![]() |
![]() |
#271 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Tekno-mono-toloji (Deneme)
Tekno-mono-toloji Değişiyor dünyamız dostlar,küreselleşiyoruz,yakında kürek gibi olacağız belki de bir tutanımız olmayacak böyle gidersek,dostluklarımızı farkın da olmadan çürütüyoruz,aile hayatımızı,yakınlarımızı bile arayıp sormaz olduk,tam bir tekno-monolog oluyoruz.Bilgisayarlar,cep telefonları,digital tv,vcd,dvd ler derken evden bile çıkamaz olduk,her tarafımıza sanallık bulaşmakta,belki de en güzel günlerimiz bu günlerdir,sular hala berrak akabiliyor,gökyüzünü hala mavi,görebiliyoruz,yeşilin tonu fazla değişmedi,kelebekler henüz yok olmadı,ateş böceklerini uzun zamandır göremiyorum,çeşit çeşit kuşlar vardı bir çoğu yok oldu,üzüldüğüm tarafı bizden öncekiler en güzellerini gördüler,bizde bazılarını gördük,ya bizden sonrakiler? Elektriksiz köyümüz vardı yıl bin dokuz yüz yetmişler ve hala var uzaklarda bir yerlerde bilmediğim ama bazen yaşamak için özendiğim,televizyonsu evler,mutfakta tel dolaplarda saklanırdı yiyecekler, ama öyle güzel sohbetlerimiz vardı ki kandil ışığında,mum ışığın da,akşamları etrafında toplanır sohbetleri beklerdik dedelerimizin masalsı anlatımları başka diyarlara sürüklerdi bizi,hani anka kuşu vardı gak et,guk su,Atatürk ü anlatırlardı eeeee yakınen görmüşler,harpleri anlatırlardı demli çay nezaretinde bir farklı tat alırdık yaşamışçasına.Şimdi parçalandı ailelerimiz bir bir başına buyruk özgürce yaşamak niyetine Tekno-monolog olup çıkılıyor,bir çoklarımız artık yolda yakın akrabamızı görsek yanımızdan geçse tanımaz durumdayız,biz belki zurnanın son deliğiyiz,ya bizden sonrakiler bir kardeşim vardı ama yüzünü görsem tanımam diyecek duruma gelecekler sanıyorum,yeni nesil bu tatları üzülüyorum ki alamayacaklar,bir çok şeyi sanal olarak bilecekler,karasabanı,ibriği belki de MÖ den önceden kalma sanacaklar ama hala bir yerlerde kullanılmakta,gidip görmeleri lazım şu bilgisayarın başından bir kalkabilseler, Hani beyinler büyüyor diyoruz ya Hep ten uydurma çok şey biliyoruz yanılgısına kapılacaklar korkum bu. Teknoloji ne güzel şey,lüküs hayat gibi,çok iyi bir şeydir doğru ve zamanında kullandıktan sonra,pembe dizilere kapılıp gidilirse pembeleşmeler başlıyor bazen teknolojide safi kirlilik olabiliyor,kirletiyoruz kendi ellerimizle dünyamızı yahu bende teknolojiyle size ulaşıyorum gülümsedim,teknolojiyi iyi kullanıp sonra tekno-monolog olup bizi / sizi sevenlerin,ailemizin,dostlarımızın çevremizin varlığını unutmayalım. Şair / Yazar: Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli “Mum ışığında” 02.12.2003 |
![]() |
![]() |
![]() |
#272 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Temmuz Akşamları
Temmuz Akşamları Anarım hep el ele gezdiğimiz Temmuz akşamlarını Gün batımında,ruhumu okşayan ılık yaz rüzgarlarını En güzeli de beraber yıldızlara baktığımız anlarını Ben çok severim Temmuz akşamlarını Ay daha büyüktür,başka bakar gökyüzünden Yıldızlar sanki dans eder,biz onlara bakarken Buzlar erir,sıcak duygular geçer kalbimizden Ben çok severim Temmuz akşamlarını Kumsal ve aşk bir başkadır Temmuz akşamlarında Yakamozların ışıltısı,kızıl gün batımı akşamlarında Duyguların şımarıp engin denizlere yol aldığında Ben çok severim Temmuz akşamlarını Burhan KÜÇÜK Kdz.EREĞLİ Burhan Küçük |
![]() |
![]() |
![]() |
#273 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ten ağlar
Ten ağlar Yağmur ten-ağlara yağıyor Havada bulut yok Bir sevda kalbe düşüyor Telefonun ucunda kadın yok Aşk mabedine giriyor Lambaları kalmış yanık Alaca karanlıkda Sarmaşıkların arasında Yılanlar tıslıyor Bülbüller nede güzel ötüyor Aşka çağırıyor güller Mevsimlerden sonbahar Düğümlenmiş bütün diller Kördür sonbahar Görünmeyenler,görünüyor Yağmur ten-ağlara yağıyor Havada bulut yok Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli Burhan Küçük |
![]() |
![]() |
![]() |
#274 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Tohum ek
Tohum ek Boş durmasın toprak Bir tohum ek Kaf dağının ardında Bir bulut.. Ha geldi... Ha gelecek... Ha yağdı... Ha yağacak... Bir tohum ek Boş durmasın toprak Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli Burhan Küçük |
![]() |
![]() |
![]() |
#275 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Tokmak
Tokmak Şu davulun tokmağı olsaydım Sabaha kadar geceyi dövseydim Horozları bile uyandırsaydım Sonra bir güzel uyusaydım Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli-22.10.2004-04:00 Burhan Küçük |
![]() |
![]() |
![]() |
#276 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Toprak
Toprak Toprak deyip geçme Başak verir Başak deyip geçme Buğday olur Buğday deyip geçme Ekmek olur Ekmek deyip geçme Can olur Can deyip geçme Toprak olur Toprak deyip geçme Mezar olur Mezar deyip geçme İçinde yatan olur Yatan olur deyip geçme Toprak olur Buğday olur Yoluna ne canlar Feda olur Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli Burhan Küçük |
![]() |
![]() |
![]() |
#277 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Tökezlerim
Tökezlerim Yok mu bu şehrin kaldırımları Gece sessiz sedasız yol verir Araba farları,sokak lambaları Alır götürür beni başka diyarlara Beynimdeki yalnızlık şarkıları Kaç kez tökezlerim kim bilir Hayalime düştükçe Yarin yarı açık dudakları Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli-27.10.2004 Burhan Küçük |
![]() |
![]() |
![]() |
#278 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Tutmasam
Tutmasam Tutmasam kendimi Belki de çıldırırım Gönlüme.. Ya söz geçiremezsem, Kıyamet o zaman kopar Yalnız kalırım.. Rahat olmayan ruhum acabalarla dolu düşüncelerle Boğulurum... Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli Burhan Küçük |
![]() |
![]() |
![]() |
#279 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Tuvaldeki resim
Tuvaldeki resim Günler geçiyor hoyratca Merhabasız.. Selamsızca Güller açar gönlümde Solar susuz Bak ormanlar eriyor Çaresiz.. Kasvetsizce.. Maviye siyah bulaşıyor ince ince Fırçasız Tuvaldeki resim Anlamsız Bakınca... Kayboluyor Ve benim, senden Gitme vaktim Sessizce.... Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli Burhan Küçük |
![]() |
![]() |
![]() |
#280 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Tuvaldeki şiir
Tuvaldeki şiir Şiir çizdim tuvale Yazdım gülleri Dize dize yıldızları Arasına nokta,virgül Ne varsa koydum Çizdim ince sızıları Ve üzerine çektim Gökteki yıldırımları Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli 24.10.2004 Burhan Küçük |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|