![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57915
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Sevdadan koyma geri.
Gözüm seni görmek ister ruhum zikretmek ister Bu canımı yoluna koydum uğrunda ölmek ister Can yolunda yanmak ister kim nerde yanarsa yansın Bu can sana varmak ister kim nereye varırsa varsın Benim amacım gönlüme gül ekip sana gül yetiştirmek Hak olan yolda yürümek ömrü hak yolunda bitirmek Rabbim yardım et sırat köprüsünden geçmek için Vardır halis niyetim iki cihan güneşi ile olmak için Bende koma benliğimi sarsın aşkın tüm varlığımı Her şeyden vazgeçtim sen unutturma kulluğumu Ben aciz kulum bilemiyorum yalvarmayı ben sana Haşa ben kulluk etmedim senden başka bir kula Halil ÇOLAK 25.07.2008 ANKARA Halil Çolak |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Milletime arzuhal
Her şey güzeldi vatanda, atiye de bakınça birlik vardı dirlik vardı ayrılık olmadan önce Mutluluğumuzu görebilirdiniz bütün milletçe Girdi ayrılık içimize kinler doldu yüreğimize Her şey bir anda bitti değerlerimiz, yazık Olmasaydı abdalca hata yaptıklarımız Belki daha güzel günler birlikte yaşardık O şanlı tarihimize yeni zaferler yazardık Bu cennet vatanda her şey değişirdi belki Bakarsın gönüllerimizde umutlarımız açardı Yedi veren dediğimiz açmış gonca güller gibi Sarılırdık sevgi ile sarardık kanayan yaramızı Allah aşkına oysa simdi nerdeyiz, neyiz bak Umut belirtisinden uzağız her tarafımız tuzak her yaptığımız kötülük insanlıktan inan uzak söyleyin birbirimizin nasıl yüzüne bakacağımız Her şey siyahı bir renk almış,tavırlarımız soğuk Dertler birikmiş bitmeyen yol gibi önümüzde Kime baksam yüzlerinde görünüyor mutsuzluk Tek mavi kalmamış gökyüzü bulutlu üstümüzde Her yerde bitmiş bizi biz yapan güzelliklerimiz Satıyoruz harcıyoruz elden gidiyor topraklarımız Sonra ehli küffarı Müslüman’dan çok kucaklıyoruz Dönme olupta,söz de Müslüman görünen münafıklar Hadi öl bakalım bu sahipsiz vatanda ölebilirsen Vatan sever iftiralarla hapishaneye doldurulurken Ağzına bant vurulmuş ellere kelepçe vurulmuşken Omuzla yükünü, İsterse gücün olmasın taşımaya Yenik duşmuşuz ihanetlere işte gerçekler ortada Sarmış yurdumun dört yanı da ihanet çemberleri Tutsak,millet olmuşuz köleliğimiz alenen de ortada Boynumuzda zulmün eli mahkum gibiyiz yıllardan beri Yargıçlar Türkün idam hükmünü çoktan vermiş oku Boynundaki aslı duran yaşamak değil idam fermanı Yaşamak için vatanı sevmemek yada sevipte ölmek; Önemli olan korkmadan vatanı korkusuzca savunmak Terkedilmiş harabe haline gelmişte şehirleri bilirsin Tarihin derinliklerinde görürsün gömülmüş uygarlıkları İhanet etmişlerin tarihin küflü sayfalarında görürsün Allah’a inancım tamdır milletim yırtacak karanlıkları Öyleyse çek fıkır kılıcını anlat milletine çıplak gerçekleri Haykır doğruları ortaya çıkar,millete göster yalancıları İspat et vatan sever evlatlarına, aşağılık yaptıklarını Adalet tecelli edecek tarih yazacak onların haklılıklarını Halil ÇOLAK 24.07.2008 ANKARA Halil Çolak |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sayılır
Ne hileden anladım nede hurdadan Sadece anlarım koku saçan goncadan geçsem bir kulun hatırını sormadan o günüm benim nefsime zülüm sayılır Ne geceden şikayetim var nede gündüzden Korktum insanlara yapacağım kötülükten Nizam terazisindeki korku açık vermekten Diğer korkularım bana ancak ödül sayılır Yalan söylemeyeyim ben göz göre göre Allah’ın verdiği ömür bitiyor saçlara göre Bana ak saçlarımın gösterdiği tarihe göre Anladığım geminin kalkması yakın sayılır Halil ÇOLAK 24.07.2008 ANKARA Halil Çolak |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Değmezmiş
Bir söz vermiş idim kendi özüme Leyla gibi göründü de gözüme Aşkı sevda ile bakarken yüzüme Gözlerden akan yaşa değmezmiş. Sevdanı ekmiştim gönül bahçeme Her gece girerdin benim rüyama Çok görmüş felek mutlu olmama Onun için çektiğim acıya değmezmiş. Hayaller kurmuştum ben onun için Dualar etmiştik birlikte mutluluk için Ellerini tutup geleceğe koşmak için Senle zamanı doldurmaya değmezmiş. Kalan ömrüm seninle de sürmeye Selamsız sabahsız geçen günlere Senin için şiirlerde canım yazmaya Karaladığım satırlara değmezmiş. Uykularım kaçar harap olurdu ******* Sensiz de sıkıntılı olurdu gündüzler Seninle mutluluk için kurduğum düşler Kafamı yorduğum düşünceye değmezmiş. Pansuman yapmış kanayan yaralarıma Nefretler kattın güzelim düşüncelerime Sensiz artık güneş doğsun sabahlarıma Senin gönlün benim sevgime değmezmiş . Sandım bir ömür boyu olacağız senle birlikte Yürüyecektik dağda buluşacaktık düzlükte Mutlulukları,esenlikleri görüyordum ufukta Vefasız senin ismini anmaya da değmezmiş Kendim aramıştım yıllarca gönül zenginliğini Var sandım benim için önemli huy güzelliğini Sen hiç anlamadın benim sevgimin derinliğini Hak etmedin sevgimi ah etmeye değmezmiş. Halil ÇOLAK 22.07.2008 ANKARA Halil Çolak |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Devlet memuru
on yıllık elbise rengi solmuş kıravat, iş yapmak için kalmamış dizinde takat. eflasyon azdıkça yiyiyor hokkalı tokat, Çile çeker her zaman devlet memuru'. hakkı olmayana deri koltuk verilir, ehil olmadığı halde burokrat sayılır canlı cansız çiçekler odasına dizilir, bu da doğuştan şanslı devlet memuru. Borctan beli bukulmuş iki kat olmuş, kıredi kartlarına borçu birikmş, Bankalarda içrada sıraya dizilmiş, bu da garıban olan devlet memuru. Ayın ne başını bekler nede sonu nu o büyük memurdur bilir gayet işini, mütahit birakmaz parasızda cebini cepte parası bol olan devlet memuru. ev sahibi evi kıraya vermeye nazlanır, bakkal,manav mal satmakta zorlanır, işini bilen memur onu gördümü huylanır, felek ten silleyemiş olan devlet memuru'. Çocukları eşi Amerika,Avrupa da gezer, Her yapılan masrafları bir yiğit öder, Evleri, yatları,katları,arabayı sıraya dizer Şaşırmayın beyler o da devlet memuru'. Hedefin'de emeklilik parası, yok olur gider alaçaklılar zaman kaybetmeden sıraya girer, emekli memur ekmek almak için yollara düşer banka matik kuyruğunda ölen devlet memuru'. Banka lardaki hesapları gayet şişkindir Rüşvet yer ama haya yoktur gayet pişkindir, Bunlar milletin parasını yiğen çapkındır, Bu gülen ağlamayan aziz devlet memuru'. Halil ÇOLAK 19.07.2008 ankara Halil Çolak |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Vatan hainlerimiz kurban olsun vatana!
Vatanımın her köşesinide gezerim, Nerde bir kahraman varsa,dua ederim, Vatana ihanet edenleri nahlet ederim, Vatan hainlerimiz kurban olsun vatana! Türkü hafif görmek kimin haddine, Ayranı kabardımı sığmaz bendine, Savaş meydanlarında kahramanlığına, Vatan hainlerimiz kurban olsun vatana! Dalgalanır al bayrağım mavi göklerde, Mehmet'imin kahramanlıkları dillerde, Sevgileri sözde değil yüreklerimizde, Vatan hainlerimiz kurban olsun vatana! Ben anadolunun yağız delikanlısıyım, Millet olarak özgürlüğün sevdalısıyım, Ben geçmişi temiz milletimin hayranıyım, Vatan hainlerimiz kurban olsun vatana! Bilin ki hey hainler vatan bölünmez, Gördüğünüz minarede ezanlar susmaz, Düşmana Türk töresinde toprak verilmez, Vatan hainlerimiz kurban olsun vatana! Türk olarak cepheden cepheye koştuk, Zalim olan düşmanlarımıza aman dilettik Allahın adaletindende biz hiç ayrılmadık, Vatan hainlerimiz kurban olsun vatana! Halil Çolak bu hale ne üzül nede kederlen, Yüce mevlam yemin ederim her zaman bizlen, Beş vakit namazda durduğum Kabede kiblem, Vatan hainlerimiz kurban olsun vatana! Halil ÇOLAK 19.07.2008 ANKARA Halil Çolak |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Türkiyem
heybellerine aşkımı işledim çayırlarında atımı besledim şahinlerle dağında avlandım sevdam aşkım can türkiyem uğruna binbir türkü söyledim toprağını kanımlada suladım meydanlarında cirit oynadım sevdam aşkım can türkiyem tarihin unutulmaz destanısın sen benim kutsal toprağımsın hem canımsın hem yarımsın sevdam aşkım can türkiyem kilimin desen desen nakışında güzel gözün sana bakışında ozanın sana türkü yakışında sevdam aşkım can türkiyem Halil ÇOLAK 19.07.2008 ANKARA Halil Çolak |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İstanbul 2
Ey şehri İstanbul o kadar güzelsin ki aşık ettin beni Sevdiğim çamlıca tepesinden seni seyre dalarken Hülyalara dalıyorum gemiler mavi sularından geçerken Bir dakika kalsa ömrüm elimde olsa sende geçiririm Ömrümün nasıp olan son suyunu sende içmek isterim İstanbul’um en güzel kadından da o kadar güzelsin ki. Senin bağrında ölünce yedi tepenin birinde yatmak isterim Halil ÇOLAK 18.07.2008 ANKARA Halil Çolak |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Eskiden
Hani herkes herkesin derdini dinlerdi, hep birlikte birbirlerinin yaralarını sarardı, Hani birlikte duvar dibinde sohbet ederdi çayırdan,bostandan,bahçeden dönerken, tandırlar yanardı evlerde,yemek pişerdi çok eskidendi,benim dostum çok eskiden. Hani ayın dolunay olduğu hatırlarmısın *******de, harmanlarda hatırlarmısın çelik çomak oynerken, duvar dilberinde oynadığımız köşe kapmacalarda. yorgunluk nedir,ayrılık nedir hiç birimiz bilmezken, çok eskidendi,birlik günlerimizdi o günler çok eskiden. Hani birimiz yere düşmüş yerde ağlarken, bizde acı çekerdik kolundan tutup kaldırırken, Henüz kimse bize ihanet tohumları ekmemişken, ayrılıklar olmamışken birbirimizi severken, çok eskidendi,o güzelim günlerimiz çok eskiden. şimdi özlüyorum yorgunluktan bitap düşmüş günleri, Hani Hasan amcamın anlattığı köroğlu hikayelerini, hatırlarmısın kızlar bulgur çekerken söylediği manileri, yavuklularının onlara türkülerle karşılık verdiklerini, çok eskidendi, o güzel riyasız sevgiler çok eskiden. Şimdi ay eski dolunay gibi olmuyor,çocuk sokakta olmuyor, yere düşenleri artık sevgiyle kolundan tutup kaldırmıyor, tok yatanlar aç yatan komşusuna akrabasına aldırmıyor, yeter kapat mazıyı sus bu olumsuzlukları yüreğim kaldırmıyor, çok eskidendi, insani insan yapan değerlerimiz çok eskiden. Halil ÇOLAK 18.07.2008 ANKARA Halil Çolak |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bedelini Türk milleti adına almaya geldi.
Vatan hainleri kıydınız gencecik canlara Gezdiğin topraklarda haram olsun sizlere. vatanın her tarafında döktüğün kanlara Bedelini Türk milleti adına almaya geldi. Her yaptığınız sanmayın yanınıza kalacak Türk askeri.polisi yaptığın bedelini alacak. Dişinizi inanın dağlardaki ininizde sökecek başınızı ********ler bedinizden almaya geldi. Türk askerine dağ yollarında tuzaklar kurdun mayınları uzaktan patlatın alçak haince vurdun Bu Türk vatanı Anadolu toprağı seninde yurdun Unutmuşsun hain ******** sana demeye geldi. sanma dağda gezmeğinle sizden hesap alınmaz kan dökmek için bir alçak çakaldan emir alınmaz. yaptıklarınızdan başınıza ne gelir nerde bilinmez Bir hiç uğrana ölecek siz Mehmetler demeye geldi. aziz milletin analarını babalarını dağladın yaktın yavrularımızı babasız,gelinlerimizi dulda bıraktın. hey alçaklar, ********ler kaç paraya vicdanı sattın sana domuzun dölüsün dağlarda demeye geldi. adları onların Ahmet’ti, Hasan’dı, Murat’tı,Celal’di onların intikamını almasaydı Türk askerine vebaldi vatan uğruna şehide Allah’ın vaadi cennet mekandı senin yerinse PKK cehennem mekanın demeye geldi 17.07.2008 Halil ÇOLAK ANKARA Halil Çolak |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|