![]() |
![]() |
#271 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Sevgi zamanı
İnsanların sevgi olur mezhebi Can içinde canı bulduğu zaman Öteki dünyaya kalmaz hesabı Verdiği ikrarda durduğu zaman Çalış kazan yetim hakkını yeme Sözün özlü olsun yüzünden deme Ne hakim kalırdı nede mahkeme Vicdana mahkeme kurduğu zaman Sevgisiz geçtiyse o günler eyvah Sevin diyor bize o yüce ALLAH Ordular dağılır kalmazdı silah İnsanlar kavgasız kaldığı zaman Ne sarayı olur ne tacı olur Ne soyguncu olur ne pacı olur Ne ayrılık kalır ne acı olur Yollardan dikeni yolduğu zaman Borani acımaz insanın aşı Herkes nefsi ile etse savaşı Kimsenin kimseye eğilmez başı Gönüllere sevgi dolduğu zaman Halil Çimen |
![]() |
![]() |
![]() |
#272 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Sevgisiz insanlar diken gibidir
Sevgisiz insanlar diken gibidir. Batar gelir, batar gider emmoğlu. Ölüsü dirisi beş para etmez. Yatar gelir yatar gider emmoğlu. Gözü bakar hedefini göremez. Bin söz verir birisinde duramaz. Hiçbir zaman sürüsü bulamaz. Katar gelir katar gider emmoğlu. Kendi menfaatına yola koyulur. Haram yerken lezzetine bayılır. Hayvan gibi sınırlarda yayılır. Yutar gelir yutar gider emmoğlu. Aşık Borani’yem haline yazık. Ahretine almaz eline azık. Vicdanları yoktur insana kazık. Atar gelir atar gider emmoğlu. Halil Çimen |
![]() |
![]() |
![]() |
#273 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sevgiyle oturup sevgiyle kalkmak
Herkes yatağından sevgiyle kalksa Gönül sobasını sevgiyle yaksa Herkes birbirine severek baksa Bu dünyada kavga dövüş olur mu kalkınca yüzünü sevgiyle yusa kin yerine kalbe sevgiyi koysa herkes nasibini sevgiyle yese Bu dünyada kavga dövüş olur mu İnsanlar sevgiyi eylese vatan sevgiyle kalkmazmı sevgiyle yatan gül eder dikeni sevgiyle tutan Bu dünyada kavga dövüş olur mu sevgidi birliğe çağır herkesi işitsin insanlık hak olan sesi severek verseler en son nefesi budünyada kavga dövüş olurmu Aşık Borani'nin birlik emeli Her şeyin başında sevgi evveli Sevgi olsa dostlukların temeli Bu dünyada kavga dövüş olur mu Halil Çimen |
![]() |
![]() |
![]() |
#274 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sigara gibi boyun devrilsin
Bir sigara kadar sevmedin beni Hasret duymadın bana Özlemedin beni Almadın ellerine Bir sigara kadar Yakın olamadım sana Bir sigara kadar Bir sigara kadar sevmedin beni Keyf veremedim sana Öpmedin beni Bir tütün gibi sarmadın beni Çarşaf çarşaf Big sigara kadar koklamadın beni Burcum burcum Ben ne deyim sana Cigarayın boyu devrilsin Halil Çimen |
![]() |
![]() |
![]() |
#275 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sinek ve bal
Cahilin sözünden alınmaz öğüt Kaderin üstüne fal çıkmaz dostum Sineği kovana kırk yıl hapis et İçinden bir avuç bal çıkmaz dostum Ekmek yanar gür yakarsan tandırı Yiyemezsin bal bandırı bandırı Aydında dokutsan aslı kendiri İpekli yün kumaş şal çıkmaz dostum Zarar gelmez alim aklı yetikten Çorba olmaz ekşimedik katıktan Kökleri çürümüş aslı kütükten Meyve derilecek dal çıkmaz dostum Yaşamı sakala saça bağlama Baraj yap toparlan boşa çağlama Deryalarda dövünerek ağlama Bakarsın sansına sal çıkmaz dostum Boran özümde ikilik yoktur Hakkı görmüyorsan boş yere bakdur Eline saz alan aşıklar çoktur Hakkı bilmeyenden hal çıkmaz dostum Halil Çimen |
![]() |
![]() |
![]() |
#276 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sizin içinizden biri borani
Sıfatım ne ise özümde odur Et kemikle dolu deri borani Sohbetim ne ise sözümde odur Hakikat yolunun eri borani Dertten derde boyanırım gezerim Acılara dayanırım gezerim Uyur uyur uyanırım gezerim Gahı ölü gahı diri borani İlim öğrenmektir benim muradım Ben benim içimde beni aradım Yalancı dünyada bir insan adım Hak yoluna koydu seri borani Hem sıvıyım hem kuruyum katıyım Sevgisiz gönülde nasıl yatıyım İçi sırlar dolu ben bir kutuyum Ezik gönüllerin feri borani Aşık boraniyem dertten dert kapan Sevdaya inanıp sevgiye tapan Acıyı zehiri içip bal yapan Sizin içinizden biri borani Halil Çimen |
![]() |
![]() |
![]() |
#277 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sofra duası
Soframızda nur olsun, Kaza bela dur olsun, Artsın eksilmesin, Taşsın dökülmesin, Bu hane sahipleri, Kaza bela görmesin. ALLAH’IM Bizleri dövüştürme, Değnek ile taş ile. Doldur kazanımızı, Ekmek ilen aş ile. Teşekkür ediyoruz, Verdiğin nimetlere. Ölenlere rahmet et. Çıkart selametlere. ALLAH’IM Ne olursun duy bizi! Sana yalvarıyoruz. Günahımız af eyle, Cennetine koy bizi. AMİN! Halil Çimen |
![]() |
![]() |
![]() |
#278 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sonunda bir mezar taşı
Ateşimiz kül olacak sonunda sönecek ocak Sevgi dağıt insanlara hoş görü ver kucak Dünyanın malı dünyaya hepsi burada kalacak Burda kalır malın mülkün gitmiyor ekmeği aşı Dünyanın varlığı boşa sonunda bir mezar taşı Aşk yolunda arı duru su gibi yare akmalı Neler ektik neler biçtik dönüp arkaya bakmalı Ardımızdan gelenlere temiz anı bırakmalı Burda kalır malın mülkün gitmiyor ekmeği aşı Dünyanın varlığı boşa sonunda bir mezar taşı Borani ibret alsana seni toprak bürüyecek Bu bedenin hepsi birden liğme liğme çürüyecek Ne gözlerin bakıp görüp ne ayağın yürüyecek Burda kalır malın mülkün gitmiyor ekmeği aşı dünyanın varlığı boşa sonunda bir mezar taşı Halil Çimen |
![]() |
![]() |
![]() |
#279 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Söyle canım nerdesin
ben seni görmesem de aşkımı bitirmedim gönlümün bağlarına kimseyi götürmedim ben hala bekliyorum umudum yitirmedim seni kimde soruyum yıldızlar mı söylesin bahar bitti yaz bitti daha neyi beklersin bitmeyen senelerin ayları yaktı beni gönlümdeki depremin fayları yıktı beni kaderime küstüm ben yalnız Burak tı beni seni nerde arayım bulutlar mı söylesin bahar bitti yaz bitti daha neyi bekler sin borani yem derdimden dünya bir yana ağdı kirpikler dökülüyor saçlarıma kar yağdı duymuyor sun vefasız gönlümdeki feryadı seni kime sorayım söyle canım nerdesin bahar bitti yaz bitti daha neyi beklersin yıldızlar mı söylesin aydan mı haber gelsin Halil Çimen |
![]() |
![]() |
![]() |
#280 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sözüm insana insana
Hayvana laf anlatamam, Sözüm insana insana. Başka yerlere bakamam, Gözüm insana insana. Ben insanı kabe bildim. Dünyaya sevmeye geldim. Döndüm secdeye eyildim. Yüzüm insana insana. İnsandan başka bilemem. Onu kalbimden silemem. Başkaya gidip gelemem. İzim insana insana. Borani dostluk kuramam. Kursam bir işe yaramam. Hayvana kefen saramam. Bezim insana insana. Halil Çimen |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|