![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57921
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Sıra sıra dağlar kalpleri dağlar
Yücelerden akan şelâle çağlar Topraktan fışkıran bir lâle ağlar Dağlar düğüm olmuş yolları bağlar Gurbet elden düştüm sıla yoluna Bir bilezik taktım yârin koluna Her dağın ardında bir dağ buluna Dağlar düğüm olmuş yolları bağlar Gide gide bitmez uzar menzilim Dünyânın elinde çalan bir zilim Hasretler dokudum oldu bir kilim Dağlar düğüm olmuş yolları bağlar Günler geçip gider ardı ardına Kaderin vurdum tek telli sazına Kışlar döner çölün susuz yazına Dağlar düğüm olmuş yolları bağlar Kelimeler büyür ruh ambarında Pişer hepsi bir bir hasret harında Yollar aydınlanır gönül farında Dağlar düğüm olmuş yolları bağlar
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ah bu dertler ah,
Keşke serseri bir balık olsa! Avare avare dolaşırken mavide Birden boş bir oltaya takılsa, Süzgecindeki çengel inadına hiç çıkmasa Hep olduğu yerde kalsa… Acı çekmek neymiş anlardı belki, Mahvetti hayatlar misali, Can çekişirken o balık dolu kovada!
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ah bu soğuklar
kıramıyor bir türlü acılarımı dondursun istiyorum kalbimi dondursun ki aşktan ve yalnız sevmekten yoksun kalayım ömrümce Ah bu soğuklar acılarımla bir odaya hapsediyor beni izin vermiyor yeni bir aşka daha doğrusu karşılıklı ilk aşka sevilmek istiyorum yalnız başıma ve sevmek istiyorum bütün bedenimle çünkü titreyen yüreğim dayanamıyor artık sevmeye Ah bu soğuklar doğallıktan uzaklaştırıyor beni yalan geliyor üzerime giydiklerim, yalan geliyor bu geçici üşümeler ortasını bulmaktan da korkuyorum çünkü kimse olmaz yanımda iyi biliyorum Ah bu soğuklar yalnızlığımı donduruyor sadece ve taşıyor onu baharlara yazlara çiçeklerin arasında yalnız dolaşmaktan nefret etmişimdir hep ama ben hiç tadamadım sevgilim kolumda çiçeklerde gezmeyi kısacası hiç sevgilim olmadı benim. Ah bu soğuklar gidince yaralar bırakıyor kalbimde hiç sevilmemenin yaraları en büyükleri bir de bu yaralarım sıcakta gevşeyince düşünmek bile istemiyorum bu gerçeği ama onlarda kapanıp gidiyor yeni bir aşkta aldığım red cevaplarının yanında işte o zaman kolumdan çekip götürüyor beni yalnızlık bu amansız soğuklara.
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Düğmeye basılıyor silahlar patlıyor insanlar ölüyor
Birtaraf için için ağlarken öbür tarafda gülüyor Aceba bulunmak istenen dünyalardamı böyledir Yoksa onlar insanlarına dahamı çok önem veriyor İnsanları yoktan var eden bir Allahımız değilmi Hatırlamıyorlarmı babaların babası hazreti ademi İnsanların başı bir anadan bir babadan başlarken Savaşlarmı güzel olur yoksa barışla sevgilermi Soruyor insan kendi kendine bu düşmanlık nedir Elbetteki suçlular bu düşmanlığı körükleyenlerdir Varsın insanlar ayrı ırktan ayrı dinden olsunlar Barış demek insanların içindeki merhamet ve sevgidir İnsan hayvanlarla savaşsa bile için için acınır Onun canını almaktan ister istemez kaçınır Oysa hergün dünyada binlerce insan can verirken Silahların daha modernleri imal olup satılır Allahım bitsin bu dehşet nerede olursa olsun Barış gelsin dünyaya gönüllere sevgiler dolsun İnsanların değeri büyüktür kıymetini bilsinler Devletler barışın çaresini mutlaka arayıp bulsun
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() On üç Mart , ramazan teravih vakti,
Müminler sel gibi camiye aktı, Şehir secdelerle yıkanacaktı, Yıkılarak viran oldu Erzincan, Gül idi, sarsıldı, soldu Erzincan. Binalar yıkıldı, kurudu bağlar, Gözyaşı dikmekte bulutlar, dağlar, Fırat coşkun Fırat, hüzünle çağlar, Ah ü figanlarla yandı Erzincan, Çileye boyanan candı Erzincan. İçli bir ağıtı yaktı Şelâle, Tutuştu yürekler, Erzincan ile. Günler gece oldu, ******* çile, Ah derim, yanarım, canım Erzincan, Kurudu: gözyaşım, kanım Erzincan. Kimi vefat etti, muhtaç duaya, Kimi hasret kaldı, ana babaya. Yüzlercesi birden Terzibaba’ya, Beyaz kefeniyle girdi Erzincan, Yüklendi; acıyı, derdi Erzincan. “Erzincan’da bir kuş...” kolu kanadı, Kırılmış, göklere çıkar feryadı, Yanık bir destandır, Erzincan adı, Adın acım, dört bir yanım Erzincan, Dualar seninle canım Erzincan.
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sevmiştim yıllarca tüm insanları
Yaradan sevgimin temel taşları Dolunca kalbime aşkın gözyaşı İsyan etti gönlüm vefasızlığa. Her şeyin temeli sevgi demiştim Dağları çölleri sevgiyle aştım Bir gün ben de yüce aşk’la tanıştım İsyan etti gönlüm vefasızlığa. Vefasızlık benim kaderim dedim İnatla sevgiyi aradım durdum Karşılık bulmadım, yine de sevdim İsyan etti gönlüm vefasızlığa. Dünyadan ayrılma vakti gelirse Kahrolurum artık sevemem diye Bilirim kaderim bu tekerleme Ah etmem giderim, vefasızlara...
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yoksa canım batacak dikenin,
Solsa bağları meramin, Bitse Türküsü sevdanın, İsyan edemem Ah Gülüm! Sen aşığın çoban yıldızı! Sevdası, gönlümün nuru Ayrılığın sanki alın yazısı, Titretir beni. Ah Gülüm! İbresi pusulanın seni gösterir İlk üç halinde sen yaşarsın, Değme sakın bana yanarsın. yangınım seni söyletir Ah Gülüm! Zorlandım tarif ederken seni Yaşamayanın bilmeyeceğini, nerden bilirdim ki; tam aşık oldum derken senden ayrılacağımı Ah Gülüm!
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ah gülüm ah ,nerdesin şimdi.
Hangi gönülde,yadellerde hangi köşede.. Bilmezdim,bilmezdim gülüm sensiz bu şehrin bu kadar tatsız ve hergün bir anlıkta olsa o gül yüzünü görmek için gelip geçtiğim bu sokağın böyle anlamsızlığını... Bir bilsen buraların sensiz böyle nasıl öksüz ve çaresiz kaldığını.. Ah gülüm ah,keşke söyleyebilseydim, seviyorum diyebilseydim ve sende sevseydin benim seni sevdiğim kadar.... Çiçekleri sevdiğini bilseydim gül olup bitmezmiydim pencerene, gül bahçelerini,demet-demet yapmaz mıydım lalezarları... Denizleri sevdiğini bilseydim,akvaryuma sığdırmaz mıydım okyanusları, akmaz mıydım gözlerinden yudum yudum kalbine, dökmez miydim yıldızları ayaklarının dibine, bir de beni sevdiğini bilseydim.,Bir gülüşüne canımı vermez miydim be gülüm. Ah gülüm ah, Yolları sevdiğini bilseydim,bütün sokakları,caddeleri kiralar,adımını bastığın her yeri önüne sererdim. Bu hayata doymadığını, yaşamak istediğini bilseydim., başında nöbet tutardım,Azrail gelince oturur pazarlık eder o da olmazsa çok çok kendi canımı verirdim..Ama sana dokunmasına izin vermezdim... Ya da benim gibi bu hayattan bıktığını,ölmek istediğini bilseydim., Senden önce giderdim,ahireti fethederdim. Cehenneme ben gider kendimi ateşlere atar ve bir not bırakırdım. --Gülüm gelirse,benim nazlı çiçeğim gelirse günahlarını bana yazın ve cennete gönderin derdim, gerekirse meleklere silah çekerdim.Ama sana dokunmalarına izin vermezdim.... .............................. Tövbe gülüm tövbe. yaradanın işi bunlar iyi bilirim. Ama sende beni anla,sende beni sev be gülüm Seni Seviyorum yemin ederim. Şimdi içtiğim suyun her yudumunda sen varsın. Yediğim ekmeğin her lokmasında, okuduğum ve yazdığım her şiirin satır başında, ve yokluğuna ağlarken yanaklarımdan süzülen her damla gözyaşımda... Sen varsın.. AH GÜLÜM AH...
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Tökezleyen bir çıkmazın en tümsek derinliğindeyim,
Bu çıkmaza bir çıkış,bir hayat köşesi... Bunalımın göbeğinde,sorunlarla boğuşan dar boğazım, Dar boğaza tek çarem,birtanem,hayatımın neşesi...
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ah istanbul, beni inciten şehir
kalbimin kırık kalpli kızı başımda sevda yellerinin estiği yüreğimin buz kestiği şehir sevda burcunda değil kalbim yak bir mum umutsuz, ışıksız kaldım şarkılarda dokunur oldu hüzün hüzün üstüne yağmur yağmur üstüne şemsiyemde yok ah İstanbul, beni inciten şehir gençliğimin ince sızısı öksüz çoçuklar geziyor şimdi içimde yalınayak kanadı kırık güvercinler hasretim üşüyor, yüreğim çırılçıplak ne hüznümü paylaşacak bir yakınım var artık ne günahımı yakaracak bir tanrım ben bu kimsesizliğimi alıp kimlere gideyim bütün dinlerden kovuldum elifi solmuş bir gül şimdi düşlerimi yasladığım sahiller karanlık yüzlü adamlar külhan sokaklarında çekip gitmiş yorgo'lar, jozej'ler, dimitri'ler yarım kalmış düşleri beyoğlunun kaldırımlarda parçalanmış bir gül ve solgun anılardır şimdi yerlerde sürüklenen bütün yıldızların sönük denizin kirlenmiş nerede o güzel kokuların İstanbul sevgilimin saçlarında taşıdığı bahar yüreğimi sırtıma vurup bilki çok uzak ülkelerden geldim acıyla iki çığlık arasında bırakma beni bilirim hiç bir kıyıya çıkamam artık martılar da öldü denizini yitiren bir martıyım ben gözlerim yalnızlığın hüzün teknesi fırtınalarda bir yanı zifir kıyılarımın bir yanı zehir hiç bir limana çıkamam artık ey der yakarım yüreğimi yalnız balıklar görsün yalnız balıklar öpsün diye gözyaşlarımı ah İstanbul, beni inciten şehir sevdiğim kız da yok artık yakamda taşıdığım karanfil de ben bu yanlızlığımı alıp nerelere gideyim
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 4 (0 üye ve 4 misafir) | |
|
|