![]() |
![]() |
#271 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Beklenti
Alan sensin, veren sensin. Alanlardan eyle bizi. Gönüllere giren sensin Bulanlardan eyle bizi. Hakka aşık deli gibi Bazen derviş veli gibi İnsanlığın gülü gibi Kalanlardan eyle bizi. Herkes çoban herkes mesul Olmak lazım mutlak asıl Asım’a yaraşır nesil Olanlardan eyle bizi. Kibrini kır hakka eğil Hem de anlat kasaba il İnsanlık makamda değil Bilenlerden eyle bizi
![]() |
#272 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Beklenti..(Belki) .....
Bir iki saymayı bırak da yürü Namlunun ağzında tutarlar beni Yorgunum, katardan kalmışım geri Diyardan diyara atarlar beni. “Değiliz” demeye varmıyor dilim Durum, vaziyetim bu kadar elim Allah’ım ne kadar talihsiz kulum Geçmez akçe ile satarlar beni Çamurdan bir adam ve başında taç Tebaa perişan, çoluk çocuk aç Ne toku hür gördüm, ne acı muhtaç Muhtaçlar cemine katarlar beni Edeple kızaran yüzü vururlar Hakikati diyen sözü vururlar Ve hakka yönelen özü vururlar Medeni yamyamlar yutarlar beni Nefsimi gemleyip kul edebilsem Gönlü gönülsüze yol edebilsem Şu acı sözleri bal edebilsem Belki korkuluğu çatarlar beni.
![]() |
#273 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bekleyiş
Ovalar yaslanır, sislenir dağlar Güneş gölgesine sığdığı günde Ölüler dirilir ve ölür sağlar Zulüm sahibini boğduğu günde Gerçeği bilmeden çıkar yasına Aldanır herkesin ağlamasına Ekmeğini yiyen kusar tasına Yeryüzü gökleri sağdığı günde Bir umut uğruna yıkar yuvayı Yitirir güneşi kaybeder ayı Umutsuz haykırış sarar ovayı Karıncalar göğe ağdığı günde Sılasını özler gurbetten gelmez Sızlanır iniler ve lakin ölmez Bir umut ışığı yanar mı bilmez Göklerden çekirge yağdığı günde Ölüm fermanına karalar bağlar Kurumuş kör gözde ırmaklar çağlar Bir başka ses olur dağlar mı ağlar Anası kızından doğduğu günde
![]() |
#274 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ben de Severim
Beni hiç kimseyi sevmez sanmayın Ülkü denen elâ gözlü yâr benim Gülmüyorsa yüzüm, bana yanmayın Turana çekilen ahu zâr benim Türkü sever ve de türkü överim Kader bana gül demezse, döverim Ben turanı Türklük için severim Anadolu milletime dar benim Dağı bilmem, bayır demem aşarım Türk’e kement vuruluyor, şaşarım Bir ölürüm, bin dirilir yaşarım Turan diye yüce ülküm var benim Gün gelir Buhara,Türkistan’da şen Bülbül olur şakıyarak ötüşen Kaleli der,Türkeli’nde yetişen Ağaç benim, yaprak benim, bar benim
![]() |
#275 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ben Geleceğim
Çoktandır görmedim, özledim seni, Gergefi çabuk ger, ben geleceğim. Uzaklarda durma, ağlatma beni, Sen gelmezsen eğer, ben geleceğim. Bunca yıldır aynı dilden okurduk, Al üstüne ak hilaller dokurduk, Nere gitsek, coşkun seldik, akardık, Birliği Hak öğer, ben geleceğim. Kara gözlüm söylediğin sahi mi? Çektiklerim esir yurdun ahı mı? Sen Türkmen güzeli, güller şahı mı? El vermesin değer, ben geleceğim. Güzelim, sevdiğim ağlatma, yeter. Benim çektiklerim senden de beter, Hasretlik içimde kor gibi tüter, Aşk ölmezmiş meğer, ben geleceğim.
![]() |
#276 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ben Kimim?
Anlatamam siz anlayın Yok olmadım, var değilim. Bir anıyım gelmez ayın Ben pek emin yer değilim Aleme akıl veririm Kendimi görür eririm Gerçeği az çok görürüm Hakikate kör değilim. Bir dinleyin sakin sakin Bende olmaz garezle kin Namaz, oruç tamam lâkin Beni yenen er değilim Hak bilmez, haylaz birisi Söylesem gelir gerisi Ben otağın serserisi Derviş, mürit, pir değilim. Ayı, yılı taramayın Dünyanın her yanı mayın Gökte, yerde aramayın Varlığım yok, sır değilim. Nasibimiz kıt imanda Gönlümüz hâlâ gümanda Müslüman’ım, Müslüman da Gerçekleri der değilim. Beni bulmaktı muradım Hep aradım adım adım Neyim, ben de anlamadım Zarar değil, kâr değilim Hiç kimseye yâr değilim
![]() |
#277 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ben Sağcı Değilim...
Düzene şükredip olma duacı Maviden, yeşilden, aldan öteyiz. Şu insan kılıklı sağcı, ne acı, Hiç arı görmemiş baldan öteyiz. Densize methiye yazanı sağcı Düzenin uşağı, azanı sağcı Zil- zurna sarhoş gezeni sağcı Huzuru kemiren haldan öteyiz. Muhafazakâr sağcı, liberali de Don gömlek soyunan şu merali de Kemalist geçinen bu Karal'ı da Kula kulluk eden kuldan öteyiz. Hakka doğru döner çarkımız bizim Dillerde söylenir türkümüz bizim Nizam-ı alemdir ülkümüz bizim Bunun dışındaki yoldan öteyiz. Bırakın şu sağı, giden ellolsun Hem fikrimiz, hem zikrimiz bellolsun Vatansever deyin, davâ hallolsun Biz sağcı değiliz, soldan öteyiz.
![]() |
#278 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ben Zamaneyim.! !
Dedikodu, fesat satar Asriliğe aç taşırım. Köhneyi baş tacı tutar Çakallara taç taşırım. Yalan ile dolan ile Düğümlerim palan ile Korkuturum yılan ile Uysal gezer, suç taşırım. Her gözenin suyun içmem Mazluma kapıyı açmam Dedemden kalmıştır, geçmem Hak gözetir, öç taşırım. Kulak asmam hiç öğüde Çiçek açmayan söğüde Başı eğilmez yiğide Müslüman’ım, haç taşırım. Düşünmem hiç, nice sonum Kandan, irinden her yanım İnsanım, hem Müslüman’ım Deryalara hiç taşırım.
![]() |
#279 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Benlikle Savaş
Bu dünyada rastlamadım eşine, Marifeti dilde, başta ararım. Takılmışım bir dilberin peşine, Çiçeği, çimeni kışta ararım. Hikmet-i Huda var karada, akta, Keramet bağrıma saplanan okta, Güzelliği uçuk, çatlak dudakta, Ne ela göz, ne de kaşta ararım. Her gelen emirden, giden ömürden, Gözler alev alev, gönül kömürden, Hiddet bilmemekten, sözler demirden, Huyda yumuşağı taşta ararım. Bu arzu, bu sevda değil ki yeni, Ne yaşı, ne boyu, ne de var eni, Menzile yürürken yitirdim beni, Ben beni hayalde, düşte ararım. Hayat olmamalı sazlık, samanlık, Ömür bir saniye, ömür bir anlık, Günün yüzü soğuk, ayın karanlık, Güneşi gecede, loşta ararım. Hevesim bir çiçek tattım olmadı, Dünyayı bir pula sattım olmadı, Bugünü, yarını yuttum olmadı, Çareyi bir damla yaşta ararım. Hasretim çoğaldı, çilem büyüdü, Kaleli gönlüme verdim öğüdü, Hilale sevdalı nice yiğidi, ‘Beni’ yenen her savaşta ararım.
![]() |
#280 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Beş Bin Fidanlık Bağ…
Ocağı yanıyor, duman tütmüyor Sevda bahçesinin gül yok içinde Seni anlamaya gücüm yetmiyor Karanlık gönüller yol yok içinde Hasret çıra gibi, gözlerde isi Dağılmaz bir türlü gönlümün sisi Limana yanaştı, hasret gemisi Leyla var, mecnun var, çöl yok içinde. Arzu kızgın, anı kırgın divanda Göklere savrulur sevgi o anda Kırk yayla çiçeği, sırlı kovanda Arı vızır vızır, bal yok içinde. Meftunu olduğum bülbül sesinin Biçare kavalın inlemesinin Gönül yaylasının, aşk bahçesinin Kara var, kızıl var, al yok içinde. Dağa bakar, bağda gülü soldurur Göklerde aratır, yerde buldurur Sevda pınarından hasret doldurur Her türlü sitemin, gel yok içinde. Hasretler kavuşur, ağarınca tan Ebedi gurbetin koynunda yatan Aklın dizginini elinde tutan Sultana sevdalı, kul yok içinde.
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|