![]() |
![]() |
#21 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57912
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Beni Rüyanda Göreceksin
Beni rüyanda göreceksin; Uçurumlardan düşerken Yokluğundan paramparçalığımı. İçine attığın o sonsuz boşlukta Nasıl da çaresiz kalakaldığımı. Hüznün denizlerinde boğduğun gençliğimin Ölü tebessümünü göreceksin... Hiç birşeyi düşünmeden terkedip Hayatını kararttığın bu aydınlık yüzün Sana olan sevdasının; Gitgide, yaşamın derinliklerinde gömülü Zehir dengi siteme dönüşümümde Sevmeyişinin nelere malolduğunu Geç kalınmış bir vakitde de olsa Anlayacaksın... Çığlıklarınla uyandığın zaman Çığlıklarınla uyanacak zaman... Bana son nefes kadar Yakınlaşacaksın... Mehmet Caner Sümengen
![]() |
#22 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bir Aşkın Susmasıydı
Bir aşkın susmasıydı, örümcek ağı ören, Düşünce duvarımı bu bağlamda eskiten. Bir aşkın susmasıydı, elimi kana süren, Işıldar gözlerimi ağlattıran yeniden. Bir aşkın susmasıydı, zamana acı veren, Sancılı doğum gibi hep inleten, inciten. Bir aşkın susmasıydı, kalbime batan diken, Ömrümü an an değil, asırlaca eriten... Mehmet Caner Sümengen
![]() |
#23 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Gün Dayanamadı Abbas
Bir gün dayanamadı Abbas Çıktı evinin damına,haykırdı sağına soluna,^^tüm insanları seviyorum ama yalnızım^,imdat,imdat diye,etti bizim Abbas feryat Sesi günahkar sokaklara yayıldı Vefasız hayatına isyan olarak,tarihin tozlu sayfalarına yazıldı Kimbilir belki de o vakit,yitik umutlar dünyasında,aynı dertten binlerce türkü yakıldı Artık Abbas huzurluydu,yüzü gülüyordu,mutluydu Yaramazlık yapmışcasına bir çocuktu Şendi duyguları,içinde nice bayramlar yaşıyordu Acılarını gömdüğü gönlünden çıkarmış,şehrin orata yerinde dans etmişti,tüm acılaıyla,gururluydu Yarım saat geçmeden,beş kötü adam geldi,içlerinden biri beyaz gömleği Abbas'a giydirdi Abbas şaşkındı,bakışları dargındı Ağlamakla ağlamamak arasında tarafsızdı Değişikti,yerdeki gölgesi gibi ezikti Sanki,yılların çınarı rüzgara küsmüş,durulmuştu Haksız yere cezalandırılmış,infaz yolundan geri dönemeyecek idam mahkumunun ruhuydu,susmuştu Yanılmadı Abbas,yine yanıltmadı da Ölüm,ölüm olalı,ilk kez adam görmüştü... Mehmet Caner Sümengen
![]() |
#24 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir İntihardır Yaşamak
Bir intihardır yaşamak Kaybolmuşluklarda Kaybetmişliklerde. Çaresizliğin kolları arasında Bir o yana, bir bu yana Dans etmek ise yaşamak Evet Bir intihardır yaşamak. Bir intihardır yaşamak Sevginin gücüne inanmayıp Umutların peşinde koşmadan. Elini uzatmadan başka ellere Yalnızları oynamak ise yaşamak Doğru Bir intihardır yaşamak. Bir intihardır yaşamak Savaşmadan Kendin ile barışmadan. Öyle yok sayıp herşeyi Sadece boş gözler ile bakmak ise yaşamak Tabii ki Bir intihardır yaşamak. Bir intihardır yaşamak Yaşamak için yaşamak Yolunu bilmeden Sonunu görmeden. Varoluşun gizemindeki gibi Sırlara gömülüp Soluk alıp vermek ise yaşamak Ne yazık Bir intihardır yaşamak. Bİr intihardır yaşamak Yaşar gibi yapmak Kuklalar dünyasından rol kapmak. Okyanusların ortasına düşüpte Çırpınmadan Dalgalara yenik düşüp Boğulup gitmek ise yaşamak Belli Bir intihardır yaşamak. Bir intihardır yaşamak Bu şiiri okuduktan sonra Gidip aynaya bakmadan Yüzleşmeden benliğinle Yeni gelen güne başlamak ise yaşamak Anla! Bir intihardır yaşamak... Mehmet Caner Sümengen
![]() |
#25 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Kelebeği Bile Elimde Tutamadım
Bir kelebeği bile elimde tutamadım... Çırpındı çırpındı sonunda isyan etti kaçtı. Bir kelebeği bile elimde tutamadım... Önce neşe saçtı sonra giderek hüzün saçtı. Bir kelebeği bile elimde tutamadım... Kalbimde tarifi imkansız bir yara açtı. Bir kelebeği bile elimde tutamadım... Neden böyle oldu aklım Yaradan'a şaştı... Mehmet Caner Sümengen
![]() |
#26 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Şehri Anlatmak
Bir şehri anlatmak Ancak ağlayarak mümkündür. Ve her şehrin öyküsü Biraz kendine küskün, Üzgündür. İstanbul; Anlatılması en zor Anlatılmazı en çok şehir. Ama hiçbirşey imkansız değil Anlatılabilinir. Çözüm: Ağlamak, daha çok ağlamak. Bir nehir kadar ağlasam, yeter miki? ^^Dertli şehir, derdim şehir^^, der; Benim gibi içinde saklı kalmış Var ile yok arası her şair. Yeter miki? Bir deniz kadar ağlasam Yağmur yağsam, gökyüzü gibi ağlasam. Vurulmuş şehir! Gönlüm misali yaralı şehir! Yeter mi? Kanımı akıtsam, damlatsam taşına toprağına Seni doyasıya anlatmaya yeter mi? Kaldırımlarında yıllanmış ayak izleri Kaldırımlarında ezilmişliğin, yenilmişliğin resmi. İnan, ömrümce yürüsem kadırımlarında, yorulmam Bilirim yıpranan, tükenen hep sensin İstanbul. Kimbilir nice aşklar yaşanmıştır, tarihin boyuca. Kimisi öpebilmiştir sevdiğinin alnından Kimisi ölüp gitmiştir bu uğurda. Kimisi de seni terketmiştir aslında kendine kızıpta. İstanbul; Aşkı sonsuza dek gururla temsil edecek şehir. İstanbul; Aşkını sonsuza dek bizlerden gizleyecek şehir. Hatırlar mısın? Gençtim, deli fişektim Caddelerinden rengarenk geçerdim Henüz böylesi kararmamış, solmamıştım. İşte o zamanlar Ateşten gömlek giyinip, yanarcasına Dünyalar güzeli bir kızı sevmiştim. Düşünüyorum da ne unutulmaz günlerdi Şimdi öyle uzak ki o günler Düşündükçe; Kahrımdan, mazi köprülerinden düşerim. Parklarında oturur, saatlerce konuşurduk Çeşmelerinden birbirimizin avuçlarından su içer Birbirimize olan susuzluğumuzu gidermek için de En tenha yerlerini seçerdik. Yüzünde oluşacak bir küçük gülümseme için Bahçelerinden yüzlerce gül kopartır Ellerimden ellerine verirdim. En sevdiği tatlı dondurmaydı O yaladıkça dondurmasını sanki ben erirdim. Herşey güzel gidiyordu hayatımızda Ta ki o bizi bizden eden, beni benden eden güne kadar. Koklamaya doyamadığım çiçeğim, gözlerimin önünde solmuştu. Yanık bir türkü gibi, acı acı gelmişti ölüm. Şeytan arabasına binmiş, şeytancasına onu ezmişti. Kollarımın arasındayken bana sonbakışı ^^Üzülme^^, der gibiydi An kadar kısa sürdü. Nasıl üzülmezdim, nasıl delirmezdim Önüne geçememiştim gülümün Önüne geçememiştim ölümün Önüne geçememiştim zamanın Ahh! Geç kalmıştım. Yüreğimin ortasına yumruk yemiş, yere serilmiştim. Kalp çıkmazım, gelin edeceğim gitmişti Evlilik düşlerimiz daha başlamadan bitmişti. Bir şehri anlatmak Ancak ağlayarak mümkündür. Ve her şehrin öyküsü Anlatanın içinde gizlidir... Mehmet Caner Sümengen
![]() |
#27 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Canalıcı *******
Mışıl mışıl uykumdan, senin için uyandım Hiç sana ağlamadan, sabah olurmu sandın Aklıma geldikçe biz, o birlikteliğimiz Ben her gece aşkımdan, susuz düşlerde yandım... Yatak acı taşımaz, yastık başı okşamaz Pencerem açılıpta, gülün geldi diyemez Kapımın önünde yar, bir gün olsun beklemez Ben her gece aşkımdan, kesik damarda kandım... Mehmet Caner Sümengen
![]() |
#28 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çıkmaz Yola Sürükledin Aşkımı
Çıkmaz yola sürükledin aşkımı yar... Güneşim doğmuyor inan, ne olur dön. Mum ışığında seni düşünmek var ya... Eritti, bitirdi beni bir mum gibi. Karda kalmışcasına üşümek var ya... Çöllere savurdu beni Mecnun gibi. Artık kurak toprakların insanıyım, Artık uzak iklimlerin çiçeğisin, Ne ben sana doyarım ne de sen bana, Bunu böyle bilmeliyiz yaban çiçeğim... Mehmet Caner Sümengen
![]() |
#29 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Damla Damla Kanıyorum
Yoruldum ey hayat acı çekmekten Dünya toprağına bin dert ekmekten Karanlık rüyalar şahidimsiniz Ateş oldum yanıyorum bu gece. Ömürdür kör gözle tutmak elleri Yolunu bilmeden gitmek ileri Ölümcül mısrlar şairimsiniz Azrail'i tanıyorum bu gece. Zamanı geriye almak ne fayda Ya da ışınlanıp yaşamak ayda Kainat kapısı açıkmış say da Sonum sonun sanıyorum bu gece. Ben bittim ey hayat artık bilesin Sen yalan sen günah sen kin ilesin Canıma susamış cani çilesin Damla damla kanıyorum bu gece... Mehmet Caner Sümengen
![]() |
#30 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Değerini Bilmemin Değerini Bilmelisin
Sen yalnızlığın parmağında takılı pırlanta yüzük Ben ise parıltından gözleri kamaşan hırsız Değerini bilmemin değerini bilmiyorsun. Sen gökteki yıldızların en güzeli,biriciği Ben ise sana bakıp hayaller kuran yalnız çocuk Değerini bilmemin değerini bilmiyorsun. Oysa çıksan kendi dünyandan Ve gelsen benim dünyama Yalnızlıklarımızı yarıştırmaktan kurtulurduk. Ya da sen davet etsen beni dünyana Ben de kalkıp gelsem senin dünyana Anlamsız ayrılıklarda yaşayacağımıza Cancana misali biz olurduk. Biz olabilmek;Mutluluğun iki kişi arasındaki tarifi Biz olabilmek;Günümüz aşklarının ulaşmak istediği nokta Biz olabilmek;Leyla ile Mecnun'un ki gibi bir masal İsterim ki masallarda kalmasın biz olabilmek. Seni seviyorum diyebilmek için Bir ağız yapısına,bir dile,bir de yüreğe gerek varsa Benim bir ağızım,bir dilim,kocaman da bir yüreğim var O zaman gönül rahatlığıyla diyebilirim ki Ben seni çok çok çok seviyorum. Ama sen değerini bilmemin değerini bilmiyorsun. Sonsuzluğa git de,sonsuza dek koşayım Olmayanı ara,bul,getir de,arayıp bulup,ayaklarının önüne sereyim Yeter ki değerini bilmemin değerini bil Yeter ki değerimi bil zalim. Dedim ya Değerini bilmemin değerini bilmiyorsun Sen benim değerimi hiç bilmiyorsun Değerbilmezim Değerini bilmemin değerini bil! Mehmet Caner Sümengen
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|