattığı bilimin, edebiyatın/sanatın içine sıkıştığında, hissedip de anlatamadıklarından dolayı, hissedip de kabullenemediklerinden dolayı her geçen gün biraz daha saldırganlaştığında, sonu da yaklaşmış demektir. Yüzyıllar süren bir başlangıcın ardından belki yine yüzyıllar sürecek bir son. Ne kadar “Yaşamak, bu” dense de öğrenilecek milyarlarca şey var bu dünyada. Birlikte öğrenilecek milyarlarca şey. İşte bu gerçek insani zenginliğin önündeki tek engel, hayal gücümüzü ve potansiyellerimizi kendi için-kendi bakış açısına göre sınırlandırıp köleleştiren, kendi mekanizması ve kurumları içine hapseden kapitalizmdir. Anarşizm yeterince takıntılı ve yeterince bencil. Bu yüzden, kapitalizmin bir yan ürünü olarak günümüzün kaosu anlamında değil ama, bir sistem anlamında bir ütopya. Hem de hayal gücü tekdüzeleşmiş bir sınıfın içinden çıkmış bir ütopya. Bu cümleleri yazarken aklıma Dövüş Kulübü geldi; kendi yarattığı metalar dünyasının kendisini de fazlasıyla esir almasından bunalan bir sınıfın, kendisine saldırması...Oysa bu dünyanın çalışan-ezilenlerinin intihar etmeye hiç ihtiyaçları yok. Çünkü onlarda başka bir duygunun tohumları var; bir burjuvanın hiçbir zaman samimiyetle kavrayamayacağı bir duygunun. Bir insanın bir metadan daha değerli olabileceği başka bir dünyanın tohumları... Sorun, üretim araçlarının bir sınıfın mülkiyetinden çıkıp, insanlığa armağan olabilecek kadar gelişip gelişmediğiyle ilgili. Evet gelişmiştir diyorsanız 1’e, hayır gelişmemiştir diyorsanız 2’ye basın... İşte bizi hep böyle oyalıyorlar. Bu yüzden gülümseyin ama inanmayın... Çünkü Afrika, Avrupa’dan da Amerika’dan da daha gerçek. Onların Dijital Kaleleri, Da Vinci Şifreleri...var, diğer tüm insanlığınsa gerçekçi düşleri. ... 'İtibar canavarların en korkuncudur.' troçki Savaş Aslan |
![]() |
![]() |
![]() |
#277 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Eğreti
gülümsetmeyin bizi iyi şairler, sıkı yazarlar, loş odalar biz bir tek sinek göremiyoruz pencerelerinizin camlarında, *******i sayfalarınızın üzerinde gezen böcekleriniz de yoktur sizin şimdi, öyleyse aranızda gülümseyin bolca ama gülümsetmeyin bizi gülümsetmeyin bizi entel adamlar, dantel madamlar sizin raflarınızdaki kitaplar olsa olsa bizim bir tek acı küfrümüz kadar... hani ve yani kendi aranızda ne yerseniz yeyin de gülümsetmeyin bizi [kendinize] o kadar! 4.11.2004 Savaş Aslan |
![]() |
![]() |
![]() |
#278 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Karşılama
hiç gelmeyecekmiş gibi gitmiştiniz paylaşan yanımız ve gül bahçeleri 5.11.2004 Savaş Aslan |
![]() |
![]() |
![]() |
#279 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Konçerto
ruhumun taşlarına yazılar yazdım ruhumun taşlarına şekiller çizdim, çizgileri derin şekiller, ruhumun taşlarına. ruhumun taşlarına betonlar döktüm ruhumun taşlarına masallar söktüm kitaplardan okudum ruhumun taşlarına ruhumun ayaklanan aşklarına 14.10.2004 Savaş Aslan |
![]() |
![]() |
![]() |
#280 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kristof Kolomb’un Her Nesilden Torunlarına Serenat
insanoğlunun ateşi bulmasını seviyorum kadınların ve erkeklerin parlayan bir kibrit gibi aşk çakan gözlerini o ateşi, o ateşin yapabileceği her şeyi insanların özgürce duruşlarını seviyorum fırtınanın içinde simsiyah bir geminin yanan yelkenleri gibi, asi, devrimci yoksa şu fedakâr koca yaşlı dünya burjuvaların us’suz hayalleri gibi olurdu ya; her birimiz hayalleri çalınmış hayaletler gibi… lanet olası burjuvalar! gidişiniz de görkemli olacak! gelişiniz kadar 13.10.2004 |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|