![]() |
![]() |
#21 |
Administrator
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2005
Teşekkür Etme: 20 Thanked 155 Times in 28 Posts
Üye No: 1
İtibar Gücü: 70000
Rep Puanı : 434913
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
Ünvan : Admin
|
![]() Kan ve Savaş
Analı, babalı binlercesi Öldürüyor kendini İnsanlığını ararken Ya da Buldum sanıyor Yerde akan kanın yansımasında Ethem Solmazgül |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Administrator
Rep Derecesi :
|
![]() Kardelen Misali
Görebilsem o ay tanrıçası yüzünü Ve dokunabilsem Saçlarına gözlerimle Koklayabilsem tenini Öyle inceden inceye Sonra Sarabilsem yüreğini yüreğimle Ve Bir kan damlası olup Süzülebilsem en derin köşelerine Ulaşabilsem sonra Dudaklarındaki kırmızıya Ve Bir buse olup konsam yanaklarıma Her uzvunda kendimi bulsam Ethem Solmazgül |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Administrator
Rep Derecesi :
|
![]() Matem-i Aşk
Yer binlerce matemi doğuruyor Gök, Kızıla çalarken Ve Ağlıyor sevgililer Biten her aşka Güneşe değil Sadece Toprakta yatana Ağlıyorlar Kölesi oldukları sevdalara Ve Gök Karaya çalıyor sonra. Gölgesinde Batan bir sevda daha Toprağa veriliyor Ve Ağlıyor sevgililer Batan güneşe değil Sadece Toprakta yatana Ethem Solmazgül |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Administrator
Rep Derecesi :
|
![]() Ne Yana Baksam Sen
Gece sabaha kucağını açıyor Ve Ben hala seviyorum seni Özlüyorum birazda Küçücük dünyamdaki Tek dostum oldu gece. Sensizliğimi ona anlatıyorum, En senli yerinde bir of çekiyorum Ve Ağlıyorum sessizce O Güneşe dalıp kayboluyor Ve Ben Yeni bir düşte seni görüyorum. Ethem Solmazgül |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Administrator
Rep Derecesi :
|
![]() Mercan Terbih Ve Dua
Yoksullaşıyor bakışlarım Ve Ben seni dileniyorum Bildiğim tüm dualarla Son bir umutla Hiç diyemediğim kadar derinden Âmin diyorum Ve Sabır çekiyorum Elimde Doksan dokuzluk mercan bir tespih Yatağım ıslanıyor Doksan dokuz damla gözyaşı Her damla bir deniz Ve Ben Doksan dokuz denizin İçinde Elimde mercan bir tespih Boğuluyorum sensiz... Ethem Solmazgül |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Administrator
Rep Derecesi :
|
![]() Nesir Bir Arayış
Dindirmez içindeki sızıyı hiçbir günah. Ter kokar, sperm kokar her yanın. Şeytan ses vermez ama eşlik eder gecede. Tanrı eşlik eder. Üzülür beklide bu haline. Sen üzülürsün ama bu bile yetmez kimi zaman dinmesine acılarının. Günahkârsındır işte. Sebep olanlar görmez bu halini. Yalnızsındır ve günahkâr. Neden diye sorarsın kendine, neden bunca günaha boğar ki insan kendini durup dururken. Neye yarar içindeki acıyı arttırmaktan başka. Değer mi Tanrının üzülmesine hiç bir şey. Hayır… Ne yapmalıyım? Nasıl atmalıyım içimdeki bu acıyı? Şüphe içinde her şey, ben, belki Tanrı bile. Tanrı üzülüyor mudur gerçekten bu olanlara, halime? Yoksa gerçekten her ruh kaderiyle mi doğuyor? Bunca günahkâr neden var ki? Ama vardır muhakkak her şeyin bir nedeni. Madem üzülecekse Tanrı, neden bunca günaha seyirci kalıyor ki? Bana cevap vermeyecek biliyorum zamanı gelmeden. Kurgulanmış bir mahkeme önüne çıkmadıkça vermeyecek hiçbir şeyin cevabını. Belki de veriyordur ama ben duymuyorumdur kim bilir. Ondan zayıflıyor içimdeki her şey. İnanç eski bir komşunun çok samimi olduğum bir çocuğu gibi. Arkadaş, sırdaş, geçmişten bir hatıra. Kendisi yok ama hatırası var hep içinde. Kendi şimdi nerde bilmiyorum. Tek bildiğim, bu odada yalnız olmadığım. Ben, tanrı ve şeytan. Üç eski dost yine aynı yerde. Biliyorum ayrılmayacağız vakti gelmedikçe. Son üçümüzle, sonsuzluk üçümüzle. Üçümüzün toplamıydı adım, bedenim, cismim, günahlarım sevaplarım. Yalnız değilim bu odada biliyorum. Meleklerim var her şeyimi ispiyonlayan, şeytanlarım var isimlerini hiç bilmediğim binlerce şeytanım. Yüzünü bile görmediğim. Benim türlü oyunları içine yuvarlayan şeytanlarım var. Yalnız değilim bu odada biliyorum. Eski bir sevgilinin geçmişten gelen hatıraları var. Çürümüş bedeni, bana kin kusan bir de resmi… Kimi zaman elimde, kimi zaman dudaklarımın önünde. Şeytanlar gülüyor mudur eserlerine? Yalnız değilim bu odada biliyorum. Belki duyamıyorum sesleri, yüzleri göremiyorum… Ama var bir bildiğim. Şah damarım o kadar da uzak değil onu da biliyorum. Ondan tek ona sesleniyorum, duyuyorsun biliyorum. Hadiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii… Tanrım ses ver ne olur… Bak duy ve dinle… İlk kez ağlıyor bir kulun… Ethem Solmazgül |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Administrator
Rep Derecesi :
|
![]() O Tanrı Bile
yalan söyleyen babalar ve acizce kanan analar öldürdüm çocuktum korkmadım hiç acımadımda ama ağladım kimse görmedi gözyaşlarımı yalanı sevmeyen O Tanrı bile Bile Bile Ethem Solmazgül |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Administrator
Rep Derecesi :
|
![]() Odadaki Sevişme Kokusu
Sinan Akçan'a Teşekkürler Zaman yitip gitmiş /gözlerimden/ Uyku, Hasretimi anlatan bakışlar... (odamda sevişme kokusu var Ve sevişmeyen ben) Ethem Solmazgül |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Administrator
Rep Derecesi :
|
![]() Ölürken Bile Seviyorum Seni...
Anlamak bazen hayatı Ya da anlamaya çalışmak Ve Çabalamak sevmeye insanları Sevilmeye hatta. En imkânsız umutlarla Koşmak ölümsüzlüğe. Bir geçmişin yekûnudur bütün bu mısralar. Belki Şiirsel bir tat bulamaz kimse Ama şiir yazabilir inan Hatta roman abartısız cümlelerle. Artık Yaşlanmak için nedenim çok. Ama Yaşamak için biçareyim Ne anlamak için bir nedenim var hayatı Ne de anlatmak için bir çabam Öylesine yaşıyorum işte Öylesine sade ve saçma Gelecek için kaygı yok içimde. Çabam Yaşamak için değil Ölmek en kısa zamanda Dedim ya Anlamak için değil hiçbir şey Her şey ortada Sen yaşıyorsun bense ölüyorum. Ama Ben ölürken bile En çok seni seviyorum. Ethem Solmazgül |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Administrator
Rep Derecesi :
|
![]() Saba Şiiri
Gün sensiz ışıldıyor gözüme Ve Ezan bir sabahı daha müjdeliyor. Çöpçüler geçiyor solumdan Ve Horozlar Sabahın şarkısını Söylüyorlar... Ve Sensizlik Sokak gibi uzuyor gözlerimde ******* sensizlikten uzuyor Her sabah Baykuşlar eşlik ediyor şiirlerime Ve Sonra kayboluyorum Doğan bir güneşin ardından Ethem Solmazgül |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|