![]() |
|
![]() |
#1 |
ÇaKaL Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007
Teşekkür Etme: 36 Thanked 26 Times in 10 Posts
Üye No: 43291
İtibar Gücü: 1627
Rep Puanı : 5764
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() YANAN SULAR
Elimle musluğunu açtığım sular yandı Yürüyerek içinden geçtiğim sular yandı Boyu üç yılı aşan sabır orucu tuttum İftar vakti olanda içtiğim sular yandı. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ÇaKaL Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() YAPABİLİRSEN
Serçe kadar yok musun be Hadi uç uçabilirsen Akıl, izan, idrak sende Kader, seç seçebilirsen Alev dondu, akıl yandı Su uyudu, taş uyandı Ecel kapına dayandı Durma, kaç kaçabilirsen İşe el attı dayılar Çamura battı sayılar Köprüyü tuttu ayılar Yürü, geç geçebilirsen Bırak kalsın çeşme, kuyu Değiştir gel eski huyu Havada var olan suyu Buyur, iç içebilirsen Taksit taksit, adım adım Nedir yani, anlamadım Ev emanet, mezar kadim Hemen göç göçebilirsen Farkın var kuştan, sığırdan Gayret et, alma ağırdan Gitme köhnemiş çağırdan Çığır aç açabilirsen |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
ÇaKaL Üye
Rep Derecesi :
|
![]() YETER Kİ GEL
Üzülme her hafta gelemem diye Haftada olmazsa ayda gel canım. Üçyüzaltmışbeşi böl onikiye Sırala otuzu say da gel canım. Bekletme geciken müddet ziyandır Güzel kin,öfke,hiddet ziyandır Varsa gurur,kibir,şiddet ziyandır Onları orada koy da gel canım. Kitap aşk,masal der,yıkar bırakmaz Akıl "tedbir al" der çöker bırakmaz Korku "gitme kal"der çeker bırakmaz Sen gönül sözüne uy da gel canım. Yazı,güzü,kışı bahar zamanı Yaşadın bilirsin ki her zamanı Dinle rüzgarları seher zamanı Uzaktan sesimi duy da gel canım. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
ÇaKaL Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İKİNİN BİRİ
Can özünden besmeleyi çekende Dil yanmazsa ben yanarım sultanım Hak uğruna bir sefere çıkanda Yol yanmazsa ben yanarım sultanım Arzuhalim ulaşırsa divana Korkarım ki taban değer tavana Çiçeğimden zerre girse kovana Bal yanmazsa ben yanarım sultanım Göz utanır gönül dostu görünce Can tutuşur candan selam gelince Bülbül olup bir bahçeye girince Gül yanmazsa ben yanarım sultanım Aşıklık içimde doğduğu zaman Taş yanar göz yaşım yağdığı zaman Mızrabım sazıma değdiği zaman Tel yanmazsa ben yanarım sultanım Üzülmedim erkenine geçine Akıl yordum herşeyine hiçine Söküp yüreğimi atsam içine Göl yanmazsa ben yanarım sultanım Alev alev ruhta, canda bu ateş Bakmakla görülmez bende bu ateş Bırakılsa hangi günde bu ateş Yıl yanmazsa ben yanarım sultanım Dosta mektup yazma vakti gelirse Yazar postalarım kısmet olursa Mektubumun mahiyetin bilirse Pul yanmazsa ben yanarım sultanım |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
ÇaKaL Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İNCİTME
Gölgesinde otur amma Yaprak senden incinmesin. Temizlen de gir mezara Toprak senden incinmesin. Yollar uzun, yollar ince Yol kısalır aşk gelince Yat kurban ol İsmail’ce Bıçak senden incinmesin. Burdayım de ararlarsa Doğru söyle sorarlarsa Tabutuna sararlarsa Bayrak senden incinmesin. İl göçsün göçtüğün vakit Yol yansın geçtiğin vakit Suyundan içtiğin vakit Irmak senden incinmesin. Toz konmasın sakın sana Hakkı geçer halkın sana Gücenmesin yakın sana Uzak senden incinmesin. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
ÇaKaL Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İNSANLARIN DRAMI
Hilkatten bugüne her ne çektiyse Zekası kıtlardan çekti insanlık Hazar zamanıysa, sefer vaktiyse 'Gel'lerden, 'git'lerden çekti insanlık Putçular put dikip dünyalar vurdu Tezahürat arttı, tefekkür durdu Firavun emretti, Nemrut buyurdu Yürüyen putlardan çekti insanlık Küfür gemisinde hep kürek çeken Etrafa iftira tohumu eken Kula kulluk için yarışa ÇIKAN Tasmalı itlerdan çekti insanlık Aferine göbek atan, oy atan Hatasını sevap diye dayatan Masum gönüllere girip boy atan Zararlı otlardan çekti insanlık Gün geçmedi üç-beş Nemrut türedi Kötü günler kötülere yaradı Yitirenler yanlış yerde aradı Hit'lerden, bitlerdan çekti insanlık |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
ÇaKaL Üye
Rep Derecesi :
|
![]() YOL .
Hayat kapısından tek tek Her giriş ecele doğru Toprakta sürünür bebek Her karış ecele doğru İster yürü, ister bekle İster çıkart, ister ekle 'Geç kaldım' diye gam çekme Her varış ecele doğru Ayaklar zemine değer Analar yavrusun döğer Kalpten damara kan yağar Her vuruş ecele doğru Yürü, koş, uyu, otur, kalk Yukarı bak, aşağı bak Dört yana dönmeyi bırak Her duruş ecele doğru Bir el yapar, bin el bozar Gün alçalır, gün uzar Önü kundak, sonu mezar Her yarış ecele doğru |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
ÇaKaL Üye
Rep Derecesi :
|
![]() YOLLARIN SONU
Bilir misin hancı,bu güne kadar Hanından kaç yolcu çıktı bu yola? Sıladan gurbete giden yolcular Kaç damla göz yaşı döktü bu yola? Getirmeden bu yolların sonunu, Kaç yolcu son durak yaptı hanını? Kaç yolcu bu yolda verdi canını, Ecel kaç yolcuyu çekti bu yola? Akar bir oluktan beş dağın karı, demişler adına 'hasret pınarı' Şu mezarı gölgeleyen çınarı Kimin için kimler dikti bu yola? Kaç aşık bu yolda zaman eritti, Kaç yorgun hanında terin kuruttu. Bu taşlı yol kaç çarığı çürüttü Kaç topuğun kanı aktı bu yola? Yollar kıvrım kıvrım,dağlar sıralı, Düşünürüm,yollar beni yoralı. Kaç ceylan iniyor böğrü yaralı Her gecenin seher vakti bu yola? Ben bilmedim gitti n'olur sen söyle, Bu yollar kararsız uzar mı böyle? Yar için iç çekip,karşıki köyde Hangi göz kaç sene baktı bu yola?.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
ÇaKaL Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İSYANLI SÜKUT
Gitmişti makama arz-ı hâl için, 'Bey' dedi, yutkundu, eğdi başını. Bir azar yedi ki oldu o biçim... 'Şey' dedi, yutkundu, eğdi başını. Kapıdan dört büklüm çıktı dışarı, Gözler çakmak çakmak, benzi sapsarı... Bir baktı konağa alttan yukarı, 'Vay' dedi, yutkundu, eğdi başını. Çekti ayakları kahveye vardı, Açtı tabakasın, sigara sardı. Daldı.. neden sonra garsonu gördü, 'Çay' dedi, yutkundu, eğdi başını. İçmedi, masada unuttu çayı; Kalktı ki garsona vere parayı, Uzattı çakmağı ve sigarayı, 'Say' dedi, yutkundu, eğdi başını. Döndü, gözlerinde bulgur bulgur yaş, Sandım can evime döktüler ateş. Sordum: 'memleketin neresi gardaş? ' 'Köy' dedi, yutkundu, eğdi başını. Yürüdü, kör-topal çıktı şehirden, Ağzına küfürler doldu zehirden; Salladı dilini... vazgeçti birden, 'Oy' dedi, yutkundu, eğdi başını. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
ÇaKaL Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İTİRAF
Sevgiliden sevgiliye hediye, Ayva gider, elma gider, nar gider. Sevenin yüreği bir renkli mevsim; Yağmur gider, rüzgar gider, kar gider. Işıklı saçların dökmüş beline, Bağladım gönlümü her bir teline, Ana, bir ben değil bu aşk yoluna, Topal gider, sağır gider, kör gider Fakir, zengin, yiğit, akıllı, deli... Bunların hepsi de sever güzeli, Baba, bu çığırdan ezel ezeli, Hasta gider, esir gider, hür gider. Sarıldım boynuna, öptüm yüzünden; Sevdim, ayrılamam kara gözlümden, Ah! Gardaş neyleyim gönül izinden, Herkes gitmiş, ben giderim, yar gider. Karakoç'um düşmüş gönül derdine; Can adaktır güzellerin merdine, Hey arkadaş, bu sevdanın ardına Şahlar bile tahtı, tacı kor gider. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
şiirler | Kéan aRs | Eskiler (Arşiv) | 45 | 02-22-2008 11:30 PM |
karışık Şiirler. | Spy_MasteR | Eskiler (Arşiv) | 48 | 06-24-2007 04:13 PM |
Buda ßéndén :) | CéZaLı | Eskiler (Arşiv) | 1 | 09-26-2006 10:18 AM |