![]() |
![]() |
#281 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Susurluğu soramadık arkadaş
Burası avrupa asya nerede Asırlığı soramadık arkadaş Bizi kandırmayın dosya nerede Susurluğu soramadık arkadaş Balık büyümeye göl istemezmi Gönlü mecnun olan çöl istemezmi Bu memleket taze döl istemezmi Kısırlığı soramadık arkadaş Millet soyan milliyetci olurmu İnsan gerçek kardaşını vururmu Bir memleket kendi geri kalırmı Kusurluğu soramadık arkadaş Gönlümde cahilin taş yarası var Dondum ağustostosta kış yarası var Isırdılar beni diş yarası var Isırlığı soramadık arkadaş Bu borani gülüm yalana diyet Varım yurda kurban hep iyiy niyet Nasıl demokrasi nasıl hürrüyet Esirliği soramadık arkadaş Halil Çimen |
![]() |
![]() |
![]() |
#282 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Şaha kalksın tabiatın kadını
Ağaçlar tomurcuk yavruyu alıp Beşik gibi sallandığı zaman gel Kuşun kainatı ninniyi çalıp Pervaz vurup dallandığı zaman gel Kaba poyraz silkeleyip sıkmalı Tomurcuk patlayıp çiçek çıkmalı Çiçeğin damardan kanı akmalı Kovanların ballandığı zaman gel Ağacın dibini hafif kazmalı Diplerine yağmur suyu sızmalı Bülbül gagasıyla güle yazmalı Yare selam yollandığı zaman gel Çobanlar yüzünden öpsün kuzunun Biraz tadı gelsin bütün yazının Madımak toplayan köylü kızının Yanağının allandığı zaman gel Hiçbir şey vermiyor aşkın tadını İnsanlar severek alır adını Şaha kalksın tabiatın kadını Gönüllerin halandığı zaman gel Aşık boraniyim muhabbed aşı Ağaçlar süslesin kirpiği kaşı Bizi kabul etsin toprağın döşü Muhabbetin bollandığı zaman gel Halil Çimen |
![]() |
![]() |
![]() |
#283 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Şairin günlüğü şairler günü özel
Söylen ne olacak bu şair halim İçimde fırtına karlar yağıyor Bana kurtuluş yok kaderim zalim Kader beni hicranında boğuyor Süzülen ilhamlar beynime çarpar Koşarım kaleme ben apar topar Gönül tünelimde kıyamet kopar Bazen uyumadan güneş doğuyor Ateşten bir elbiseyi giyerek Gölgeler görünün yılan engerek Çıldırır kudurur vurur bu yürek Gönül kafesine zorla sığıyor Bereket sofrasın açınca dilim Tabire sığmaz ki o anki halim Göğün memesine yapışan elim Yere yudum yudum sevgi sağıyor Borani gönlümde aşkın közleri Kalk ta yaz der dürter peri kızları O anda ilhamla gelen sözleri Tavında yazmasam ateş soğuyor Şiirden ozandan söz etmek yürek istiyor insanda hangar gibi yürek aristoya göre ŞİİR dilin sanatla güzelleştirilmiş biçimidir Diyor ve insanların doğuştan yetisi olarak görüyor koca USTA BALKAKTA zeka ülkelerinde uzun ve üzücü yolculuktan sonra Doğan şeydir diyor ve kestirip atıyor oysa şiir ruhun kolay kolay Anlaşılmaz bir çabasıdır konuşulan dilin tanımsız bir lezzeti ve Özüdür eflatun ozanlar için diyorki duygusal ozanlar şiirlerini Yazarlarken Kendilerinde deyilerdir şiire kendini kaptırmış Ozanlar an için duygularının üzerine çıkmış başkalaşmıştır Şiir yazmak için didinen türlü akımların kalıplarını yapmak için Çaba harcayan kişi eğer kendisini yitirmemiş aklının ötesine Geçmemiş kişi gerçek ozan deyildir çünkü çevresini etkileyemez Ahmet haşim diyorki şiirde anlam ve konu araştırmak için Deşmek yaz *******inin yıldızlarını ürperten zavallı kuşu bir lokma Et için Öldürmekten başka bir şey deyildir diyeceğim odurki ozanlık Zorlamayla olacağa benzemiyor duymak yetmiyor asıl duyurmak Gerekiyor bu yeti ozanın yaratılışında özünde vardır bir fizik veya Matamatik öğretmeni belli pıroplemi belli düzeyde öğrenir belli Düzeyde çözer şiir belli düzeyde öğrenilip belli düzeyde çözülen Pıroplem deyildir don morgus derki bir şiir kitabı yayınlamak Derin bir uçuruma bir gül yaprağı atarak gelecek sesi beklemektir Diyor o halde şiir nedir şiir üzerine çok şeyler yazılmış bunların Hepsi şiir kavramının bir tarafını aydınlatan değerli sözlerdir Ama hiç birisi şiirin mutlak izahı deyildir o halde şiir nedir Şiir nesre çevrilmesi mümkün olmayan nazımdır Şiir altın bulmak için dağ yarıklarının kazılması gibi lisanın Karnını deşmektir Şiir insan neslinin ana dilidir Şiir özü gür bir ırmaktır Şiir masmavi denizin ortasına atılan kırmızı bir güldür Şiir doğanın toplumun ve insanın kelimelere dökülmüş duygularıdır Şiir güzelliğin şarkısıdır Şiir hayatın aynasıdır Şiir güzellikte yaşanan coşkudur Şiir birinin unuttuğunu öbürüne unutturmayan sözdür Şiir ruhun müzüğüdür Şiir tesadüfün kelime kelime yenmesidir Şiir kelimeler dinidir Aşık borani sevgiyi birlikte paylaşalım Halil Çimen |
![]() |
![]() |
![]() |
#284 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Şifreli şiir bir dosta
Sana gizli selam saldım Bilmem aldınmı güzel dost Bu başımı derde saldın Rahat oldunmu güzel dost Sana dostca söylediğim Aşk deryasın boyladığım Benim şaka eylediğim Bilmem bildinmi güzel dost Noksanım vardır bilirim Bir gün ben sana gelirim Dostun yoluna ölürüm Sende öldünmü güzel dost Gizli gizli pohça didip Bir ulu deryaya gidip El rahime niyaz edip Namaz kıldınmı güzel dost Borani akıllı deli Deli boran soyu belli Dördüncü kıta şifreli Mana buldunmu güzel dost Halil Çimen |
![]() |
![]() |
![]() |
#285 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Şiir karın doyurmuyor şairler günü özel
Güvendiğim dağa karlar yağıyor Şiir karın doyurmuyor Fadime’m Bulutlarım başkasına ağlıyor Şiir karın doyurmuyor Fadime’m Duygusuz insana neşe salmıyor Yaza yaza akıl beyin kalmıyor Paylaşalım diyom kimse almıyor Şiir karın doyurmuyor Fadime’m Şiiri yazmasam dil bana batar Bir türlü barışmaz küs olur yatar Her şiir yazmamda düşmanım artar Şiir karın doyurmuyor Fadime’m Boraniyi bu sevgisizlik bitirir Aşk acısı yüreğime oturur Beni salacaya şiir götürür Şiir karın doyurmuyor fadimem Halil Çimen |
![]() |
![]() |
![]() |
#286 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Şükretti hüdaya aşura dendi
Elesti rabbükün buyurdu Allah Ben doğru söylüyom yemiğni billah Ruhları kıdayla doyurdu Allah İşte o gıdaya aşura dendi Eyübün dertleri başından aştı Yunusta balığın karnına düştü Adem ile Havva ana buluştu İşte o sevdaya aşura dendi Nuh tufan içinde gemiye bindi Deryalara girdi gezdi yöründü Tufan sona erdi karaya indi Şükretti hüdaya aşura dendi Nuhun gemisinde erzak bitmişti Karaya çıkmaya ancak yetmişti Elde kalanlardan bir çorba pişti İşte o çorbaya aşura dendi Zalim yezit oku gerdi yayına Kan düşürdü ol muharrem ayına Lanet etti ol yezidin soyuna İşte bu sedaya aşura dendi Kanlar oluk oluk dağlardan aştı Kara haber sevenlere ulaştı Peygam berin soyu hep şehit düştü İşte o kavgaya aşura dendi Aşık Boraniyem acılar duyduk Biz Hüseyin için bağrımız oyduk İki emaneti gönüle koyduk İşte o odaya aşura dendi Halil Çimen |
![]() |
![]() |
![]() |
#287 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Takiyeciler bağnazlar yobazlar
Rab bil alem karşısında duruyor Kendini bilmiyor ele soruyor Yalancı cennete ha yel kuruyor İbadeti yalan zikiri yalan İnsanlara fitne fitne bakıyor Bir beytullah olan gönlü yıkı yor Cemalin nuruna mındar bakı yor Düşüncesi yalan fikiri yalan Ulamayım diyen sahte dindarlar Semeyi bilmeyen kalbi kindarlar Cenazesi yakılası mındarlar Alisi osmanı bekiri yalan Eğil insan i sen insana eğil Ahseni takvimde gerçeğe sayıl Hakkın hazinesi göklerde değil Tene kesi yalan bakırı yalan Şeri atta doğru yola gitmeden Tarikatta hakkı bulup yetmeden Marifette ipi islah etmeden Haki katta ilim dokuru yalan Aşık boraniyim sahte sözlüler Bukelemun gibi iki yüzlüler Gözü gönlü tok yok hep aç gözlüler Yarap bisi yalan şükürü yalan Halil Çimen |
![]() |
![]() |
![]() |
#288 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Taş gibi gönül
Daha nice sevda alır götürür Hala yorulmadı taş gibi gönül Aşkın yollarında çile bitirir Bitmiyor boranı kış gibi gönül Aşkın tuzağından sıyrılır düşer Hala sevdaların bağrını deşer Gönül kandilinde can kaynar pişer Muhabbed ceminde aş gibi gönül Nasıl yoracaksan bu gönlümü yor Dışı alaz alaz içi kızıl kor Bu gönüle sahip olmak gayet zor Sevda ordusuna baş gibi gönül Çıldırmış gönüle zincir takılmaz Aşksız gönül alev alıp yakılmaz Leylasız mecnunsuz çöle bakılmaz Sevgisiz dünyada şaş gibi gönül Borani gönülden ayvayı yedik Kalmadı gönülden başa gelmedik Yorulmaz dürzünün dediği dedik Oturdu sineme taş gibi gönül Halil Çimen |
![]() |
![]() |
![]() |
#289 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Tatlım kıy matlım
Sen gidince canda gider bedenden Yürümez dizlerim tatlım kıy matlım Bir acı hatıra kalırsa senden Sinemde gizlerin tatlım kıy matlım Sen gidince mahşer yeri kurulur Hasretinle deli gönül yorulur Suskun dudağıma zincir vurulur Kahrolur sözlerim tatlım kıy matlım Gidersen dünyada güneşim söner Gidersen hayalin gecemi böler Gidersen sevincim acıya döner Yaş dolar gözlerim tatlım kıy matlım Tertemiz aşkınla kalbim vurdukça Sevginle kalbimi sana kurdukça Beraber olmaya dünya durdukça Dağları düzlerim tatlım kıy matlım Borani sevgisiz aşksız olmaz ki Kısacık hayatın tadı kalmaz ki Gönlümde bir daha yerin dolmaz ki Hep seni özlerim tatlım kıy matlım Halil Çimen |
![]() |
![]() |
![]() |
#290 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Toprak ile kıydım ölüm nikahı
Bu musalla taşı tabutlar niye Bunca insanları yordun ne diye Sevdalar bağrımda kaldı hediye Bir parmak mü hürü yetti gidi yom Yolların ahiri bitti gidi yom İşte gidiyorum ömrümün mahı Kal yalan dünyada güzeller şahı Toprak ile kıydım ölüm nikahı Bir parmak mü hürü yetti gidi yom Dillerin zehiri bitti gidi yom Gönlüm ile yattım toprak yatağa Veda ettim dünya denen batağa Ben kendimden yakın oldum Allaha Bir parmak mü hürü yetti gidi yom Yılların kahırı bitti gidi yom Bu yalan dünyada yoktu hevesim Karanlık odada çıkmıyor sesim Ben yare kavuştum canan nerdesin Bir parmak mü hürü yetti gidi yom Mananın zahiri bitti gidi yom Aşık borani yem çileye sabır Sensin ey ALLAHIM her şeye kadir Selamlar, aleyküm ey ehli kabir Bir parmak mü hürü yetti gidi yom Yolların ahiri bitti gidi yom Halil Çimen |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|