![]() |
![]() |
#271 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57919
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bir Avuç Mutluluk
insanın yaşaması gereken bir avuç mutluluk hepsi bu ötesi hayatın oyunu. ve hiçbir zaman olamadı bir bardak su kadar ne bulduksa kendi kendimize ne bulduksa olamadı bir sıcak güneş gibi bir damla yağmur kadar tersini söyleyenler hep namussuzlar oldu hala da namussuzlar 28.11.2006 Savaş Aslan
![]() |
#272 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bir Garip Eser
baktım elinde bir kalem -tedirgin de duruyor- sordum, ne oluyor? şiir, dedi yazıyorum da.. baktım, bir kaç satır sayfada mesela: 'gittin benden gelsen biraz ne olur ki kalsan belki... öpsen bir de kim ne der ki' nasıl? dedi ne? dedim şiir? dedi nerde? dedim ne? dedi şiir? dedim nasıl! ? dedi dili mi titredi ne... ya da bana öyle geldi sonra duydum ki eserini herkes sevmiş; zaten istediği de buymuş ıslatıp dursa da ağzında gördüm, kalemi kuruymuş 27.3.2004 Savaş Aslan
![]() |
#273 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ç(Y) ÜRÜYüŞ
dostlarım siz artık gücenseniz de söylemeliyim yıkılıp gitmişsiniz… sadece ayaklarınız basıyor dünyaya aklınız vahşi bir hayvandan da yavan; bu dünyadan anlamayan ve bir çamurun içinde yaşayıp, insan olduğunu sanan 13.11.2007 Veya şöyle denebilir, cehennemi çok uzakta aramayın, çünkü içinde olabilirsiniz. - Y'den sonra boşluk yok ama eklerken bu şekilde kabul ediyor. Ve bütün harfler büyük olarak eklenemediğinden başlıktaki bir harf küçük. Savaş Aslan
![]() |
#274 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Süre Hep Böyle
bir süre hep böyle hiçbir şey olmayacak, bir süre hep böyle gezinecek insanların ayakları yerde mavi bir taş bulacaklar gökyüzü sanacaklar bir süre hep böyle her şeye ille ki kanacaklar bir süre hep böyle ağaçların gülümsediğini görmeyeceğiz yaptıklarımıza [otoban asfalt tekerlek eni sonu ülke eni sonu devlet, bir süre hep böyle kalbimiz sınırlardan geçecek] bir süre hep böyle cüzdanlarımız olacak içinde et içinde ekmek içinde özgürlük içinde adalet ve açlık ve allah ne verdiyse ve kısmet, bir süre hep böyle alınteri değil minnet bir süre hep böyle düşleri unutacak aklımız belki sol yumruklarımız bile… denizin üstünde martılar uçarken gözlerimiz camekânlarda olacak, bir süre hep böyle camekânlar gözlerimizde bir süre hep böyle çocuklarımızın kanatlarını kıracağız; hayal eder de uçmak isterler diye [bir süre hep böyle yalnızlıklarımız olacak aradığımız bir şey olacak, bir süre hep böyle ayrılıklarımız olacak aradığımız bir şey olacak] bir süre hep böyle ceplerimizdeki kimliklerimiz gibi yüzlerimiz onaylı, sebeplerimiz tanıdık sonuçlarımız aynı bir süre hep böyle tutup da anlamayacak çoğumuz her şeyi birdenbire, bırakmayacak elindeki taşı bakmayacak gökyüzüne bir süre… sadece bir süre, hep böyle 31.5.2004 İstanbul Savaş Aslan
![]() |
#275 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çarber
Özgürlükçü düşüncenin karşısındaki güçlerin ve onların bilinen her isimdeki insanlıktan çıkmış yandaşlarının hayata bakışımızı marjinalleştirmelerine izin vermemek gerek. Ki, marjinallik konusunda, ben bugüne kadar hiçbir zaman marjinal olmadım ve değilim. Sıkça kullanılan o olumsuz anlamıyla, asıl marjinal olan kapitalizmin kendisi. Asıl marjinal olan açlık sefalet ve cehalet. Asıl marjinal olan bir kişinin sabah kahvaltısının bir başka insanın aylık geliri olması. Bütün bu sözde ihtişam içindeki fakirliğin ortasında, bütün üretimin, genelleştirme arayışlarından çok, “zengin” denilen bir avuç parazitin korunmasına ve lüks tüketimine yöneltildiği, indirgendiği bir ortamda, devrimci düşünceleri marjinal bulmak ya kölece bir zihniyete sahip olmayı gerektirir ya da olsa olsa bir hamkafalılıktır. Savaş Aslan
![]() |
#276 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çürümüş Bir Ülkenin Duvarlarındaki Resim
ışığa gitmelisin 24.7.2004 Savaş Aslan
![]() |
#277 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Davul-Zurna
biz yüzyıllardır cennetin içindeyiz zaten; sevdamız öyle bakmayın öldüğümüze ama bakın, bu cehennem siz inanmadınız biz öldük diye 12.3.2005 Savaş Aslan
![]() |
#278 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dünyanın En Güzel Kadınına
ve ben yıldızım ve sen gecem ve ben ağacım ve sen serçem 19.7.2005 Savaş Aslan
![]() |
#279 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hayalgücü
Hayal gücünün de bir evrimi vardır. Bir sınıfın hayal gücü tekdüzeleştiğinde, kendi için yarattığı teknolojinin-görselliğin, kendi için yarattığı bilimin, edebiyatın/sanatın içine sıkıştığında, hissedip de anlatamadıklarından dolayı, hissedip de kabullenemediklerinden dolayı her geçen gün biraz daha saldırganlaştığında, sonu da yaklaşmış demektir. Yüzyıllar süren bir başlangıcın ardından belki yine yüzyıllar sürecek bir son. Ne kadar “Yaşamak, bu” dense de öğrenilecek milyarlarca şey var bu dünyada. Birlikte öğrenilecek milyarlarca şey. İşte bu gerçek insani zenginliğin önündeki tek engel, hayal gücümüzü ve potansiyellerimizi kendi için-kendi bakış açısına göre sınırlandırıp köleleştiren, kendi mekanizması ve kurumları içine hapseden kapitalizmdir. Anarşizm yeterince takıntılı ve yeterince bencil. Bu yüzden, kapitalizmin bir yan ürünü olarak günümüzün kaosu anlamında değil ama, bir sistem anlamında bir ütopya. Hem de hayal gücü tekdüzeleşmiş bir sınıfın içinden çıkmış bir ütopya. Bu cümleleri yazarken aklıma Dövüş Kulübü geldi; kendi yarattığı metalar dünyasının kendisini de fazlasıyla esir almasından bunalan bir sınıfın, kendisine saldırması...Oysa bu dünyanın çalışan-ezilenlerinin intihar etmeye hiç ihtiyaçları yok. Çünkü onlarda başka bir duygunun tohumları var; bir burjuvanın hiçbir zaman samimiyetle kavrayamayacağı bir duygunun. Bir insanın bir metadan daha değerli olabileceği başka bir dünyanın tohumları... Sorun, üretim araçlarının bir sınıfın mülkiyetinden çıkıp, insanlığa armağan olabilecek kadar gelişip gelişmediğiyle ilgili. Evet gelişmiştir diyorsanız 1’e, hayır gelişmemiştir diyorsanız 2’ye basın... İşte bizi hep böyle oyalıyorlar. Bu yüzden gülümseyin ama inanmayın... Çünkü Afrika, Avrupa’dan da Amerika’dan da daha gerçek. Onların Dijital Kaleleri, Da Vinci Şifreleri...var, diğer tüm insanlığınsa gerçekçi düşleri. ... 'İtibar canavarların en korkuncudur.' troçki Savaş Aslan
![]() |
#280 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Eğreti
gülümsetmeyin bizi iyi şairler, sıkı yazarlar, loş odalar biz bir tek sinek göremiyoruz pencerelerinizin camlarında, *******i sayfalarınızın üzerinde gezen böcekleriniz de yoktur sizin şimdi, öyleyse aranızda gülümseyin bolca ama gülümsetmeyin bizi gülümsetmeyin bizi entel adamlar, dantel madamlar sizin raflarınızdaki kitaplar olsa olsa bizim bir tek acı küfrümüz kadar... hani ve yani kendi aranızda ne yerseniz yeyin de gülümsetmeyin bizi [kendinize] o kadar! 4.11.2004 Savaş Aslan
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|