![]() |
![]() |
#21 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57911
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bana İnat
Ne baharı ne sonbaharı, Yaşatmadılar bana inat. Çaresizlik yaftam gibi, Giydirdiler bana inat. Korkularım hep yalnızlıktı, Yaşattılar bana inat. Ölüme huzur diye baktım, Yaşattılar beni, Yaşattılar, bana inat.
![]() |
#22 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bayılırız
Deliye akıllı gibi takmaya, Akıllıyı deli, yerine koymaya, Yaşama umutsuz bakmaya, Pişmiş aşa su katmaya, ...........................Bayılırız.. Kim ne giymiş ne yemiş, Kızı estetik,güzeliymiş Adam karısını dövermiş Dedikodu zevkimizmiş. ...........................Bayılırız.. Kıskançlık'dan sövmelere Kadınlar ezildik,demelere, Takıp takıştırıp giymelere, İnanmasak'da övgülere, ..........................Bayılırız... Garip görünce kaçma'ya, Polis zabıta aramaya, Ortalığı karıştırmaya, Kendimizi adam'dan saymaya, ...........................Bayılırız...
![]() |
#23 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ben Aşkı Böyle Bilir Böyle İsterim
Dostluğu,aynadaki aksim ........................................İse, Sevgisi damarımdaki kanım ........................................İse, Teni teninimin hasreti ....................................... İse, Sesi yüreğim de çarpıntım ........................................İse, Ben aşkı böyle bilir böyle isterim.. Saçları benimle aklaşır ........................................İse, Aşıma zehir katmaz ........................................İse, Üç kuruşa beni satmaz ........................................İse, Elimi elinden atmaz ........................................İse, Ben aşkı böyle bilir böyle isterim. Yolun sonuna geldim .......................................İse Elden ayaktan düştüm .......................................İse Gözlerinde hala o ışıltı var, .......................................İse İlk gün' ki gibi seviyor, .......................................İse Ben aşkı böyle bilir böyle isterim.
![]() |
#24 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Beyoğlunda Bir Kadın
Beyoğlunda bir gece, Sokak lambası dibinde, Yarı cıplak; Kadının birisi, Yüzü gözü kan içinde. Kullanılmıştı,bedeni. Dayak 'da yemişti; Körkütük'de sarhoş; Dili pelteli. Döşek sanmıştı yeri, Serilmiş evi gibi. Nerede.! Ailesi, Nerede seveni. Belli..! Namus yaftasına sarılmış birisi, Namussuz etmişti, garibi.. Sefildi.! . Eğer 'ki; Zengin olsa idi, şımartılarak,sevilir, Pamuk yatağında; Zevk içinde Şimdi yatar' idi.
![]() |
#25 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Ben Birde Köyüm Can
Her gelişim bir coşku, Her dönüşüm; Hep hüsran. Bağım bahçem olmuş,harman, duman. Özlemine tutuştuğum orman.. Çocukluğum'da gençliğim'de Yokluğun cenderesin'de Kağıt kalem yoktu ben'de, Okul diye her gidiş'de Anam, babam, serzeniş'de.. Umutlarımı gömdüm,yüreğime.! Kelepçe vurdum gençliğime.! Tuttuğum dallar bile çürükce, Anamın vasiyeti'de bende, Olsun diye adina bir akar çeşme... Alıp başımı gitsem'de Arada bir gelsem'de Dağlardaki otlak evime, Yörük olan köyüme, Hasret siner icime, Adını bilmediğim kuşlar türkü'de Suların'da kurbağalar cilve'de., Ana,baba,kardeş hepsi ahiret'de, Öksüz kalan bir ben var; Benim içim'de O'da,mahsur gurbet'de.... Her gelişim bir coşku, Her dönüşüm; Hep hüsran. Kızsam'da zaman zaman Anamın ceşmesin'de; Hayat bulan, Bir ben; Birde,Köyüm,köylüm,kaldı; Can
![]() |
#26 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Biz Sevgiye Hep açız
Gönül, Leyla Mecnun olmak ister, Masallar da herşey güzel, Gerçek sevgi emek ister, Gül dikeniyle güzel, Canımız yanar sanır kaçarız, Şarkılar la, şiirler de ağlarız, Vermeden almaya bakarız, Yaşanmazları yaşarız. Biz sevgiye hep aç'ız
![]() |
#27 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Boşuna Bekledim
Boşuna bekledim Gün doğacak diye, Hayallerle ümitlerle, O gün hiç gelmedi; Benim pencereme. Yıllar yılları kovaladı. Ömür göçtü böylece. Ben; Kör karası *******de, Yıldızları tek tek sayardım,gözlerimle. Sessizlik ve yalnızlık; Kader denilen şey ise, Boşuna beklemişim ; Bunca sene O..! imzasını coktan,atmış, Benim yerime....
![]() |
#28 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bu Belki son şiirim
Bu belki son şiirim. Doğmak, yaşamak ve ölmek..! Başlangıcın sonu şimdi..! Benim; hayatım; Yaşanmış bir güzellik, Çok'da; Özel..! İdi... Herşeyin sonu gibi; Bir çırpıda, O..! DA; Yok oldu; Ve bitti....! Bu belki son şiirim. Hayatın sahnesinde; Bir oyun'a başladım. Onu'da yanlış,Anladım. Yanlış'da; Oynadım... Ben..! Rolümü; Yaşadım..! Korkmadım; Kaçmadım. Üzülmeyin! Be Dostlarım..! Reziliği'de; Vezirliği'de, Yüklenir, Son perdeyi'de; Ben..! Kaparım....
![]() |
#29 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bu Nasıl Şans
Halaylarla doğamadık, Süslü püslü yaşayamadık, Katık bile bulamazdık, .....................Bu nasıl şans... Yarış atı olamadık, Kolejlerde okumadık, Bağışsız okula sokulmadık, ......................Bu nasıl şans... Okumakla hata yapdık, Cahili tepemizde amir saydık, Hakaretlere maruz kaldık, .......................Bu nasıl şans... Ayılar hep dayı oldu, Soyan çalan patron oldu, Okuduk da ne oldu, ........................Bu nasıl şans... Onur yaptık aç kaldık, Limon bile satamadık, Sağa sola borç takdık, .........................Bu nasıl şans... Kapıcı musa yazlık da, Altnda var bir araba, Okuduk ya adamız güya, .........................Bu nasıl şans... Değer olmuş hep para, Kapıları açar,her derde deva, Varsa olursun bey paşa .........................Bu nasıl şans.
![]() |
#30 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bu Şehir Öyle Bir Şehir
Tak etmiş canına bu sefillik, Yatmış kalkmış çözüm aramış Aş yok,iş yok, eş yok Yok çare göçmeli büyük şehire. .................................................. Sanki neyi var kaybedecek, .................................................. Ölecekse büyük şehirde ölecek, Kazanırsa keyifini sürecek, Elbiseler giyip gönlünce gezecek Ümitlenmiş kurduğu hayali ile, Üç beş kuruş da borç toplamış cebine, .................................................. Sanki neyi var kaybedecek, .................................................. Ölecekse büyük şehirde ölecek Coşmuş keyiflenmiş,kendince Gelmiş büyükşehire, her yer insan kaynıyor, Erkeği kadını koşuşturup duruyor, Çoğu 'da kendisi gibi başı boş geziyor. .................................................S anki neyi var kaybedecek, .................................................Ö lecekse büyük şehirde ölecek. Derin bir nefes çekmiş, Koca bir gün gezmiş, Üçbeş arkadaş edinmiş Nasiat edilmiş akıl verilmiş, .................................................S anki neyi var kaybedecek .................................................Ö lecekse büyükşehirde ölecek.. Dilenmek en kolay mesleklerden biriymiş El uzatana vatandaş üç beş kuruş verirmiş Önüne bir mendil atanın, Geliri memurdan fazla 'imiş .................................................S anki neyi var kaybedecek, .................................................Ö lecekse büyük şehirde ölecek. İşte bunun için bu şehrin, Taşı toprağı altın bellenmiş Utananlar,namuslular aç, Dilenenler,dolandıranlar,tok'imiş ................................................ Sanki neyi var kaybedecek .................................................Ö lecekse büyük şehirde ölecek. Tanrı yürü ya kulum demiş, Çevresi büyüdükçe büyümüş Borç verir hale gelmiş, Herkesin saydığı saygın biri oluvermiş, .................................................S anki neyi var kaybedecek. .................................................Ö lecekse büyükşehirde ölecek. Küçük bir kulübeye ah çekermiş Boğazda yalıyı beğenmemiş, Ünü herkezce duyulmuş, Güzel ünlü hanımlar,kapıda bekler olmuş, .................................................S anki neyi var kaybedecek, .................................................Ö lecekse büyük şehir de ölecek Kolaymı alaylı olup halktan yetişmek, Hayat üniversitesinden diploma alıp geçebilmek, Şimdi iş veriyor aş veriyor,sınavla üniversiteli beyin seçiyor, Her hayırlı vatandaş gibi memleket meselelerini düşünüyor. .................................................S anki neyi var kaybedecek, .................................................Ö lecekse büyük şehirde ölecek, Derdi tasası kalmamış hayaline bakanlık takmış Hizmet için kollarını sıvayıp,partilere haber salmış, Bağışları bol yapmış,herkez kucak açıp onu bağrına basmış, Velağsıl çok şanslı yolu açık adammış ................................................Sa nki neyi var kaybedecek, ................................................Öl ecekse büyük şehirde ölecek, Şimdi kimse bilmiyor,şehirli kimdir,nerde Gelince, gecekondu koymuş devlet arazisine Sonra satmış villa kondu mütahitlerine, Zengin olmak kolaymı akıl olmazsa böyle. ...............................................San ki neyi var kaybedecek, ...............................................Öle cekse büyükşehirde ölecek. Kaybetmedi; Çalıştı, para,şan şöhret kazandı, Ölecekse büyükşehirde ölecek, Ünlülerin mekanı arşiyana gömülecek
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|