![]() |
![]() |
#271 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() İster benden
Havada bulut var kar mı yağacak, Bekleriz bak akşamdan ay doğacak. Kınalı ellerle inek sağacak, Zemheri ayında gül ister benden. Şahlandı göklere güzelim kır at, Ne ki otomobil nedir bu sürat. Akar delicesine sanki Fırat, Kapatmış tipi kar yol ister benden. Küçük bir fidan yeni açacak, Tomurcuklanıp bak güller saçacak. Sulanmayıp kuruya mı kalacak, Kurumuş kökleri dal ister benden. Bozulmuş lisanı bozulmuş dili, Yaman günde Hasan bilinmez hali. Çıkmaza düşülmüş çıkılmaz yolu, Akmaz göle suyu sel ister benden. Hasan Demirci
![]() |
#272 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() İşi tembelin
Hele dinleyin size bir söz söyleyim, Acep nasıl olur işi tembelin. Çalışmaz gezmeyi üstünlük sayar, Kurtulmaz beledan başı tembelin. Takar kafasını bir işe gitmez, Görmez işini ölür bir el atmaz, İnsandan utanmaz söz tesir etmez, Nerelerde kalır leşi tembelin. İncitmez kendini döner dolaşır, Bak bir hastalıktır hemen bulaşır, Çocuklar açtır evde dolaşır. Kesilir ekmeği aşı tembelin. Yeter Hasan aklı bu kadar almaz, Bunların yüzüde hiçbir gün gülmez, Dünyada çalışmaz ahiret bilmez Boşuna geçermiş yaşı tembelin. Hasan Demirci
![]() |
#273 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kalasın
Ela gözlüm beni koyup gidersen, Görüm ki hallerde zorda kalasın. Fitne fesat eksilmesin elinden, Ayazda boranda karda kalasın. Yediğin her şey mi zehirin olsa, Miden ağırsa karında cırılsa Yetişme hekime kızakta olsa, Nice zahmetlerle çölde kalasın. Hasan der boz yılana sarılasın, Közde kavrula güneşte yanasın Ahu zar da canı yerde kalasın Leş kimi kargalara yem olasın. Hasan Demirci
![]() |
#274 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kaldım
On beşinde bir civana yar oldum Aldı zalim felek o yarı benden Erken çiçek açtım erkende soldum Sinemi yandırdı yaralı kaldım Arzumu yarıda koydurdu felek Korkuttu canımı eyledi tülek Nasılda dayansın acıya yürek Bilinmez acılarla dağlı kaldım Kahpe felek nasıl kestin yolumu Verdin toprağım taşıma selini Koklatmadın bana taze gülümü El güler oynar ben karalı kaldım Yemedim Hasan’ım taze barını Bilemedim zalim felek sırrını Kim aramaz ki gece gündüz yarını Feleğin kamçısından zağlı kaldım. Hasan Demirci
![]() |
#275 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kalırsın
Mevsimler baharı çağır caymasın Çiçekleri erken açar koymasın Kar üstüne yağar ayaz değmesin Dökülür daneler barsız kalırsın Meyvesi içinde barı içinde Arpası buğdayı darı içinde Mevsimler değişir bahar içinde Eksilir sevgiler yarsız kalırsın Besleme kötüyü hüsumet katar Koynunun içinde yılanı tutar Çıkarır rezillik ölümden beter Susturur sözünü dilsiz kalırsın Yazar hasan dinle sözü boş değil Eser sam yeli ülizgar hoş değil İnsanı sızlatır kalbi taş değil Kurutur her yeri karsız kalırsın Hasan Demirci
![]() |
#276 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kalmadı vallah
Yaşamak istersen şehir gerek Huzuru ararsan köyün gerek Mutluluk istersen öğün gerek Kalmadı vallah kalmadı vallah Kapkaççı töre di zalim yaman Tükendi insanda vicdan iman Kesildi mecalım vermez aman Kalmadı vallah kalmadı vallah Parayla içersin kirli suyu Kurudu baksan artezyen kuyu Kötüler çoğaldı ara iyi Kalmadı vallah kalmadı vallah Derdine düştü herkes geçimin Faydası yoktur artık seçimin Değişti bozuldu şekil biçimin Kalmadı vallah kalmadı vallah Hasan’da derdini yaz kağıda İsteyen benzetsin bir ağıda İster bola git istersen kıta Kalmadı vallah kalmadı vallah Hasan Demirci
![]() |
#277 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kalmamış
Böyle yaşamanın tadı kalmadı, Yalan söyler sözde doğru kalmamış. Aç yaşar tok gezer aklım almadı, Suçu doğru tasdik eden kalmamış. Sözler verip de sözünden dönenler, Doğruyu bırakıp yanlışı ararlar. Sırat köprüsünde hesap sorarlar, Suçu doğru tasdik eden kalmamış. Adam değil basit gönül kıranlar, Suçsuzdan sus diye hesap soranlar. Neşterli yarayı ilaçsız saranlar, Suçu doğru tasdik eden kalmamış. Hasanım doğru söyler sözden yanar, Haksızlar bir olur haklıyı kınar. Gündüz gece geçer ay sene döner, Suçu doğru tasdik eden kalmamış. Hasan Demirci
![]() |
#278 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kara günün
Yağmaz yağmur mevsim kurak Suyun akmaz kara günün Yakın yolun olur ırak Yazılacak her bir anın Güneş kızgın narı yakar Yaş topraklar kuru çıkar Herkes başka yana çeker Kazılacak her bir yanın Hasan daha umut bekler Boşa gitti bak emekler Temennimiz bol dilekler Çözülecek her bir sorun Hasan Demirci
![]() |
#279 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kara toprak
Nice gelip gidenleri, Müjde verir dönenleri. Suçlu suçsuz olanları, Koymuyor gör kara toprak. Nasıl canları yedide, Bir hasta bir sağ dedi de. İnsanla yalan Dünya da, Doymuyor gör kara toprak. Bunca çalışırım boşa, Adın yazarlar bir taşa. Ne bana bakar ne ona, Saymıyor gör kara toprak. Hasanım zarar yazarak, Kah boş kah dolu gezerek. Öldürmüş kalbim üzerek, Sesliyor gör kara toprak. Hasan Demirci
![]() |
#280 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kara şansım
Kara şansım kör talihim, Neden bana bir engelsin. Nedir günüm yaz tarihim, Niçin beni hep üzersin. Doğru sana sözüm geçmez, Lafım yanlış kapı açmaz. Sanki zehir suyum içmez, Niçin benle çok gezersin. İylik yapsan dönmez sana, Hata olur insaf bana. Kasıt arar sözüm ona, Niçin beni çek yazarsın. Doğrum bana öz sermaye, Eğri gözle hor görmeye. Hatır gönü lü kırmaya, Niçin hileler dizersin. Hasan kızmaz sende anla, İşin yapar şeref şanla. Gel sende bir beni dinle, Boşa kuyular kazarsın. Hasan Demirci
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|