![]() |
![]() |
#2811 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Yar gönül kapısını yapmış demirden,
Uğraşman nafile geçer ömürden, Ya hayattan vaz geç, ya da o yardan, Pas tutmuş kilidi de, yerinde bırak... Ne sözüne inan onun , ne bakışına, Bir kibrit çak anılarının her nakışına, Aldanma sen onun ağlayışlarına, Yarana tuz bas, acını derinde bırak... O bir kumarbazmış, hem çok hilekar, Oynadın kaybettin saysan ne çıkar, Sevdası büyüdür de içini yakar, Koy kendini yaksın, onu narında bırak... O aşktan anlamaz, o sevmeyi bilmez, Adı vefasız olsun, ondan yar olmaz, Boş koy kalbin, bil ki onunla dolmaz, Zor olsa da unut, onu günün birinde bırak... 26.01.2006 Taşkışla/Taksim
![]() |
#2812 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Demiştim aslinda...
İnanmiyorum rahat uyuyacağina, Çünkü biliyordum Okudugum herbir şiir, Gelip konacak yanaklarina Islanan yanaklarin döndürecek seni Bir o yana Bir bu yana Kalktiğinda bir kabus göreceksin Çünkü, uyanmiş olacaksin. ........ Ben yaninda değilim artik Öpücüklerim bitmiş olacak. Binlerce şiir yazarim bu akşam Haydi sen git! Geri getirecek melekler seni Kürdili hicazkar makamindan bir gazelle Sen Zeybek kizina Sen uykulu olacaksin Zeybek dillim. Onlar seni taşiyip şiir kollariyla Bana serpecekler İşte, o zaman uyanirsan eğer, Hayır!.. Uyanma! Çünkü istemiyorum bir ayrilik daha... Zaman, bitecek... Uyandiğina ve ayrilacağimiza Üzüleceğiz. Üzülmek düşmesin bize sevgili... Boğulsun denizler ortasinda Dalgalara yem olsun Kapişsinlar köpek baliklari Biz onlari, seyrediyor olalim gökyüzünde. Ve bu akşam, uykulu haline bakarak Bir kitap yazabilirim İçi şiir dolu İçi seni uyandiran.
![]() |
#2813 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ölüyorsun farkında değilsin
Uyan artık ölüm uykusundan Senin ne sevmeye ne de sevilmeye hakkın var Bu saatten sonra Hala uykudasın Uyan artık öleceğini gör Bedenin verdiği sinyalleri algıla Bedeninde oluşan izleri gör Artık susup ve sessizliğe bürünüp Kenara çekil Konuşmayı unut Düşünmeyi unut Sevmeyi sevilmeyi Unut Hayallerinden ideallerinden vazgeç Bir anlamı yok Yolun sonuna yaklaştın Artık bunu anla Mantıklı düşünen birisini Vereceğini hesapları düşün Yaptıklarını Yaşadıklarını Düşünüp yaptığın hataları Düşün Geldiğin bu noktayı kabullen Artık yolun sonundasın Kimseye ne umut ver nede sev Terk edip gideceğin halde Sana bağlanmasına izin verme Son günlerde kalbinde açan çiğ tanesini Kendinden uzak tut Onunla hayata bağlanmayı düşünme Yarın onu üzeceğini düşünüp Uzaklaştır kendinden Bir ay parçası kadar güzel yüzünü Su kadar dingin ruhunu Üzmeye hakkın yok Sevsen de sevilsen de artık yolun sonu geldi Aklını başına topla Gidicisin bunu unutma Kimseyi üzmeye kırmaya hakkın yok Hak helaldir iyi bir gülümseye bile sebep olanlara Kötülük yapanlara da hakkım helaldir.
![]() |
#2814 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gemi tayfalarınıda yolcularınıda zorla götürüyor
Kızıyor ukala denize anlamsızca Ve batıyor zavallı gemi hırsından, Yine de olmuyor; kimse ölmüyor neden ? O mecburi kalabalık neden yaşıyor ?...
![]() |
#2815 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Derin bir okyanusdayım,
Sen o okyanusun bir denizisin. İzin ver yanaşayım limanına, İtme beni bu derin sulara. Yelkenlerimi kırma rüzgarlarınla, Çarpma bana deli dalgalarınla, İtme beni bu karanlık sulara.
![]() |
#2816 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Limandaki iki yorgun deniz feneri
Göz kırpmaktalar gelip geçen teknelere Eğlence yerlerindeki fedâiler gibi kurulmuşlar limanın daracık ağzına Dâvet etmekteler tekneleri bir bir limanın anne şefkatindeki yumuşacık kucağına.
![]() |
#2817 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Uzanmış koca burun açık denize doğru,
Lacivert ve gri gecenin değerinde. Karanlıkla başlar bir dünya sevgisi, Deniz feneri parlar, Talihe aldırmadan kayalar üzerinde. Bulutlar birleşir alaca düzlüklerde, Çöker uzak limanlardan bir sis. Bir sıkıntı başlar karanlığında kaderin, Bildirir, yanınca yanınca, Ömrün neresindesiniz, aşkın neresindesiniz? Yüreğin mi daralıyor, yıldız ışığında, Bırak anılar gitsin biraz daha geri. Ruhu götürmeden vakit yürüyebilir, Düşün nasıl durmuş sabırla yüzlerce yıl, Hep bu benekte bu deniz feneri. Bak deniz savaşlarına, yaşlı korsanlara, Uçan dalgalara, uyuyan rüzgara bakmış, Bir tek göz kadar kara ve mavi, Enginle boş, Kısmetsiz balıkçılara bakmış. Saçlarında tuz kokan, ölü kokan bir serinlik, Yüzünde bir fırtına tadı. Durursun yorgun, umutsuz, Birden bir daha yanıp söner, sevinçle titrersin, Bir şey, belki de yaşaman uzadı. Yaslıdır dulların ölçülmez özleminde, Güçlüdür kocaman *******i taşır. Delidir, konuşmaz, uyumaz, Sonrasızlığın iyiliğini bekler, kötü günlerden, Akıllıdır. Sarhoş gemilerimiz sallanır sallanır, Gömülmüş kasırgaların uykusuyla belli, Kayalar mezarlara benzer enginlerden, Duyulur sudan göğe kadar, "Ölüsü kandilli." Vakit yok olur, zamandan boşalır varlık, Düşmez burçlardan haber. Bir uğursuzlukla ağır ve yorgun, Bütün insanlar bitti sanırsınız, Deniz feneri gülümser.
![]() |
#2818 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Biliyor musun?
Bir deniz gibisin bende. Kalbimin en derinlerinde sakladığım, Bir türlü çıkarıp bakmaya kıyamadığım. Tıpkı gelinlik kızların sandıklarındaki çeyizleri gibi. Bir an içimi dökmek istiyorum sana Ruhumu yoldaş edip ruhuna , Yağmurlara inat, Onları kıskandırırcasına ağlamak istiyorum. Yeniden ve yeniden yaşıyorum sana aşık olduğum ilk anı. Sen hala haylaz bir çocuksun, Bense sana sevdalı. Bİr rüzgar esiyor uzaklardan, Yanağıma dokunan her meltemde ürperiyorum, Sana bir adım daha yaklaşıyorum. Hüznün sarıyor etrafımı hanımelleri gibi... Ve ben bir kez daha söylüyorum şarkımızı; Ne kadar acı olsan da sen , Ne kadar hüzünlü, Bir o kadar mavisin, Mavimsin... Uçsuz bucaksız bir gök, Ağlayan bir bulut, Dedim ya sen bende bir deniz gibisin...
![]() |
#2819 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ben ne fırtınalar gördüm,
Ne tufanlar atlattım, Kaç kere Allahımla başbaşa kaldım,bilirmisin? Biz kaç kere oynaştık,sarıldık, Kaç kere seviştik bilirmisin? Denizle kaç kere dans ettik martıların çığlığıyla Köpükleriyle yıkandık kerelerce bilirmisin? Senin denizindemi boğulmak....güldürme beni, Ben her gözlerine baktığımda nefessiz kalıyorum bilirmisin? Yaşayabilirmi insan nefessiz,ölüyorum gözlerinde, Bir kere ölür insan,iki değil bilirmisin? Denizi neden çok severim bilirmisin? Deniz kızdımı,kucaklar,sarar insanı Sarhoş eder seni dalgalar boyu, Eğer çok severse benim gibi, Kucaklar içine alır bedenimi.
![]() |
#2820 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Deniz kızıydın sen
Bense bozkır çocuğu Eridi palandökenin karları Ve ısındı senin denizinin suları Ama tüm gizemin ve hasretinle Yoksun ve tamamen kayboldun Sen bir deniz kızısın Kırılgan, kibar gizemli Ben bir bozkır çocuğuyum Asi özgür deli dolu Emeğim ekmeğimdir Sertliğim yufka yüreğimdendir Sen çıkarır kürkünü uzanır sahile Ay banyosu yapar gökyüzünü izlersin Ben çıkarır parkamı yastık yapar Çıplak gökyüzündeki yıldızları izlerim Deniz kızısın sen Alışık değilsin kışa ve ayaza Bozkır çocuğuyum ben Deniz korkutur beni Bozkır çocuğuyum ben Deli dolu, özgür ve gururlu Zor severim, sevdim mi gözüm kararır Bozkır çocuğuyum ben Sen deniz kızı Dalgalarla oynayan, yakamozlarla oynaşan Deniz kızısın sen, teni tuzlu su kokan Dalgalar kadar hırçın, fırtınalar kadar çalkantılı Yakamozlar kadar güzel, deniz fenerleri kadar ışıltılı Delice sevmiştim seni deniz kızı Dağlar kadar, yaylalar kadar, soğuk pınar suları kadar Sarı başaklar, soğuk sular üzerine yemin olsun Delice sevmiştim seni Deniz kızı Bana sevmeyi sen öğrettin Sevmeyi senden öğrendim Tam sana sevgimi söyleyecektim Dalıp gittin engillere deniz kızı Ben bozkır çocuğuyum Doğuştan çileli Teni yanık ve biraz deli Kendimi aşmış sevmiştim seni Neden bırakıp gittin deniz kızı beni Sen ki delice dalgalanır, dururdun Sen ki göğsümde durulurdun Sen bana pranga vururdun Yürekten yaraladın gittin deniz kızı Hani sevmiştin sen de beni Hani beraber izleyecektik palandökeni? Denizler daha mı güzel geldi? Neden bırakıp gittin deniz kızı Sen sevebildiysen dağları, karı Ben sevebilirdim denizi, dalgayı Ellerin ellerimdeyken izleyebilirdik yakamozları Neden terk edip gittin deniz kızı Bak hasretin işledi bağrıma Artık güneş etki etmiyor tenime Sazım, sözüm eşlik ediyor hasretime Nerelere gittin deniz kızı Ben de artık sevmeyi öğrendim Adını palandökene bile ezberlettin Bak şehir sevdiğin gibi beyazlandı Tek eksiğim kaldı nerdesin deniz kızı? Ben bozkır çocuğuyum Sen deniz kızı Adını türkülerle anıyorum Her türküde palandökene adını haykırıyorum Ve seni hala seviyorum Nerdesin deniz kızı... 06 / 29 / 2000
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 2 (0 üye ve 2 misafir) | |
|
|